- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Friss szettet kapott az iPad Mini (2024)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Fujifilm X
- Home server / házi szerver építése
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggbuffon1897
őstag
Egesz pofas es jol szellozo mini itx hazak vannak mar a piacon, nem latom be h kinek kellene ez az agyonarazott rog matricas hulladek.
-
L4mie
veterán
910k videót azért megnézem, halljam hogy sivít
*kár volt, nem volt ilyen rész.[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
aktív tag
ennyi pénzért a hülyének is megéri! másnak viszont nem annyira.
sikerült átmenteni a laptopok minden hátrányát ebbe a gépbe, míg az előnyök egyikét sem. bga-s fos, nyamvadt hűtés stb.
#1 ilyen pici itx házat nem nagyon látsz.
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion...
-
martonx
veterán
"Az általunk tesztelt modell 910 000 forintba kerül" - ezeknek elgurultak a gyógyszerei. Se akkumulátor, se képernyő, se billentyűzet, se tapipad, se kamera, se mikrofon nincs hozzá.
Akkor mégis miért kerül ennyibe?
Vajon tényleg van olyan hülye, aki ilyet vesz, ennyiért?Én kérek elnézést!
-
HantekDSO
junior tag
Az ára a vicc kategóriát is túllépi...
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
scdlsc
aktív tag
"...egy RGB világítást kapott ROG logó került. Ez, ha nem tetszik, eltüntethető: a dobozban talált átlátszatlan fekete lap minimális szerelést követően a logót és a fényforrást is tökéletesen blokkolja..."
Mondjuk az 910 db ezresért elég paraszt, hogy nem tudod kikapcsolni és szerelgetned kell.
Szerintem nincs ezzel a termékkel semmi baj. US, Kanada, Nyugat-Európa, Kína, Japán, stb. Rengeteg ember van, aki ott megvesz egy ilyen gépet ennyiért. Nem akar szerelgetni, nem akar szívni egy komponens hibája esetén a garancia ügyintézésével.
-
roli2024
lelkes újonc
„Rengeteg ember van, aki ott megvesz egy ilyen gépet ennyiért.”
Ahogy tetszik mondani.
(Pluszban: én például az általam ajánlott dolgokat sokszor megveszem többször is.) -
félisten
Hanyatlónyugat mákonya.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
aktív tag
Marad a konzol
910 ezer.. ennyiből kijön egy box, egy ps5, és egy PC
Azért nem emelem ki a hirdetéseimet, mert jómagam is átugrom az ilyeneket :)
-
Crus
őstag
Kijön, de egy XSX + PS5 + ált. használatra egy PC, az még mindig teljesítményben el fog maradni egy ilyentől. Ez úgy cirka 30 TFLOPS, egy XSX+PS5 nagyjából 23TFLOPS.
Nem lenne ez rossz, ha az árát nem rontották volna el, de nagyon. A reális ára nagyjából olyan 650k körül kellene legyen.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
-
Robitrix
senior tag
oppsz rossz CPU-t néztem..
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz ggbuffon1897 #4 üzenetére
azt viszont megköszönném ha dobnál egy linket róla!
Peace is a lie, there is only passion...
-
KROK640
nagyúr
"Intel Core Ultra 9 185H – 6P+8E+2LPE mag" - szóval 6 mag, meg egy fürt darázs rágta szőlő. Értem én ...
Egyébként ha tényleg jól bővíthető, akkor még érdekes is lehet, természetesen egy nullával kevesebbért a végén.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
ggbuffon1897
őstag
FD Node 202
FRACTAL DESIGN RidgeCsak ugy elso blikkre. Cserebe nem kell megkotni azt a kompromisszumot h notebook alkatreszekkel van televagva csokkentett teljesimennyel, meghozza joval olcsobban.
Tovabbra se ertem mi szol emellett. Ha hordozni akarom, mellette jatszani veszek notebookot olcsobban (amihez van kijelzo is meg periferia), ha relative kis meretben akarok teljesitmenyt, akkor epitek mini itx-et. Ha Nucot akarok akkor meg biztosan nem ezt a tularazott vackot veszem csak mert az Asus ratolt egy ROG logót.
Vagy melyik az az elethelyzet amikor ezt választod?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Az ára alaposan mellbevágott, azért nem gondoltam volna , hogy ennyire drága. Egyszerűen nem éri meg megvenni.
duree54
-
PTM
tag
válasz ggbuffon1897 #20 üzenetére
Ez egy kb. 3 literes ház, a Node 202 pedig 10 literes, a Ridge majdnem 15. Ez nagyon más kategória.
Más kérdés, hogy ez a játékos NUC kategória pl. engem sem érdekel, főleg nem ennyiért.
-
ggbuffon1897
őstag
Ezert is irtam h nem tudom elkepzelni azt az elethelyzetet, amikor szuksegem lenne erre. A NUCnak meg pont nem ez a funkcioja amire ez kilett találva.
Igen, nem teljesen uaz a kategoria, de kompaktak (tehat akar magaddal is viheted) , raadasul teljesitmenyben nem kell akkora kompromisszumot kötnöd jóval olcsóbban. Nekem sehogyse jon ki a matek erre a NUCra.
[ Szerkesztve ]
-
PTM
tag
válasz ggbuffon1897 #23 üzenetére
"Nekem sehogyse jon ki a matek erre a NUCra."
Nekem se, ebben egyetértek. A hagyományos kis NUC-ok tetszettek, ez viszont a "jó, de minek" esete nálam.
[ Szerkesztve ]
-
®abstract®
őstag
ez mocsok sokba kerül a felébe kerülne akkor is
300-350 eft ba izmosabbat rakok össze ami asztali pc alkatrészes..Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
Crus
őstag
válasz ®abstract® #26 üzenetére
Jöhet a listád ezekről az új alkatrészekről. Segítek... csak az Asus-tól származó GPU 250 bruttó, egy ilyen teljesítményű CPU pedig kb. bruttó 100k körül van hiszen IGP is van benne. Elfogyott a pénzed.
Ilyen paraméterekkel bíró alaplap(80k)? RAM? (40k) SSD? (40k) Táp(30k)? Hűtés (25k)? Ilyen kis méretű spec ház(40k)? Wifi (10k)? Win11 Home?
Nah... pont ezért írtam fentebb, hogy 650k, így nem kéne azért hülyeségeket írni 300-350k-val, mert totálisan irreális.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
ggbuffon1897
őstag
300-350 valoban nem realis , de a franc se tudja mi mit er desktop fronton. Hat akkor nezzuk tetelesen mintha uezt desktop raknank ossze:
Cpu: i5 14600k ~125k
Huto : noctua nh l9i ~ 24k
Mem: KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5600MHz CL36 ~ 42k
Sdd: SAMSUNG 1TB 980 M.2 ~ 33k
Lap: ASUS ROG STRIX B760-I GAMING WIFI ~ 90K
Vga: ASUS DUAL GeForce RTX 4070 ~ 225k
Táp: SEASONIC Focus SGX 750W ~ 70k
Ház: FRACTAL DESIGN Node 202 ~42k~ 651k
Mindezt ugy h top lappal kalkulaltam, cpu is overkill a mobil verziohoz kepest (lehet vmelyik i5 f s verzio is megfelelne kulon hutes nelkul), vga plane ahol meg inkabb 4060ti (ha egyaltalan tud annyit). De valszeg a tap aran is lehet fogni.
Lenyeg a lenyeg 500bol pofasabb mitx cuccot rak ossze az ember.
-
Crus
őstag
válasz ggbuffon1897 #28 üzenetére
De... de... de én 300-350-ből akarok - idézem - izmosabbat!
(Amúgy köszi a megerősítést.)Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
ggbuffon1897
őstag
Mivel a nagyresze lenyegeben laptop alkatresz, akar a cpu akar a vga, igy azert nem lepodnek meg rajta ha ossze lehetne pakolni 350-400k korul is mar egy hasonlot.
Ahogy irtam en is overkill alkatreszekkel szamoltam ami vagy nevugyileg v specifikaciokba hasonlo. De nem vagyok teljesen kepbe azzal h mi minek a megfeleloje teljesitmenyfronton desktop vonalon ezzel. (Meg lusta is vagyok kinyomozni) Gyanitom h egy asztali 12. genes i3 is felmossa a padlot ezzel a procival, vga szempontjabol meg gyanitom egy sima 4060 is lehet siman versenykepes ezzel a 4070el jatekok alatt. Tap is jokerdes.
-
Valamivagyok
tag
válasz ggbuffon1897 #30 üzenetére
Szerintem is egy 12400f és egy rtx4060 simán megtenné ddr4-el egy atomcsíra lapban. De aki ilyen Nuc-ot akar venni nem fog ezen filózni. Anyám laptopot használ, pedig semmi nem indokolja, mióta megvette mintha az asztalhoz lenne ragasztva, ennyi erővel a feléből vehetett volna egy olcsóbb használt akár mini PC-t. De megtetszett neki, meg engedhette magának, megvette.
Szolidabb adóval, gazdagabb országban biztos lesz aki megveszi. A világbajnok Áfa és a balkáni átlagbér kombója mifelénk elég durva keretet ad ennek a gépnek.
910000Ft másfél havi nem rossz fizetés. Mondjuk fele Áfával 800000Ft és az kb 2 heti jobb "nyugati" kereset. Így rögtön máshogy néz ki. Biztos lesz ennek piaca, de nem itt. -
KROK640
nagyúr
válasz ®abstract® #26 üzenetére
így van, és bővíthetőbb is lesz
-
TrueWhitee
tag
Minisforum AtomMan G7 Ti (Intel i9-14900HX + NVIDIA RTX 4070 + 32GB RAM + 1TB SSD) -t nem fogjátok tesztelni? Ezt elnézve, kb 650e-ért mar ezerszer jobb vétel lenne, mint ez a ROG. Vagy ott van még AtomMan G7 Pt (AMD Ryzen™ 9 7945HX + AMD RX 7600M XT+ 32GB RAM + 1TB SSD) 540e-ért.
-
veterán
MiniPC barát vagyok (van is egy), de a 910 eft-os ártól lefagytam
Mini házban is össze lehet hozni ezt a teljesítményt fele-kétharmad áron
Gondolkodom, hogy ki lehet ennek a célcsoportja, akire gondolhatok, azok inkább iMac Pro-t vesznek
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
KROK640
nagyúr
válasz Donki Hóte #37 üzenetére
Nagyon durva ára van, az biztos. De gondolom majd észbekapnak ha nagyon nem viszik. vagy kivezetik.
-
aktív tag
válasz ggbuffon1897 #1 üzenetére
Ezen elég sok agyalásom elment, és kicsit védenem kell a terméket, bár én se venném meg:
A legkisebbnek számító ITX házak is minimum 10l térfogatot jelentenek, ez a cucc meg 2.5l.Tehát méretben minimum 4x-ese lesz az összerakott mini ITX cucc (és közepesen borzalom azokat szerelni)
De ezt úgy mondom, hogy én is amellett döntenék!
És akkor desktop CPU, desktop kártya és desktop szerelhetőség/bővíthetőség a jutalmam, meg nem mellesleg olcsóbb is lesz. -
nuke7
veterán
1) mennyi egy 4070 mobil GPU-s laptop..?
2) miért hulladék intel proci van bennehttps://youtube.com/user/nuke7
-
Valamivagyok
tag
1) Szerintem az erodzsí modellekhez lőtték be az árat, ami elég nagy fel árat jelent pl MSI Cyborghoz képest.
2) Ez a hajdani Intel NUC termékvonal része, szerintem meg van kötve a kezük, sok AMD procis ASUS laptop van TUF és ROG termék vonalon is. Ez tuti nem az ASUS sara, ha csak rajtuk múlik tuti lenne Ryzen procis is. Biztos van záradék az Inteles szerződésben ami tiltja, más processzor beépítését NUC gépbe. -
veterán
Azért ez nem annyira kicsi. Az én Lenovo mini PC-m 18*18*3 cm méretű (1 liter), ez meg 27*18*6 cm (3 liter).
Írják is, hogy a monitor hátuljára nem lehet felrakni, ezt az asztalra lehet csak rakni. Ha viszont úgyis az asztalra rakod, akkor meg mindegy, hogy 3 liter, vagy 10 liter helyet foglal el.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
aktív tag
válasz Donki Hóte #42 üzenetére
de abban nincs dGPU.
Táskába könnyebben elfér, egyébként a klasszikus nuc-okat se rakja mindenki monitor mögé.Ismerek olyat, aki mac minit hurcol magával, mert útközben nem akar dolgozni és csak nagy monitoron hajlandó, ott is fontos volt a méret.
-
veterán
-
nuke7
veterán
válasz Valamivagyok #41 üzenetére
Ja, lehet hogy nem olyan hülyék hogy maguktól raktak azt bele 😅
de akkor ugye itt jön a képbe, hogy egy másik gyártó 4070-es gépe egyszerűen jobb vétel mint ez - talán meg házon belül is van olcsóbb 4070-es laptop es így totál semmi értelme már ennek a cuccnak… nem csoda hogy az Intel csőd közepén van es leépítenek es állami segélyt kapnak…[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
veterán
-
nuke7
veterán
válasz Donki Hóte #46 üzenetére
hát nem az intel szabványa a NUC..?
meg nem intel proci van benne..?https://youtube.com/user/nuke7
-
®abstract®
őstag
akkor elnézést- tévedtem
hasznalt piacon is össze lehet vadászni kincseket
kb.450e lehet ami jobb konfig lehet,mint ez a mini pc..nézem az új árakat:
asrock lap b650 modellek-50-60e
intel helyett ryzen 7 9700x 154e-borsos-az 5900x lenne pariban intellel,de az am4 n van..esetleg 7800x3d..cpu cooler= id cooling kb. 20e
nvme pcie 4 s-ssd tb os 30e
2x16gb ram ddr5-40-50e
az rtx 4070m felett vannak tflops ban= vga-rtx 3060 ti. vagy 4060 ti 8 vagy 16 gb. radeon 6750 xt-100-150e között meg lehet csípni..
Táp- fsp 650w vagy seasonic ilyesmik= 30e
házikó valami használt 15-20e amibe kényelmesen elfér minden.Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
®abstract®
őstag
válasz TrueWhitee #36 üzenetére
köszi,en is ezt akartam ide tenni példának,meg jöhet a teszt is az asuson kívül is van élet
Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
PTM
tag
válasz Donki Hóte #46 üzenetére
Viszont az Inteltől licenszelik a NUC vonalat. Valószínűleg köti a kezüket, hogy mit lehet és mennyiért.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400 -RTX 3060 12GB GDDR6 -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!
- Eladó Komplett buildem GARANCIÁLIS szinte vadonat új!
- Vízhűtéses RTX GAMER PC! i7-12700KF / 32GB RAM / RTX 3070 / 2TB SSD
- Acer Nitro N50-600 9Gen I5 RTX 2070 16GB ram
- Lenovo ThinkStation P720 Workstation: 2db Xeon proci,128GB RAM,Quadro RTX 4000 8GB,512GB NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen