Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Hobby elektronika
- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vitamincsiga #38 üzenetére
nekem volt i740em (ócsóvót, hulladékvót. mont mint ma a cpuba integrált szutykaik - node "ingyen" jóez
)
-
MeszesKPT
őstag
Ha már úgysem engedik az Intelnek, hogy felvásárolja az AMD-t, akkor legalább technológiát licenszel. Szerintem is ők is adtak valamit cserébe (valószínűleg nem pénzt).
-
törölt tag
Ki tudja milyen nem nyilvános pontjai vannak annak a megújított keresztlicenc szerződésnek. Lehet nem véletlenül dobta el csak úgy a CMT-t az AMD az SMT kedvéért. Az intel azt adta a "közösbe" az AMD az GPU-s dolgokat. Mind a két cég jól is jár ezzel, mert ha az egyuikre optimalizálnak, akkor az a másikra is optimalizálva lesz többé-kevésbé. Az intel inkább feladott egy kicsit a CPU oldali optimalizációs előnyéből a GPU oldali optimalizációs hátrány csökkentésére / ledolgozására. Az AMD procikban azért sem működött rendesen a CMT, mert nem vették figyelembe a működését a sw-ek írásakor. Az intel IGP-ivel detto ugyanezért van annyi probléma.
-
Dr. Akula
félisten
Nem lenne rossz ha az Intel IGP-ket felváltanák az AMD-k, ehhez legjobb úton van az AMD is, balfasz üzletpolitikájval lassan eléri hogy az Intel könnyen fel tudja vásrolni.
-
Pete55555
addikt
Számomra az itt az érdekes, hogy miért akar az intel az AMD-tól bármit is venni. Ahogy fentebb ABU is mondta, uralják a piac~70%-át. Miért pénzelné a konkurenciát néhány %-ért?
Valamit tud/sejt az intel, mert ok nélkül nem tenné ezt. Lehetséges ok pl: a Zen tényleg elég ütős lesz, még ha nem is nyomja le az intelt, de ha már közelébe ér, akkor problémák lehetnek. IGP-ben meg így is elég jók... -
->Raizen<-
veterán
válasz
--HARDCORE-- #4 üzenetére
Elvileg a zen már felzárkózik ipc-ben az intelhez.
-
Vitamincsiga
tag
'98-at írunk...
A gyártástechnológia 350 nm...
Az Intel az i740 videó kártyával készül letarolni a piacot és az egyeduralmat VGA fronton is bebetonozni még az évezred előtt...
Hogy volt valami Voodoo? És valami Riva, Rage, no meg Savage, nem érdekelte...
Mint ahogy a gamereket se az i740
A többi történelem; új évezredet írunk... -
-
actival63
aktív tag
Szerintem a HPC piac kezd szépen 2 nagy táborra bomlani.
IBM - Nvidia és Intel - AMD-re. -
Cathulhu
addikt
válasz
djculture #31 üzenetére
Nem lenne olyan hatosag ami azt a bizniszt jovahagyna...
Inkabb azt tudom elkepzelni, hogy az RTG szepen elkezd tavolodni az AMD-tol, kulon ceg lesz mint regen, vegul az AMD becsodol (amit szerintem nem hagyna az intel) az RTG-t meg vagy megveszi valaki, vagy szimplan eldegel tovabb. -
djculture
félisten
Azért ha nem lenne kartelgyanús én simán ezt egy eljövendő intel megveszi az AMD-t előszelének tekinteném.
-
tibaimp
nagyúr
Csinálják csak, legalább egy kis tőkéhez jut az amd.
Az is lehet, hogy cpu fejlesztést kap, nem pénzt, az is jól jöhet. -
Fred23
nagyúr
Én annak örülnék, ha nagyobb lapkákat csinálna az Intel a Kaby Lake után, és GT4-es IGP-t pakolna a legtöbb desktop prociba a GT2-esek helyett! Nem hiszem, hogy sokakat zavarna a +15W fogyasztás, engem például biztosan nem! A 95W alatti, de 65W feletti TDP osztályban meg ha baj lehetne a fogyasztás miatt -mondjuk egy i7-nél-, még mindig 95W alatt lehetne tartani a cuccost, ha a GT4-es IGP náluk alacsony órajelen járna mindig, illetve esetleg itt lehetne alapból GT2-es IGP-t rakni a prociba. Az viszont, hogy pl. egy i3 6100 51W-os TDP-n van GT2-es IGP-vel, szerintem gáz. Nagyon remélem, hogy a Kaby Lake után jön majd olyan i3 8100, ami 6x TDP-s, de GT4-es IGP-t használ! Annak lenne értelme ugyanis leginkább.
Amúgy örvendetes ez a hír, örülök neki! Nem vagyok az Intel ellen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
MiklosSaS
nagyúr
Az Intel szerintem azert megy az AMD-hez mert lehet az NV-et nem erdekli. @Abu mar tobb eve nyomja a nagy es modern piros vilagmegvaltast....aztan oda jutottak hogy evek ota a csod szelen tancolnak.
Azert temeti mindenki mert csak a szerencsen mult hogy nem zartak be a boltok....processzorjuk nincs....vga pedig csak a kozep kategoriaban jatszanak.
-
Hobbbyt
őstag
Nem beszélve arról a járulékos előnyről is, hogy ha így az Intel is nagy mértékben radeon szerű lesz, akkor még inkább megfogja érni a fejlesztőknek a radeonra optimalizálni, ami végső soron az AMD-nek jó, az nVidiának már nem annyira.
Miért érzem úgy, hogy a sok éves esztelennek tűnő rohanás a vak sötétbe az AMD oldalán, most talán kezd beérni? Mindenki lesajnálja meg temeti, közben meg kiderül, hogy mindenben benne van a keze és tartja a markát.
-
Bici
félisten
válasz
AxBattler #10 üzenetére
Nyilván kiszámolják.
X = az az összeg, amit az intel fizet.
Y = az az összeg, ami kiesik a versenyelőny elvesztése miattHa X > Y, akkor megéri belevégni.
Feltéve, hogy az X és Y értékét jól meg tudják határozni. Ez a Zen sikerétől is függ.
Én ezt egy b.) tervként tudom elképzelni, ha a Zen nem hoz elég sok pénzt a konyhára. -
Móci
addikt
Jó lenne, ha kicsit gatyába ráznák az igp-t, pláne szoftveres téren is. Ez utóbbi tudom nagy álom, de majd egyszer talán...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha nem csak pletyka, akkor az lehet a háttérben, hogy az Intel nem hogy lehagyta az AMD-t az IGP-ben, hanem egyenesen nagyobb a hátránya DX12/Vulkan alatt, mint pár éve. Deus Ex: Mankind Divided alatt a rajzolási parancsoktól duzzadó területeken 5x is lassabbak az AMD-nél, még a csúcs IGP-vel is. Hiányzik a hardveres ExecuteIndirect és gyenge a parancsprocesszor, na meg a ROP. Szám szerint hiába van egy részegységből ugyanannyi, egyszerűen nem ugyanolyan képességűek. A Vulkan API-t ezért is hanyagolja az Intel. Hiába Open meg minden, akkor is hátrányos, hogy az AMD gyorsul vele, míg ők lassulnak egy csomót.
-
MiklosSaS
nagyúr
Na itt kezdődik a baj. Lesz majd kék/fekete/hupikék halál...csíkkozás....fekete képernyő az Intel IGP-ben is.....
-
--HARDCORE--
senior tag
Az AMD helyében kérnék értük néhány CPU "trükköt" hogy fel tudjanak zárkózni és lenyomják ezeket a horror árakat..
-
Amikor eljutott hozzám a pletyka, én is az utolsó bekezdésben lévőre tippeltem. Szerintem se nem fognak komplett AMD GPU-t használni, csak néhány technológiát licencelnének, hogy az Intel IGP-k jelenlegi gyenge pontjait elminálják.
-
Soha nem értettem, hogy egy ilyen nyereséges, teletömött cég hogyan nem képes pénzt költeni a szoftveres támogatásra, amikor a hardveres oldalon folyamatos a fejlesztés?
Még ha nem is annyira menők, mint a Radeon IGP-k...Steam Stats-on meg lehet nézni: a legtöbben Intel IGP-vel tolják...
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen videókártyát?
- OpenWRT topic
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- EAFC 25
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest