- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen monitort vegyek?
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
IHSSMV
csendes tag
-
eziskamu
addikt
Írhatná egy cikket a Logoutra, amiben összefoglalod, milyen rendszerbeállítások és programok mellett nem használsz vírusírtót. Nem azt mondom, hogy én is leszoknék a vírusírtóról, de egy tiedhez hasonlóan beállított/használt rendszer + vírusírtó gondolom rendesen be lenne biztosítva (kivéve ha nem maga a vírusírtó cseszi el a rendszert)
-
marcias
őstag
Na srácok komoly bajban vagyok... Eddig XP-t használtam, előtte Vistát. A Vista alatt gond volt a lemezkezeléssel, rengeteg időt öltem bele, és nem bírtam rájönni, hogy mi a gond. 3 SATA eszköz, ebből 1 DVD, 2 HDD, És csatornánként csak egy eszköznél ismeri fel a DMA módot. Ez esetben a DVD PIO4 módban megy, ami olyan 1700kb/s tempóra képes, mondanom sem kell, hogy ez lószar, akad minden, bármit másolok, írni pedig szinte lehetetlen így. Abban bíztam, majd a Windows 7 megoldja ezt a problémát.. hát nem oldotta meg, pontosan ugyenolyan szar, mint Vistánál.
Valaki okos mondjon már erre vmit, mert nem akarok még évekig XP-t használni...
Sajnos az általános tippek itt nem jönnek be, szinte mindenki azt mondta, tiltsam le, majd engedélyezzem, vagy töröljem a drivert és újra. Nem segített, de mivel visszatérő probléma, nyilván érthető, hogy más a gond. Még 1x mondom: XP alatt tökéletesen működött, szóval hardveres probléma is kizárva. A chipset Ati RD580 + SB600. Talán ez összeférhetetlen az új Windows-okkal?
Másra már nem igen tudok gondolni.
Köszi a helpet!
-
marcias
őstag
Most izzítottam be az új win-t. Na ja... erőforrás igényben nekem sem tűnik kevésbé éhesnek. Mondjuk, a felülete nekem jobban tetszik, az új tálca pedig jóság. Előnyére változott, azt mondhatjuk, de jó lenne, ha 1G ramos géppel is használható lenne, mert akkor faterom P4-esére is feldobnám, persze Aero nélkül...
-
grunge
addikt
fut egy internet explorer és megeszik 920 mega ramot...detto enyit zabált a vista is. ahhoz képest h midnenhol ilyen 5-600 megákról szólt a fáma, ez eléggé sovány...pedig még semmi sincs feltéve, csak catalyst + total commander
kivánics leszek...
-
Satcom
tag
Kössz.
Eddig ment az UAC(lehet, hogy hülyének néztek de pont ez miatt váltottam Vistara) egy Spybot és ennyi. Nem töltök le illegális szoftvert, ezért nem használok(csak zenét és filmet, mert itthon nem lehet beszerezni).
A témába vágva. Már vagy egy tucat jelentést elküldtem és remélem javítják. -
Satcom
tag
Hy!
Ma este szettem le és telepítettem a Windows 7et egy régi 20GBs Segate merevlemezre.
Minden szépen felment és úgy érzem jó fele haladnak. A Vista design is nagyon tetszik de a Start menüt ott egy kicsit fapadosnak érzem, viszont az új egyszerűen nagyszerű
Semmilyen vírus irtót nem tettem fel mert szerintem fölösleges(a vírusra úgyis rá kellene kattintanom). Ami eddig felment az a Total Commader Ultime Prime.
A Media Player 12t nézve úgy érzem a Winamp repülhet.
Moonman: tegyek fel vírus írtót vagy szerinted is fölösleges?(A Vistas gépemre is, mert azon dolgozom) -
IHSSMV
csendes tag
Backup files letesztelve. A rendszerről csináltam egy mentést egy másik merevlemezre. Az egészet egy fájlból vissza lehet állítani mostani állapotra. Hiba nélkül futott, kb 3-4 perc alatt.
-
IHSSMV
csendes tag
válasz
WonderCSabo #81 üzenetére
WMP 12.0.7000 van a W7-en. De nem használom. A KMPlayer jobb és magyarul tud.
-
WonderCSabo
félisten
Jó a cikk! Ki is próbálnám, de nincs hozzá helyem... A WMP12ből nem csináltak bétát Vistára?
-
pincehely
addikt
nekem a problémám a következő!
Telepítem, elmegy addig a pontig, amikor ki kell választani a aprtíciót, de egyikre sem hajlandó települni! Filerendszerük NTFS, és frissen lettek formázva win7 telepítő által! -
Jó cikk,hasznos.VPN (Virtual Private Network) kliens van benne ?
-
Wyll
őstag
Telepítés téma - én a következőképp csináltam:
- volt egy xp-m egy 100GB-s partíción (C:) (de csak vagy 19GB volt rajta használva), meg egy adat partícióm (D:)
- a 100GB-s partíciót PartitionMagic 8-cal lecsökkentettem (resize) kb. 50GB-ra (újraindítás kellett)
- a keletkező kb. 50GB-nyi allokálatlan helyen létrehoztam egy új elsődleges partíciót: E:
- daemon tools-ba beraktam a win7 iso-t, elindult a telepítő
- mondtam neki hogy az E: -re települj, ecsém!
- elkezdett települni, majd egyszercsak mondta, hogy ő most újraindul
- ekkor izgulni kezdtem, de kellemes meglepetésben volt részem: újrainduláskor már kész bootmanager várt:
- Earlier version of windows
- Windows 7
Ez ekkor még csak 3 mp-nyi időre bukkant fel, de a kurzor a win7-en állt, így az "kiválasztódott" és a telepítés gond nélkül folytatódott, nem hiányolta az adathordozót! (valószínűleg már minden szükségest felmásolt előzőleg)
- ennyi volt a kritikus rész szerintem. a telepítés teljes végbemenéséhez még kell egy-két újraindulás, de végül minden sikeresen befejeződött, és most bármelyik oprendszert tudom használni. A kiválasztásukra 30 mp van már.Két megjegyzés:
- ez a bootmanager nem kezelni az usb-s billentyűzeteket (legalábbis az én logitech-emet nem, annak ellenére, hogy a bios igen)
- a kulcsot érdemes papírra feírni, mert az első újraindulás után fogja kérni. Ha ezt elfelejtjük (ahogy én is), akkor sincs gond, csak lépj tovább mikor kéri, és később is meg tudod adni, ahogy a cikkben le van írva -
IHSSMV
csendes tag
[b]Tapasztalat:
Crysis nem megy 9600GT-vel alatta.
Sem a 178 sem a 181-es meghajtóval.
Elsötétül a képernyő és ennyi.
A játék tökéletesen futott XP SP3 és Vista Ultimate SP1 alatt is a 178-as meghajtóval.
Valami hiányzik a W7-ből[/b]
Ha magyarítják a jövőben ezt az oprendszert, szeretném azt látni már, hogy Ablakok 7. Elvégre magyarul így van.
-
Maestro85
tag
Én a Custom módban tettem fel a régi xp-s partícióm-ra, mert boot-olva nem sikerült telepítenem. Hát nekem az xp rendszeremet betette egy winows.old mappába, és ezt telepítés után le is csaptam szépen. De ha berakod a dvd-t, akkor van általános faq a telepítés kezdete előtt, és ott le van írva, h milyen telepítési módokkor mi fog történni.
viszont!!!! nekem van egy külön 6gigás swap partícióm, és egyszer sikerült is beállítanom, hogy csak ott legyen lapozófájl, de most meg ahol lehet állítani ezeket a cuccokat egyetlen meghajtó ikonja sincsen ott!!! Azonkívül egyszer játék közben kiírta, h kevés neki a ram, zárjak be valamit, ekkor néztem, h virtual memory 0. Ha bekapcsolom h automatic management v. mi a fene, akkor a c-re csinál lapozófájlt, de ott elég kevés helyem van. Mitől lehet h nem látszanak a meghajtók a virtuális memória állítási ablakban?? főleg h 2napja még ott voltak.....
-
törölt tag
guildftp müködik rendesen,arra kell csak figyelni hogy adminként kell indítani a programot és hozzáadni a megosztott mappákat.
-
JAAAAAAAAAAAAAAJ ez mekkora! Grat az íráshoz!!!! Én az aláírásomba írtam ki pár "választ" mert sok a sok ismétlődő kérdés!
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok! Tudom telepíteni az XP-m mellé a 7-t?? És akkor csak simán a betöltésnél lépegethetek a két OS között??
A másik kérdés tudom más partícióra is föltenni mint a c?? Például a D: meghajtóra?? -
akasp
senior tag
nagyon jó írás!
wmp vel kapcsoltaban amikor avit akarok lejátszani akkor a hang megy de kép az nincs. vmi megoldás?amugy kmplayer mennyire "jó"(haszálható)?
-
plus44
veterán
válasz
TazLeacher #62 üzenetére
Na ok ez már tényleg betett
hagyom a fenébe, am. se szeretek sokat szórakozni csak klikkelni és már nyomni is! Szóval majd ha kijön felrakom addig meg így marad. Azért köszi mindenkinek a segítséget!
-
TazLeacher
nagyúr
Először is a cikk írójának!
Másodszor neked:
Én sem ajánlanám, hogy felrakd. Mert pl. látszik, hogy foggalmad nincs, hogy, hogyan kell mellérakni, és az lesz a vége, hogy simán el fog szállni az XP-d, mert rátelepíted. Már tényleg bocs, de ha problémát okoz neked az, hogy egy XP-t feltelepíts, akkor nem biztos, hogy ezzel próbálkozni kellene...először mondjuk próbálj meg egy végleges mondjuk magyar nyelvű oprendszert feltelepíteni.
-
Efbialy
tag
Én tényleg nem akarok beleszólni, de ha tényleg csak annyira értesz a géphez, mint amit állítasz, akkor nem biztos, hogy jó ötlet kipróbálni egy nem végleges, esetleg instabil rendszert, hiszen előfordulhatnak olyan problémák, ami akár adatvesztéshez is vezethetnek. Egy béta rendszer szerintem csak olyannak való, aki fejleszteni szeretne ahhoz az os-hez, vagy nagyon vállalkozó szellemű. (persze csak szerintem)
-
h-yle
addikt
Amint lesz rá rendes válasz beteszem
Nekem van 2 dedikált 50G oprendszer partícióm meg egy adat plusz egy 2 adat vinyó és még egy 20G oprendszer HDD.
Olyat sose csináltam hogy nem újjonan formázott partícióra tettem egy rendszer, szóval nem tudok nyilatkozni, hogy akkor mi történik, ha nem várja kész hely az OS-t.
-
plus44
veterán
Üdv!!
Most szedem lefele és csak annyi lenne a kérdésem hogyha csak simán feltelepítem akkor a jelenlegi xp-m mellé rakja és indításkor választom ki hogy melyiket akarom használni vagy ehhez kell vmi mást is csinálnom?
-
jenei92
senior tag
Remek írás!
Magyar nyelvcsomag mikorra várható?
-
SzTomcat
csendes tag
Valaki, akinek Intel GMA csoda videokártyája van, esetleg van hozzá már normális driver, amiben belehet állítani, hogy ne húzza szét a képet 3d-ben, hanem tartsa meg a képarányt?
-
kelzsoca
félisten
Gondolom mellé települ, és nem zavarja a partíción lévő adatokat!
Nyilván nem kell leformázni azt a 450-es partíciót
Én is most töltöm lefelé, aztán rakom fel próbálni!
Valakinek infója hogy az 5.1-es hangot szoftveresen lekeveri vagy maradt a Vista érzés és csak sztereoban szól az mp3??
-
Ijk
nagyúr
Lenne egy olyan kérdésem, ha van egy 500-as vinyóm, 50+450 gigára partícionálva, és a 450-es partíción tele van adatokkal, akkor tudom úgy telepíteni az 50 gigára, úgy, hogy ne piszkálja meg az egész lemezt azzal a 200 megás partícióval, magyarul ne legyen adatvesztésem?
-
Én is azzal próbálkoztam végső elkeseredésemben (mert eddig csak a direkt linkeket néztem, és arra vonatkozott a hozzászólásom - igaz, ezt elfelejtettem jelezni). Ezzel most nálam is jön, bár nem egy túl gyors megoldás (100-150KB/sec - 48%), de legalább biztosnak látszik (FF alatt érdemes használni az IEtab-ot; azzal is működik).
-
front3r
őstag
válasz
Barthezz2 #43 üzenetére
A Power management-nél állítsd be hogy High Performance-on legyen és ne Balanced-en.
Ha nem látod ezt az opciót akkor el van rejtve a "Show additional plans"-nél.Én átállítottam, mégegyszer megnéztem a biztonság kedvéért hogy a HDD kikapcsolása tényleg 0-ra legyen állítva.
Ezek után nekem nem kapcsolgatja le a vinyómat, valószínű ez egy igazi bug win7 alatt. -
capafog23
őstag
Szívesen feltenném, hogy megnézzem ezt az új os-t. Már meg is van, csak nincs külön partícióm
Partition magicbe meg nem bízok, 300gb-os partícióról kéne lecsippenteni egy darabot, de nem merek kockáztatni.
-
TokLac
senior tag
Jó a leírás, gratula!
Ennyivel én kiegészíteném:Wikipédiából idéznék picit, mert hiányosak az ismeretek. (Akinek nem inge)
A partíciók típusai
Partíció típusok: elsődleges, kiterjesztett és logikai partíciók (Windowsban használatos meghajtó jelekkel)Elsődleges (primary)
A fő rendszertöltő rekordban lévő fő partíciós táblában (Master Partition Table) elhelyezkedő partíciók. Egyes operációs rendszerek igénylik, hogy első (rendszer-) partíciójuk elsődleges legyen, ilyenek például az MS-DOS, Windows és a Minix. Más operációs rendszerek nem szabják ezt meg, ilyen például a Linux.
Kiterjesztett (extended) partíció
Mivel a legfeljebb négy partíció hamar kevésnek bizonyult és a fő rendszertöltő rekordban nem volt több hely, szükségessé vált a probléma megkerülése. A kiterjesztett partíció egy olyan elsődleges partíció, amely nem fájlrendszert, hanem logikai partíciókat tartalmaz, így lehetővé válik több partíció használata.
Logikai (logical) partíció
Kiterjesztett partíción belül elhelyezkedő partíció. Fizikailag nem különül el attól. -
értem.
Azt nem tudja valaki, hogy mért "kattognak" a winyóim? a power management-nél kikapcsoltam a winyók leállítását, mert azt hittem amiatt van, de igy is csinálja
egy 160Gb-os maxtor és egy 500as samsung winyó van ahci módban, a samun van a w7
Na mire leírtam épp hozzájött az, hogy most hozta be az automatikus lejátszás a maxtor két partícióját, mintha most kötöttem volna be
ötletek? -
-
borsodika
őstag
nagyonjó írás, okosodtam belőle!
-
Polllen
félisten
Üdv!
Jó kis írás!
A gémerek kedvéért bele tudnád rakni, hogy az új API miatt a PB 5-10 perc után kivág...
Hivatalos PB álláspont:
This is due to PunkBuster not supporting Windows 7, and we will not support Windows 7 until it is released to the general public for purchase. I'm sorry, but we do not support beta or release candidate operating systems. -
m1sk4r
aktív tag
Nekem pl. Firefoxszal nem is működött a letöltés, csak IE-el és ott is - ahogy PuMba írta - egy Active-X-es Download Managert használtam, amit felajánlott.
-
-
luw2win
őstag
Nem. A báta a 7000es build.
Béta nem?
-
moonman
titán
a 200MB-os particionak nem kene betujelet adni, nem veletlenul rejtett az.
-
válasz
HUNNIA1920 #20 üzenetére
a tuneremnek nincs vista drivere, ott is az xp-t használtam, itt is
-
Kiegészítés a cikkhez:
Letöltés - A letöltésvezérlő sem mindig működőképes alternatíva, sok embernél (pl. nálam is) a FlashGet és társai sem szedik le a cuccot (5-19% között valahol egyszerűen lehal) - de ez csak a 32bites verzióra igaz, a 64bites simán lejött nekem is.
Határidő - A beta-hoz adott kulcsok augusztus 1-ig jók; vagyis kicsit tovább, mint a beta kiadás 'érvényes' (lehet, jók lesznek újabb beta-hoz, vagy RC-hez is?)
-
PuMbA
titán
válasz
HUNNIA1920 #23 üzenetére
Az gáz,nem fog működni,csak akkor ha a Win7ben van olyan beépített driver vagy a WinUpdate-n talál.Lusták a driverírók néhány cégnél
-
Gulumaci
tag
Köszönöm az írást. Nagyon hasznos, mivel csak most fogom felrakni a W7-t.
-
PuMbA
titán
válasz
HUNNIA1920 #20 üzenetére
2X
-
PuMbA
titán
válasz
HUNNIA1920 #20 üzenetére
"Na és mi a helyzet az XP - s meghajtókkal? Pl.: SoundBlaster Audigy driver vagy a különböző hálózati eszközök driver - ei."
XP-s meghajtók nem jók.Audigyhez is van Vista driver,így azt kell feltenni,ha a Win7 nem teszi fel magának. -
HUNNIA1920
őstag
Hasznos írás, köszi!
Mindenhol azt olvasom, hogy a Vista - s driver - ekkel működnek a hardver - ek Win. 7 alatt is. Na és mi a helyzet az XP - s meghajtókkal? Pl.: SoundBlaster Audigy driver vagy a különböző hálózati eszközök driver - ei. -
marcias
őstag
válasz
Peter Kiss #17 üzenetére
Ez eléggé bug-gyanús nekem.
Ja, és automatikus, nem autómatikus. Az írás hasznos. sztem én is hamarosan kipróbálom! -
Peter Kiss
őstag
Gadgetek kimaradtak ebből a verzióból?
Kikapcsolt UAC mellett nem működnek a gatgetek.
-
h-yle
addikt
Nekem alapon van. És nem mondtam, hogy kapcsolják ki, de mivel ez egy FAQ azért ott a helye.
Az Adobe rész javítva, hemaka "témája" hozzáadva.
Az egyéb W7 kérdéseket a W7 topicba, (link a cikk végén) program flameket, meg mittoménhova, de ne ide.
Ide mint írtam hibajavítást, és hozzáadandó témákat várok.
-
Skynet258
veterán
Ez esetben akkor inkább azt javaslom, ne használj egy béta állapotban lévő rendszert minden nap... magadat szívatod meg vele. Ok, stabil, meg én is ezt használom Vista helyett, de ha ennyire nem vagy biztos a dolgodban, inkább tedd fel az XP mellé - ne helyette
Így ki tudod próbálni, de ha nem sikerülne valami, akkor ott van a jól ismert rendszered is -
PuMbA
titán
Nem értem miért kell mindig ilyen cikkekbe beletenni,hogy kapcsoljuk ki az UAC-ot.Talán nem véletlenül van benne az oprendszerbe ...Akit pedig ez idegesít az no comment, vannak sokkal idegesítőbb dolgok a világon.
-
L7wy
őstag
Nekem működik az Adobe reader!!!
-
m1sk4r
aktív tag
Azt hiszem a Norton Ghostnak van egy ingyenes DOS-os verziója, azzal le tudod menteni egy képfájlba a jelenlegi XP partíciódat és később szintén ezzel a programmal vissza is tudod állítani. Norton Ghost 2003, azt hiszem ez a neve.
-
Márky
tag
adobe reader hun 9 nekem simán megy w7 alatt.
-
plus44
veterán
Szia!!
Jó írás de kellene nekem egy kis segítség. Olvasgattam a Wm7 utám de már nem tudom mit és hol. Lényeg, hogy nekem Xp Home-om van (legális) és nem tudom erre rá lehet rakni? És ha igen aztáán asszem augusztusig lehet használni a bétát, ha az lejár akkor hogy megy vissza rá az Xp Home újra? Újra kell raknom a Xp-t??
Köszi: Dávid
-
Morden24
nagyúr
Grat a FAQ-hoz.
Tenném hozzá, az Adobe Reader 9 probléma nélkül települt az adobe.com-ról, és természetesen működik is. x64-es W7-ről van szó.
-
hemaka
nagyúr
Jó kis írás, én pl ezzel találkoztam, hátha másnak is hasznos lesz.
XP-s, illetve másik partíciót nem látja, erre van vmi megoldás?
beírod a start menü keresőjébe, hogy computer management, ott disk management, és ott megkeresed az xp-s meghajtót, jobbklikk change drive letter or path, és adsz neki egyet
-
m1sk4r
aktív tag
Köszi, ez jól jön. Most szedtem le a Microsofttól, a vizsgaidőszak végén ki is próbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest