Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
Shümegh
tag
Off. Én legtöbbször a CSAT (gondolom Canal Satellite) adói között szoktam válogatni. Azok között pedig elsődleges prioritással bír a Gourmet TV. Olyan kajákat szoktak készíteni, hogy csak na... :)
-
Shümegh
tag
Köszi! Megoldottam a problémát, és igazán eccerű. Skystar2 dvb-vel csak a ProgDVB, egy bizonyos yankse plugin, és egy softcam.key kell. Profin működik, és egy 2.4A p4-en 20%-os terhelést okoz mindössze (azért nem árt egy kis timeshift. nálam 100 mega a RAM-ból bőven elég. akadásmentes, szuper kép.).
-
Drizzt
nagyúr
És csak szimplán a beltéri vevőn keresztül?(ugye ez az, amin a távirányítóval kapcsolgatok?).
-
sarti
csendes tag
Nézzétek meg a [L]http://multidec.wz.cz/[/L] oldalt. Talán segít. :))
-
Shümegh
tag
Sziasztok!
Köszönöm az infókat. A sat.hu oldalát is végigböngésztem, és meg is próbáltam egy-két progit, de vhogy nem működtek. Mondjuk lehet, hogy nem is éri meg a strapát, mert állítólag ezek csak úgy működnek, ha én lementem az adást a vinyóra. -
hl225
tag
Sziasztok!
Először úgy gondoltam, hogy a dolog jellege miatt nem írok ide, de látva az eddigi válaszokat most megteszem.
Először is két cím, ahol érdemes tájékozódni. Az elkövetkezőkben általam leírtakat is onnan szedtem. Az egyik a www.sat.hu itt híreket találsz (bár ezek mostanában ritkán frissülnek) valamint az árakról lehet tájékozódni illetve rendelni. Erről az oldalról érhető el a http://www.netboard.hu/viewforum.php?forum=47 fórum ahol a „A skystar2 is tudja a softdecod-ot „ több mint 1000 hozzászólásos topicot érdemes olvasgatni.
Az utolsó hozzászólást pontosítva:
A két lehetőség a skystar1 és skystar2. A két kártya közötti alapvető különbség, hogy az 1-t digitális TV és rádióadások vételéhez tervezték, míg 2 esetében a műholdas adatletöltés volt a cél. De a 2-vel is lehet TV-t nézni, szerintem jó minőségben.
Az 1-es hardveresen támogatja a videó folyam lejátszást, ez jobb képminőséget és kisebb proci terhelést jelent, illetve a kártya több kimenettel rendelkezik, a szabadon fogható adások kikapcsolt számítógéppel is nézhetők. Azonban legálisan a kódolt adásokat csak dekoderfogadó modullal lehetne nézni ami a 80e felül még olyan 30-40e lenne.
A 2-es esetében a nincs hardveres támogatás mindent a gép végez, nincsenek kimenetek.
A szoftveres dekódolás mindkettő kártya esetében működik. Gépigénye Skystar2 esetében 1 GHz, ezt már több helyen láttam leírva úgyhogy elhiszem. (Tapasztalatom XP1800+ esetén az ebből adódó terhelés 50-60%, tehát nyugodtan lehet mellette mást is csinálni) Ehhez is lehet nem hivatalosan (házi barkács) dekoderfogadót csatlakoztatni illetve megoldható a forgatós antennák kezelése. A progik amivel érdemes dolgozni ProgDVB és MyTheatre. -
supercow
őstag
röviden a lehetőségek:
1. ha dekódermodulos kártyád van, akkor abba teszed a vásárolt kulcskártyát (teljesen legális, ugyanaz mintha a beltéribe tennéd). Ilyen kártya pl. a Technisat SkyStar 1 (kb 80k br.) -> [L]http://www.technisat.de[/L]
2. illegálisan, szoftveres úton próbálod, ha a kártyád nem tud dekódert fogadni, vagy nincs rajta a chip (Technisat SkyStar2, használtan 10-15k., újonnan 25k br.).
Ezek digitális adások MPEG2 formátumban, amit az alsó- és középkategóriás gépek amúgy is nehezen tudnak átpréselni magukon. P4-3GHz körüli gépen meg lehet _próbálni_ elméletileg a szoftveres dekódolást, de erre még nincs jó program.
A szoftveres dekódolásról annyit tudok, hogy végülis ''emulálja'' a dekóder chipet, vagyis a proci játssza a dekóder szerepét. Ehhez kell egy program és egy kulcs, amit általában szöveges fájlban, rendszeresen frissítve jelentetnek meg kevésbé becsületes polgárok. Nézz utána a MultiDec programnak, az a legjobban fejlett darab, lehet hozzá külön letölteni kulcsokat a különböző rendszerekhez. A MultiDec fejlesztője szerint kb 4GHz P4 kéne a folyamatos problémamentes dekódoláshoz. Azt is elárulom, hogy működni még nem láttam egyetlen ilyen programot sem, szóval nem tudom hogy kivitelezhető... -
Shümegh
tag
Sziasztok!
Csak elméletben, de nagyon érdekelne (és sehol nem találtam erről konkrét infót), hogy hogyan lehet egy műholdas, kódolt csatornát kikódolni? Olvastam egy-két dolgot (seca, stb.), de még a működési elvvel sem vagyok tisztában.
Ha valaki csak egy kicsit is konyítana a témához, akkor írjon!
És mégegyszer: mindez csak elméletben (:D) érdekel!
Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest