Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
banhammer
veterán
A magyar statisztikákat még mindig az 1280x1024-es felbontás vezeti, majd jön az 1024x768-as felbontas.
Mondjuk az se lenne rossz ha a péhá üzemeltetői is hozzászólnának a témához, hogy az oldalon milyen arányban szerepelnek az egyes felbontások.
-
Ringman
félisten
remélem a google is ráébred valamikor, hogy a taboknak oldalt van a helye. - a 16:9-es képarány elterjedése miatt.
egyébként régebben volt az itcafén hír, hogy valami elhanyagolható %-ban rakják oldalra a taskbart windows-ban, ezt sem értem, hogy miért (nálam meg 10+ éve ott van
)
-
bocsika
aktív tag
Bakker nem ezt mondom, csak hogy engem nem zavar. Már nem nagyon játszok. Kinőttem belőle.
Így a böngészéshez, munkához, videóhoz az előző gépem is elég lenne most. Csak hát RIP.
Kedvenc filmjeimet megnéztem már 720p és full HD-s videóból is. Most már nem kell fenntartani egy erőművet egy fullhd-s videó megnézéséhez (persze jönnek majd hogy vannak olyan formátunk hogy.... ) De nem nézek olyat.
Sokáig nyüstöltem egy 333 as cerkát tudom hogy hol voltak a korlátai és azon belül maradtam.
Aki meg gamel, videót/képet módosít és mindene hogy minél gyorsabban menjen cserélje le a gépét fél évente. -
rblzs
csendes tag
Ezek az értékek a böngésző pixelben megadott ablakméretét mutatják? Mert én pl full hd-ben használom a monitorom, de a böngészőt nem rakom teljes képernyőre, csak kb 1400*1000-es felbontásra, mert egyik weboldal sincs nagyobbra optimalizálva és felesleges lenne nagyobbra venni.
-
El Kebir
őstag
persze hogy felesleges a nagyfelbontású monitor, ugyanúgy, ahogy a 2-4magos cpu, hiszen elég az 1 is, vagy vga-ból is elég az s3trio, felesleges nagyobb...hiszen régen is jó volt, meg vannak akik letojják a jobbat, akkor elégedjen meg mindenki azzal....
szerk.: és a cpu-ban nehogy legyen fpu, minek!? régen se kellett...jók is volt azok a 286-386-os masinák... erről jutott eszembe, hogy 640kbyte ram is mindenre elég...
-
bocsika
aktív tag
Használtam már gépet ami ennyin olyan felbontás volt de szerintem felesleges. A betű élességet letojom. Annak idején 640*480 és 800*600 on is el tudtuk olvasni a szöveget. A képfrissítés alacsony mivoltára sokkal érzékenyebb vagyok. Főleg videóknál.
A 16:9 et a kihasználás miatt tetszik. Először furcsa volt. Bár 16:10 notim volt előtte. De egy pár óra alatt megszoktam. Filmeknél külön kényelmes hogy egyre szélesvásznúbb és ezzel kevesebb a kihasználatlan terület.Amúgy meg elmondtam a véleményem nem kell burkoltan leh.lyézni az embert ha mást csinál/gondol mint a ő.
-
Dtomka
veterán
én ez előtt 1280x1024 képernyő felbontást használtam, nemrégen váltottam full hd-re de a jövőben majd megint kell váltani, mert:
Jönnek a hatalmas felbontású LCD kijelzők -
-
El Kebir
őstag
persze "trendi", mert ugye a "felbontást bámuljuk" és nem a tartalmat... nagyfelbontású kijelző tud szép (akár nagyméretű betűt, ikont stb-t) nem pixeles éles képet adni, kisfelbontású meg nem tud, ennyi.
Ha zavar a nagyfelbontás, küldök neked vga (640*480) monitort... ha a színek is zavarak lehet szó fekete-fehér-ről is...Írtózatos hülyeségnek tartom a nagyfelbontást lehurrogni...
Ha a hardver és szoftver már tudja kezelni, akkor hajrá, csak jobb lehet, mint ugyanaz alacsony felbontásban. -
alvaro
senior tag
Egyébként miért sajnos? Ez csak 2 szám, koordináta.
Lehetne 999, 1368, 5997 is.(Oldalt váltok.)
De tényleg nem kerek, szóval hülye szám az 1366.
Egyébként nem szeretem a 16:9-et se, szerintem nem valami praktikus, túl széles.
És ha már kitaláltak 2 szabvány felbontást (720p, 1080p), mi a fenéért nem lehet legalább az egyik koordinátával igazodni hozzájuk?A skizofrénia jó dolog
-
Protezis
őstag
Nem értem, mi bajotok ezzel a felbontással. Épp ezt nézem, és netezésre, ágyban fekve tökéletesen elegendő. Ha dolgozni akarok (hatékonyan), akkor meg odaülök az asztalomhoz és rádugom a full HD monitort a gépre. A többség viszont csak alap dolgokra használja a számítógépét, amire ez a felbontás elég.
-
MZperX75
addikt
Ja 2003-ban a 21" CRT monitorom Eizo(4:3) QXGA felbontáson ment(2048X1535) /60Hz-en
Folyamatos használaton 1600X1200-UXGA(100Hz) valós 96Hz. 2 db 21" monitoron.
Néha 1280X1024(120hz)
De 800x600(160Hz) tudott.Most sajnos(3éve)1920x1080p használok 1 db monitoron sajnos.(persze XGA-ás projektorral megtámogatva
Én nagyon szerettem a CRT moncsikat régebben,csak hát 1db 100W felett eszegetett(néha még többet is)
Protezis (#34)
13" bőven elég a 1366x768!
de 24"-on 60cm -ről már nem,a TV az más.....
-
Puma K
nagyúr
-
cildren
tag
Elég gáz hogy ez a legelterjedtebb felbontás főleg hogy ekkora felbontás van általában egy 15"-os laptop kijelzőn(konzumer kategben). Sajnos ez kell az embereknek.
-
tomesto
aktív tag
Én is ezt a hülye felbontást használom...ez a monitor volt olcsón.
Sztem megszokás kérdése, meg hogy milyen távolról használjuk, pl van olyan 82cm-s 16:9es LCD tévénk ami ugyan azt a felbontást tudja. -
Enton
addikt
Amugy pont ez a felbontás dolog amit nem lehet egy-egy emberre ráeröltetni.
Mindenkinek magának kell megtalálni/beállítani mi az ami neki az ideális. Pedig lehet, hogy nekünk az meg homályos/kicsi/stb. -
lujó55
addikt
Megjött a magyarázat is: notebook eladások. Ebben a méretben mennek a mobilgépek, a fullHD még álom. Persze ha a fizetésünk is ott lenne, mint az EU-ban, nemcsak az árak...
Én részemről otthon 1280*1024, munkahelyen 1920*1200+1920*1200 -
madgie
titán
Hurrá. A tévémre lesz optimalizálva minden
-
bocsika
aktív tag
Én szeretem a 1366*768 at, mert 1024*768 on megy a böngésző, szélen pedig skype,msn, stb, vagy a gadgetek szolgáltatták az infókat.
Az Operában úgy nagyítgatom kicsinyítem az oldalt ahogy akarom. Scrollon állandóan ott van az ujjam.
Megőrölnék ha nagy monitoron hunyorognom, fordítgatnom kellene a fejem. -
DemonDani
addikt
hogy jött ez össze? XD
-
alcsa
senior tag
Kövezzetek meg, vagy amit akartok, nekem tökéletesen megfelel. Nem azt mondom, hogy nem tudnám megszokni a nagyobb felbontást/kijelzőméretet, de én minden probléma nékül tudom használni a notebookom ezen felbontással.
most jöhetnek a leszólások...
-
törölt tag
Elég szomorú hogy az emberek ennyire igénytelenek(szegények)
Mosott-fosch
-
Alchemist
addikt
a fejlesztések során érdemes lehet erre a felbontásra optimalizálni.
Ugyan már milyen tartalmat lehet erre a felbontásra optimalizálni?
Panoráma tájképet egy arizonai pusztaságról?
Virtuális fényújságot?
Egy széltében kiférő tehervonatot? -
alvaro
senior tag
Ez meg milyen idióta felbontás? 1366 még 8-cal se osztható... sőt, még 4-gyel se
720p-t meg egész pici nagyítással lehet rajta nézni, épp csak annyira, hogy elmossa a képet -
Shing
őstag
Nekem egyáltalán nem jön be a 16:9. FullHD-ben, nagy monitorral már jó lenne csak nincs péz'. Én elvagyok egyenlőre a 4:3-as 1280x1024-el.
-
rootkiller
őstag
Az 1280x800 is borzalmas, de az 1366x768as kijelzőktől egyenesen hányingerem van!
-
Z86
őstag
"A jelen pillanatban vezető 1366x768-as felbontás megerősödése nyilvánvalóan összefüggésben van a megszaporodó notebookeladásokkal, amelyeknél már hosszú ideje ez a slágerfelbontás."
Az utolsó részt inkább úgy írtam volna, hogy "...amelyeknél már hosszú ideje ezzel szívatják a kedves vásárlókat." -
tisvol
aktív tag
4:3 és 16:10 kijelzőket a népnek
-
fatallerror
addikt
"Ami a nagyobb felbontásokat illeti (például 1920 x 1080, 1680 x 1050, 1600x900), az utóbbi időben ezek is erősödésnek indultak, ugyanakkor egyenkénti részesedésük 4-6% körül van."
ezt nehezen hiszem el, vmi kamucucc ez h elmondhassák a webdizájnerek h miért nem kell dolgozniuk a nagyobb felbontású honlapokért : D
az 1024es maradjon mint mobilfelbontás de könyörgöm legalább a nagyok csináljanak rendes felbontást pl a facebook mert hogy néz már ki így összezsúfolva pedig televan hellyel meg a kockaoldalak mint pl a ph, olyan picik itt is a betűk h muszáj rázoomolnom a fórumra (szememnek semmi baja nem beszólni :] ) -
Speed®
titán
Hurrá. Végülis elég, ha pár sor szöveg van a képen maximum egy időben..
Komolyan, csajom 1600x900as gépén is fonom a hajam a scrollozástól :S -
Borgi
aktív tag
HI,
ez a felbontás botrányos és szánalmas.. egyenesen irtózom tőle. Sok gép emiatt van alapból kilőve számomra. Szerencsére sikerült Full HD kijelzős notit újítanom.
Érdekes hogy a listán az 1440*1050 -es felbontás nincs is fent, ezekszerint ennyire ritka volt? Mert nekem a 4 éves régi notim már azt tudta.
Az 1366*768 -as felbontást a 6 éves LCD tv-n még el tudom viselni de ott is csak mert akkor nemnagyon volt jobb.
üdv,
Borgi -
SkodaDuda
tag
Nem nagy kaland, miután a 15.6-os notik nagyrésze ezt a felbontást tudja.....
-
Enton
addikt
Egyáltalán nem meglepo az eredmény.
Nootbook mellett még ott a nettop/netbook tablet es lassan a telefonok is hasonló standard-be lépnek. -
Fantasztikus. :broaf
-
Ringman
félisten
elég szánalmas (a felbontás is). mondjuk az xga se kutya 2009-ben 40+ %
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A webes oldallátogatások alapján készült statisztika jelentős átalakulást mutat a korábbi trendekhez képest.
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest