Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lysgb
tag
több, mint egy év aktív használat után azt mondhatom, hogy még mindig semmi hangja, nem melegszik, nincs hibás szektor rajta.
-
kovimre
tag
Sziasztok!
Egy barátom laptopjában (Fujitsu Amilo LI 3710) tönkre ment a merevlemez (WD2500BEVT). Milyet érdemes vásárolni helyette kb. 250-320 GB környékén? Maradjak a WD márkánál, vagy válasszak egyéb gyártót?
-
donjohnson
addikt
de jó olvasni ezt a hírt most úgy, hogy egy új wd5000lpvt van a notimban
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
audi100td
nagyúr
Értem, köszi mindenkinek.
-
törölt tag
válasz DoItYourself #27 üzenetére
nekem pl. semmi bajom sem volt az eredeti, pontatlan és ezért abban a formában és szövegösszefüggésben értelmetlen kérdéssel, egészen addig a pontig, amíg el nem kezdted a hozzászólók szagmaiságát felhozni... ez olyan a szálka meg a gerenda találkozása volt az éjjeliszekrényen.
egyébként meg a gyakorlatban marginális kérdés a legtöbbeknek egy notiban a hdd fogyasztása.[ Szerkesztve ]
-
Gusztáv
addikt
Nem, csak egy i5 2520 meghajtva fogyaszt 35W-ot, ott az ssd miatti fogyasztáscsökkenés (mondjuk 4W) kevésbé jelentős, mint egy Brazos-nál ami eszik 15W-ot.
Ha lesz egy kis időm, egymás mellé teszek két ugyanolyan notebook-ot (egyiket a gyári hdd-vel, másikat ssd-vel) és kimérem az üzemidő különbséget.[ Szerkesztve ]
Laci
-
Reggie0
félisten
válasz DoItYourself #29 üzenetére
Rosszul tetted fel a kerdest. Ha igy irtad volna le, mint most, akkor nem lenne ez a cirkusz.
-
-
DoItYourself
addikt
Volt a cikkben egy számadat a HDD fogyasztásáról, beidéztem egy SSD hasonló adatát, ami jóval nagyobb, és feltettem egy kérdést: miért olyan jó az SSD ha nagyobb a fogyasztása? A #9 hsz-ből (részemre) kiderült, hogy az SSD fogyasztási adata csak egy max. érték íráskor, a tényleges adat ettől lényegesen kedvezőbb. Ennyi volt a kérdés, légy szíves ne keverd ide a rendelkezésre állást, gyorsaságot, stb.
Többször ezt már nem fogom ma leírni, se holnap, részemről lezártam a témát.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Muton
addikt
válasz DoItYourself #27 üzenetére
Azt kellene megértened, hogy a laptop nem csak arról szól, hogy hány perc a rendelkezésre állása akkuról, hanem arról is, hogy legyen gyors (főleg, ha dolgozol rajta). Ebből következik, hogy kb fogyasztásból adódóan nem lesz nagy különbség az akkus üzemidőben, viszont egy ssd-vel nagyságrendekkel gyorsabb, használhatóbb lesz.
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
DoItYourself
addikt
válasz #95590400 #25 üzenetére
Most már kénytelen vagyok azt hinni, hogy még mindig nem érted az eredeti kérdést, de akkor még egyszer: ilyen fogyasztási adatok mellett miért jobb az SSD laptopokba? A sebességről, hozzáférési időkről nem volt szó - bár sokan félreértették a kérdést, és erre válaszoltak. Az a tény, hogy az SSD-k csak az írás alatt fogyasztanak ennyit, számomra csak a #9-ből derült ki. Ha ez ennyire evidens lett volna, akkor valószínű ez lett volna az első válasz.
-
Zeratul
addikt
válasz DoItYourself #24 üzenetére
SSDnél a fogyasztás olyan mint AMDnél a TDP, elméleti max, a valós köszönőviszonyban sincs vele.
-
törölt tag
válasz DoItYourself #24 üzenetére
megkérdezted melyik finomabb, a dom perignon vagy a csokifagyi...
ahhoz képest tűrhető válaszokat kaptál elsőre is. -
DoItYourself
addikt
válasz #95590400 #22 üzenetére
Nézd, mivel a csapból is az folyik, hogy az SSD milyen hűdejó, keveset fogyaszt, bazigyors és így tovább, ezért a cikk után joggal merült fel a kérdésem, azt hiszem. Az egy másik dolog, h ezt sokan félreértelmezték - és megadták rá a frappáns válaszukat, azon nyomban. Lehetne még ezt ragozni, de szerintem nem érdemes.
-
törölt tag
válasz DoItYourself #19 üzenetére
na azért az ilyen kocka mellett mennyire lesz kerek kérdésed is hihetetlenül szakmai volt...
-
Gusztáv
addikt
válasz DoItYourself #19 üzenetére
Igen, Zeratul hozzászólása tényleg nagyon alapos, de a mezei felhasználó ebből annyit érzékel, hogy egy ssd-s rendszer sokkal gyorsabb. Pl a fogyasztásbeli különbség szerintem átlagos használat során max kimérhető, de nem jelentős.
Laci
-
DoItYourself
addikt
Igazán hasznosak ezek a csuklóból jött válaszok ("azért, mert az SSD gyorsabb"), így már tudom, hogy nem a nők lapja fórumon vagyok.
Külön köszönet Zeratul hozzászólásáért, aki a nehezebb utat választotta, és a kérdésre válaszolt.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Angel1981
veterán
válasz DoItYourself #1 üzenetére
Nagyot dob az egész rendszer sebességén.
-
banhammer
veterán
Berakom a régi 2,5"-os HDD helyére ezt a HDD-t és ott fog lötyögni a keretben.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
staccato
tag
örvendetes,hogy a fogyasztás kisebb lett.ez jól,főleg a notik esetében.viszont arra kíváncyi lennék,hogy a vkonyság miatt,nem e melegednek jobban majd ezek a vinyók,mint a vastagabb társaik.
üdv
-
Sanyi.mTs
addikt
én vagyok vak, h nem láttam, h milyen gyorsan pörög benne a lemez?
-
Zeratul
addikt
SSD akkor eszik sokat amikor ír, az olvasás alig kerül több energiába mint készenlét. Jellemzően olvasási műveletek vannak többségében a mindennapi használatban, vinyónál az olvasás írás esetén alig van energiakülönbség mert javarészt a fejpozicionálásra megy el az energia és az idő. Ha vinyó "töredezett" akkor ez hatványozottan jelentkezik.
Pussycat: az a csuklás a fejpozicionálás újrakalibrálása, teljesen normális jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
wetomi
aktív tag
Egye fene, annyiból azért jó, hogy Intel bácsi el akarja adni a cuccait, hogy így megrángatja a többi gyártó bajszát is egy kis fejlesztésért. De hát ahol az egyik pénzt szagol, ott a másik is fog.
A fogyasztás jól néz ki, inkább az élettartam és a strapabírása érdekelne, na meg a garancia ideje. Vajon itt lesz valami bug=feature?
-
Zoz
őstag
És vajon mennyire lesznek tartósak?
-
Mert nem ad ki olyan hangot hogy klotty klotty?
# 5 A dell notim mintha csuklana vagy nyelne idönként ezt hallom.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
Muton
addikt
Mert nagyságrendekkel gyorsabb?
Ha nem is rendszernek, de tárvinyónak a notiba tök jó lenne ez a cucc
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
rudi
nagyúr
Hihi, és megint eladták a hardverek legdrágább komponensének, az anyagnak a megspórolását mint fejlesztést. Szerintem elsősorban arról van itt szó, hogy abból a nyersanyagból, amiből eddig mondjuk 10 HDD jött ki, most már meg lehet csinálni 12-t. A tévék sem elsősorban azért ilyen laposak, mert az nekünk jó, hanem azért, mert a gyártóknak jó
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
dudi
senior tag
mert gyorsabb. véletlen elérésben ssd-t nem fogják a vinyók utolérni.
Sounds like your fix is worse than your problem...
-
DoItYourself
addikt
"A most bejelentett merevlemezekkel sikerült ezen a téren javulást elérni, azaz a korábbi (9,5 mm magas) modellek 0,8/2,5 wattos készenléti és írás-olvasás közben mért fogyasztását 0,55/1,4 wattra sikerült redukálni."
Ilyen fogyasztás mellett miért jobb egy SSD a laptopokba?
"ADATA 2.5" SSD SATA III 60GB Solid State Disk, S510 Series
Szekvenciális Írás: 510 / Szekvenciális Olvasás: 550 / Tárolókapacitás: 60GB, Csatoló: Sata - III
4K Random Write (Aligned): 60,000 IOPS
Maximum 4K Randdom Write : 85,000 IOPS
Energia fogyasztás: 4.7W aktív; 0.6W készenlét
SandForce SF-2200 controller"Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest