Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
addikt
Egy SSD csodát művel az ilyen ócskaságokkal. A legolcsóbb módja, hogy életben tartsuk őket.
-
Jó kis teszt - az ilyen szélsőségek mindig érdekesek. Ráadásul megfelelő alapossággal, jó stílusban megírva
-
-
-
zozoz1
aktív tag
Egyedi egy teszt volt az tény. Hogy ilyen is eszébe jut valakinek...
De élveztem minden sorát... -
diablo1984
veterán
Azért ez a 2006ban elkaszálták a BTX-et ez kissé hibás dolog, tekintve, hogy én is egy BTX-es HP-val nyomulok, eredetileg c2d proci volt benne, most egy c2q-val köszöni jól, hűvösen és nem tudolsó sorban csendesen szolgál!Ez 2006 után jött ki a hp-től és alap kiépítésben is működött.....
-
DraXoN
addikt
Anno mikor a 5x86 meglett nekem, élveztem, hogy a Win95 már letudott játszani MP3-mat szemben a korábbi Dx2 80-assal
...
Van egy első generációs Atom-om N230.
Az nekem egy ilyen home hálózati tárhely-szerver mindenes ... van rajta saját minecraft szerver is.. utóbbi miatt kapott az a gép 2GB ramot (előtte 256MB volt benne, mindenre elég volt).
A rendszer rajta egy Ubuntu 14.04 jó ideje már, hogy telepítettem.. pontosan akkor mikori a kiadás .. akkor belőttem mindent, és azóta csak updatelem amit kell (azért naprakészen tartom).. 3 év letelt, még 2 év, majd utána kap újabb verziót(vagy cserélem a gépet.. nem tudom még)... nagyobb frissítést nem akarok, most frankón működik, de ne rontsuk el azt ami jó
...
korábban volt rajta 10.04 és 12.04-ek is.. de legutoljára úgy döntöttem, hogy kihagyok egy verziót, nem volt kedvem újra beállítani a dolgokat. azóta is elérhető itt is: http://odinworld.no-ip.org/ épp a hetekben updateltem a minecraft servert
-
8HAA
tag
sinclair zx spectrum 48k volt az első számítógépem majd commodore 64 magnós majd a haverom kapott németből flopy-s meghajtót hozzá és leesett az állam a programok gyors másolása miatt
Majd katonaság munka és asszony után ismét visszatértem munka miatt kellett Pc 486 DX33 kis flopy és nagy flopy meghajtó és 2x cd is került bele utólag.Egy szomszédom 386 dx 40 1mb ram-os gépére (4 darab negyed megás modul) kellett telepíteni win 95-öt ami lehetetlen volt, nekem volt 4 darab 1 megás edo ramom amit a lapja is kezelt és így felraktam neki a 95 wint 5 mb rammal majd telepítés után kivettem és majd meghalt a szegény rendszer úgy belassult 1mb-al.
Be kellett neki vásárolni edo ram ot.
Már nem emlékszem meddig szórakoztam talán fél napot telepítéssel.
Akkor is voltak minimum hardverek amire rá kellett rakni az új op rendszert és még ma is van aki nem szeretne gépet cserélni csak win 10 re vágyakozik...
Nem baj ha lassan megy de megy majd kivárom egy kávé lefőzése alatt majd csak elindul...
Családban van 3 darab Asus x101 N435 Atom 2gb ram 32gb ssd és megyeget rajtuk a win 10 hom 32bit... -
DraXoN
addikt
Ha így nézem ... én most csak az XP ig vezettem, vissza, hogy mi volt az első gépem memóriamennyisége ... de volt nekem ám 386osom is
(40Mhz Intel)... azon se volt hűtő
...
majd 486Dx2 80Mhz (intel), emlékszem még anno az osztálytársam 486 SX 33Mhz ével (amit tuningolt 40Mhz-re) mértük össze valami dosos teszt programon a sebességet, és szintén dosos rajzprogrammal csodáltuk, hogy az enyém milyen gyorsan rajzolt, míg az övén várni kellett egy-egy műveletre olyankor
majd azt 5x86 AMD 133Mhz P75 (gyak. ez volt a K5 procijuk elődje) ... [link] jajj az a windows logó ... mikor megvettem anno ezt a procit bontóban alaplappal együtt.. a spórolt zsebpénzemből 2000ben
... meg mellé 16MB memóriát ... és 500MB-os(!) merevlemezt ...
akkoriban évekkel jártam az aktuális gépek mögött.. még a P1 is nyálcsorgatós volt nekem (20ezer forintért akkoriban lehetett kapni egyet kompletten, de az is sok volt ... a fent említett dolgokat anno vettem akkoriban 8000Ft ért.. sok-sok hónap gyűjtögetés után), de a P2 .. hát még az akkor aktuális P3mak ...
de volt a pc-k előtt commodore64em is
..
az 5x86os AMD a mai napig megvan alaplappal és memóriával együtt... házam azonban sajnos nincs hozzá. Anno az alaplap "kikerült" a házából mert egy P1MMX 233Mhz került a helyére (266Mhz-en járatva).. majd azzal került el tőlem, már nem tudom hová és pontosan mikor.
-
-
DraXoN
addikt
válasz
fondorlatos #88 üzenetére
Én anno az XP-t 96MB rammal kezdtem (3db 32MB SD ram).
Majd sikerült bővíteni 288MB ram-ra (2x128MB+1x32MB)
... "rakéta" lett az akkori időket figyelembe véve.
-
fondorlatos
aktív tag
Köszi a cikket.
Szó se róla, hogy manapság ennyi rammal már kissé önsanyargatás rendszert üzemeltetni, de azért sikerült visszaidézni az athlonos meg xp-s korszakom elejét, amikor én is 256 megával toltam..
Mostanság meg a 32 bites rendszer határait feszegetem sima böngészésnél, mert valami 3,1 gigát tud használni a rendszer a 8-ból, mindezt w7 alatt -
X-Master
tag
" Lást az ATX-es házak trükközését, amikor a tápegység a ház aljában van,"
Na erről nekem egészen más jut eszembe.
Utálom az alsó tápos házakat, beszív minden port, rettentő rossz neki így működnie. Olyan porfilcréteget tud képezni a gép alatt, hogy csoda be nem áll szegény venti. Ha meg bent van a porszűrő, rosszabb a hűtési hatékonyság.
A legjobb megoldás ebben az esetben az oldalsó tápos ház. Ritka és csak a felső kategóriában találkoztam ilyennel, de nagyon okos megoldás.
A táp oldalra van fordítva, egy laza rácson szívja be a levegőt a ház oldalán, hátul meg kiengedi. Így a levegő teljesen függetlenül mozog benne, be sem lép a házba. Képet sem találtam róla hirtelenjében, talán a Lian Li-nek vannak ilyen modelljei. -
XtremLor
őstag
válasz
enginev3.0 #77 üzenetére
Erre en is kivancsi lennek, mi az aminel mar eszrevehetoen erezheto a kulonbseg.
-
arelim
tag
a mostani 80-120ezres low-end laptopok is hasonló kvalitásokkal rendelkeznek, mint a tesztgép.
-
törölt tag
-
törölt tag
Jó SOK szabad időd van.
4GB ram, 2C@2Ghz alatt akkor sem tenném, ha kényszerítenének.
-
hallador
addikt
Ekkoriban voltak elterjedtek a durván melegedő, magas órajelen működő Pentium 4, Pentium D és Pentium Extreme Edition procik. A BTX-ek jellemzője volt a hatalmas hűtőborda és a többnyire nem ezen, hanem a ház elején elhelyezkedő speciális ventilátor, ami sok esetben - főleg márkás gépeknél – (jellemzően Dell, Fujitsu, Maxdata) nem volt cserélhető hagyományos 12 centis darabra és egyedi csatlakozóval is rendelkezett. A „szépsége” az egésznek, hogy teljesen értelmetlen volt kifejleszteni, mert a céljának nem felelt meg.
Azért ez nem egészen így van. A Dell annak idején hegyekben gyártott még ilyen gépeket, még 2008-ban is. A technológia lényege az volt, hogy a ma is elavult ATX hűtési megoldásait lecseréljék egy értelmesebbre. Azt ne nevezzük jó megoldásnak, hogy egy ATX házba beleteszünk 10 ventilátort, és mikor terhelés alatt van, akkor épp felszállni készül, de legalábbis az összes port képes megmozgatni a helységben.
A BTX lényege pont az még ma is, hogy a légcsatornát egyszerűsítve a légáramlás során minél kisebb utat tegyen meg a levegő, lehetőleg minél gyorsabban, anélkül, hogy a levegő a házban mindenféle irányváltás, keveredés, és hasonlók nélkül, mint az elavult, és teljesen korlátoltan használható ATX esetén, amit a P6-os architektúra hajnalára terveztek, aztán láttuk mi lett az ATX-el a 2001-környékén, amikor megjelentek az AMD Athlonok.
A BTX működésképtelenségéről annyit, hogy az ATX nagyobb rendszereknél, csak akkor működik jól, ha 2 vagy 3 csatolna megy a házban, mert a levegő adott esetben úgy be tud szorulni, adott helyekre, hogy megáll itt ott egy egy kártya. Lást az ATX-es házak trükközését, amikor a tápegység a ház aljában van, mert amúgy úgy bennmarad a levegő alül, hogy a hűtés 0 marad pl egy tv tuner kártyának. Ez a felépítés is a BTX-et másolja, csak a szabvány "ATX".
Persze az ATX nagyon hatékony tud lenni, a legendás AMD-s Coolink 122+-hoz hasonló hűtőkkel, kár, hogya 7000-es fordulatszámon, és akkora zajjal, hogy mellette a szocializmus legkedvesebb ajándéktárgya a rakéta porszívó is csak kezdő zajforrás volt.
Szóval a BTX-et ma is használják ott, ahol valóban hűteni kell, például a Workstationok, és a szerverek világában.
Az más kérdés, hogy az AMD, és az Intel is megjelentek a kisebb fogyasztású, és a hatékonyabb rendszereikkel, és ott az ATX megint elegendő volt, igaz annak egy igen átdolgozott verziójával.
Hozzátéve, hogy a nagy gyártók sem azért tértek vissza ATX-re, amit fejtegettél, hanem azért, mert az ATX olcsóbb, az az ha elég a processzornak egy sima alacsony teljesítményű hűtő is, akkor nem kell a BTX egyszerűsített de drágább megoldása. Mert senki nem a pénzének az ellensége. Lásd a Dell újabb OptiPlex PC-it.
-
mpierre
veterán
Ajha. Türelem az van nálad.
6 perc boot és további 9, hogy történhessen is valami.
Akkor van remény, hogy a win 10 települ majd a abit ag8 + P4 650 + 1,5GB ram-mal szerelt gépemre is...
Erősen gyanítom, hogy hosszú futam lesz.
-
enginev3.0
félisten
Engem az érdekelne, hogy lehet e valahogy Windows 10-et low módra állítani, hogy minél visszább venni az erőforrás éhségből
-
jerry311
nagyúr
Eztán kezdődött a Microsoft újdonsült böngészőjének, az Edge-nek a tesztje.
Elöljáróban annyit mondanék róla, hogy a Windows 10 első verziójában gyakorlatilag használhatatlan volt és erősen funkciószegény.Most sem jobb. pénteken WebEx közölte, hogy az appot minden alkalommal le kell tölteni, ha Edge-ből csatlakozom. Ha ezt el szeretném kerülni, akkor használjak IE-t.
Gyász. -
....mert ami ezután jön, az már nem gyerekjáték.
Első körben indítottam egy Feladatkezelő...
-
suto
csendes tag
válasz
iMaverick #73 üzenetére
Igen, 64 bites Win10. A telepítő nem a legújabb volt, az évfordulós frissítést, a 1607-et telepítéskor tolta fel. Azért csodálkoztam, mert a Prescott és a Cedar Mill között nincs funkcionális különbség, ha jól tudom, csak gyártástechnológiai. Kisebb csíkszélesség, alacsonyabb TDP.
-
64bites Win-nel tolod? Mert ugye a 32-essel nem volt baj, csak a 64-sel...
szerk: a cikk írójának negy respect! Nem az a kihívás, hogy veszem a Corei7-et, meg alá a 32GB ramot + M2 SSD-t és "smúth" lesz a Win! Annó az Android-os környezetben is az tetszett, amikor jöttek ezek a Low-end Samsung telók (pl. Galaxy Ace /1/) és azokra ráoptimalizálták az akkor menő 2.2 és 2.3-as droid-ot. Persze, hogy a csúcskategóriás telókon meg pöpecül futott a droid.
Kár, hogy a Win-en nem lehet így "mókolni", szerintem egy csomó user-nek nem kellene fejlesztgetni a szgépén. (Faternak is könyögök már vagy 3 éve, hogy a 2.8-as Northwood magos P4-et le kellene már cserélni: nagyon akad rajta a Win 7 + Firefox kombó.)
-
suto
csendes tag
Érdekes, hogy a P4 650-nel nem ment.
Nálam P4 641-en (Cedar Mill) megy egy Win10, igaz 4 GB RAM-mal.
-
persil
nagyúr
Hát... Ennyi erővel este lemehetnél az utcára, összeveretni magad, ugyanennyi élmény lenne benne
De tengermély tiszteletem a türelmednek!
-
perverz disznó
-
tserrof77
őstag
Gratula, szuper kis teszt lett
-
TommyNagz
senior tag
Futni fut, csak minek
De amúgy jó móka, elismerésem a türelmedért
-
-
X-Master
tag
Ez biztos nem így van, mert a netbookomra mikor felnyomtam a 10-est még 2,5 giga ram volt. Aztán eladtam a 2 gigásat belőle, maradt a lapra forrasztott 512 mega. Utána jött az Anniversary Update, de nem tudta telepíteni. Akkor kaptam az utolsó képen szereplő hibaüzenetet. Ha a procival gond lett volna, azt is írta volna, nemcsak a ramot. Én is próbáltam ugyanezt bevetni, de még WIn8-ról 8.1-re se lehet frissíteni bizonyos gépeken, ha nincs meg az az utasításkészlet, ami kell.
-
GeryFlash
veterán
Persze hogy megy, HP 8510P laposomon is teljesen jól megy 2600 pro-val (256MB) 4GB RAM társaságában
A windows kereső kicsit mondjuk lassan megy, de egyébként rendben van.
-
Janus27
tag
Nem lenne gond low-end-es PC-vel akkor se. Ahol olvastam ezt a hardverigény változást ott azt írták, hogy a régebbi gépekre úgy lehet telepíteni, hogy Anniversary Update előtti Win10-et kell telepíteni és utána lehet updatelni Windows Update-en keresztül. Csak az Anniversary Update-el ellátott telepítő lemezről való installáláshoz kell speckó utasításkészlet a prociba!
-
Melorin
addikt
Szerintem érdemes lenne SSD-vel megpróbálni a 256MB RAM-ot. Valószínűleg szárnyakra kapna mivel a RAM hiányt a rendszer a lemezről(HDD/SSD) próbálja swap-al kompenzálni ami egy SSD-nél nagyon gyors tud lenni.
Tapasztalat mert nekem évekig 4GB RAM-om volt és rendszeresen végeztem olyan feladatokat a gépen amihez mások szerint legalább 8 de inkább 16GB kellett volna szigorúan. Én mégsem éreztem kevésnek, valószínűleg az SSD miatt a fent említett okból kifolyólag. -
bmwk1200s
őstag
Bár szorosan nem kapcsolódik ide, ezért offba is teszem, de a türelemről, és a ráfordított időről, nekem ez a nem rég kikerült videó jutott eszembe: [link]
-
ha rendszerigényről van szó, "fut" a Windows 10 256 MB RAM-mal is
De ez miért kérdés? Úgy emlékszem, hogy a Windows működik 10256 MB memóriával...
-
A BTX szabványról szóló rész sajnos több pontatlanságot is tartalmaz, pl. azt hogy nem halt ki! Az otthoni szegmensből eltűnt, de a brand gépek világában jelen van.
Annál a procinál és konkrét konfignál valami más lehetett a gond, nem maga a BTX. Azt gondolom, hogy a BTX sem rosszabb egy kicsivel sem az ATX-nél, csak a kompatibilitás hiánya miatt tűnt el az otthoni szegmensből.
Justice for BTX! -
zdanee
őstag
Egy első generációs Atommal talán még ennek a CPU-nak is alá tudtál volna lőni! Vagy egy Z510-es netbookkal. Köszi a cikket!
-
bteebi
veterán
Érdekes teszt
. Mondjuk biztos sokat lehetne még downgradelni a konfigon, de azért nem rossz eredmény ez se
. Eszembe jutott róla egy német teszt, amiben az XP limitjeit tesztelték. Na az egészen brutális lett. A legalja 8 MHz és 20 MB RAM lett
, fél órás boottal, idle-ben 100%-os processzor terheltséggel
.
-
Janus27
tag
Bírom az ilyen teszteket, nagy fanatizmus kell hozzá hogy egyáltalán nekiálljon az ember!
Amúgy elsőre ,mikor megláttam a címet azt hittem hogy bacsis mester alkotott megint! :Egy dolog van ami nagyon meglepett, mégpedig az Anniversary Edition. Több cikkben is olvastam, hogy az Anniversary Update-el változott a Win10 hardverigénye és kell neki egy olyan utasításkészlet ami csak Intel Haswell-től illetve AMD Carizzo-tól felfelé van benne a procikban. Úgy tűnik mégse olyan fontos a dolog
-
aelod
veterán
A cikkben bemutatott produkciót otthoni környezetben csak saját felelősségre, és megfelelő mennyiségű étel, ital (és gyengébb idegzetűeknek nyugtató) bekészítése kíséretében próbáljuk meg utánozni!
LoL.
Az utolsó kép zseniális. Köszi a tesztet
-
X-Master
tag
válasz
SunyaMacs #40 üzenetére
Megy az 160 megával is
https://logout.hu/cikk/windows_7_160_mb_ram-mal/teljes.html -
SunyaMacs
aktív tag
Én két évig használtam Win7-et 1GB RAMmal és P4-el
-
Atmo
senior tag
Jó a cikk, igazi mazohista hobby
-
PDA_FAN
tag
Köszi a cikket, valóban hiánypótló :-) Ha ennyi időd van, jöhetnél hozzánk kertet ásni.
-
X-Master
tag
válasz
MasterDeeJay #35 üzenetére
Alapfelhasználásra a minimum szerintem Pentium D 1,5 giga ram, gma x4500HD. de ha Core 2 Duo van, akkor elég a 945G is, és akkor a blu-ray sem akadály
-
Nemrég használtam 1.4ghz-es cerkával* win10-et igaz 2gb rammal, az inteles grafikus driver hiánya miatt lassúcska volt de nem teljesen használhatatlan. Böngészni egy egy lappal el lehetett vele.
*mobil cerka, pentium m alapon, persze gyorsabb mint a netrbust cerka.
A számomra használható minimum valahol core1 duo 2 magos 2gb rammal van, de sokat befolyásol a háttértár sebessége is.
-
GreatL
őstag
Ügyes, humoros cikk lett. Látom van időd
-
XtremLor
őstag
Minden tiszteletem a tied, en valahol ott huztam meg a hatart, hogy 775 quadcore 2-4GB ram, ez alatt bottal se piszkalom.
-
Silεncε
őstag
-
pycur
tag
Csak azt nem értem mit küzdötök ilyennel, érdekességnek oké, bebizonyítjátok hogy a cpu képes a winfos10-et betölteni és elindítani. De a használhatóság nem azt jelenti hogy elindul és örülünk neki, hanem hogy elvárható válaszideje legyen 3-5 mp válaszidő, nem 3-5 perc. Az sem munkára sem szórakozásra nem használható. Megfelelő gépre megfelelő szoftvert, ez az én mottóm.
Az hogy valakik szerint régi=nem jó, az nem jelenti az nem azt az többé használhatatlan. A programkód nem lekvár, nem romlik meg. Arra kell használni és olyan módon, amire alkalmas. Példának okáért egy 300 mhz-es gép ma kb mindennel meghal, sőt már 2000 körül is olyan trükköt vetettünk be, hogy egy boot cds linuxal játszottuk le rajta a dvdrip filmet, amit így meg tudott csinálni. Jó ez nyilván nem jó így másra, de van megoldás sokmindenre. De a tesztben lévő konfigon egy szolidabb verziós Windows pl 2000 vagy xp sp1-2. Letöltött videófájlt simán le tud játszani szaggatás nélkül média lejátszó progival, de nem ms kiadással. Jó kis 0 gépigényű winamp-al mehet a háttérben zene lejátszás, csak mp3, nem web playerrel videó, mert minek az ha csak a hang kell. Ha filmet nézel úgyis foglalt a monitor és nézd csak azt.
Office 2000-2003-al villámgyors egyszerű doksi olvasás. Foxit reader 2-3-al(nem újabb mert újracsinálta és egy lassú szar lett belőle, ezekhez képest) pdf olvasás is megoldott. És máris használhatóvá vált a gép. A lényeg hogy a feladatot gyorsan(relatíve) végrehajtsa a gép. Mert valjuk be, javarészt 15 éve ugyanazt csináljuk a gépben, csak más verziós progikkal. Net, office, pdf nézés, letöltés http-n, torrenten, film lejátszás, zene lejátszás. Ezt mind meg lehetett csinálni 'régen' és ma is, csak a mai új verziók lefogják a régi gépeket, az újakon meg úgy mennek néha, mint a régi progik a régi gépeken.
Na mindegy, nem terelem el a témát. -
Clorf
tag
Gratula, nekem már biztos nem lenne ehhez türelmem
!
Nemrég beszereztem occóért egy notebook ot amiben egy AMD e1-1200 as csoda található, annál is egy nosztalgikus "fél napos" telepítés+driver+takarítás+defrag történetet bejátszott egy Win7 telepítés...
De legalább azt amire szántam tökéletesen betölti, megy 24/7, nem hangos, occó NAS jobb mint pendrival rohangálni a lakásban.
-
norbert0
csendes tag
Ez egész szép teljesítmény, le a kalappal.
-
-
X-Master
tag
válasz
csepelball #21 üzenetére
Szívesen, lesz még rá alkalom, remélem, de egy darabig biztosan nem tudok tesztekkel foglalkozni, mert egy 300 oldalas könyv kiadásán dolgozom, és idén ez a fő prioritás. De ha elkészülök vele, visszatérek.
-
janeszgol
félisten
Zseniálisan jól megírt cikk. Ez különösen tetszett: "De mivel ez egy low-end teszt, ezért inkább keresgéltem egy picit, nincs-e valami gyengébb proci otthon, nehogy túl erős legyen az a P4 650." - Betojtam a röhögéstől. Mintha azt írtad volna, hogy "fél gigásnál nem volt kisebb memóriám, így kettéharaptam, nehogy sok legyen".
Anno én is szerettem nézni a hasonló videókat, hogy vajon min fut el még a Vista, a Win7.
-
csepelball
tag
Köszönjük a cikket
Remélem a jövőben hasonló jó dolgokkal árasztod el az oldalt!
-
X-Master
tag
válasz
fRooStzzZ #11 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy megpróbálom és amit nem ismer az eszközkezelő azt próbálom levadászni. 32 bites verzióval nagyobb a siker. Aztán ha nem megy, lehet próbálkozni a régebbi driverrel is. Nekem van egy ioi-9100uw scsi kártyám. XP-s driverrel megy Win10 32 biten is. De pl. Nvidia Quadroból is van ami megy 10-en a 8-as driverrel.
-
tlala
addikt
Nekem teljesen, több mint egy éve használom.
Nem munkagép, igaz, de TV okosító. Böngészés, emailek írása, fórumozás, telefon képeinek letöltése/nézegetése, teló frissítés, film nézés hálózaton és a gépre torrentezve (beledugott USB drive-ra), stb.
Egy légegérrel és egy kis vezeték nélküli billentyűzettel (van a légegér hátán is bill, de az nekem kezelhetetlenül apró) használom egy 50 collos Pana plazmával, nekem tökéletes. Nincs benne venti, picike kis elegáns fekete doboz a TV mellett. -
DraXoN
addikt
válasz
fRooStzzZ #11 üzenetére
Fel, simán.
Egy az általad említett gépnél gyengébb gépen is használja rokon a win10-et. (én nem akartam felrakni, win7 volt rajta, de miután 3x is ráfrissített még a tavalyi win10update akcióban (és én mindig vissza-vissza állítottam, de ő újra és újra frissített
) ... az utolsó ilyen alkalommal azt mondta, mind1, jó lesz a 10es ... hát, én aztán hagytam, mert nem nagyon volt kedvem megint visszaállítani.
Az a gép egyébként egy:
Alaplap: Asrock A780GM-LE
CPU: AMD Athlon x2 245e
Memória 2x1GBmeglepően szépen fut rajta kb. másfél évnyi használat után is.
#tlala:
Mennyire használható egy ilyen "mikro" gép a mindennapokban? -
fRooStzzZ
senior tag
Köszi..
Én mindig le szoktam ragadni a lap oldalánál.
Akkor megérhet egy próbát? Lehet akkor egy másik vinyón megpróbálom életre kelteni, ne nyírjam le a 7-et.RBoost.. Volt annak valami értelme, annak idején én is próbáltam.
Már csak azért is kérdéses a dolog, mert ahol USB1.1 / 2.0 van, ott ugye lassú a dolog, akkor már nem jobb a virtuális memóriát megnövelni? -
Shing
őstag
Bírom az ilyen teszteket. Readyboost-al még megnéztem volna... többet töltene pendrive-ból mint RAM-ból.
De nagyon jó filléres tuning lehet egy ilyen gépnél.
fRooStzzZ:
Legtöbben fel sem szokták pakolni az alaplapi drivert. Egyébként a hivatalos oldalon van W10-es driver 700-as chipsethez. [link] -
fRooStzzZ
senior tag
Érdekes mutatvány, az egyszer biztos. Anno nekem is volt szerencsém 128 rammal xp telepítésre, aztán nero, írjál cd-t.. A hajam égnek állt, mire a gép bármit is hajlandó volt csinálni.
Viszont arra lennék csak kíváncsi, hogy a driver hogy is ment ezen a vason?
Azért is kérdezem, mert annak idején mikor kezdték lenyomni az emberek torkán ezt a w10-et, filóban voltam, hogy kipróbálom, de az alaplap oldalán nem találtam w10es drivert.
Lap: [link]
AMD 955BE és 2*2 GB ram.
Fel lehet erre gyilkolni valahogy a w10-et, hogy normálisan menjen (driverileg) vagy inkább maradjon a jó öreg w7? -
tlala
addikt
Azért nekem úgy lett volna izgalmas, hogy a Microsoft által ajánlott minimum konfigurációval is kipróbálod (1GB RAM+minimum ajánlott proci), hogy úgy tényleg mennyire használható egy Win10.
De a nagypapa beszélő vérnyomásmérője 10 pontos!!
-
Nagyon király, de a prociból lehetett volna még faragni
-
FLATRONW
őstag
A jobb gombos menü helyett használhatod a kattintás az ikonra, majd enter kombinációt. Szerintem ez kényelmesebb, főleg ha lassan sorról-sorra jeleníti meg a rendszer a jobb gombos menüt.
-
Erről a cikkről sok "szép" emlék jutott eszembe a régi időkből
-
Igazi mazochista vagy!
Anyám gépe nem hajlandó kikeveredni a töltögetésből, ha mind a négy foglalatban van ram. Ha csak 1-2, vagy 3 slot foglalt akkor minden oké, mindegy hogy melyik ram melyik slotban van. Ki érti?!
-
olbaidhun
őstag
Időzabáló történet. Azért egy w10 privacy érdekesség képpen még konfigurálható lenne.
Félelmetes mennyiségű erőforrás szabadítható fel a segítségével.
-
hokuszla
senior tag
GZ!
Finom volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung C27RG50FQU 27 Ívelt Gaming Monitor
- Xbox Series S + twin docking station (venom) + 2 db kontroller +1 db Ghost Cipher Special kontroller
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Egyedi ékszerdobozka
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest