- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
dfdfdf
őstag
válasz
Ivy.4.Ever #64 üzenetére
SZVSZ.:
Hiba? hát nem biztos hisz ha az olcsósággal átveszik a piac egy nagyobb szeletét akkor már jobban fognak rá optimalizálni a fejlesztők és jobb lesz a termékük, szóval amíg nincs top1 cuccuk addig marad az ráfizetéses kihozatal. Persze nekik ez zsebpénz de kell nekik a torta de legalább is nagyobb szelet hisz a jövő (pénz) itt van nem feltétlen az x86ban ezt tudják ők is. 2 éve sehol nem voltak de mára fent vannak a térképen és egyre nagyobbak lesznek mert annyi pénze és technológiája mint nekik van senkinek nincs ebben a ligában. -
válasz
Ivy.4.Ever #64 üzenetére
Igaz
-
Nagy értelme van ekkora veszteséget termelni...
-
forditva ülsz a lovon
az intel az x86 rákfenéje, 2-3-4, hasonló erejű gyártó kellene, akik egymással versengnek a kegyeinkért... akkor volna igazi fejlődés - lásd ARM cpu-k elmult évei
ha csak AMD lenne, pont ugyan ugy nem állnánk jól, viszont ez a mindenkit lefizető intel mellett elképzelhetetlen, mert erőből a hulladékukat is el tudják adni (lásd korábbi korszakok x86on, vagy most az "arm" piacon)
revidiálnám magam, az intel nem az x86 rákfenéje, hanem általánosságban a cpu biznisz rákfenéje, túl nagyra nőttek és BÁRMIT megtehetnek
-
Cathulhu
addikt
A maxwellt en nem tartom hatalmas viritasnak, a tegrak meg csak nyuglodnek.
Konzolokbol nem olyan sok penz jon, arra eleg, hogy vegetalni tudjanak meg olyan 5-6 evig.
Az intel 10x akkora budzsebol evek ota szenved egy versenykepes ultramobil proci kifejlesztesevel, akkor szerinted az AMD toredek eroforrasokkal (kevesebb fejlesztogarda, kevesebb prototipus, kulso gyartotol valo fugges) egyszerre ket piacon is probaljon versenykepesnek lenni... Talan anno ha az intel tisztessegesen probal versenyezni es nem erofolenybol, akkor ma mas lenne a helyzet. Es te ezt kivanod az ultramobil szegmensbe is? GratEgy uj streamroller olyan 6GHz-en meg versenykepes is lenne, felso kozepkategoriaban. Ahhoz viszont csikszelesseget kellene csokkenteni, es lehet az se segitene. Ugyanaz a helyzet mint a netburstoknel, csak mig az intel azt atveszelte kenopenzekkel, az AMD-nek arra nem futja.
-
Sinesol
veterán
Ott az nvidia nekik is szar a helyzet a vga piac zsugorodasa miatt, mégis virítottak egy Maxwellt.
Az amdnek meg sok penz jön gondolom a konzolokból. Amugy biztosan van pénz fejlesztesre, hiszen jött a Vishera, Kaveri, Trinity mindez par even belül, csak az a baj hogy egyik sem sikerült úy ahogy kellett volna.Ez az uj Steamroller se lenne rossz pl 8 magosban, dehát nem adnak ki olyat, inkabb legyen a legfejlettebb cpu-juk egy gyenge Apuban... nem értem ezeket a döntéseket.
Nemhiszem hogy akkora plusz költség lenne ha Steamroller menne az Fxekbe, vagy most jön az Excavator ami a pletykak szerint 3 ghzen hozza egy4ghzes Fx teljesitményét.
Ez nagyszerű ha igy lesz, de tovabbra is csak 2 modul...kiégek ezen az üzletpolitikán komolyan -
Sinesol
veterán
2 vagy 3 architecturat fejlesztett azota, böven ott volt a lehetősége hogy javitson. Anno amikor a 2 magos cpuk bejöttek, még ennél is kisebb cég volt mégis az intel fölé tudott nőni a procijaival.
Most is ott tartanak, hogy lassan igpben beéri öket az intel, közben meg lassan 3 éve ülnek a babérjaikon ugyanazzal a gcnnel. Na ebben nemhiszem hogy az intel a hibás, nem jó hogy ennyire hagyják eluszni az előnyt a pirosak..
-
Sinesol
veterán
Hja ha nem lenne intel akk nem lenne ertelmes proci se...még mindig a phenomot szintjén lennénk...
Akkor lenne igazad ha az Amd is csinalna jo procikat, de ez nem igy van, maximum elfogadhatonak lehet nevezni a "munkásságukat"
Nem nehéz rajönni miért dragabb az intel. Bár drágának nem nevezném, tőlünk nyugatra akarmelyik kölyök megveszi zsebpénzből.
Az meg hogy nálunk, meg a harmadik vilagban mi van, kb kutyát se... -
"Annyiert adja a termékeit amennyiert akarja, lényegében ezzel csak mi járunk jól."
hátpersze.
x86 piacon is milyen jó, h ott az intel ...az ARM piacon eddig rend volt, sok gyártó versenyzett a kegyeinkért, baromira hiányzik a tetü kék, h jól szétcsessze
(sokat érsz vele, h 1-2 generáción át olcsó atomot kapsz, majd jön a feketeleves, ha már az ARM konkurencia behalt...)
-
válasz
sz.balazs.95 #52 üzenetére
Update: AMD added that server, embedded and semi-custom markets are obvious targets for K12.
Eredetileg ők is azt írták, hogy feltehetően a Notebookok, Chromebookok és Tabletek lesznek az (egyik) cél a SOC-nak. Aztán jött a fenti update.
-
válasz
sz.balazs.95 #49 üzenetére
Javíts ki, ha tévednék, de a K12 még nem a mobilpiacra, hanem a szerverekbe, beágyazott rendszerekbe lesz csak célozva. A mobil piac csak ez után következhet...
-
Szoszo94
őstag
válasz
sz.balazs.95 #49 üzenetére
Hmmm..14nm, újabb versenyző...tetszik
-
opr
nagyúr
És pont ezért vállal be az intel ekkora veszteséget, annak ellenére, hogy a termék jó, különben még itt se tartana.
Az, hogy a kínai tabletekben/telókban sok helyen találkozhatunk intel SoC-al, az azért lehet, mert gyak ingyen dobálj az intel utánuk, pont azon a piacon, ahol képesek akár allwinner SoC-ot is használni, csak olcsó legyen. -
Szoszo94
őstag
Frissítette a rendszert? Az első gyárival nekem is voltak gondok, még az egyszerűbb alkalmazásokat sem listázta a Play, gépről meg nem tudtam telepíteni. APK fájl leszed alternatív forrásból, próba, nem települ...aztán jött egy frissítés, azóta minden baba
Persze, tudom, mi az a brand építés, azzal is tisztában vagyok, hogy eddig nem volt neve, viszont nézz körbe (ne itthon!
) például Kínában, ahol nagy a népesség, a táblagépek hány százaléka Atomos már. Márpedig ha ott pozitívak a visszajelzések, akkor aki ezelőtt Atomos tabot/telefont vett, legközelebb is talán azt fog, esetleg még ajánlja is és így lehet emelni az árakon, mert megindul rá a kereslet. Nem vagyok marketinges, úgyhogy ez tényleg csak egy vélemény és logikusnak tűnő gondolatok egybefűzése
Andrew: 80%-ban neteset használok, egyszerűbb számomra gépen keresgélni és onnan indítani a letöltést.
-
Cathulhu
addikt
Ha valaki kizarolag telefonos google playrol tolt, akkor nem fog talalkozni kompatibilitasi gondokkal, hiszen nem is lesznek listazva neki, azaz latszolag minden fut nala. Ha valaki netes google playt hasznal vagy ne adj isten viragbolti forrasokat, az szembesulhet vele. Szerintem ez lehet az elteres a ket tapasztalat kozott.
-
opr
nagyúr
Nem értünk egyet. Mármint nem a kompatibilitási kérdésben, azt elhiszem neked, bár pont tegnap mondta ismerős, aki atom-os zte telefont nyúz, hogy tele van a töke vele, hogy egy csomó cucc nem megy vele.
Konklúziónak én azt vonom le most, hogy embere válogatja, maradjunk abban, hogy bele lehet futni ha nagyon akarod.Ettől függetlenül: manapság a márka ad el valamit. Jelenleg az atomnak rossz híre van. Az, amit az intel most csinál, az brand-építés, amihez nagyon értenek. Erre hirtelen példa az, hogy hiába volt anno a Netburst egy katasztrófa, olyan szinten megmarketingelték, hogy sok ember mainapig "pénégyes!" gépet szeretne venni, az a minőség szintmérője náluk.
-
Szoszo94
őstag
Nagyrészt egyetértek, de a kompatibilitás - ami másfél évvel ezelőtt még megállta a helyét - mára már nem kifogás. Lassan egy éve használok Atom (2580) processzoros telefont, de eddig nem találkoztam inkompatibilis applikációval, pedig tele vagyok alkalmazásokkal/játékokkal és szeretem kipróbálni az új programokat is. Ezen a problémán már sikerült átlendülni, az új Atomok pedig szerintem bőven versenyképesek lennének normális (értsd, nem nyomott) árazás mellett is
-
opr
nagyúr
Azért, mert nem ARM, hanem x86, és mint ilyen, androiddal vannak kompatilitási problémák. Innentől a saját farkába harapó kutya esete, mert:
- Amíg kompatibilitási problémák vannak, nem fogják sokan beépíteni a termékbe
- Amíg nem építik be sokan a termékbe/nem terjed el/lépi át a kritikus küszöböt elterjedtségben, addig a fejlesztők tojni fognak ráAz Intel ebből a csapdából okosan az előre menekülést választja, azaz akár veszteséggel, de eléri, hogy számolni kelljen vele. Amint ez sikerült, onnantól pedig hazai pályán versenyez a többi gyártóval (qualcomm, mtk, stb, csak mivel az intelnek sokkal, nagyon sokkal több pénze van k+f-re, így szépen lassan bedarálja a piacot előbb-utóbb.
Szimplán taktika és hosszútávra gondolkodás, szerintem jól/ügyesen csinálják nagyon.
Ráadásul ehhez jön még plusszba az, hogy mivel x86, így akár asztali/dualboot is lehet az eszköz.
Szerintem valami olyasmi jövőkép teljesen reális, hogy:
- x86-os proci valamilyen mobilban, ami eléri a pár évvel ezelőtti középkategóriát teljesítményben
- ~4gb ram (ne feledjük, x64 miatt a határ a csillagos ég)
- 128gb belső tárhely
- dualboot oprendszer
- vezetéknélküli töltés
- valamilyen csatlakozó, ami olyan, mint laposoknál a dokkolóInnentől kezdve kapsz egy eszközt, ami:
- androidot futtat a hétköznapokban (vagy wp-t, vagy akármilyen érdemleges mobilOS-t)
- asztali win-t futtat, amikor arra van szükség
- a háttértár 3 particióra szét van dobva, egy droid rendszer, egy winfos rendszer, és egy közös tároló (mondjuk 16-32-80gb kombinációban)Ott a mobilod, rajta mindennel, amire szükséged van, hazamész, lerakod az asztalra, a kialakított helyére, átboot-olod desktop winfos-ra, rádugod a dokkolót, abból kilóg egy hdmi meg 4 usb, és használod.
Egy eszköz, egy tárhely, általános felhasználásra elég teljesítmény. Ha meg hívnak, miközben asztali os-en vagy, megoldja valamilyen program, vagy bluetooth headset vagy amit akarsz.Szerintem egy ilyen eszköz simán reális lehet ~5 éven belül. Én annyira várok egy ilyet, hogy ha megjelenik, azonnali jelleggel veszek egyet.
-
Peter13
senior tag
Azért ebben az is benne lehet, hogy nem az x86 az egyetlen szerver platformm, és ha pofátlanul drágán adják, akkor esetleg nem feléjük billen a mérleg...verseny tehát ott is van.
Egyébként én azt nem értem, hogy miért ennyire erőszakos az Intel? Ennyire nem bízik a termékében? Az "új" atom procik jók, szép lassan beszivárognának a szegmensbe egyébként is. Egy kis "promóciós hátszél" OK, legyen kedvező a bevezető ár, na dehogy 2 éven keresztül veszteségesen (nem is kicsit, hanem durván veszteségesen) árulják, az "kicsit" fura. Nekem ebből csak a "lenyomom csakazértis a piac torkán erőből mert megtehetem" hozzáállás jön le. Mitől ilyen sürgős? Miért nem tudják megvárni amíg az egyébként jó termékek elfoglalják a helyüket a piacon?
Mondjuk így sem azt látom hogy viharos sebességgel terjedne (lehet hogy az emberek ösztönösen ódzkodnak "miért ilyen gyanúsan olccsó ez" kérdőjelkkel a fejükben?)
-
Baggins86
aktív tag
Ha szeretsz játszani, vagy játékokhoz kapcsolódó regényeket olvasni, jó szívvel tudom ajánlani a Bioshockot. A regény arról szól, miért és hogyan épült meg a város és milyen ott az élet. A fő szabály a szabad verseny. Semmi korlátozás csak az erősebb kutya szaporodik alapon.
Azt nem érted meg, hogy ha nincs verseny, akkor nincs fejlesztés, vagy csak nagyon lassú és minimális és olyan árat kérnek a termékükért, amit akarnak. Nem tudom, hogy ez miért lenne jó... De komolyan miért akarod azt, hogy egy versenytárs nélküli Intel a belépő szintű procijáért ne 5, hanem 20 ezret kérjen el? Mert megteheti, mert meg kell venni. Amíg nincs ARM-es windows, addig ez lenne. -
wednesday
őstag
Ez nem természetes folyamat.
Azért törvénytelen az erőfölénnyel való visszaélés, mert nem piaci alapon dől el a verseny. Ennyi erővel banda háborúval is le lehetne rendezni a céges rivalizálást. Akkor vonatkoztass el az Inteltől és AMD-től. Mert te most ezt támadásnak éled meg.
Gondolj bármilyen cégre miért is káros ez a folyamat, pl WC papír gyárra.
-
7time
senior tag
A google feldarabolását is egyre többször emlegetik , mivel az Intelt jó néhányszor rajtakapták már vesztegetésen csak idő kérdése mikor kezdik el őket is csesztetni, amúgy meg teljesen mindegy mert a DX12 a CPU tehermentesítéséről szól így nem csoda ha az AMD magasról tojik a CPU fejlesztésre, én megveszem a legutolsó K12 AMD procit 2016 -ban amivel jó ideig elleszek, ennyi.
-
Sinesol
veterán
Nem jó vagy rossz, ez természetes folyamat. De az is érdekes kérdés lehetne, hogy miert ne hasznaljuk ki az elönyünket, miert hagyjuk fejlödni a versenytarsakat, ha tehetünk ellenük. Olyan nincs hogy tisztességtelen üzleti politika, ez inkább csak profizmus.
Azt mondtad, hogy azert veszel amd-t mert tamogatod öket, tehat nem a sajat erdekedet nezed hanem az amd erdekét?
Ahogy latom a konfigod, egy i7 nem jelentene neked problemát, megis fxet veszel..
... -
Cathulhu
addikt
Hat igen, 7 intel, 2 AMD es 1 Cyrix proci utan en mar csak ilyen elcseszett vak fanatikus vagyok. De ez tenyleg jo erv.
Mondjuk jo lenne olyan erv is, hogy miert is jo hosszu tavon ha egy ceg erofolennyel visszaelve kiszorit mas cegeket a piacrol.#30: neked is szol. Attol, hogy tisztabban latok, nem vagyok fanboi. Sose mondtam az AMD jobb. Azert van most AMD-m, mert tamogatom azt, hogy maradjon valamekkora verseny meg. (ja es zarojelben, az altalad linkelt AMD processzor koraban pont egy Prescottot nyustoltem, majd 5 even keresztul, khmm)
-
Egon
nagyúr
Az a baj veletek AMD fanboyokkal, hogy azt hiszitek: az AMD szeretetszolgálat, és azért olcsók relatíve az AMD procik, mert jófejek. Holott a kereslet-kínálat alakítja az árakat, no meg a preztízs.
Ne hidd, hogy amikor az AMD-nek voltak jobb procijai, nem volt ugyanolyan drága, mint az Intel:
1000 dolláros asztali AMD processzor -
opr
nagyúr
Kíváncsiságból, hátha valaki képben van.
Egy ilyen új generációs atom proci egy athlon II x2 250-eshez képest teljesítményben hol van kb?
Ha külön meg tudja valaki mondani int/float-ban, azt pláne megköszönöm! -
Sinesol
veterán
Mégis kinek kell 1000 usd-s presztizs proci. Egy i5 mindenre elég kb. Nem is tudom ki a demagòg. Amugy meg tovabbra sem értem mi köze barkinek ahhoz hogy milyen árakat szab. Olyan árban adja ahogy akarja. Amugy meg a mainstream Intel termékek egyáltalán nem drágák. Ne ebböl az elcseszett Magyar életszinvonalbol induljunk már ki mindig.
Na meg a legnagyobb vicc azt hinni, hogy az üzleti életben van bármi tisztesség...soha sem volt és nem is lesz. -
Az Intel bő 2x akkora, mint a Qualcomm, és több lábon áll, így megteheti, hogy az mobil/tablet piacon jelentős veszteségeket viseljen el (többet, mint a Qualcomm éves nyeresége...). A Qualcomm ellenben szinte kizárólag ebből a szegmensből él, ez adja a bevételeinek döntő többségét.
Itt nem AMD fanokról van szó, hanem arról, hogy az Intel az erőfölényével visszaél. Nekem is két Intel procim van itthon, de nem tetszik ettől még az Intel üzletpolitikája...
-
Cathulhu
addikt
Eljen a demagogia. Szomoru, hogy ennyi a vitaalapod. Gondolom az 1000 USD-s proci ar sem hatrany szamodra, gondolom a hulyere dragitott eszaki hidak sem voltak hatranyosak, holott funkcioban egyre kevesebbet tudtak (nezd meg amig rendes piaci verseny volt, addig milyen arak voltak).
A Qualcomm, habar eleg nagyot nott az elmult evekben, meg mindig a toredeke az intelnek, es foleg a keszpenztartalekai kisebbek. Az intel mint kicsi, meg gyengebb LOL Max technologiaban, es epp azt ellensulyozza most ilyen trukkokkel, mivel kp van dogivel, jo ideig le tudja meg nyelni a veszteseges uzemet.
-
Sinesol
veterán
Jaj hagyjuk már ezt a hosszutáv dumát...
20 éve vagyok benne már ebben az egészben és még sosem ért hátrány. A jelenben kell élni nem a jövöben...
Ez az amd fanok nagy baja, hogy valami elvont mesevilágban élnek. AZ amd se jobb semmivel a többi cégnél...
Másrészt meg most épp az Intel a kishal, a Qualcomm elég nagy és nem olcsò árban sem.
Azt hittem mindig a gyengébbet kell hypolni meg az eröset, drágát szidni... -
Cathulhu
addikt
Ha valaki nem latja, hogy miert erofolennyel valo visszaeles ez, es hogy hosszutavon ezzel o is szopni fog (nyilvan a 7 milliardos veszteseget azert viseli el az intel, mert tudja, ha bejon akkor ennek tobbszoroset fogja kipreselni a vevokbol), hanem csak vigan tapsikol, mert epp a kedvenc cege jol all, es tokmindegy mit csinal, mert az jo, az bizony fanboikodas.
-
Sinesol
veterán
Szerintem egyaltalan nem fanboykodás. Inkabb az a szánalom, hogy ebbe is bele kell kötni. Annyiert adja a termékeit amennyiert akarja, lényegében ezzel csak mi járunk jól. Szánalmas, hogy megy a sirás ha drága, de az se jò ha olcsó.
Szerintem akkor meg az Amd cpu-k túl olcsoak, veszteséges is az Amd, Jó lenne ha duplaennyi lenne, nehogy már még én járjak jól... -
VaniliásRönk
nagyúr
Úgy tűnik az Intel nagyon oda akar dörgölőzni a Google-höz...
-
devast
addikt
válasz
oraihunter #16 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy az utolsó szériás atomok (z35xx) eléggé jól sikerültek, és nem csak a lowend-hez képest. Kell nekik egy elégséges méretű szelet a piacból, hogy az androidos fejlesztők ne sz*rják képen az egészet. És ahogy nézem, ebben valamilyen szinten a gugli is asszisztál (lásd nexus player). Én családnak most igyekszem beszerezni z3560-as tabletet, azt majd meglátjuk
Magamnak nem vennék (még), mert annyira nem vagyok kalandvágyó
-
oraihunter
aktív tag
Én amondó vagyok, had költse csak a dollár milliárdjait ránk az Intel!
Drukkolok az olcsó, de használhatóan gyors masináknak. -
=Mentor=
őstag
Az erőfölénnyel való visszaélés a vesztesek és AMD hívők gyenge dumája, nagyjából úgy 2006 óta az Intel bucira veri az AMD-t, ennyi történt se több se kevesebb... Az Intel okosan csinálja a mobil szegmensben, de látható, hogy valaki még ebbe is képes belekötni.
-
7time
senior tag
válasz
Ivy.4.Ever #11 üzenetére
Így van az mikor a teljes EU egy normális CPU -GPU gyártó nélkül van, az unió meg szívja a fogát.
-
Ivy.4.Ever
őstag
Valaki mondja meg nekik hogy ez nem a kétezres évek és nem az asztali szegmens
-
Hiftu
senior tag
Érdekes téma a versenyhivatalok ringbe hívása.
1, az Intel erős/domináns cég a hardverfejlesztő cégek között
2, az Intel "új" belépő az ARM piacon, tehát nincs erőfölényben
3, az Intel amerikai cég, amerikai bíróságok többségében hazafelé játszanak. -
Milka 78
nagyúr
Nincs ezzel baj sőt jön egy csomó erős és kedvező árú Intel soc-s tab (bár még app-oldalról van mit reszelgetni)...csak ne váljon ez a piac is egy pólusúvá,mert akkor Intel bátyánk visszatér az eredeti a PC-s berkekben sajnos már megszokott horror árképzéshez.A Qualcom-nak is lépnie kéne míg nem késő,bár ez irányú mozgolódások látszanak.Az MTK és a Rockchip is nyerhetne kicsit nagyobb teret bár az előbbi belépő szinten egész jó.
-
Azért ilyenkor hol vannak a versenyhivatalok? Mennyire etikus olyan üzleti modellre építkezve "nyerni", amely arról szól, hogy veszteségesen adjuk el a terméket, hogy így nyomjuk le a konkurenciát. A Microsoft így csinált az Internet Explorerrel, és végül meg is ütötte a bokáját miatta (az más kérdés, hogy a konkurensek így sem köszönik meg a végeredményt, lásd Netscape csődje...). Ez ugyanaz pepitában...
-
GIJoe
addikt
Nehéz azért az Intellel versenyezni, ha ad 100$ "marketing támogatást" ehem..
-
smkb
őstag
Vagyis akkor az AMD az összes ARM processzor licencet használó gyártóval is versenyez most már, ami még keményebb mutatvány, mint a 2 szereplős x86 piacon, mivel itt nem ő az egyetlen alternatíva a nagy mellett. Mindig van egy réteg aki csak azért sem az A gyártó termékeit veszi, de C, D, E .. hiányában mivel csak a B van, így B-t vesz. Na most az ARM piacon már ez sincs meg neki, itt versenyezhet direktben Z-vel is
Egyébként milyen AMD ARM termék van ami elérhető a tömegek számára? Az AMD a legjelentéktelenebb gyártó az ARM piacon jelenleg, úgyhogy az Intel számára továbbra sem kihívás.
-
rodrigez
senior tag
A címben szereplő Intel ARM úthenger az most mit is takar konkrétan?
-
Hát reméljük az ARM-mel szemben nem sikerül neki úgy betaposnia mint az AMD-vel sikerült a Processzorok idejében...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Vagyis a kék óriás a hatalmas veszteségek ellenére továbbra is áron alul adja mobil készülékekbe szánt megoldásait.
- Politika
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- BMW topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- E-roller topik
- Villanyszerelés
- Fekete tokozást kapott az Apple Watch Ultra 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest