- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
farrvince
csendes tag
Sziasztok, egy olyan kerdessel fordulnek hozzatok, hogy lehet-e azt, hogy bejon az optikai kabelen a TV az egyik szobaba es onnan a masik szobaig valami fele kabel nelkuli megoldassal atjuttatni?
Bocsi ha Off-Topic a kerdes, de nem kaptam mas temat, ami jobb lenne.Nekem is Samsung TV-m van, gondoltam jo lessz ide...Ha nem, sajnalom! -
BBéci
legenda
válasz dave_gahan #25930 üzenetére
"ami alapján megcáfolták a D6500 full HD 3D-jét, az alapján az ES6500-as sem lehet full HD 3D..."
Erre miből következtettél?
Az ES6500 adatlapján 400 Hz CMR szerepel, ez úgy jön össze, hogy a 200-at háttérvilágítás villogtatással megduplázzák. Viszont a 200 Hz már elegendő a full HD 3D.hez.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PLaci58
addikt
Ilyeneket azért nem terjesztenék a helyedben.
Mi köze a CMR-nek a valós képfrissítéshez?
Akkor szerinted nekem 200Hz-es TV-m van?
A CMR-nek és a képfrissítésnek semmi köze a full HD 3D-hez. Az az elektronika sebességén múlik az egész. A D sorozatnál azért mondjuk, hogy a 200Hz-es TV-k már tudják a 3D-t Full HD, mert azokban már elég gyors az képfeldolgozás.
Ha jól tudom éppen te szoktad emlegetni, hogy hány soros a mozgóképfelbontás. Na annak van köze a FHD 3D-hez"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
air76
tag
válasz zoltenwoodoo #25953 üzenetére
Semmi baj nincs vele.X360-nal játszok(játékmód be)D6500-án.Elég sok gamét nyomok,de sehol nem tapasztaltam "csúszást".
-
nightshadow
veterán
Azt azért tegyük hozzá, hogy amelyik tévének 30 ms fölött van az input lagje, de nem extrém mértékben, tehát mondjuk 40-50ms körül van, azokhoz odaszokták írni a tesztekben, hogy ennek érzékelése egyénfüggő. Tehát azért mert te nem érzékeled, az nem biztos, hogy más nem fogja. Ezért szokták ajánlani a 30ms alatti tévéket játékra, mert az már nem okoz problémát.
-
vinikorn
aktív tag
Ti hogy látjátok? A LED tv-knek szemre nem szemcsésebb a képeminősége mint a hagyományos LCD-knek? Nekem valahogy úgy tűnik.
-
Tutu7030
veterán
válasz vinikorn #25959 üzenetére
Nem:-) Viszont a meterológiai szolgálatoknál be vannak tiltva, mert többször is téves riasztás volt miattuk. Utólag derült ki, hogy nem a radarképen voltak a felhők, hanem alapból a képernyőn.
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
istvanszucs
tag
válasz Tutu7030 #25929 üzenetére
A Wake up on lan lehet hogy tényleg nem működik. Bár nem tudom mikor van kikapcsolva a gép, mert pl. standby állapotban is frissít firmwaret.
Ami az internetről való távirányítást illeti, ha a port megnyitása nem elég a routeren, akkor még mindig ott van az hogy belpéek egy a helyi hálón levő gépre és onnan indítom a távirányítót.[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz Tutu7030 #25960 üzenetére
Talált, sűllyedt.
Vinikorn! Egyformának kell lenniük szemcsésség szempontjából. Az LCD-re amúgy sem jellemző a szemcse, inkább a tésztaképű emberek. Érdekes, hogy LCD-n olyan szép sima az emberek arca, a plazmán meg tele vannak pattanásokkal, szőrszálakkal
Ha szemcsés akkor vagy gyenge az antenna jel, vagy zavarja valami, vagy gyenge a tuner.Amikor a plazmám vettem, és a bolt parkolójában gyömiszkéltem be az autóba, odajött egy ember és kedvesen megjegyezte, hogy miért ilyen szart vettem. Tiszta szemcsés a képe.
Én nem tapasztaltam, pedig akkor még analóg kábeles antennán keresztül néztem.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Richard!
addikt
Előreláthatólag ma veszek egy UE32D6100-ast magánszemélytől.mire érdemes figyelni ilyenkor?garipapír alap.
Ma kezdődik életed háralévő része
-
PLaci58
addikt
válasz dave_gahan #25957 üzenetére
A plazma TV-k max 60Hz-es képfrissítést tudnak és mégis megy rajtuk a 3D!
A filmek 24 fps-el vannak rögzítva a 3D-s BR lemezen (biztos van kivétel ), tehát a 100Hz-nek elégnek kéne lennie a megjelenítéshez. Más dolog, hogy a 200(240) Hz-es TV könnyebben és jobban játsza le a 24p-s anyagokat (minden képet 5x). Mindenképpen valami trükk van a lejátszásnál, általában a BR lejátszó már 2x25p-s jelet ad a TV-nek és innentől a képminőség csak a TV mozgókép megjelenítésétől függ. Nem mindegy, hogy egy TV 8-900 sort tud vagy csak 3-400-at."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
attamero81
senior tag
válasz Richard! #25963 üzenetére
Szinte mindenre.Nézd meg a smart hub-ot eldobja-e vagy vannak-e tévesztések.Ha netán engedi a gazdi akkor factory-ba én megnézném a WD Count-ot.Kérdezném különböző dolgokról.Melyik kimeneten volt-e esetleg hiba.USB-t ellenőrizném.Szóval mindent járj körül.
Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
Richard!
addikt
válasz attamero81 #25966 üzenetére
annyira azért nem vágom a tv-t h megtaláljam a factory menü-t.sőt egyáltalán nem vágom a smart tv-ket.de majd megtanulom :-) majd megkérem a gazdit h nézzük meg a WD-t
[ Szerkesztve ]
-
Hexetra
tag
sziasztok! a kalocsai cégről kérnék infót, telefonszám, elérhetőségek stb! fontos lenne köszönöm előre is
This song commits a feeling, a subliminal message ; It makes me feel euphoria. Deadmau5 is a true genius. "Strobe"
-
Richard!
addikt
-
MODERÁTOR
Üdv!
A UPC tervezi a CI+ kartyak bevezetését, május 06-tól, a digitális média box helyett.
Kérdésem hogy a Samsung C650-típusú tévék tudják ezeket a kártyákat kezelni?20 éve a Prohardveren
-
Flashget
félisten
válasz dave_gahan #25957 üzenetére
a D6000/6100 200 Hz CMR a D6500 400 Hz CMR mindegyik 100Hz truemotion.
Full HD 3D-hez a 200 Hz TrueMotion kellene a D6xxx sorozatnál ami a D7000-től van meg.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
BBéci
legenda
válasz PLaci58 #25955 üzenetére
A CMR-nek valóban semmi köze a full HD 3D megjelenítéshez, sosem állítottam mást, viszont 200 Hz minimum kell hozzá. A többi felvetésed téves.
A szóbanforgó tévé full HD 3D megjelenítésre képes.dave_gahan
Az a helyzet, amit írtam. Az előttem lévő sajtóanyagból olvasom.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz PLaci58 #25964 üzenetére
Ez így, ebben a formában nem igaz. Olvass el néhány tesztet, például az av-online-on, a Pana VT30 mindkét szem számára 120 képet ad másodpercenként, mert 240 hertzen működik. Azért nincs crosstalk. Többek között.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok!
Nem teljesen vág ide, egy picit azért mégis.
Vettem a 40D6100-as tv-hez egy HTE4500-as házimozit, és az Istenért nem bírom a tv hangját megszólaltatni a hangfalakon. Elvileg mivel mindkét készülék képes az ARC (audio return channel) funkcióra, 1.4-es HDMI kábellel összekötve kellene, hogy szóljon a tv hangja a hangfalakon, így nincs szükség optikai kábelre ehhez a művelethez.
Valaki esetleg meg tudná mondani, mit kellene tennem? Hiába állítom át a tv-n, hogy külső hangszórón szeretném élvezni a Kiszel Tünde riportokat az Aktívban, néma marad.Más:
A házimozi által külső vinyóról lejátszott mkv adatai a tv info gombjának lenyomása után:
1920X1080 24Hz
Az a 24 Hz nem kevés picit? Nem lehet valahogy ezt feljebb tornászni?Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!
SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
dave_gahan
aktív tag
válasz Flashget #25973 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, éppen ezért fogalmazódott meg bennem a kérdés az ES6500-zal kapcsolatban.
BBéci: én nem vitatom, amit írsz és az sajtóanyagnak is hiszek, csak abból indultam ki, hogy ha az ES6500 is 400 Hz CMR-es, akkor szintén 100 Hz Truemotion-t tud, mint a D6500-as. Az új modell mégis képes full HD 3D-re, a tavalyi nem.
Tehát PLaci58-nak igaza lehet.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz dave_gahan #25977 üzenetére
Szerinted a 400 Hz CMR-ből miért következik a 100 Hz Motion Plus?
A TrueMotiont nem másik cég használja?Baladam!
Nem megfelelő a külső hangszóra állítás, az ARC-t kell engedélyezni, aktiválni mindkét készüléken.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz baladam86 #25976 üzenetére
A 24 Hz teljesen rendben van, az a beérkező jelre vonatkozik, amit a tévé elektronikája többszörözés után juttat a képernyőre.
-
baladam86
aktív tag
-
-
joelti
csendes tag
Hello!
Nekem van egy Samsung UE40D6500-as tv-m!Azzal találkozott már esetleg vmelyikőtök ,hogy a youtube app nem minden videót játszik le?Azt írja hogy a video nem elérhető!
A szám.gépen viszont lejátsza,tehát nem törölték az oldalról!
Pl Lady Gaga-Judas -t nem akarta lenyomni,miközben volt olyan amit játszott!(És a gépen ugyanez ment)
Nincs esetleg vmi régiós beállítás ami miatt nem akarja az igazságot?
Vagy vmi egyéb ötlet,trükk?Köszönöm előre is!
-
morMi3
csendes tag
Olyan kérdésem lenne, hogy PC mode (HDMI/DVI átírása PC-re) és game mode között van e különbség tudomásotok szerint input lag mértéket tekintve? Vagy a kettő egy és ugyanaz? PC modeban ugyebár kiszűrkíti a game módot, ezért kérdezem, hogy melyiket érdemes használni?
-
Richard!
addikt
Nnna gyerekek,megvettem Bazi szép most jól belakom és majd írok tapasztalatokat
-
PLaci58
addikt
Pedig az sajnos teljes egészében igaz
Ha tudsz 60Hz-es plazma panelnél magasabb képfrekvencián működőről, akkor szólj, mert én még nem hallottam róla. A VT50-ben is 60Hz-es panel van! Ennyire jók az általad említett tesztelő oldalak. Egyszerűen azt fényezik, amiért jól fizetnek. Annak a tesztelőnek fogalma sincs a plazma panel működéséről, aki ilyen 120 meg 240 Hz-eket leír. Az csak átveszi a marketing dumát. Ilyen helyeken csak a mérési adatokat szoktam megnézni. Azokból minden kiderül. A mesét meg egyszerűen kihagyom.A crosstalknak semmi köze a képfrissítéshez. Az a jól működő szemüveg kérdése, hogy mennyire tudja kitakarni az éppen tiltott képet, hogy mennyit késik a TV képváltásához képest. Ráadásul aktív esetében összeeresztik a plazmát az LCD szemüveggel. Brrr. Az LCD mindig átereszt valamennyi fényt, csak az a kérdés, hogy milyen gyorsan zár és mennyire. Persze a szemüveget lehet 240 Hz-el vezérelni, így létrehozva magasabb képfrekvenciát, de ez olyan mint a LED háttér kapcsolgatása.
-
attamero81
senior tag
válasz PLaci58 #25986 üzenetére
Nagyon igazad van.Nem rég irtam a másik fórumba,hogy ne nagyon vegyenek vt plazmákat mert fosok.Erre jól lehurrogtak meg kiirták,hogy hülye vagyok ehhez.Elejébe tetszik sok embernek,de amikor látja a különbséget egy normális LED LCD mellett akkor rádöbben,de nem vallja be magának se.A másik,hogy aki plazmát vesz az meg is érdemli,mert azt javitani egy vagyon.Főleg,hogy ha az Y-sus elmegy bennük akkor viszi magával a Z-sus-t,kijelző vezérlőt és lehet még a panel is megfekszik.A javitás ilyenkor erősen 6 számjegy.És ezután kérdezik,hogy mi kerül ebbe ennyibe?Vannak olyan plazmák amik szebbek a LED-nél,de nem sok.Egyetlen hátul ütője,hogy 60 Hz-nél akkor se tud többet,ha a fene fenét eszik is.Csak ezt a sok magyar vadmarha nem akarja megérteni.
Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
BBéci
legenda
válasz PLaci58 #25986 üzenetére
Telefonról nem megy, majd PC-ről linkelem az angol teszteket, amelyek az állításomat igazolják. Természetesen alapesetben a panel 60 hertzes, ahogy az LCD 50-es. Interpolációval lesz 100, 120, 200, 240.
-
Richard!
addikt
van vmi jó beállítás képernyőre?csak vmi kiindulási alap kellene.aztán onnét majd állítgatnám...
-
PLaci58
addikt
válasz baladam86 #25980 üzenetére
Nem próbáltam még, de az ARC a visszatérő audió csatornát jelenti HDMI-n. Elvileg a TV-n csak egy ilyen HDMI csatlakozó van. Azt kell a házimozira kötni. A házimozin ilyenkor ki kell kapcsolni az ARC-t.Az csak akkor kell, ha a TV-n akarod hallgatni a házimozi hangját. A sima HDMI a képpel együtt átviszi a hangot is, egybe csomagolva a 2 digitális jelet.
Normális használat, amikor mindent a házimozira kötünk és annak a kimenetét a TV-be. A TV ARC-s kimenetét egy sima bemenetre a házimozin. A házimozin váltjuk, hogy melyik bemenetet nézzük a TV-n. Az is lehet, hogy a TV még az ARC-s HDMI-n sem ad ki hangot. Azért van az optikai kimenet. Ezt érdemes a kezelésiben megnézni, hogy mit hova javasol kötni.
-
PLaci58
addikt
válasz attamero81 #25987 üzenetére
Nekem van egy plazmám is
Kezdi megadni magát a panel. Időnként van rajta egy szép nagy piros folt, képtartalomtól függően, mintha azon a részen túl lenne vezérelve a piros szín. Nem beégés, mert bekapcsoláskor nincs. Szabálytalan alakú, tehát nem hiszem, hogy vezérlés. Esetleg gázhiányos lehet azon a részen. Sokat ment szegényke. 2 éven át napi 10-12 órát. Már keveset megy, de nekem jobban tetszenek a színei mint a LED-esnek."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
vinikorn
aktív tag
Hétfőn vagy 32" D6100-et vagy D6500-t veszek. Melyik jobb képminőségben? Nekem csak ez számít, a többi porhintés.
Köszi.
-
-
BBéci
legenda
válasz dave_gahan #25997 üzenetére
A jelenleg rendelkezésreálló információk szerint igen, pontosan az a helyzet.
-
fecsö76
csendes tag
Sziasztok! Nekem segitség kellene,ha a Samsung UE32D4003 tv-met frissithessem,mert nem játszik le videokat!
Köszönöm!Seed Szerver bérbeadás, arányjavitás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest