- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kovacspityu
csendes tag
Sziasztok,
miután mániásan ragaszkodtam a beépített WiFi-hez és a teljes Internet böngészéshez, megvettem az általatok is javasolt 6500-t(pontosabban a 6570-et). Mindkét dolog hibátlanul működik , külső tárolóra felvenni még nem sikerült. Több kérdésben tanácstalan lévén, regisztráltam a terméket és írtam a Samsung supportnak. Nem tudom kit támogatnak, nekem egy hét alatt nem sikerült válaszolniuk . Közzéteszem tehát a levelemet, kérem a tisztelt társaságot, hogy ha valaki(k) tud(nak), segítsen(ek). Köszönöm szépen .
Tehát a levél:
Tisztelt Címzett, két napja vásárolt UE40D6570WS (sajnos ez a termékkód nem szerepel a legördülő listán) készülékemmel kapcsolatban kérem a segítségüket:
1.Szeretném kinyomtatni magamnak a részletes Használati Útmutatót. Le is töltöttem az Önök oldaláról ezt a gyönyörű, 315 oldalas dokumentumot de ennyi színes tintapatronnal nem bírom...nem lehet hozzáférni egy fekete-fehér verzióhoz?
2.Az üzletben azt mondta az eladó, hogy ha külső tárolóra(HDD vagy pendrive) akarok felvenni valamilyen műsort akkor vigyázzak mert a TV előtte megformázza az eszközt és a már rajta lévő anyagok törlődnek. Igaz ez? Úgy kell érteni ezt, hogy kell egy külső tároló, amiről le tudok játszani más forrásból rákerült anyagot (képeket, filmet) és egy másik, amire CSAK erről a TV-ről felvett anyag kerülhet? Ugye nem így van?
3.Van egy vezeték nélküli(infrás) fejhallgatóm aminek az adó részét 2db(R+L) RCA csatlakozóval lehet csatlakoztatni a TV-hez. Az előző készülékemnél ez működött is. Hogyan tudom ennél a készüléknél használni a hallgatót?
Válaszukat előre is nagyon köszönöm, üdvözlettel
fp -
leslieke
Jómunkásember
válasz kovacspityu #25902 üzenetére
1. ponthoz: Azért, mert valami színesben van, még ki lehet nyomtatni fekete-fehérben is.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Tutu7030
veterán
Szia! A tv csak XFS fájlrendszerre hajlandó rögzíteni. Ha linuxon megformázod (pl gparted segítségével) a particiód, akkor a tv csak egy ellenőrzést csinál rajta, az első felvétel megkezdése előtt. Nekem ketté van "véve" egy 2,5-ös hdd. Van kb 30-40GB XFS, a többi meg ntfs a filmeknek.
[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
kori18t
tag
Van egy előítéletem a plazmákról, amik régebben lehet, hogy igazak voltak, most nem tudom mi a helyzet.Nevezetesen a beégés, nagy áramfogyasztás, zúgás, idővel a színek halványodnak.Nem tudom ezekből mi igaz vagy van-e vmi alapja, nem értek hozzá.
De ha ezeket sokan mondják, elhiszem.Vagy például attamero81-nél hegyekben állnak a javításra váró Sam lcd-k, így ezt sem fogok venni ( ebben pl.van rossz tapasztalatom ).
Az egyik haverom a plazmára esküszik, én nem tudom melyikre esküdjek
Még nem láttam lcd-t és plazmát egymás mellett, de meggyőzhető vagyok.Azt azonban tudom, hogy a Pana gyártja a legjobb plazmákat. -
őstag
3 pont. A fejhallgatót a fejhallgató kimenethez kell csatlakoztatni. Amennyiben az Ön fejhallgatója nem fejhallgatóknál alkalmazott, szabványos csatlakozóval rendelkezik (pl. 2xRCA), úgy néhány száz forintért vásárolható Jack/RCA átalakító kábel. Ezzel együtt csatlakoztassa adóberendezését. A TV SCART-al történő játékot nem ajánljuk. Azt bemenetre szánjuk. Ha önnél mégis működne kimenetként is, úgy az a következő szoftverfrissítés után biztosan megszűnik.
Reméljük készülékével elégedett lesz, tisztelettel...
bla...bla...Meliora sunt bono inimica
-
Flashget
félisten
válasz zoltenwoodoo #25893 üzenetére
szerencse dolga..nálam egyáltalán nincs másoknál zavaróan látni.
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
1.Nem kell mindent kinyomtatni, elég csak azt amit nagyon nem értesz (nyomtatásnál beállítod melyik oldalat nyomtassa pl. 22-35 és feketében) ráadásul a tévének is van súgó menűje.
2.TV csak úgy hajlandó rögzíteni vagy a pendrive-ra vagy HDD-re ha leformázza magának olyanra amilyenre akarja majd tezsteli és kiírja mehet a felvétel.
Pendrive esetében nem mindegy milyet használsz felvételhez. 25MB/s Read and 10MB/s Write (pl. 8GB Kingston DT400)
3. egy átlakitóval kötöd a fejhallgató jack kimenetre.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Csikter
csendes tag
Üdv. Mindenkinek
Most nézelődöm egy új tv után ami egyben monitor is lenne.
Az lenne a kérdésem hozzátok, hogy teszem azt egy samsung 6570-es mennyire tenné meg, és hogy lehet-e magasabb felbontást elérni mint 1920x1080; a tv leírásában nem írjak.
A választ előre is Kösz. -
air76
tag
Aki új tv vásárlása előtt ál,ajánlom NE vegyen semmit.Mert az egyik ezért szar,a másik meg azért.A samsungot meg egyenesen nem ajánlom,mert sok van a szervízbe,meg felhős,meg nem sony....stb
-
amadeus11
senior tag
Üdv !
Media Playerben az előzményeket hol tudom törölni ?There is a star
-
törölt tag
Sziasztok!
Tegyék fel a kezüket akik szerint még most is érdemes 55C9000-est venni! Érveket is kérnék, és persze ellenvélemények is érdekelnek. Az árcédula természetesen köszönőviszonyban sincs a 2010-es árával
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz #69523456 #25914 üzenetére
Mindkettő volt nálam, teszteltem, használtam őket.
Szinte minden mérhető és szubjektív paraméterben jobb a D8000, ami viszont közvetlenül a VT30 után került hozzám és annál drámaian gyengébbnek tűnt. Ezen feleségem is kiakadt.
A C9000 durván bevilágított és felhősödött, 3D-je nézhetetlen volt az erős crosstalk miatt és a színei sem voltak igazán pontosak. Több általam olvasott D8000 tesztben hivatkoznak a C9000-re, ami igazából egy dizájn TV, Samsungék meg akarták mutatni, hogy övék a legvékonyabb tévé.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Mgabesz1
csendes tag
A napokban vettem egy Samsung LE32D551-es LCD TVt.
Érdeklődök, hogy lehet e, érdemes e okosítani menüből.
Érdekelne még, hogy hogyan lehet firmware-t frissíteni.
A TVmen most valami ilyesmi van: 1006.0, ez 2011.októberi firm.
Neten a Samu oldalán találtam újabbat, de nem tudom, hogyan tehetem fel.Érdemes ezzel szórakoznom?
Net rá van kötve a TVre, de neten nem talál friss firmet!
Köszi! -
-
kovacspityu
csendes tag
Kedves segítőkész Barátaim(leslieke, Tutu7030, bluemirage, Flashget),
köszönöm az értékes tanácsokat(25902).
A felvételre vonatkozóan(2.pont), mindent megértettem. A nyomtatással kapcsolatban: tudom, hogy ki lehet jelölni a szükséges oldalakat, tudom, hogy meg lehet mondani a nyomtatónak, hogy fekete-fehérben nyomtasson. A probléma az, hogy amit én le tudtam tölteni, az egy igen dekoratív használati utasítás, DE! a teljes (pdf) dokumentum sötétkék alapon, fehér betűkkel, színes képekkel illusztrált, ezt én nem tudom ff-ben kinyomtatni…
A fejhallgatóval pedig az a problémám( van nekem is 3,5 sztereó jack / RCA átalakítóm), hogy ha ezt bedugom, akkor a TV hangszórói kikapcsolódnak. Ez nem lenne baj de az ugye belátható, hogy minden alkalommal a készülék hátulján kihúzni-bedugni, szóval ez nagyon macerás. Én arra gondoltam, hogy van egy olyan audio kimenet, ahova csatlakoztathatom az infra adót, ahogy ezt az előző készülékemnél is meg tudtam csinálni.
Azért köszönöm …fp -
air
nagyúr
válasz kovacspityu #25923 üzenetére
Az általad óhajtott kimenet nincs a készüléken.
Célszerű az ilyen kérdésekben vásárlás előtt tájékozódni.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Tutu7030
veterán
Miért ragaszkodsz ennyire a papíralapú manuálhoz?
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
csuhi30
csendes tag
sziasztok!adott egy 40d5500tv.ha rákötnék egy ps3at ugy tudnák rajta filmet nézni a ps saját hdd-jéről?meg van egy samu htd 455ös házimozim.azon 1 optikai bemenet van.meglehet v.hogy oldani hogy a tv is meg a ps3 is rálegyen kötve hogy ne kelljen kihuzogatni az op.kábelt?
csuhi30
-
1egaly
aktív tag
A fejhallgatóra ez a megoldás: "hd audio rush 5.1 gear sound decoder"..
Keress rá,vannak hasonlók is,én itthon vettem,most nem igen látok..
Szerintem kintről is tudsz rendelni..(nem olcso)Az optikait dugod rá,és rca-t kapsz,tehát nem kell dugdosni
ajánlom!! -
istvanszucs
tag
Sziasztok!
C650 + netes távirányító + PVR + Internet kapcsolat + WOL = távolról programozható videófelvevő?
Van egy C650-em amelyik lóg a routeren, amelyik persze lóg a neten.
Van egy távirányító programom letöltve.
Ez egy olyan gépen ül, amelyikre be tudok lépni távolról (mondjuk logmein.com-mal), illetve fel is tudom ébreszteni (wake up on lan-nal).
Kérdés,hogy egy kikapcsolt C650-es TV-t (standby) fel tudok-e "ébreszteni" annyira, hogy fogadja a távirányító utasításait.
Persze az még jobb lenne, ha mindezt úgy lehetne megtenni, hogy nem is kell a hálón levő gépet közbeiktatni, hanem az Androidos távirányítónak megnyitnám a megfelelő portot és az internetről is működne a távirányítás.Szerintetek össze lehet hozni? Szeretne valaki ebben együttműködni?
Üdv:
István -
Tutu7030
veterán
válasz istvanszucs #25928 üzenetére
"Netes távirányító" = helyi hálózaton működő távirányító. Az intenet irányából nem nagyon fogod elérni a tv-t vele. A lanon keresztüli bekapcsolást meg szvsz nem támogatja a tv.
-
dave_gahan
aktív tag
"Kiváncsi leszek a D6500 VS ES6500 tesztre!Mennyivel lesz jobb a full hd 3D-vel,meg a micro dimming-el az új széria."
Erre én is nagyon. De éppen a 25837.-ben írtam erről, h a paraméterek gyakorlatilag azonosak és ami alapján megcáfolták a D6500 full HD 3D-jét, az alapján az ES6500-as sem lehet full HD 3D...
[ Szerkesztve ]
-
utánvétel
aktív tag
Sajna ez a fejhallgató hátul bedugós megoldás engem is bosszant, elég macerás.
Valaki írta itt korábban, hogy állítólag a mellékelt euroscart csatlakozókábelről le lehet venni a hangot, bár lehet az csak vonali hang lesz erősítőhöz, én még nem próbáltam.*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***
-
dave_gahan
aktív tag
válasz zoltenwoodoo #25888 üzenetére
December óta használok egy 40D6500-ast, nem tudok negatívumot mondani róla, rendben teszi a dolgát, a képminőség számomra pöpec, imádom a beépített wifit, az ebből fakadó DLNA vezetek nélküli megosztást (a laptopról és a telefonomról is seperc alatt lejátszik mindent, nálam a Servioo és az All Share progi is rendben müxik - ezért még nem fordult elő, hogy usb-s vinyót kellett volna rádugnunk a tv-re), a médialejátszóját (még nem volt olyan film, amit ne tudott volna lejátszani), a live stream-ek általi csatornák lejátszását, néhány beépített alkalmazást a smart menüben, az apró kényelmi funkciókat (pl. világító távkapcs) és nem utolsósorban a gyönyörű design-ját, alaposan feldobja a nappalit. (csak a 6500 és afeletti modellek kiváltsága a tetszetős vékony káva)
2-3 apróbb dolog, ami zavart (azért apró, mert én ritkán használom ezeket):
- a full webböngészőtől ne várjunk sokat: nem is azért, mert annyira vészesen lassú lenne a lapok betöltése, mert ez még - ha nem is villámgyors, de - elmegy, sokkal bosszantóbb a vezérlés nehézkessége/lassúsága a távkapcsolóról. Android-os okosteló esetén a megfelelő alkalmazás segítségével ez kiváltható (de nekem Symbian-os C7-em van )
- a 3D élmény a smart menüben lévő Samsung 3D katalógus bemutatófilmjeiből faszányos, de hosszabb távon az én szemem fárasztja a a 3D mozizás. Nemrég leszedtem az Avatart, egyelőre csak belenéztem, de 5 perc után már érezhetően zavaró volt a vibrálás. Még nem kezdtem el végignézni...
- a 2D->3D konvertálás egy vicc, gyakorlatilag jelentéktelen a dolog[ Szerkesztve ]
-
zoltenwoodoo
csendes tag
válasz dave_gahan #25932 üzenetére
Sajna tegnap óta megtudtam, hogy a d6500-as nem képes full hd-re 3d-ben. Úgyhogy más modellt kell vennem. A d7000 és az es6540 között gondolkodok. Árban ugyanannyiba kerül, paraméterekben is nagyjából. A Euronics-ben már csak a 2012-es típusok kaphatóak, vagyis a D7000-et csak netes áruházban tudnám megvenni. Az eladó szerint viszont az új 6540-es jobb, mint a tavalyi 7000-es. Szerintetek? Az a probléma, hogy a 2012-es szériáról nincs túl sok leírás és teszt a neten.
-
Fecogame
veterán
válasz zoltenwoodoo #25933 üzenetére
Válaszd azt, amelyikre több garanciát adnak.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
nightshadow
veterán
Az a probléma, hogy a 2012-es szériáról nincs túl sok leírás és teszt a neten.
Szerintem érdemes megvárni az első teszteket és user véleményeket megvétel előtt. Másrészt, ha most vennéd meg, az év végi árakhoz képest kb. 90-100k-át buksz a 65xx esetében.
[ Szerkesztve ]
-
skater86
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy vettem egy UE40D5000-es TV-t. Az istenért nem bírom a HDMI portot használni. Laptopot rádugtam, vagy házimozit akkor is kiírja, hogy "Nincs jel, ellenőrizze,hogy be van kapcsolva...stb" Na de egy UE40D6500-as TV-n minden működik, házimozi, laptop és ez mind HDMI-vel. Ugyanúgy rákötöm erre a TV-re és nem megy.Lehet valami alapbeállítás rossz? Vagy az is elképzelhető, hogy a HDMI portok rosszak? Mind a 4-el próbáltam. Valakinek van ötlete? Esetleg valami reset segít? Hogy tudnám biztosan megnézni, hogy működik a HDMI port?
Köszönöm a segítséget!
-
vlevi
nagyúr
válasz nightshadow #25935 üzenetére
Pontosan. A 2010-es sorozatú tévék (pl. 40C650) ára is esett vagy százezret az áprilisi megjelenése (270ezer) és november-december (175-180) között.
Ugyanígy a tavalyi, 40D6100 is. -
dave_gahan
aktív tag
Te tudod, h mennyire fontos paraméter számodra a 3D milyensége. Sztem ha lehetséges, érdemes letesztelned 5 percnél hosszabb időre vmelyik áruházban a 3D-t, nem fárasztja-e a szemed.
A többiekkel értek egyet, ha nem akarsz várni, akkor D7000, annak ára már nem nagyon fog lejjebb menni, kifutó modell. Az idei típusok árai viszont kb. a 2/3-ra fognak esni év végére. Egyébként sztem nem jobb az ES6540 a D7000-esnél, sőt... (pl. 400 Hz CMR kontra 800 Hz CMR, vagyis valós 100 Hz kontra 200 Hz), bár ki tudja, a panelen is lehet, h fejlesztettek vmennyit és a micro dimming-ről sem tudjuk, h pontosan mennyit jelent majd pl. az ES65xx képminőségében.
A támogatás és egyebek viszont elképzelhető, h inkább biztosítottabbak az idei modellekre, mint a tavalyikra. Szóval Smart és Smart között is lesz különbség. Vki asszem írta, h bizonyos feature-ök csak az idei Smart-okhoz lesznek elérhetőek.
Anyway, tényleg érdemes inkább megvárni a teszteket, magam is kíváncsi vagyok pl. a fentebb emlegetett full HD 3D ügyére.[ Szerkesztve ]
-
utánvétel
aktív tag
válasz dave_gahan #25932 üzenetére
Nem tudom, nálad miért vibrál az Avatar, az az egyik legkitünőbben sikerült 3D-s film szerintem.
Én tökéletesen meg vagyok vele elégedve D7000-ről nézem, se vibrálás, se fejfájás, se semmi.*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***
-
vinikorn
aktív tag
Samsung LCD-ben 100-120.000 Ft környékén melyiket tv-t tudnátok ajánlani? Samsung, LG és a többi közül melyik márka a jobb?
Köszi!
-
zoltenwoodoo
csendes tag
válasz dave_gahan #25938 üzenetére
És szerinted mennyi lehet az es6500 input lag értéke? Sajna neten nem találtam meg. A játékok miatt kérdezem, habár valószínűleg 30ms alatt lehet.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz zoltenwoodoo #25942 üzenetére
És szerinted mennyi lehet az es6500 input lag értéke? Sajna neten nem találtam meg. A játékok miatt kérdezem, habár valószínűleg 30ms alatt lehet.
Én mérget nem vennék rá. A D65xx input lagje:
UE-40D6530 46ms (hdtvtest.co.uk)
UE-40D6530 váltakozó 40ms-70ms között (trustedreviews.co.uk) -
zoltenwoodoo
csendes tag
válasz nightshadow #25943 üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy játékokhoz 30ms alatt kell lennie, különben csúszik a kép. Ez tényleg így van? Ez a probléma csak pc-nél, vagy xboxnál is fennáll?
-
zoltenwoodoo
csendes tag
Amúgy szerintetek mikorra várhatóak az új samsung tv tesztek?
-
Flashget
félisten
válasz zoltenwoodoo #25944 üzenetére
játékhoz ezek a tévék nem igazán valók a nagy inputlag miatt..amelyikneknek jó az érték az nem 200K..és akkor talán az emberek ráébrednek nem is az a lényeg egy monitornál 2ms vagy 5ms-t ad meg a gyártó, hanem azt amit nem adnak meg hivatalosan. pl. Dell 8ms viszont IPS panel szemben az 5ms samsung TN paneljával..nem a Dell a rosszabb.
Talán majd ugyanígy rájönnek nem az a nyüves CMI/CMR érték számít hanem a TrueMotion...Realme GT Master Edition
-
nightshadow
veterán
válasz zoltenwoodoo #25944 üzenetére
Ez így van, a 30ms vagy az alatti ajánlott játékra. Ilyen pl. a Sony EX720:
KDL-37EX723 16-32 ms (avforums.com)
KDL-40EX723 21 ms (hdtvtest.co.uk) -
vinikorn
aktív tag
Erről mi a véleményetek: Samsung UE32EH5300
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák