Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lcee79

addikt

válasz sdfasdc #63 üzenetére

A tv legfontosabb tulajdonsága a képminőség. Magyarországon szerintem elég fontos hogy jelenít meg SD tartalmakat, de nálunk Kaposváron mindenképp, mert itt nem nagyon elérhető egyik kábelszolgáltatónál sem a HD, csak elvben létezik :)
    Medialejátszásra eddig elég sok tv-t kipróbáltam, mert ismerősi körömben sokan vettek már 3D led tv és a többi.. (ők sem hallgattak rám ...)
    De mindig kiderült, hogy valamit nem játszott le, vagy nem volt rendeben, vagy fel sem ismerte a formátumot. Ha engem kérdez valaki, akkor egy DUNE vagy egy Popcorn viszont tökéletesen alkalmas lejátszani minden formátumot, minden kódolással szinte. Nem probléma dvd iso, blu-ray iso, stb sem. MKV-ből is mindegy mekkora bitráta és milyen kódolás, ezt már tv-kről nm mondhtom el.
    És arról nem is beszélve hogy egy jó minőségű 200.000-es tv mllé vesz valaki 50.000-ért egy medialejátszót ami mindent visz, akkor 250.000-nél tart.
    De még ha nagyobb méretben is veszi akkor is kevesebbre jön ki.

Szóval ezt a témát én 2010-ben annyira kiveséztem, hogy otthon hogy lehet legjobban/legolcsóbban mozizni, hogy ebből írtam a diplomamunkám is.

És túl sokat nem változott azóta.
    Kompromisszumot bármiben lehet kötni tv vásárláskor, kivéve a képminőséget, mert azt fogod nézni hogy az rtl klubb folyton bepixelesedik, és nem azt hogy gesztusokkal irányítasz, meg 3d filmeket nézel, mert abból annyi nincs, jó meg talán az avataron kívül nincs is, a többi nagyrészt 3D-be konvertált 2D-s vacak... (moziban volt olyan hogy levettem 2 percre a szemüveget, és még csak 1 jelenet sem volt addig amírt vissza kellett volna húznom...3D-s felárért.)

A fogyasztásról pedig annyit, hogy 2010-ben évközben cseréltem le a 32 colos lcd tv-met ami fixen 140 vattot fogyasztott (papir szerint) a panasonic plazmára, és év végén visszakaptam pénzt, mert áram túlfizatésem lett, ami azt jelenti, hogy a palzmám kevesebbet fogyaszt, és jobb a képe minden téren, és nagyobb is.
    A LED tv-k gyenge fogyasztása is energiatakarékos módban jön ki, ami azt jelenti gyakorlatilag, hogy leveszi a fényerőt... és sötét lesz a kép...
    Ezt meg tudod csinálni mindennel, csak nem lesz élvezetes annyira a látvány.

Kontrasztarány pedig mint tudjuk arány és nem az hogy fekete... mert akkor a lekapcsolt tv-nek lenne legnagyobb kontrasztja :) G20-nál műszerrel 6000 lett mérve. (geeks.hu teszteredmény)
    LCD/LED-nél 1500-3500 már jónak számít.
    És nem utolsó sorban LCD-t arra találták fel hogy állóképeket mutogasson nekünk, plazmát meg mozgókép megjelenítésére.

A marketingeseknek meg az a dolga hogy felépítsen egy tévhitet az emberek fejében.

Új hozzászólás Aktív témák