Tovább pörög az Intel ARM úthengere

Aki követte az elmúlt évek történéseit, az okostelefonok és tabletek diadalmenetét biztosan észrevette, hogy ebbe az ARM megoldások által uralt, dinamikusan fejlődő világba többször is sikertelenül próbált betörni az Intel, illetve most is vannak erre vonatkozó törekvéseik. Idén év elején számoltunk be arról, hogy óriási veszteségek ellenére áron alul értékesíti majd az Atom processzorokat, hogy végre sikerüljön teret nyernie.

Százdolláros Android tablet Intel processzorral
Százdolláros Android tablet Intel processzorral

Ennek látszik is az eredménye, az utóbbi időben elárasztották a piacot az egyébként erős hardverrel felszerelt, de meglehetősen olcsó, Intel processzoros tabletek és telefonok nem csak Windows, hanem Android operációs rendszerrel is, például a HP Stream 7 és Stream 8 modelljei vagy a Toshiba Excite Go, de a kínai OEM gyártóknál is egyre több Intel hardveres eszköz jelent meg. A DigiTimes iparági forrásokra hivatkozva jelenti (innen átkattintva ingyen megtekinthető a forrás), hogy az elmúlt két évben 7 milliárd dollárosra nőtt veszteség ellenére is kitart az Intel az év elején megkezdett, nyomott áras stratégia mellett. Sőt kibővíti azt, immár nem csak a 10 hüvelykes és kisebb, hanem a 10-12 hüvelyk közötti kijelzővel rendelkező eszközök is olcsóbb Atom processzorokat kapnak, ami nagyon jó hatással lehet a nagyobb, akár notebook kiváltására is alkalmas, Windows 8.1-es tabletek árazására.


(forrás: Engadget)

Presztízsértékű hírnek számít a Wall Street Journal azon értesülése is, amely arról szól, hogy a Google Glass szemüvegének második generációja is Intel processzort kap. Ezek szerint az Intel a viselhető eszközök piacán is erősen nyomul, bár a Google Glass jövője távolról sem biztos.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés