Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sxxorp

őstag

válasz Nekton #2829 üzenetére

Ennyi, inkább vallásos érzületen alapuló maszlagot már régen láttam :C
    "azzal lett a gyárban tesztelve, annak a paramétereihez van igazítva a telefon belső töltési rendszere"
    Persze, mindenhova gyári alkatrészt, saját kiegészítőt, akár többszörös áron, előfordul, hogy gyengébb minőségben - egy jól nyírható példány :D

"lehet gyorsan tölteni, de nem érdemes, mert csökkenti az élettartamukat"
    vs
    "És - bármilyen hihetetlen - a túl lassú töltés is árthat az akkumulátornak, ha annak a kémiai szerkezete gyorsabb töltésre lett tervezve."
    Az elég gáz lenne, ha a kíméletes, kisebb hőmérséklet terheléssel járó, az akku élettartamának legkedvezőbb töltést nem tudná tökéletesen kezelni ;)
    Elhangoztak dörgedelmes állítások - különösen az utóbbira lenne jó valami értékelhető teszten alapuló, tényekre legalább távolról hasonlító iromány ;] Bemondások helyett ilyenekkel akár meggyőzhető vagyok.
    Mondom ezt úgy, hogy látva az izgága, 'mindent azonnal' egoista fogyasztói mentalitás kielégítésére való libatömős törekvést a telefonjaimat 2db 'patinás' 800mAh-s töltővel töltöm, nem is tudom mióta, és egyre indokoltabbnak látom (a Samsung legalább visszafogja magát). A gyorstöltés marad vészhelyzetekre, olyan körülményekre, ahol szükséges (pl. kemping). Ily módon a több, mint 5 éves telefonom is máig értelmezhető üzemidejű tartalékként maradt meg.

• Aryes

nagyúr

Ez ilyen szak eladói szöveg

Ez meg ilyen laikus reakció ;]

Valójában annyira nem mindegy, hogy
    - hagyományos (lassú) töltés közben a névleges 5V tápfeszültség terhelés alatt beesik-e 4,9V alá, vagy marad a gyári töltő 5,2V-ja környékén
    - mekkora a töltő kábel feszültségesése
    - ha egy Samsung telefon nem érzékeli, hogy töltőre van dugva, akkor limitálja az áramfelvételét 500mA-re (a szabványos usb port maximális terhelhetősége), a töltési idő a végtelenhez fog konvergálni
    - 15W töltés akkor jön létre, ha a telefon és a töltőfej tud kommunikálni egymással, mivel ott a töltőfeszültség már 9V (25W-nál 12V). Ha a Samsung csak a PD szabványt ismeri, de a töltő QC kompatibilis, akkor max. 500mA-el fog tölteni, az meg úgy nem túl hatékony. (Utána kerestem, elvileg mindkettőt támogatja)

Nyilván ha minden szabványos, nagy eséllyel működni fog, ellenkező esetben meg tölteni fog, valahogy. ;)
    Mivel a lítium akkumulátornak jól meghatározott töltési ciklusa van, élettartam szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy a töltés alatt mikor mekkora áramot kap, a telefonban lévő töltő elektronikának pedig szintén nem mindegy, hogy milyen bejövő áramot kell átalakítani.

És - bármilyen hihetetlen - a túl lassú töltés is árthat az akkumulátornak, ha annak a kémiai szerkezete gyorsabb töltésre lett tervezve.

• blueye

veterán

"Egy szó, mint száz: bármilyen USB aljzatról tölthető bármelyik telefon." - ez igaz lenne ha nem lenne annyi gagyi tolto, vigyazni kell h mit hova dugsz :)

Új hozzászólás Aktív témák