- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
veterán
válasz csaba333 #25801 üzenetére
Ezek, ugye?
http://kepfeltoltes.hu/120403/IMG_20120403_154657_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
és
http://kepfeltoltes.hu/120403/IMG_20120403_154711_www.kepfeltoltes.hu_.jpgNa, közben már javítottad.
Ja, h három volt? Csak kettőt tudtam kihalászni.
Akkor itt a harmadik is:
http://kepfeltoltes.hu/view/120403/IMG_20120403_154645_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
bbazso
tag
Mindentudás Egyeteme jelent meg a Samsung Apps -ban. Hasznos dolog.
-
szilacus
tag
válasz Dealer20 #25771 üzenetére
Sikerült a buherált wikipedia app-op megbuherálni, működik is.
Nagy csalódás az internetes felületek kinézete, valahol nagyon hiányos
nem tölt be bizonyos dolgokat és karakter hibák is vannak.
Végül is nekem az lett volna a lényeg, hogy a email -t megtudjam nézni a tv- is
Be is tölti a gmail.com- ot de nem tudok belépni , (eddig még) úgyhogy még dolgozom rajta.A működése a következő:
Indítod a wikipedia alkalmazást - "tools" gombbal kiválasztod a lengyel nyelvet - a jobb oldalon az előre beállított oldalra kattintva pl. g maill.com-ot betölti - használod és örülsz.
Most 4 oldalt állítottam így át.
-
csaba333
csendes tag
válasz Thunderzolee #25803 üzenetére
igen köszönöm a segitséged
-
attamero81
senior tag
válasz InfiniteReality #25766 üzenetére
Na akkor tegyük egyértelművé:
A Full HD értelmezése:
HDMI 1 -1080p
HDMI 2 -1080p
HDMI 3 -1080p
HDMI 4 -1080p
Compozit/Componens -1080p
VGA/DVI -1080pEzeken a kimeneteken együtt mindig 1920x1080 a felbontás ezért full HD
HD ready értelmezése:
HDMI 1 -1080i/720p (csak ezen az egyen)
HDMI 2 -576p
HDMI 3 -576i
HDMI 4 általában ezeken a tévéken nincs,néha a HDMI 3-se.
Compozit -576p
VGA/DVI -576pAz alábbi kimeneteken az aktuálisan megállapitott felbontások élnek.Amiért HD ready az azért értendő,mert csak az elsődleges HDMI kimeneten van 1080-as felbontás és az már HD-nak számit.Igy okitottak minket a Samsung mérnőkei.
Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
csaba333
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/120403/IMG_20120403_154645_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120403/IMG_20120403_154657_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120403/IMG_20120403_154711_www.kepfeltoltes.hu_.jpg ez most milyen hiba lehet????garis még de ez segit????kőszőnőm csaba -
csaba333
csendes tag
válasz attamero81 #25812 üzenetére
?de ezt gariba kicserélik???
-
BBéci
legenda
válasz attamero81 #25809 üzenetére
Próbálom értelmezni, de nem értem.
"Compozit/Componens -1080p
VGA/DVI -1080p"Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Airforce01
csendes tag
Megjött a második prémium kártyám....
Érdekes lehet a nyilvántartásuk -
leslieke
Jómunkásember
válasz Airforce01 #25817 üzenetére
Tényleg érdekes nyilvántartás, én még az elsőre várok.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
attamero81
senior tag
A full HD az egész kimeneten 1080p van elő írva.
A VGA/DVI az régen egy volt.Mostanában HDMI/DVI van forgalomba.Ha DVI-ra van állítva akkor azon a HDMI-n nincs hang csak kép.
Compozit - PIROS-KÉK-ZÖLD szín csak
Componens - PIROS-KÉK-ZÖLD és hang páros[ Szerkesztve ]
Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
BBéci
legenda
válasz attamero81 #25821 üzenetére
A VGA analóg, a DVI digitális. Hogy jönnek ezek össze?
A kompozit pedig sárga.De még mindig nem világos, mi köze az analóg kompozitnak a full HD-hoz???
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
attamero81
senior tag
Azt tudom,hogy analóg és digitális,de az alaplapon egy helyről indulnak,s a többi is onnan kapja a videojel forráshoz tartozó jelet.Amit te mondasz az a AV jel forrás.Az analóg ami a EXT vagy más néven a SCART úgymond másik fajta kivezetése.Ettől a többi kimenetnek 1080p tudnia kell,mivel így lett meghatározva.
Annak idején a M86-M87 széria alap hibája volt,hogy a PS3 megjelenésekor a progresszív pásztázásnál ezernyi pötty volt a kép helyett,ugyanis nem volt 1080p hanem csak 1080i a felbontás.Ezt egy szoftver frissítéssel kiküszöböltek.Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek, mit javasoltok:
amire használnám:
Egyelőre dvd és tv nézés
Tudjon videót lejátszani Usb-s hdd-ről
Nem lenne hátrány ha mindezt LAN-on is tudná
Jó lenne ha 100Hz es lenne,
40" nem lenne hátrány
És az ára max 130ezer
Lehet nincs is ilyen tv, de legalább megtudom
Előre is köszi a válaszokatÜdv.: Pr3s
-
BBéci
legenda
válasz attamero81 #25825 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Miféle képkimenetei vannak egy tévének?
Hogyan, miként megy kompoziton 1080p jel?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
attamero81
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz attamero81 #25831 üzenetére
Úgy látom, kevered a szezont a fazonnal.
A komponens stimmel, viszont AV-t senki nem említett, felesleges foglalkozni vele, ugyanis a 1080p átvitelről volt szó, amit sem a kompozit, sem a VGA nem ad ki, nem visz át.
Kompozit: [link]
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
air
nagyúr
válasz attamero81 #25809 üzenetére
Ezek szerint akkor, és csak akkor (szükséges és elégséges feltétel) Full HD-s egy tévé, ha az összes kimenetén(?) - én azt hittem, hogy azok bemenetek - tudja az 1080p-t?
Mivel a kompozit videó nem tudja, ezért tehát nem létezik Full HD-s TV.
Érdekes, hogy csupán formális logikával cáfolható a gyártók marketinges bullshit-je.
Ezek a szemetek már évek óta kábítanak minket azzal, hogy FullHD így, FullHD úgy, aztán nincs is olyan TV, ami valójában FullHD-s lenne.
Köszönöm, tisztelt bíróság, nincs több kérdésem.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Flashget
félisten
Jól mondod nincs ilyen tv samsungból.
legolcsóbb 100Hz-es samu D6100
vagy vársz amig csökkennek az idei modellek árai amikor akcióznak..úgy novemberig kb.ellenben LG-ből kapsz 100Hz-est (viszont a beépített média lejátszója gyengébb mint a samsungnak) LK530 ráadásul +2"-t is.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
PLaci58
addikt
Szerintem attamero a TV belsejében levő jelfeldolgozásra gondolt, ahol megjelennek a digitális (digitalizált) videojelek. Ott lehet, hogy a kompozit vagy scart bemenetről 1080p-sre digitalizál és az a jel megy a további képfeldolgozáshoz. Gondolom ezért írt kimeneteket is. Nekünk kívülről bemenet, de a TV-n belül az már egy kimenő jel a bemeneti egységből.
Nekünk egyszerű halandónak a Full HD és HD Ready csak a kijelzőpanel felbontásában jelentkező eltérés
Engem mondjuk egyáltalán nem érdekel, hogy mit csinál a TV belül és azt hogyan csinálja. A végeredmény az érdekes számomra, amit látok.Eleve érdekes, hogy DVB-T, HD adásnál az 1440x1080i-as jelből csinál 1920x1080i-at és azt még túlskálázza a TV. Hol itt a pixelhelyes megjelenítés? Ez nem is lehet Full HD, mert ahhoz 1080p-s bemenőjel kéne. A megjelenítés viszont megfelel a Full HD előírásoknak Olyan ez mint amikor a tényleg jó minőségű házimozi hangrendszerre ráköti valaki az MP3 lejátszót, hogy húúúh de jól szól.
BBéci! A SCART is tudja a 1080 soros jelet, de csak váltott soros módban. Emiatt nem felel meg a Full HD szabványnak. A VGA simán beállítható 1920x1080x60p-re, ha a kártya tudja ezt a felbontást és a szerintem TV tudja is fogadni ezt a jelet.
[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Tutu7030
veterán
válasz PLaci58 #25835 üzenetére
Az 1440x1080 felbontás HDV szabvány(nem hdtv). Ha jól tudom, az MTVA kamerái is "csak" ebben a felbontásban rögzítenek. Az, hogy a mindigtv-re is ebben a felbontásban kerül ki, az csak takarékosságból van. azok a ktv-k, akik BIX-en keresztül veszik a műsort, 1920x1080 méretben kapják.
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
dave_gahan
aktív tag
válasz jockos #25636 üzenetére
Igen érdekesek a 2012-es Samu LED TV táblázatok.
Ez alapján számomra az derül ki, hogy a D6500 és ES6500 között tulképpen nincs is különbség.
A 400Hz CMR ugyebár valójában 100Hz-et jelent, akkor hogy lehet mégis a 3D-je full HD?
Amikor tavaly kirobbant a vita, h a D6500 3D-je nem is full HD, akkor azzal magyarázták, h full HD 3D-hez valós 200Hz-es képminőség kell, ezért a a full HD 3D-t csak a D 7-es és 8-as sorozat tudja.
Ugyanakkor korábban azt lehetett hallani, h az idei, E sorozat már a 6500-as esetében is tudni fogja a full HD 3D-t...
Az egyéb paraméterekben sem látok különbséget...
Szóval lehet, figyelmetlen voltam, de mivel tud többet az ES6500 a D6500-nál?[ Szerkesztve ]
-
őstag
"Tudjon videót lejátszani Usb-s hdd-ről
Nem lenne hátrány ha mindezt LAN-on is tudná"
Ebben a Samsung a legjobbak közé tartozik a piacon, ha nem a legjobb. Bár mivel TV-ről beszélünk és nem külön profi médialejátszóról és nem Cisco hálózati eszközökről azért mondjuk úgy, hogy egy TV-hez képest elég szép eredmény mutat. Plusz pont a Samsung mellett, hogy a konkurensekhez képest a nagyon jól eltalált a NET-es, okos TV-s része. Egyre bővülő, jó magyar tartalommal is. Bár ezt a terület még csak gyerekcipőben jár."Egyenlőre dvd és tv nézés".
Olyan ritkán van, hogy valaki mindenben a legjobb. A képminőségben azért nem a Samsung a piacvezető. Nem a legjobb minőségű panelekkel dolgozik és akkor "panel lottó" kifejezésről még nem is beszéltünk. De....Igaz, hogy én pont ennek a fórumnak köszönhetően nem samu-t vettem és most sem vennék, de minden átlag ismerősnek a Samsungot ajánlom D5500-tól felfele. Aki egy kicsit finnyásabb lehet a képre annak meg ugyanúgy a figyelmébe ajánlom az LG-t, mint ahogy tették. És ennyi. Miért is?
E kettő nagyon jól kiszolgálja a magyar piac nagy részét, ahol az árérzékeny emberek egy eszközben szeretnének több dolgot, több szolgáltatás. T@rrentről letöltött filmet nézni USB-n keresztül stb... A BD nálunk szintén t@rrentezett file-t jelent. Ezekért cserébe pedig kompromisszumot kötnek az emberek. Igazuk is van. Ma Mo-on a nézett csatornák nagy része SD. A szolgáltatók meg sok helyen analóg kimenetes SD boxokat adnak.
A Samu TV-k nagyon jó ár/érték arányú készülékek.Apropó LG... Vigyázz az előbb ajánlott olcsó 100hz LG viszont nem LED-es. Ezért pl. alacsonyabb a kontraszt a kép színe nem lesz olyan élénk, mint egy LED-esnek.
Meliora sunt bono inimica
-
humax
senior tag
szasztok
Hogyan használhatom az arab felirat a LE40D6500?
Van LE40D6500 LCD.
Van-e megoldás használata arab és perzsa felirat énnel modell?
Úgy értem, az USB és a SRT fájltElnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
p1ranha
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék, elég érdekes problémám van. UE40D5003 tv-n nem jön be az m1, m2, dunatv a 2 régi tv-n meg igen. Azt írja, hogy nincs jel vagy gyenge. Pár napja van ez, azelőtt simán jöttek HD-ben. DigiTV-m van. Előre is köszönöm!
-
Flashget
félisten
válasz bluemirage #25838 üzenetére
Apropó LG... Vigyázz az előbb ajánlott olcsó 100hz LG viszont nem LED-es. Ezért pl. alacsonyabb a kontraszt a kép színe nem lesz olyan élénk, mint egy LED-esnek.
a kérdező olyan 100Hz-es 40"-os tévét keresett samsungból 130K áron, amilyet nem fog kapni. Újat biztosan nem ebben a méretben.
Az LG viszont tudja és megfelel a 130K-s kitételnek ráadásol 42"-os.Realme GT Master Edition
-
BBéci
legenda
Érdekes, számos LED háttérvilágítású tévé tesztelése, használata után bennem nem fogalmazódott meg, hogy élénkebbek lennének a színeik, mint a CCFL-es társaiké.
Ez eleve rossz megközelítés, mert vagy természetes a színvilága egy tévének (ami leginkább a plazmákra jellemző) vagy művi, túlszaturált, vízfestmény-szerű.
Kalibrálva nem lehet köztük különbség.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Anonymus23
veterán
Igaz, hogy nekem csak C650-es van, de az is nagyon szépen keni vágja a hálózatról a dolgokat.
Rá van kötve a routerre (amin belül ugyan csak van egy megosztható USB port, amire lehetne winyót kötni), illetve van egy NAS, amit ugyancsak minden állítgatás nélkül elér a TV, és lejátsza róla a dolgokat.
De őszintén szólva a beépített lejátszót csak akkor szoktam használni, ha este már nincs kedvem bekapcsolni a gépet, hogy az O!playhez rámásoljam egy winyóra vagy pendrive-ra a cuccost. Azért az alap kategóriás lejátszó is kenterbe veri szolgáltatásban és erőben a beépítettet.;) - The Power of the Light Side
-
őstag
Hát igen, ez már némileg szubjektív zóna és én csak a Vásárló vagyok. Nincs lehetőségem sok-sok TV-t kipróbálni. De:
A felhősödéses félelmem miatt nézegettem sokáig a Tescoban, az Euronics-ben és az MM-ben a TV-ket és hasonlítgattam össze az Edge-Led-et és a sima-t. Majd fél évig... hezitáltam! (Közben vártam, hogy a szolgáltatóm átálljon digitálisra)
Tisztában vagyok vele, hogy a boltokban és össze vissza vannak beállítva a képek a TV-ken, de a végére határozott lett a véleményem, hogy a LED-es' TV-k általában rikítóbb, élénkebb képet adnak. Az, hogy ez most mennyire tetszik, vagy mennyire hat természetesnek az már más kérdés. A boltban persze sosem volt felhő, állandóan ment a természetfilm rajtuk. Így a felhőket a fórumok alapján voltam kénytelen megítélni és elhinni.Meliora sunt bono inimica
-
BBéci
legenda
válasz bluemirage #25846 üzenetére
Erről beszéltem!
A boltokban "shop" módra állítva köze nincs a látható színeknek a valóságoshoz. Mindent felhúznak maximumra, dübörög a VP (vakulj paraszt) effektus. Aki annak alapján választja azokat, nagyot hibázik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz torma1981 #25848 üzenetére
Több lehetőség adott.
Lehet hinni azoknak, akik többtucatnyi tévét használtak az otthonukban, és/vagy tesztelik azokat.
Olyan üzletben kell vásárolni, ahol hajlandóak a kiszemelt példányokat egymás mellét téve, lakószobai fényviszonyok mellett bemutatni. Persze egy gyors képoptimalizálás után.
Nézelődni kell a barátoknál, családtagoknál, ismerősöknél.
Ez utóbbihoz kapcsolódik feleségem barátnőjének története, aki tanácsomra vett tévéket, legutóbb tavaly év végén. Amióta az áll a nappalijukban, mindenkinek, aki meglátja, leesik az álla és azt kérdezik, mitől annyira jó a képminősége. Kivétel nélkül azt nyilatkozták, a következő tévéjük ugyanolyan lesz, vagy az idei, jövőévi utódja.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
torma1981
veterán
Igen ennek így kellene lennie. Sajna nekem nincs a baráti társaságban 3D-s tv pl. Arra én is kíváncsi lennék otthoni körülmények között is. Pl Samsung aktívja nálam remeg,fáj a szemem tőle. De otthoni körülmények között biztos más lenne. Optimális fényviszonyok között. így én is szívesen venném meg azt a tv-t. Végül is nem 1 évre veszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest