Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz MC Pite #7581 üzenetére
Én most a 8 PROra pájázok ~2.5hónap. 99% instant get lesz ha megjelenik.
rummor szerint SOCban 2 gent ugrik, kamera HW is erőset fejlődik és a pro kijelzője lapos lesz. Remélem vmi jobb dolog is lesz előrendelésnél a tavalyi watch az aksi gondok miatt fejvakarós volt.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Azért ennél extremebb dolgokkal is találkoztm már ITs pájafutásom alatt...
A hívó uaz egy pixel 6. Másik oldalon van Poco F2, Samsung S21... és uaz a hibajelenség. Még csak ~1hete van ezért gyanakodtam vmi sw frissítésre.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Eddig hibátlanul működő sima 6nál azt vettük észre, hogy 15hívásból egyszer a hívott fél nem tudja felvenni.
Ilyennel találkozott vki? Megoldás? Lehet/Gondolom megint javítottak vmit és vele elrontottak vmi mást...@RLaci Nem az első erősen lekerekített telefon ami magától jellemzően hőhatás pl töltés miatt magától reped. Több samsungra is jellemző volt, Samsung ott is széttárta a kezét a csere meg már annó is jóval 100k+ volt. Én amúgy rühelem a lekerekített kijelzőt kifejezetten örülök annak, hogy a 8 pro lapos lesz. Emellé már csak az kéne, hogy kivágják az exynos modemet a p*csába és qualcomm. Az egy pálcika minusz az sok helyen azt jelenti, hogy nem lehet vele telefonálni vagy merül.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Én net vonalon heti szinten teszem a panaszbejelentést 1270en. Megnézik. Konstatálják, hogy rossz küldik a szervizest, köv héten megint rossz. Botrány. Szó szerint visszasírom a digit. De legalább drágább.
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz Tewe013 #5629 üzenetére
és? $t írtam.
googlenél dettó ez lesz. És samsung, xioami...nál is. $ban vannak az árak. Jah googlenel nem mert 90%nem lesz nálunk forgalmazva de ott is kifizeted ha fizetésed hufban kapod. És sajnos itt a topicban tippre 90+% abban kapja a fizuját.
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
carrier settingset (telekom esetén) frissíteni vhogy lehet?
telefon gyári állapotban de 5hónapot külfödön volt (ahol hibátlanul működött itthon meg hívás jelenleg only 2Gn)
-
Dare2Live
félisten
válasz HUNgabus #5029 üzenetére
az
Lehet venni iphonet. Vagy reménykedni a pixel 7ben. Ha csak annyi változna, hogy pixel 7 = jól müködő pixel 6 nekem hibátlan lenne. Amire sztem van remény.
más: A nem használtam de merül éjjel 20%ot tipikus exynos gond... Ebből a szempontból 99% a pixel 7 se lesz jobb.
-
Dare2Live
félisten
válasz HUNgabus #5013 üzenetére
Pontosan ez az agyrém van nálam is.
Samsung csúcs vonal kiesik mert exynos. Meg mert nem vagyok ceruzás és a ceruza csak az aksi/kamera helyet rabolja.
Új xiaomi 12S Ultrat is néztem. Tudtam lesz vagy 600-700K. Arra is, hogy hivatalosan china only. De bzki kihagyták a B20at használhatatlan lesz Magyaro és kb EUban is.
pixel 6 zsenilis fotos szempontból de nálam pl random fagy a maps, néha eldobja a hívást (amúgy nálam jó)
pixel 7 samsung miatt sztem detto problémás lesz felénk.
realmi... vonal messze kerülendő.
iphonenal az ökoszisztéma ami fejvakarós. De működik, gyors, jók a képek.
Hajtépős az egész mindezt úgy, hogy bármi jöhetne anyagilag. Összel lehet a pixel 7ben reménykedni hátha vagy iphone pro. És itt a vége.
-
Dare2Live
félisten
válasz HUNgabus #4955 üzenetére
én kb biztos vagyok, hogy exynos a gondok fő oka. Az egész azért bosszant rémítően mert kamerában ami nekem a főfő szempont a legjobb.
Most a nagy kérdés, hogy sikerül e googlinak bugmentesre összeraknia pixel6ot. De félek mert ha eddig nem ment gyanus nem is fog. És a mégnagyobb kérdés, hogy pixel 7et sikerül e. Különben mehetek I 14 prora ami ios miatt fejvakarós vagy xiaomi 12 ultrara ami extra mód fejvakarós.
-
Dare2Live
félisten
válasz KazaiLecso #4655 üzenetére
minden optikai stabis ilyen. amelyikben nagyobb az optika abban nagyobb a stabis tag is az jobban kattog.
-
Dare2Live
félisten
válasz maaniac #4604 üzenetére
Én csináltam tesztet jó féléve Pixel 6, 9T Pro, S21Ultra, 13proval és nálam összességében kb mindenhol győzött a Pixel 6. Anno be is linkeltem ide pár egyszerre nyomtam expo gombot képet. Mondjuk úgy nem kellett nézni 90%ban egyértelmű volt melyik a legjobb. Baromira sajnálom letöröltem őket google hülye 15GBs korlátja miatt
Most D600 mellett sokszor lövök pixel 6al is és még itt is baromira tartja magát a pixel 6. Az elsőg mobil amire azt mondom átlagnak fölös a "D600"
Lehet csinálok egy uakkor, uazt összehasonlítást mint anno. D600al.
-
Dare2Live
félisten
sztem az a csoda ami van az nem korlátozás hanem a támogatás hiánya kombinálva az exynos csodáival.
a támogatás hiánya azért extra dühítő mert sztem nem kéne sok hogy működjön az exynos csodák meg uugy kisértik a pl S22 usereket is.
Nekem moon tökéletesen ment aztán a feb frissítés után eldobálta a hívásokat a 2G kikapcs megoldotta és spanyolban is hibátlan és hát a kamerája zseniális.
Nem tudom mi lesz ha 3Gt kivezetik. Vagy megcsinálják addig rendesen vagy muszáj lesz a root... mindenesetre ez volt az utolsó készülék ahol ezt megjátszom és kizárólag a kamerája miatt innen iphne vagy android de csakis támogatva és qualcommal.
Szomorú ez az egész egy google méretű cégtől.
-
Dare2Live
félisten
Carrier settings versiont updatelt már vki?
default.33000000000048 2021-09-30 ami nálam van. Lehet idei készülékek már újjal jönnek?Csak hirtelen bevillant hátha az segít, mert az updateval legalábbis nálam nem frissült.
-
Dare2Live
félisten
válasz llspencerll #4427 üzenetére
spanyolban magyar simmel és spanyol digi simmel hibátlan.
melegedés sincs. kamera zseniális.uez a készüléknél MOon ki kellett lőni a 2Gt különben eldobálta a hívásokat.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz spect80 #4177 üzenetére
Tegnap 2G és adaptívat átnyomtam nem tudom melyik segített de azóta volt 8-10 hívás és mind tökéletes volt.
szerk: Mindenesetre ki fogom kapcsolnia frissítéseket és csak akkor nyomom be ha azt olvasom, hogy minden OK.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
tipikus exynos anomáliák.
-
Dare2Live
félisten
Elmentünk Spanyolba, ott lefrissítettük egy MOon hibátlan telefont kint semmi hiba nem jött elő.
Hazajöttünk és sorba szakadnak a hívások.Elég mérges vagyok arra, hogy lefrissítettem mert hibátlan volt, most meg eldobálja a hívást. Telenor.
Vmi ötlet, megoldás? Olvassak vissza?
-
Dare2Live
félisten
válasz bbendre #3947 üzenetére
akkor lehet iphone lesz.
Iphone algoritmusa röviden sztem: túlélesít, túlzajtalanít, mos a részletek elvesznek. Az algoritmusának meg fogalma sincs mi történik a pixelé meg varázslatosan belövi az iso/záridő kombót de úgy hogy én se tudnám jobban. De még így is az iphone 13pro nekem messze jobb mint a samsung S21 ultra.
-
Dare2Live
félisten
válasz bbendre #3925 üzenetére
Én már megvárom az új IPhonet, gosip alapján kamerában lesz előrelépés. Az létkérdés.
De ha google az új pixelt TSMCs Snapdragonnal hozza (sokkal jobb aksi idő, nincsenek hívás anomáliák) még az is lehet. Exynos/samsungból ezen a vonalon egy életre elegem van, soha többé.
-
Dare2Live
félisten
válasz GyUrEe12 #3876 üzenetére
Nekem másik készüléknél volt olyan, hogy telekomos simmel szakadt és másik telefonban nem. Beballagtam telekomhoz elmondta ingyen kaptam új simet és avval megjavult.
Egy próbát megér.Nekem amúgy nem volt egy eldobott hívásom se telekommal novemberben, dec elején, most feleségemnél van ő telenoros egy eldobott hívása se volt még. Tudom ez nem segít....
-
Dare2Live
félisten
bármilyen szolgáltató ad esimet prepaid mellé?
-
Dare2Live
félisten
válasz csanyix #3363 üzenetére
simán megy vanced p6on."A fájl kártékony lehet!" ??? Merjem így letölteni?"Ami nem storeból van az ilyen. Ez a te döntésed.kellett volna egyet frissítenem
[ Szerkesztve ]
-
-
Dare2Live
félisten
kb detto.
Semmi híváseldobálás, minden rendben. Az egy ami gyenge az nálam is az újlenyomatolvasó remélem patch farag még rajta.
A fényképezője zseniális. A feature dropokat meg várom.
-
Dare2Live
félisten
Én azonos körülmények közt gyerek fociedzésen teremben (relatíve kevés fény, mozgás) teszteltem volt hogy összefogva tehát uazt, uakkor fotóztam. Ide is raktam képeket. Az alany a pixel 6, S21U és 9T PRO volt. Pixel 6 nagyon keményen nyert. Meg lehet keresni.
Pár hét múlva lehet hozzájutok egy I13PROhoz ha igen lehet csinálok mégegy kört. Azt még nem tudom, hogy fogom egyszerre 4 készüléken nyomni az expo gombot.
@szkorhetz Amikor ekkora difik vannak sztem igen. Amúgy meg nem mert vkinek a meleg színhőmérséklet nem fog tetszeni a másiknak meg a neutrális. És ez igaz a szín szaturációra vagy épp arra, hogy a zaj/élesség vonalon milyen algot használ és mennyire.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Nálam nincsenek ilyen gondok.
Ami zavar/necces az az ujjlenyomatolvasó. Még mindig van, hogy kétszer kell próbálkozni. btw még mindig kell neki 1-2 sw mert néha vannak minor bugok.
-
Dare2Live
félisten
pfü... sztem mindet kibeszéltük. Esetleg meg lehet várni az éveleji készülékdömpinget.
Az biztos, hogy ha fotót nézzük ár/értékben pixel 6 a legjobb. Csak ha fontos volte hackelni kell. Hálisten feleségemnek eddig nem.
-
Dare2Live
félisten
milyen diszkréten fogalmazol. amúgy akkor már nemsokára itt a 1+10pro de azt is tilos tesztek elött megvenni. 1+ minden évben beigéri, hogy kamerán lesz a hangsúly aztán az se lepne meg ha 3éves szenzorral jönne az 1+10pro és swben még mindig ne lennének "annyira penge"k.
de akkor már az S22 / s22 ultra is pár hét és megjelenik. hátha idén samsung nem sporol az ultran és belekerül egy samsung GN2. Nem lepne meg ha nem.
-
Dare2Live
félisten
esetleg még a mi 11 ultra ami játszhat, de baromi drága, support/gari kb nincs és aksiban se remekel. Viszont ha ennyire a részlet érdekel az 1/1.1"es szenzor elég jó.
@xhege S21 ultra ezen a vonalon nincs a toppon. az elöbb javasolt xioami keményen leveri.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
sztem jelenleg fotóban a csúcson az i13p meg a pixel 6 van. Ennél jobb nincs. Ha neked pont bejön a szinvilága... akkor az i13pnál lehet jobb lesz. Ha meg nem akkor fordítva.
Ami ennél hude jobb az egy FF gép.De kiváncsian várom a véleményed.
-
Dare2Live
félisten
Ha nem használod a zajcsökkentést akkor ár/értékben rossz. De ez minden zajcsökkentős fejesre igaz a Sonyra is.
Én 2napot használtam eddig amire jó az egy zene/munka+meeting... kombó. Only zenére nem ajánlanám ezt az ANCset se senkinek.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz bbendre #2026 üzenetére
2hét után sima pixel 6 napi 3-4h teams, 1h telefon, 1h net+navival, napi pár fotó+pár perc videoval úgy hogy megy saját részre gmail... és céges outlook... és persze semmi sincs kikapcsolva este 21:00fele fixen 50% felett van. Ha hzt levenném 60hzre... sztem a 2nap is benne lenne.
Akinek ilyen office/meetinges a felhasználása annak sztem hibátlan.Töltést nem lehet 90%nál leállítani? Baromira nincs szükség a 100%ra viszont 5-6évre tervezünk vele és anélkül tuti kell majd 3év után egy aksicsere... amit kihagynék.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz janika1988 #1910 üzenetére
Tipp:
emagban is 6.000Ft. Akinek van 3.000Fts kuponja érdemes ott megrendelnie. (A GVH bünti miatt kb mindenkinek van aki rendelt az elmúlt pár évben emagnál)
Annyi, hogy még kell mellé találni 4.000Ftért vmit, hogy elérje a 10.000Ftt a rendelés. Én 7db ketchupot rendeltem mert nagyon jó áron volt és fixen elfogy.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz sasa134 #1893 üzenetére
státusza legalább megváltozott? csekkolnom kéne nem mindegy mikor hozzák.
ahogy látom ez az egész ajcsi vonal elég szervezetlen googlenel.
más: újlenyomatolvasó egy rejtély. 1hétig jól működik aztán 2napig 10ből 5*semennyire. aztán újból fixen jó. aztán nem. Igazán jöhetne már a decemberi patch...
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz stickermajom #1886 üzenetére
kicsit csalókák a képek, a teteje zöld, az alja lényegében fehér.
Mondjuk nálam is mindegy a bevált rugged armort vettem rá. Az átlátszóak sajnos 1éven belűl nekem mind besárgultak.
-
Dare2Live
félisten
válasz sasa134 #1885 üzenetére
Pedig írják, hogy ha küldik megy mail. Nagyon nem mindegy nekem.
akinek megjött németből annak változott a státusza? ellenörző oldal: [link]
ehez képest:"Gute Nachrichten! Ihr Antrag wurde von unserem Team genehmigt. Wir bereiten nun Ihre Kopfhörer für den Versand vor.Sie erhalten Ihre prämie innerhalb von 60 Tagen nach Erhalt der E-Mail über die Genehmigung Ihres Antrags. Sobald Ihre Prämie versandt wurde, benachrichtigen wir Sie per E-Mail."
-
-
Dare2Live
félisten
na picit utánaovastam pl
[link]
tervek szerint jövő második félévben telekom/telenor elkezdi lekapcsolni a 3Gt, voda késöbb.onnan három lehetőség marad:
-telefonhívás 2Gn megy
-google frissíti a telefont
-ahogy pixel 5nél rootolni kell a telefont és utána fog menni.más: Ma kivittem a D600at is focira hát egy FF gép azért még mindig jóval jobb de amit pixel 6 csinál az még mindig baromi jó. Az adott fokusztávban azt kell mondanom, hogy nincs értelme saját célra FF gépet tartani. Jövő héten kiviszek egy S21+t is megnézem mit produkál.
-
Dare2Live
félisten
válasz Just_Reboot #1778 üzenetére
Pont mindig magammal hurcibálom a D600at. Ja nem.
-
Dare2Live
félisten
válasz mjani1172 #1760 üzenetére
"ezek a valós igények sosincsenek a tesztekben.
Pedig ez reális körülmény.
Szinte csak ház van napsütésben."sok fényben minden jó. Főleg ha nem mozog. A valós életben meg egy gyerek foci edzésen ennyi a fény meg még mozognak is.
@ShadowLac sok fényben minden jó. A mi 11 pro/ultra nálam is a csúcskategóriában van de a gyengébb kamera sw miatt sztem a focis szituban elvéreznének.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Tewe013 #1757 üzenetére
a szenzor is jó de ennyivel nem lehet jobb. sztem ilyen fényviszonynál ami kulcs az a "multi-frame image processing" meg a többi nyalánkság. Ezt erősíti, hogy videonál is látványos a difi de nem ennyire brutál.
záridőt is veszettül jól lövi be. Minden képen határon billeg néhol 1/43 aztán 1/105 pont ami kell az adott képhez így az iso(zajt) is alacsonyan tartja.majd még tesztelni kell de aki olyat ír, hogy pixel 6 képei max laborban jobbak hát őőőőő.... az gyengénlátó.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #1752 üzenetére
ma löttem úgy képet, hogy össze volt fogva a pixel 6 meg egy 9T pro. A 9T pro és a sima 10T közt nincs érdemi difi.
Minden automatán volt. Gyerekfoci nincs idő állítgatni. A fényviszonyok focitermesek. Nem ideális de fociteremben ilyen. Sajnos nem sikerült pontosan egyszerre nyomni az expo gombot lehet 0.1-0.2sec difi de ez mind1.
(L:https://photos.app.goo.gl/mnqJ6gSckxCEVXhE9)[link](/L)
A 9T pro úgy elhasal képminőségben rossz nézni. kb minden kép bemozdul. Rosszul lövi be a záridőt gyerekek mozgása kenődik. Erre még rájön, hogy nincs OIS ez a nem mozgó dolgokon, pl hátul felirat jól kivehető. A jpg kodolása a 9T PROnak erősen problémás, nem kevés az artifact. Szinekben detto agyonveri.Amit a pixel 6 fő szenzora+ois+algoja csinál az jelenleg egyértelműen a csúcskategória ahol az iphone 13 pro, Xioami mi 11 ultra van. Csak fele annyiba kerül.
És erre az egészre még baromi rájön, hogy pixel 6 még első rommal dolgozik... a köv félévben mint mindenhol máshol még fog képminőségben fejlődni.
szerk: annyira brutál a minőségbeli difi pl artifactok, hogy megnéztem hátha nem high hanem medium/lowon van a képek kodolása de nem highen. A képarány nem volt maxon de az képminőség szempontjából mind1.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
mi 10tben jóval gyengébb az érzékelő és nincs ois. A kamera élményt azt nem értem.
tavaly ami jó main szenzorral volt és volt OIS és ár/érték bajnok volt a mi 10t pro volt. Sajnos a 11T/11T pro egy nagy visszalépés és hát az ára meg csak feljebb ment.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Tudsz mutatni 300-400 fontért telefonokat amik soc+kamera vonalon hasonló kaliberben fociznak mint a 6? (vagy 500ért mint a 6 pro?)
Legyen vmi top SOC 888/exynos2100... (vagy vmi ami gurít 700k+antutut) meg 1/1.3as érzékelő OISel. És akkor még ott a kamera sw. Nem csak a HW a top hanem a kamera sw is. (és sokaknak nem mindegy a 3+2év support sem. Az se gyakori a 300-400fontos kategóriában sött... az 1000font+osban sem)
Tényleg érdekelne mert én nemlátok ilyet. Amit látok, hogy ár/értékben ez a teló mindent agyonver. Azt nem tudom, hogy google hogy/mért csinálja... adja ennyiért. Mint ~3 éve a xioami, ott is "-60%ért kaptad" kb uazt és nem értettem.
@Tewe013 THX
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
A 37es nov közepei javítást hogy tudom felrakni? Kéne az újlenyomat olvasó miatt de azt mondja nincs új.
Az SD1A.210817.037.A1 kellene, a zöld-fehér most lett kibontva gondoltam lefrissítem mielött meghírdetem és átadásnál az újlenyomatolvasón elhasal az üzlet...
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
Ma (végre) fotózgattam, videoztam úgy hogy egyszerre ment a fotó/video a 6on meg a 9t pron.
Egymás mellé rakva a videokat/fotókat sokkal jobb a pixel 6. Videoknál a stabija baromi jó. Ez volt a fő ok a cserére hát nincs csalódás.
Hétvégén át is állok rá. 99% nem automatikus szóval egy fél napot el fog vinni.
Viszont a feleségem iphonet akar. Az ő pixel 6a eladó lesz (zöld).
más: BOSE 700at megkapta vki már? Már 10napja elfogadták az igényt de azóta semmi reakció...
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz coolrob #1462 üzenetére
én sajnos sokadszorra futok bele ilyen "amíg a készlet tart" esetekbe.
nekem nincs kijelző problémám. Ahogy olvastam sima pixel 6ot nem is érinti a probléma. pixel 6 prora meg jön javítás. ha nem akkor ld más zöldölős eseteket (most a boe p20 zöldülése ugrott be de volt sok másik): gari vagy pénzvissza. vszeg ekkor füles marad. Tuti biznisz.
sajnos az andriodos jobb készülékek árai elképesztően elszálltak. utolsó olcsó vonal a xioami volt de 2év alatt sok esetben nem 50-60 de 100%al emelkedtek xioami árai. Miközben azért a supportjuk hát őőő. Tényleg oda jutottam, hogy köv telóm vszeg egy Iphone pro lesz. ez van.
-
Dare2Live
félisten
válasz coolrob #1455 üzenetére
tökre megértem de:
-nagyon elkéstetek az igény leadásával. még ha utolsó nap okt 27.én rendelted akkor is nov 10-11.én le lehetett volna adni az igénytlést.
-én biztos voltam ebben. okt 22.én rendeltem és a promos német boltok 80%át át kellett néznem, hogy zöldet találjak. Pár napra rá gondolkodtam egy pron magamnak az első 5 boltban semmilyen színben nem volt. Rákerestem német forum alapján egyértelmű volt az őrület.És végül. google kiad egy kategóriában ár/értékben egyértelműen legjobb pixel 6ot. Majd ezek után megpromozza egy 100.000Fts fülessel. Nem normálisak, anélkül is vitték volna mint cukrot így meg ez lett belölle.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
SMS se jött?
soetwas:
"Ihr Google Pixel 6-Antrag xxx-xxx-xxx wurde genehmigt! Sie erhalten Ihre Bose-Kopfhörer innerhalb der nächsten 60 Tage. Sie erhalten eine E-Mail, sobald sie versandt wurden."don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
amúgy kapott már vki fülest? Ha igen hány nap alatt jöt meg?
-
Dare2Live
félisten
válasz ArsenalF #1246 üzenetére
"Érdekes, ha jól emlékszem tőled olvastam hogy a régi telódon mindig hibátlan volt az ujjlenyomatolvasás. Én is 9t Pro-ról váltottam és az egyik dolog amit gyűlöltem a 9t pro-ban az az ujjlenyomatolvasó volt. Eszméletlen megbízhatatlanul működött. Na itt sem tökéletes de sokkal jobb eddig. 10-ből 9-szer működik."
Nálam a 9T PROn 10ből 9.
Mindez fóliával.szerk: iphone 13 pro Nincs. Jön a karácsony sok az előrendelés lehet nem is lesz... pfü.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
"a pénzedért továbbra is egyre kevesebbet fogsz kapni"
Én tényleg a fordítottját látom műszaki vonalon. Az első PCm egy DX2-66 4mb rammal, 160mb hddvel, 14"os nem szines!!! monitorral. 140.000Ftért. Ekkor kb 20.000ft!!! volt a netto havi fizetés. Most egy-két nem 7 havi fizuból ennél messze jobbat kapsz.
Samsung S7em volt. Megjelenéskor 240.000Ftért vettem. Ennyibe veszem (most fejestől tekintsünk el) a pixel 6ot is. Hát azért sebességbe, aksiba, kamerában is brutál az előrelépés.
De itt az idei iphone vonal. MOon még olcsobb is lett miközben aksiban és kamerában is komoly az előrelépés.
Sztem ezen a pc/mobil műszaki vonalon egy nagy humbug a pénzedért egyre kevesebbet kapsz dolog. Pont az ellenkezője.
A témából én is kiszálltam nagyon máshogy éljük meg a világot.
-
Dare2Live
félisten
Ha használt pc vonalon vagy akkor tudod, hogy teljesítmény miatt régen cserélni kellett. Amióta bejött, hogy alap a 4magos intel +4/8gb ram + ssd ez megszűnt ez 95%nak elég. Most cserélődik apósnál egy!!! X2 3800+ + 4gb ramos gép. Bár sztem elég lett volna bele egy ssd+4gb ram... tény 15éves konfig és ha bármi elszáll benne gtk. Minőség/tartosság vonal egy más téma ott csak annyit kéne tenni, hogy normális táp+lap és a hibák 90 nem létezne.
Összegezve: Nincs értelme 1-2évente gépet cserélni mint régen és ha odafigyelsz az alkatrészekre bizony 10+évet is eléldegél rengeteg gép.Ez a minek cserélni teljesítményre mobiloknál is eljött. 90%nak nincs szüksége 16gb ramra és milliós antutura, egy snapi 865 (sött 855/780) mindenre elég. Aksira is eljött a minek cserélni. Az én használatommal 7h+ SOT nem gond. Frissítésre is általános válik a 3+év a drága kategóriában. A 4G+ 30mbit 30mseces pingje is elég nem kell az 5G 800mbit/5msecje.... nekem egyedül a kamera hw+sw ami necces maradt de ha kicsit hunyorítunk egy pixel 6 pro hwje a maga GN1+ és 1/2"es teléjével teljesen rendben van. A kamera/video swje meg majd még javul. Akinek meg nem kell tele ott a sima pixel 6 baromi jó ár/értékkel.
btw google "swből" él nem gyártásból az apple készülékek meg ha nem zúzod le őket (minőségi kemény tok+üveg nekem kötelező) 5éves távon is jól használhatóak.
@bbendre Ha nem érzed azt, hogy +t kapsz a pénzedért aztán tényleg főleg fölös cserélgetni. Sajnos/hálisten a mi 9T promnál ez a veszély kamerában nem fenyeget.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
"en imádom cserelgetni a kütyüket, kipróbálni újat..."
Ez innen indul. Én nem imádom cserelgetni a kütyüket. Se anyagilag, se környezetvédelmileg, se mokolás ügyileg... Vhogy az egész vedd meg, cseréld le, "fast fashion" taszít.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
"várrni én nem fogok" 2hónapnál többet jó kamerás mobil kell és pont.
És kitaláltam. Januárban jön S22 Ultra/MI 12 ultra. Ha S22 ultra megkapja a GN2t main szenzornak, telének egy 1/2"est az lesz. Ha nem de MI 12 Ultra jön kb tavalyi kamera hwvel és lesz érdemileg supportálva/forgalmazva akkor az lesz. Ha mindekettő elcsúszik akkor feleségem kap egy I13 prot én meg Pixel 6ozok. De még azt se lehet kizárni ebben a mindenki elszúrja vonalon, hogy én is iphone és pápá android.
Sajnos akármi lesz a D600+nikor 70-200vr marad. Még kell egy 50év ahoz a képminőséghez.
-
Dare2Live
félisten
anno a 9T prot átmeneti telefonnak vettem 2éve, hogy mosmtmár fél egy év és jön kamera fronton a kánaán. Hát baromira nem.
A bosszantó, hogy minden adott hozzá mégsincs. Most olvastam, hogy lehet S22 ultra kb az S21 ultra kamera hw setuppal jön. Miközben ők gyártják a GN2t. 500.000Ftbe nem fér bele? A tele detto uez. Google 1/2es szenzort bele tud rakni egy 900euros telefonba. S22 Ultraba nem fér bele 500.000Ftért?
Menjenek a francba. Remélem 12 Ultra rendesen kapható lesz EUban. Vagy feleségem kap egy 13 prot én meg elleszek a pixel 6al. Nincs jobb megoldás. Az OIS hiánya kombózva a gyenge szenzorral miatt nem akarom tovább húzni a cserét. Lehet az S22/MI 12 ultra sort még megvárom.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz berkar2 #1105 üzenetére
Sztem 1-2hónap és lesz rá egyszerű megoldás.
Ez az egy amit google sztem is elszúrt. Ezt igenis javítania kell/kéne gyárilag updateval de kicsit se lepne meg ha nem tenné.
-
Dare2Live
félisten
válasz ShadowLac #1080 üzenetére
gsmarenan összlövik S21 ultraval. [link] ami hasonló szenzorképminőséggel bír.
Zajt nagyon szépen tisztítja van részletvesztés de nem komoly. Kicsit erős a HDR. Ahogy én látom az átlag 95%ra lötték be az ő izlésüknek feleljen meg. Az 5% pixelfetisisztanak, sok a hdr meg ott a RAW+lightroom.Nekem evvel mobilon nincs gondom mindennapokra tökéletes (nagy 1/1.3as main szenzor+ois+jó sw)
MI 11ből sajnos csak az ultra ami tényleg jó kamera vonalon.
hamár kamera: csillagfotózásban is remekel. [link]
szerk: asszony iphonet akar így lehet enyém lesz... vagy eladom.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz redbiro #1068 üzenetére
Sajnos ez van az iparágban úgy amblokk. Amikor megjelenik gondok vannak vele. És ez még az Applere is igaz. Mind pl az új iphone 13ra mind az IOS15re.
btw:
"- jó döntés volt a képernyő alá tett ujjlenyomat olvasó? - nem"
androidon a drágább készülékek ~99%nál a képernyő alatt van. Én se értem mért ennyire ez az arány de ez van."vannak nagyon fura bugok az Android 12-ben? - bőven"
biztos de ld ios15 bugokat ez a 2021es sw fejlesztés ilyen."kamerában túlkalibrálták a részletek elmosását? - igen"
Ez egyrészt baromira egyén preferencia. Másrészt aki ennyire pixel peeper annak nem semmi: Van RAWra lehetőség. Bár aki ennyire pixel peeper az jellemzően hány a mobilok képminőségétől...don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
Dare2Live
félisten
detto nálam is uez. Nehéz leírni nekem túl zárt. Persze ez másik oldalról az előnye is.
Vicces de belegondolva egy 13 pro HWban a legjobb. És amit ad azért nem is drága. Egy baja van (nekem) az IOS.
Céges IPhonem van csak telefonállásra használom lehet kipróbálom állandóra pár hétre hátha.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Drakmusz #781 üzenetére
SWbe a gcam mindig is az etalon volt, xioam, redmi vonal szó szerint elvérzik gcam nélkül.
Viszont a top hw nagyon nem szokta google a pixel mögé rakni.Ehez képest most a főkamera megkapta a Samung GN1et ami felett hwben csak a GN2 van. Ez minimum pariban van de inkább jobb mint ami a Samsung S21 Ultraban van. (HM3)
és a pro teleje is 1/2" szenzort kapott. Viszonyítás képp ekkora szenzor telébe eddig csak xioami rakott a jelenleg is 550.000Ftért kapható ultraba.Nekem nem kell 7-8hnál több net/telefon/webex... SOT márpedig annál jóval többet tud az új pixel. Nem kell gyorsabb cpu/gpu mint amit egy jópár éves 855 nyújt. Márpedig annál a tensor sokkal gyorsabb. Igazából 5G 800mbites sebessége se kell... viszont a kamera az kell. És abban a pixel az swnek hála etaon lesz. A fenti hwt egy Mi 11 ultra is tudja sött. Csak 550.000Ftért.
és további nagy plusz, hogy vszeg feleségemé lesz. Ő simán 5+évig is elhasznál egy mobilt a 3+2=5év támogatás neki baromi jól jön.
-
Dare2Live
félisten
A probléma ahogy én látom, hogy fikázásba csapott át az egész az esetek nagy részében. Bejön, beírja 0 link és ennyi. Igen 3D power gameban 120hz, nagy felbontású proval vannak gondok. A sima egész jól bírja úgy is.
A feleségem felhasználási szokása nagyon kimaxolva ez:
"Aki telefonál napi 2ht meg napi 2ht meetingel (webex, teams...) meg webböngészik, játszik napi 4-5ht meg navigál+ youtubézik, fotózik, videózik..." És ezt így készülék nelkül teszteket olvasva ki tudom jelenteni, hogy nem lesz gond este az aksival.És félre értés ne essék. Aki a fenti 3D power gamer kategória aki harcoreban napi sok órát tolja ne gondolkozzon és vegyen 13 pro maxot.
-
Dare2Live
félisten
"Nekem az egyik a nyers Android a másik az akksi. Azt akarom, hogy ha reggel leveszem a töltőről, akkor estig ne kelljen és ne is kelljen változtatni a használaton azért, hogy kibírja."
ld pl ezt a tesztet [link]
Aki telefonál napi 2ht meg napi 2ht meetingel (webex, teams...) meg webböngészik, játszik napi 4-5ht meg navigál+ youtubézik, fotózik, videózik... napi 1-2ht annak nem lesz gondja az aksival.
Ez sztem lefedi a userek 99%át de tippre a 99% 99%a kevesebbet nyomogatja.Aki viszont hardcore power 3D gamer és genshin impact és tsait tol és kell a 120hz annak meg viszont egyértelműen egy készülék a leg a 13 pro max. Hány százalék tartozik ide? De ha te igen ne habozz a te készüléked a 13 pro max.
-
Dare2Live
félisten
kb ami látszik, hogy a HZ+felbontás nagyon masszívan beleharap aksiba. Feleségemnek aszem nemhogy 90 de a 60hz is jó lesz.
A másik amit írtam, hogy mivel az 5Gnek nincs érdemi előnye nekünk az is ki lesz lőve. Samsung modemeknél az is zabbantja aksit.
-
Dare2Live
félisten
válasz Squirrel #702 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy alapnak kéne lennie minden telón elöla gyári fóliának... de mégis a nagyján nincs. Sött igazából hátul is alapnak kéne lennie.
Én ezt rendeltem.
[link]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
igazából nem az SW hanem a TSMC vs Samsung 5nm és kijelző és modem kombó miatt van a legjobbak közt a 13 pro a 13 pro max meg aksiban most a csúcs.
De a sima pixel 6 sztem nagyon nem lesz lemaradva a 13 protól, pixel 6 pro az egy 20-25%ban de a sima 7-8h SOTja nekem bőven jó. Max kikpacsolom az 5Gt az tippem szerint ami problematikus. Igazából nincs olyan szitu amikor nekem a 4G sebessége ne lenne elég.
Amúgy vszeg én is elcsábultam volna apple vonalra de az IOS UIt baromira nehezen szokom, apple ökoszisztéma előnyei nekem kb minimálisak és lássuk be a sima pixel 6 amit amennyiért ad az egy igazi ár/érték bajnok.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
"nem is lesznek cserélve a Google által mert azt mondják, hogy ez ilyen?"
Ilyen még MOon sincs.
Én amúgy csináltatnák róla egy videot. Aztán eldönteném, hogy azonnal vissza. Vagy azonnal megy garanciára mert kell a bose füles.
Lássuk be a bose füles miatt baromira megéri még akár egy garanciáztatást is.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Nah nekem is kihozták.... haverhoz németbe. Majd nov 18.án hozza haza.
Tokot+kijelzőre fóliát simára nézett már vki?
-
Dare2Live
félisten
Az S21 vagy/és az S21 ultra sorozatot is érintette ha jól emlékszem a BOE oled szériát. Márpedig az az 500.000Fts legdrágább kategóriában van.
Persze ez sehol se elfogadható az 50.000es low costban sem. Megértem ha ezért nemkell.Amúgy ez sztem nem hiba hanem fícsör. Amit én láttam legekvésbé se zavaró... de ingyen van egy kijelző cseréd. Amikor Samsungnál aksit is szokták cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Németből 237.000Ftre jött ki.
Ezért lényegében csúcs SOCot kapsz, jó kamera HWt (OISes 1/1.3"as fő érzékelő) remélhetőleg a fotos SW uugy mint eddig a legjobb lesz, 3+2éve támogatás ez is jelenleg a legjobb. Ilyen kombót senki se ad ennyi pénzért.
ÉS akkor még ott a Bose 700 akció. Ha kell megtartod és van egy 110.000Fts csúcs fejesed. Ha nem eladod ~70.000Ftért.
más: Apple nagyon jó vétel de nekem nem jön be a rendszer. Huawei nálam ki van esve, google appok (maps, gmail, android auto, drive....), meg mert rakás fontos app (pl banki appom, játékok)nem megy rajta. Xioami az utobbi időben elszállt árazásban a pl 11T pro kamera kombója kifejezetten kellemetlenül érintett. Az S22 ultrat lehetett volna még megvárnom de kezdőára annak is 500K+ ami már nekem sok.
Aztán lehet, hogy feleségemé lesz és nekem meg jön egy S22 Ultra.@Rotate Az analóg korszak képeinek minősége jellemzően jobbak mint amit most a legtöbb mobil tud.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
sparhandy.de ről rendelt vki?
22.én rendeltem de még mindig: "Ihre Bestellung geht, je nach Verfügbarkeit des bestellten Endgeräts, schnellstmöglich in den Versand. ban áll.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Google Pixel topik
- Tippmix
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...