Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED monitor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Radeon RX 7700-as VGA-val gyarapította kínálatát az ASRock
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Itt az ASUS AI-ra kihegyezett VGA-ja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szesa
senior tag
nekem volt egy 3.2es prescottom -mar nemtom milyen- de 4ghzen futkarozott, nem semmi volt, csak eppen jatekok közben lassabb lett mint tuning nelkul, tesztekben jol szrepelen de ingame...pff- pedig vizzel volt hutve - biztos megsult vmi odabent
*ja ez nem Prof01-nek szolt.
[Szerkesztve] -
Prof01
veterán
Mit jelentenek ezek?: F8, F10, F11, F12...? pl. itt is:[link]
-
Cefet
aktív tag
válasz
Eugene Roe #185 üzenetére
Intelem lesz, de azért szurkolok neked (meg az AMD-nek)!
A virtualizáció azt hiszem az amikor több oprendszert futtatsz egyszerre, párhuzamosan.
Ha tévedek javítsatok ki... -
Gorneck
legenda
válasz
Eugene Roe #185 üzenetére
-
szesa
senior tag
naugye mondtam én meglepodik mindenki, még én is
közbe meg -
Eugene Roe
őstag
Előre is bocsánat nagyon-off kérdésemért, de mi az a CPU-Virtualization ?? mire való + érdemes-e bekapcsolni egy játékos konfignál ?!
(természetesen AMD M2 processzorom van)
+ egészen meglepődtem, hogy nincs is nagy lemaradásunk a C2D-hez képestremélem győzünk a Phenommal!
+ egy sokszor rebesgetett megállapítás mikor egy 4000+-os Brisbane-t felhúzunk 2900-3000Mhz-re (6000+-os), az nem 40%-os tuning ??!!
[Szerkesztve] -
craine12
tag
Hát, nekem a PH-s VGA-CPU párválasztó cikkből nem az jött le, hogy egy 4800-as kihajtana egy HD2900XT-t. A Pro-t esetleg, de az meg már (az olvasott feltételezéseket alapul véve) nem lesz valami acélos. De mint mondtam, a felhasználási terület a döntő, ha éjjel nappal tömörítesz, akkor folyamatos procilimitbe ütközöl. Ha játszasz, és rátolod rendesen a grafikát, akkor kevésbé.
-
szesa
senior tag
csöcsdisz:
http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2906-all
alapon e2xxxeket elkalapalja az amd de huzva...
csak ebbe meg a 6000+ meg a ngyobb x2k nincsnek benne...
jah meg ezt is:
http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rlid=150838
milyen arba van az e2xxx - nudli...ocvel meg megy mint a meszes.
de aki megnezi a tesztet amdt vesz
[Szerkesztve] -
szesa
senior tag
a 6000+-os amdket meddig lehet huzni?
-
szesa
senior tag
válasz
szasanyi #164 üzenetére
nah nekem is ez jött le E2/4xxx eket meg lehet venni potom arom, meg jó deszka se sok hozza es az egekbe lehet huzni - nem csekely teljesitmenyvonzattal, es maris brutalis gepunk lehet, amit nem erunk el ilyen arba meg az ''olcso'' amdvel se...(meg a 3ghzes mar nem is olyan olcso..) szoval ez a teszt olyan politikai statisztika szamomra, nem valós megha nem is tuningol mindenki...mintha csak 180ig lenne skalazva a moci de tujduk hogy 320folott is megy de nem beszelunk róla
[Szerkesztve] -
AusWolf
őstag
Bár nem az én asztalom a tuningolás, most mégis Intel procit vennék inkább, mégpedig a P35 chipsetes lapok miatt. Ha jönnek a 45 nm-es négymagos procik, akkor mindenképp hasznos lesz. Az AMD sajnos tudomásom szerint nem tud felmutatni ilyen mértékű kompatíbilitást chipsetek terén, pedig a 6000+ eléggé vonzónak tűnik. Nvidia chipekkel meg nem tudom, hogy mi a helyzet, de nem is baj, mert olyat mégegyszer úgyse veszek.
-
szasanyi
félisten
válasz
AMD Power #167 üzenetére
Sztem nem így van, legalább is remélem.
Jelenleg az Intel van előnyben a C2D
procikkal, de nem biztos, hogy nem fognak előrukkolni valamivel, ami jobb. Sőt, úgy
legyen! Ez a fajta verseny nekünk kedvez.
Ráadásul vannak felhasználok, akiknek vmely oknál fogva az AMD rendszer a jobb
választás. -
Gyuri27
félisten
válasz
craine12 #158 üzenetére
Ha lenne lé akkor is inkább amd. Proci limitbe ugyis ritkán fut az ember és a 4800+ kihajtana egy hd2900xt/pro-t.
szasanyi: Ez akkor érdekes ha az embernek van hozzá 8800-s vga-ja, meg olyan moncsija.
Mert ilyen cpu teljesitményhez 8600gt és társait párosítani, és 1280x-ben nyomni hülyeség. Természetesen az is pénzbe kerül. Igy kerek!
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
Pld. a Core 2 Duo E6700 teljesítményben, alapórajelen veri az összes AMD X2
processzort Lásd pld.: [link]
És ennek azért van nagy jelentősége, ha egy olcsó C2D proci tuninggal elérnek
legalább ilyen órajeleket, akkor gyakorlatilag máris jobb taljesítményű a processzor,
mint az AMD X2 néven kiadott legnagyobb számozású procija. Akár olcsóbban is...
És azért az jön le a fórumokon és teszteredményeken, mert tényleg ''c2d odaver
mint a huzat''. Ez van.
[Szerkesztve] -
scream08
csendes tag
Én akkor is Intel párti maradok...nekem egy E6320-as 3Ghz környékére húzva, egy jó Zalman cooler-e többet fog menni mint egy E6600 vagy E6400... Asus P5N32 SLI-Premium ráfog segíteni az AI NOS-al és egyebekkel ha van szükség.
-
szesa
senior tag
ebbol a tesztbol az jon le hogy az x2esek elegge a toppon vannak sőt oda is vernek az intelnek, ehhez kepest a forumokon meg megy a fikazas.
az amd arai nagyot zuhantak mostansag, de a legtobb (gamer) forumon az jon le hogy c2d odaver mint a huzat.
most akkor mi a helyzet?
majdnem vettem c2d-t marde most nem veszek azert se!
(persze nem a teszt miatt inkabb egy hajót veszek)
monjduk a teszt csaloka highend nincs benne es gondolom ott huznanak el leginkabb intelek pl 8800gtxekkel meg hasonlok, lattam mar par tesztet es ott biza az jott le hogy az intel odabasz, persze tuning meg minden, de akkor is (nagyon).
majd megkeresem hatha meglelem es akkor belinkelem bar sztem ti is tudtok jopar hasonlot
milyert csak a vegen voltak tuning eredmenyek?
azert sokat elarul hogy 1800mhz-ről 3400-ra huzhato az intel alsokategoriaja, na ennek azert kivancsi lettem volna az eredmenyeire, vegső soron szerintem nem a tuning a szempont, hanme az ''ár-teljesitemeny'' tenyező, és emiatt a kisebb de erősebb tuningpotenciallal (fuj de hulye szó) rendelkező procik a nyerők (30korul meg mar deszka is van hozzajuk..)
[Szerkesztve] -
craine12
tag
Minden szentenek maga felé...
Nekem E4300-asom van, úgyhogy én meg inkább arra szavazok. 20k-ért már lehet hozzá rendes P965-ös lapot venni, ha nem az időtállóság a cél, viszont játszani szeretne az ember inkább, akkor nyugodtan lehet invesztálni egy Inteles lapba, és Core2 prociba. Árban így is teljesíthető az 50k-nál meghúzott határ, RAM-ból pedig bőven elég a 800-as memória.
Ahogy fentebb már valaki írta, kívülről úgysem lehet ezt eldönteni, aki veszi, annak kell felmérnie, mennyit és mire áldoz. Mi persze terelgethetjük, csak az összes információ és az elfogultság miatt ez úgyis két esélyes... -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #151 üzenetére
50k-s lapokról beszélünk akkor nyilván nem egy E2xxx vagy E4xxx procit fogsz belerakni..
25k körül is kapni nagyon jól felszerelt, kiváló tuningalap lapokat bármelyik márkából..
mellesleg fölösleges 1066-os ramot venned, ha nem tuningolsz semmi értelme, másrészről a jobb 800-as ramok is ugyanolyan micron ic-vel szereltek, szóval ez h nagyobb ramot kell venni intel-be nem érv
ha nem vagy tisztában az árakkal akkor meg miért teszel olyan kijelentést hogy ár/telj.-ben jobb az amdkb ~25-ért Intel-ben az E4400-at kapni ujonnan..
[Szerkesztve] -
Rolcsi20
senior tag
válasz
Achill3uS #135 üzenetére
nézd meg a belvalókat is, intelhez túl sokat nem értek az tény, de ahogy elnézem az intel legjobb alaplapjai 50k körül vannak, és még a 2 számozással gyengébb is 25-30körül, amíg AMDhez már 20-25között kapsz 570es és 590es nvidiát....mellesleg intelbe én már nem 800as ramot vennék ha nem 1066ost vagy nagyobbat, ami szintén nem olcsó....és ez az árazás ami ide ki volt írva az elejére a cikknek...inteleket ritkán nézek de az AMD áraiból 5ezret simán lelehet faragni, 25ért van már 5200as AMD haverom köv héten fog venni most számoltam össze neki a konfigot.
-
Prof01
veterán
Pentium Dual-Core E2140-hez tudtok ajánlani valami tuning alaplapot max. 20k-ért?
Thx előre is!
[Szerkesztve] -
Rolcsi20
senior tag
hát más konfig az tény, de ennél a 6000+os eredményeknél még az én 5600asom is többet tudott az everestben, szal a tesztekről ennyit.
-
.:T.H:.
aktív tag
Bizony, az árképzés most változott,ennek fényében az E6420-as partiban van a 6000+-os AMD vel, de ha a teszt első oldalán látható árképzésbe ''elméletileg'' belevonnánk pl a bruttó 40k-s E6550-et, esetleg a 47k-s E6750-et, emellett a teljesítményt is vizsgálnánk akkor lehet hogy mást mutatna az ''ár-teljesítmény mutató''..
A tuningoláshoz hozzászólva: nekem van jó pár ismerősöm akik újabb generációs procikat használnak, megfelelő hardverkörítéssel, de közülük egyetlenegy az aki tuningol.
[link] : Azért van még egy a 7900GS-ek közül ami még mefelelő. A Galaxy 7900GS Premium [link] ami gyárilag Zalman-nal körítve nagyon jó választás.
mod: link
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
az #5ösre reagált
jó és hiánypótló cikk, engem is meglepett, hogy lépést tud tartani az alapórajeles C2D-kel az AMD. másrészt most tettem egy irodai gépbe egy E2140est, és úgy látom jogosan vérzett a szívem, hogy nem próbálhattam ki a tuningképességeit (az már más tészta, hogy a 945ös integrált VGA-s chipsettel nem is értem volna el túl értékelhető eredményt)
[Szerkesztve] -
laci666
senior tag
Amugy csak nekem szurt szemet:
''Az F3 steppinges Brisbane magra összesen öt modell épül, a 3600+, 4000+, 4400+, 4800+ és 5000+. ''
A brisbanek nem F3-as steppingesek.
A Winsortokban van F3-as is. -
MZsoltee
veterán
Végig olvastam a topicot, jó kis vita
Úgy érzem ez igazából meddő, mert több 1000 hozzászólást is elpazarolhattok, de nem lesz jobb a helyzet, nem fogtok kibékülni! Én inkább 1 kérdést tennék fel: Adott 50k alaplapra + procira ki mit ajánl (prociban benne van a hűtés is), az alaplapnak nem kell extrákat tartalmaznia min 4sata 1 ide és fejleszthető legyen... Szeritnem 1 játékos kb ennyi pénzt szán alaplap proci kombóra, ha egy középkategóriás játékgépet szeretne építeni, és ez jó alapja lehet a vitának is
Eddigi jelötjeim:
5200+ Abit K9N-S 30k +17k körübelül ennyibe van
E4400 +Abit IP35-E ([link], [link]) Ha a lap elírás akkor gáz van
[Szerkesztve] -
Andre1234
aktív tag
válasz
Csabahun #113 üzenetére
Egy újjabb elégedett AMD vásárló...
Nagyon jó teszt!!!Gratt hozzá!!!
És az alapórajelre vissztérve hogy én is visszevettem alapra a cput ebben a 40 fokban egy kicsit.
Szóval hajrá alapórajeles tesztek!!!ÉS hajrá AMD...MAjd a K10 odab@sz..
Mondjuk nem a cpu melegedés miatt hanem a nb-nek a hőmérséklete nem tettszett.
Játékokban meg szerintetek a userek hány %-a cpu limites felbontással játszik???
[Szerkesztve] -
gliskard
senior tag
- na ezért szeretem ezt az oldalt! Köszi a tesztet!
érdekes ''végeredmény'' a mai - szidjuk az AMD-t, mert Intel a király - idöszakban. Pénztárca tekintetében vizsgálva a dolgokat, eget rengetö különbség nincs, ha most vesz az ember gépet (cpu, alaplap, ram) valószinüleg a ''ki mire esküszik'' a döntö szempont (ha nem tuningol).
(Nekem E6600 ketyeg a gépben, húzható a drága de egyenlöre elég a teljesitménye és fontos, hogy hallkan dolgozzon)
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
válasz
#61666560 #132 üzenetére
Azt nem is mondtam, hogy ha az AMD becsődölne akkor egyedül maradna az Intel. Tudom, hogy a VIA még keményen 0,8%-a a x86-os piacnak. Csak azt mondtam, hogy ha az Intel egyedül maradna, akkor fenyegetné a feldarabolás és egyéb monopólium-ellenes intézkedések. Egyébként szerinted a VIA az konkurencia lenne az Intelnek? Szóval, lehet hogy már akkor lennének Intel ellenes intézkedések, ha egyedül maradna a VIA-val.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #124 üzenetére
aha. és mégis melyik kategóriában?
1magos rendszerekben az uj celeron mintent elver ha kell mutatok teszteket..
az E21xx E4xxx széria olcso core 2 alternatíva, nem kerül többe mint egy x2-es konfig.. azon már lehet vitatkozni hogy mennyivel jobb.. ár/telj-ről beszélünk.. és ez a teszt is épp erről szól.. a magasabb kategóriát már fel se kell hoznom..
/nem vagyok intel fan neh azt hidd, ha az amd kihoz valami core 2 verőt ugy váltok mint a huzat/
egyébként jó kis teszt
[Szerkesztve] -
Pocoksari
csendes tag
Most akárhogyanis nézzük az Intel procik kevesebbett fogyasztanak, nem melegednek annyira gondolom ebből kifolyólag, jobban tuningolhatóak és azonos árban nagyobb teljesítményt kapunk...szerintem...a cikk különben tetszik,de inkább júl. idusai állapotot tükröz...mondjuk a zajszint érdekelt volna...bevallom nem olvastam végig a cikket,csak megnézegettem a színes táblázatok egy részét...meg a konklúziót...
-
Pocoksari
csendes tag
Most én látom rosszul a dolgot vagy az Intel júl 22.-ei árcsökkentését nem vették figyelembe, holott arról már hónapokkal előtte tudtunk...és akkor már elég csúnya AMD vereség lett volna a vége, nem tisztes helytállás...
-
törölt tag
válasz
hunnylander #131 üzenetére
na és mióta csak az AMD és az Intel gyárt procikat? viaviavia
magyarul ha becsodolne az AMD attol meg nem daraboljak fel az Intelt.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
hunnylander #126 üzenetére
az MS is amerikai és mégis egyben van...
-
DarkByte
addikt
Gondolom ezt a háttérképes cuccra írtad. Mások PH!s pólóért könyörögnek a fórumon. Én miért ne esedezhetnék egy egyszerű wallpaper-ért?
Egyébként a kockasághoz inkább közelebb vagyok mint nem, ezt nem is tagadom, csak most egy háttérkép kérésért nem tudom miért kellett egyből kockának kikiáltani. Fogadjunk neked is csücsül valamilyen szép nénis vagy autós háttér az asztalodon. Na én most egy PHs logót akarok, fő a változatosság alapon. Nade mindegy.
-
Prof01
veterán
Grat a teszthez!
Már hiányoltam a proci teszteket. -
hunnylander
őstag
Nem eszik ám olyan forrón a kását. Azt gondolod, hogy egy ilyen jelentős cég mint az AMD, rengeteg technológiai értékkel semmivé tudna válni, egyedül hagyva az Intelt a piacon? Legrosszabb esetben, ha becsődölne, felvásárolná pl. az IBM vagy hasonló kvalitású cég. Egyébként, ha az Intel egyedül maradna, akkor meg feldarabolnák, mivelhogy egy amerikai cég.
-
Én most nem azt mondtam,hogy mi lett volna HA,meg hogy az Intel HA!!!!
Hanem azt,hogy az AMD saját magát szopatta be mert előtte nem csinált semmi és megvárta a nagy bummot az Intel részéről!!!!
De abban igazad van,hogy vagy igy vagy úgy, de szopatnak minket a gyártók(ha tehetik)!! -
Ribi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #117 üzenetére
Na ez most hogy jott ide ?
Egyaltalan mire alapozod hogy nem fognak menni az uj procik 965-ben ? Vagy csakugy viccbol terjeszted a hulyeseget ?
[Szerkesztve] -
denes242
aktív tag
Ez kiraly teszt volt!
Egesz versenykepes meg az AMD a vizsgalt szegmensekben az ar/teljsitmeny-t nezve. -
Crytek
nagyúr
Ezeket a tömörítőteszteket hogy csinálják árulja már el valaki vagy ez olyan nagy titok hogy senki nem válaszol?
-
Ribi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #110 üzenetére
Mar megint félrebeszelsz
Jartal az asus vagy MSI oldalan ?
[link]
Mondjuk ez rossz pelda mert az MSI hulladek intel lapokat gyart
[Szerkesztve] -
Szerintem az AMD nagyon is megérdemelte a mostani helyzetét,csak ült a babérjaikon és kihasznált minket!
Érdekes amikor kijött a Core 2 akkor hirtelen 50%-al olcsóbbak lettek a processzorok(akkor nem is ért annyit az a Xar X2)..
Bár ezt tudtuk,hogy nem ér annyit amit elkérnek tőlünk,de azért mégiscsak pofátlanság.
2 évig szórakoztak a hülye primitiv MHZ emeléssel 200Mhz lépésekben és a Cashe méretében,és ráakasztottak egy 5200+ meg 5600+ jelzéseket..
Persze árban jóval drágább volt mint a kicsivel lassabb modell.
Szóval mindenki tudja ,hogy az AMD magának köszönheti a helyzetét,és ha igy marad a helyzet akkor én is Intelre váltok ha gépet fejlesztek majd.
Azthiszem a teszteket mindenki olvasta,igy egyértelmű minden.
És csak azért nem élrdemes AMD-nél maradni merthogy szegény AMD,azt veszem ami gyorsabb persze értelmes anyagi kereteken belül..
És lássuk be most igencsak az Intel a gyorsabb ,nem is beszélve a hihetetlen tuning eredményeiről!! -
AtHoS
nagyúr
válasz
garfield-r #104 üzenetére
VaniliásRönk által javasolt Giga lap szvsz igencsak jó választás, bár én elfogult vagyok: [link]
-
Cefet
aktív tag
Jó volt a teszt, grat!
Jó látni, hogy azért az AMD procik is mennek rendesen.
Az viszont gáz, hogy csak az alap órajeles C2D-kal vannak pariban. Ezért váltok én is kóróra. Én is szerettem volna látni az E6750-est a tesztben, mert ilyen procim lesz hamarosan. Kiváncsi lettem volna rá, hogy itt meddig jutnak vele a tuningban. Külföldi fórumokon 3,6- 3,8GHz -ig jutottak sima léggel(!).Több mint biztató!
-
DarkByte
addikt
Köszönjük szépen a megintcsak nagyon igényes tesztet.
Igazából mélyrehatóan nem is tanulmányoztam még át csak átfutottam rajta.
A PH! logós renderteszt végeredménye elérhető valahol háttérképként betehető méretben? -
Loretto
veterán
Kellemes színfolt az E4400. Elég kiegyenlített eredményt hozott ez a teszt, el lehetett vele szőrakozni, mégha meg is volt korábbról pár eredmény. Vagy esetleg a lap miatt mindent újramértetek?
-
Gorneck
legenda
válasz
VaniliásRönk #101 üzenetére
Nézz fel az asus oldalára...pl.
-
Horbal
őstag
válasz
JagdPanther #99 üzenetére
Jó legyen!
Nekem elég a közepes teljesítmény (még alatta is elvagyok), tudok játszani, dolgozni, filmet nézni zenélni, és mindezt egyszerre zokszó nélkül...soha nem fogok venni csúcs gépet mert nem fussa...szal nekem így jó, a csúcskategória meg lenyomja az árakat, szép világ ez...
Ettől még áll a teszt meg az is ami benne van... -
Frigo
őstag
válasz
VaniliásRönk #71 üzenetére
Nem feltélenül kell lapot váltania ,ha pl ASUS 965 vagy 975-ös lapja van akkor szimpla Bios frissítés elég neki.
-
VaniliásRönk
nagyúr
GigaByte-ék háza táján nézelődj, az MA69G-S3H nagyon jól sikerült db.
Ribi: Akkor erről egy linket kérnénk.
Frigo: Itt nem az 1333-as FSB-ről van szó, a 45-ösök energiaellátása lesz más, az elsőszériás 775-ösökbe sem fogsz C2D-t tuszkolni, pedig az újabb verziók képesek fogadni őket.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Slim 5 16AHP9
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest