Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• epzon

őstag

válasz Williamgrant #37 üzenetére

ha 300 000-ért adná a minolta az új 25lapos gépeket megkötés nélkül 10ft-os színes meg 2ft-os fekte TÜSZ költség mellett akkor nem lenne használt gépes piac
    lehet hogy egyszer volt egy ilyen ár de azért ezek a gépek most tartanak 600 környékén egy pár éve meg jóval efelett voltak

Nagy újat nem tudunk mondani egymásnak szerintem.
    Te azt mondod hogy a jó szolgáltató a lényeg, a gép nem számít.
    Én azt mondom hogy egy új géppel egy jó szolgáltató magasabb színvonalat tud biztosítani mint egy használt géppel ugyanaz a szolgáltató. Mert nem a szolgáltatótól függ hogy mikor romlik el a gép, hanem attól hogy az mennyire lett meghajtva mikor hozzám kerül. És hiába jössz te 6 órán belül és megjavítód 2-3 óra alatt, az pont 8-9 óra kiesés minimum x ? alkalom mert használt az eszköz.

Egy új géppel is lehet probléma csak kisebb a valószínűsége.

Változott a technológia pl a tintás terén nagyon sokat, illetve szolgáltatásban sokat fejlődtek a gépek, pl egyes eszközökhöz már komplett dukomentum feldolgozó szoftvereket kapsz, a wifi (direct wifi) egyre fontosabb, mobil nyomtatás, különböző menedzsment rendszerek.
    Ezek 10 évvel ezelőtt is részben megvoltak csak éppen a KKV számára elérhetetlen kategóriában,
    Most a KKV is tud új/modern eszközt gazdaságos áron bérelni, akár ugyanattól a szolgáltatótól aki eddig használt gépet tudott csak adni mert a nyomatvolumene azt bírta el. erről van szó.

• epzon

őstag

válasz Williamgrant #34 üzenetére

1, a 2-3 éves eszköz nem új, azaz technológiailag hátrányba kerülhetek ha a konkurencia újít és ezáltal ő hatékonyabban dolgozik/vagy új eszközöket tud alkalmazni -
    lásd most feketében vagy színesben nyomtatok - ha olcsón tudok színesben nyomtatni akkor miért ne tenném meg ha ezzel szebb/eladhatóbb képet tudok adni magamról
    2, karbantartás - persze az a lényeg, de ha minden héten elromlik a gép és várnom kell rá hogy megjavítsák, ha az csak 1 nap az akkor is kiesés, stresz probléma stb
    3, mivel használt a gép ezért te sem tudhatod hogy mindig jó lesz, hiszen minél idősebb az eszköz annál több hiba jöhet elő, nem feltétlenül csak a kopó alkatrészek, hanem elektronikai hiba is lehet (panel, vezérlő, kijelző stb) ami költségesen javítható. Ezek hibalehetősége az idő elteltével exponenciálisan nő.
    4, De! kérdés a megbízhatóság, mert nem a te, mint szolgáltató megbízhatósága a kérdés, hanem az eszközé
    Új vagy használt? melyik a megbízhatóbb?

Igen a minolta ráhajrázott. 1 millió+ forintos gépekkel - erről beszélünk hogy havi 3000 oldalnál az egymillás gépet képtelenség kitermelni. Pont erre a piaci igényre reagál az epson, hogy olcsón üzemeltethető A4-es gép kisebb volumennél is kitermelhető és még színeset is tudsz rajta nyomtatni.

• Gusztáv

addikt

válasz Williamgrant #34 üzenetére

Sajnos sok helyen még elvárják a papír alapú számlát / ajánlatot (a szerződésről nem is beszélve), pedig mi is próbáljuk az ügyfeleinket az elektronikus szálázás felé terelgetni. Mi is béreljük a gépeinket, és nyomat alapján fizetünk, de pl a színes gépeket megvettük, mert a viszonylag kis havi lapszám miatt nagyon magas lett volna a laponkénti költség. De pl ilyen gépeket akár vállalkozások is üzemeltethetnek, pl tudtommal a HP Pro X gépekkel csinálják is. Ja és ezeknél a gépeknél kicsit átalakul a színes nyomtatás fogalma, mert csak a lefedettség számít. Pl egy oldal, amiben van egy-két link vagy email cím, vagy egy kis színes ábra, az nem is számít színes oldalnak.

[ Szerkesztve ]

Laci

• epzon

őstag

válasz Williamgrant #32 üzenetére

Egy - felújított gép a példád - abban egyetértünk hogy ezek nem a legmodernebb és nem is a legmegbízhatóbb eszközök, hiszen használtak és minimum 2-3 évvel ezelőtti modellek legalább, ami IT területen sokat jelent.
    Az élet bármely területén a használt dolgok hatékonyságukban és megbízhatóságukban nem versenyképesek az új dolgokkal. Egy dologban jobbak hogy olcsóbbak. De az olcsóságnak is ára van.

Kettő - ez csak fekete nyomtatásra alkalmas, a hangsúly az epson megoldásában a színesen (is) van. Azaz hogy színesben is tudsz olcsón nyomtatni.A színes nyomtatásnak pedig nagy jelentősége van, legyen szó számláról, ajánlatról, bármilyen a céget bemutató dokumentumról. A monokróm nyomtatás jelenleg egy szükségmegoldás, mert sokkal olcsóbb.

Tehát új/színes és versenyképes árban a használttal.

• Gusztáv

addikt

válasz Williamgrant #25 üzenetére

Eddig Ricoh színes lézereket használtunk, ahhoz képest igen jó az ár. Nem fényképeket nyomtatunk alapesetben, de pl egy árajánlatban azért előfordul pár kép. Meg a 70 oldal / perc sem gyenge, amit a HP tud. De persze biztos van ennél olcsóbb megoldás is, de szerencsére nem a lapköltség az egyetlen szempont nálunk.

Laci

• Tigerclaw

nagyúr

válasz Williamgrant #9 üzenetére

A cikk-ben lett úgy tállalva, hogy azért jobb a tintás, mert a lézeres nyomtatók szerkezete bonyolult és túl idő esik ki a karbantartásuk, javításuk miatt. Erre írtam én, hogy a tintásak talán nem olyan bonyolultak, de azok ugyanúgy nem a megbízhatóságukról ismertek, főleg hogy eleve nem is építik azokat tartósra) Jellemzően szerkezetileg is gyengék, és ugye ott van a beszárad-nem szárad be eset is.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

• Daywalker

addikt

válasz Williamgrant #9 üzenetére

"Ha esetleg ott leszel a Print Expo-n holnap..." :U Nem kaptam meghívást, de most nagyon összejöttek a dolgok egy jövő heti sajtóút miatt, így örülök, ha a beütemezett munkámat be tudom fejezni a következő 48 órában, máskülönben érdekelt volna a téma :R De azért köszi! :C

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

• Daywalker

addikt

válasz Williamgrant #2 üzenetére

Nézd, én értem, hogy szerinted marketing stbstbstb, de a gyártók ISO értéket számolnak akkor is, ha te nem. Szóval ezen kár egy percig is vitázni, mivel más adat nem érhető el hivatalosan, ami összehasonlítási alapot képez más gyártókkal vagy éppen házon belül a korábbi termékekkel. Már csak azért is felesleges ezen vitázni, mert arányaiban nézve ugyanott vagy, hiszen mind a toneres, mind a tartályos, mind pedig a patronos gépeknél az értékek is ISO-ban vannak megadva. Egyébként az Epson szerint a 75 000-et egy kicsit alá is becsülték, hogy ne legyen probléma...(persze ennek valóságtartamát csak akkor tudnám igazolni, ha nekiállnék kinyomtatni ennyi oldalt, szóval ezt tekinthetjük marketingnek).

"Nem tudom a cikk írója honnan szedi az adatokat..."
    Bele van írva a cikkbe, hogy az Epson készíttetett egy felmérést egy céggel, aki 2500 EU-s vállalatot vizsgált, és az alapján ez a szám jött ki. Ha nagyon érdekel, akkor majd holnap megadom a forrást, melyik cég készítette, de most nincs nálam az anyag, amiből dolgoztam. De nyilván az, hogy nálatok ennyi, az nem viszonyítási alap, mert máshol több vagy kevesebb is lehet - sőt kifejezetten vannak ezen a téren spórolós cégek.
    Mindenesetre köszi, hogy megosztottad ezeket, számomra érdekes infók voltak! :R

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

• epzon

őstag

válasz Williamgrant #2 üzenetére

az ISO mérés nem egyenlő a régi 5%-os adatokkal. Egyrészt az ISO sokkal többmindent definiál mint a fedettség, pl meghatározza hogy default beállításokkal tesztelik a gépeket azaz nem vázlat vagy draft üzemmódban, plusz folyamatos nyomtatást néznek

ISO/IEC 24711 and 24712 egész pontosan ezt a szabványt használja minden gyártó. Ez a fedettség azért már jóval közelebb van a valós irodai használathoz.

Én elég sok tintást hajtottam már és a terheléssel nem szokott lenni gond, ja és tintásnál nincs maintenance kit.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés