Új hozzászólás Aktív témák
-
Abel-0101
aktív tag
Már ott tartunk hogy minden nevezetesebb sajátgyártású film/sorozathoz külön előfizetés kell :D.
Persze amég arányosan van az ár a minőséggel nincsen gond, de amikor van 1-2sorozat amit szívesebben megnéznék és ennyi, ott már vannak gondok. -
wattafaka
senior tag
Győzze ezeket követni az ember.
-
Fall-N
veterán
válasz
GeryFlash #33 üzenetére
Pedig igaza van. Minden tartalomgyártó cégnek az az érdeke, hogy a saját szolgáltatását használd és fizess elő. Ezért is vannak saját, exkluzív sorozataik.
A Sony is biztos, hogy be fog lépni a piacra, nem véletlenül csak kreditet kap az ember a TV mellé. Ha több kell fizess.
-
Persie12
aktív tag
Amúgy csak én hiányolok az új tvkről egy cikket? Oké a szolgáltatásról írtatok amit adnak, de az új készülékeket nem látom sehol. Szerintem úgy lenne komplett.
-
hegylako01
tag
A leírás alapján a fizetős részt megkaphatják a régebbi modellek is. "BRAVIA CORE alkalmazás legújabb verziója elérhető a Google Play Áruházban." - Most néztem még nem elérhető, gondolom ha lehet kapni az új tvket akkor lesz aktív az app.
Úgy néz ki, hogy nem is lehet majd mind a 300 filmet nézni "ingyen" az új tvken. (I)"10 filmkredit a Z9J vagy az A90J modell esetén, illetve 5 filmkredit a többi Jogosult Televízió esetén (egy filmkredit egy filmre váltható be), amelyet egy legalább 300 filmet kínáló válogatásban lehet felhasználni."(/I)
Ez a szolgáltatás még nagyon az elején van.
-
törölt tag
-
korren
aktív tag
válasz
Jesus_Shaves #23 üzenetére
Na igen, tavaly tavasszal a sok home office miatt picit térdelt a hálózati infrastruktúra, elvileg.
Ez egyébként engem is bosszantott, lévén előtte is előfizető voltam és utána is, azonban ugyanannyit kellett fizetnem érte.
Szóval ez jogos felháborodás és gondolom téged is a kiszolgáltatottság bosszant.
Bár ez az élet minden területén jelen van a nagy szolgálatókkal kapcsolatban.
(Néha jó lenne "fáklyás" felvonulás az ilyenek székháza előtt)
-
Fall-N
veterán
A hiba pedig nálad van. Nekem nincs nagy sávszélesség, de tűéles a Netflix a telefonon és a Mi Box S-en is. HBO GO csinál olyat, hogy az első pár másodpercben kisebb felbontással indul, így mosott a kép, de utána kitisztul, ahogy skálázódik a felbontás. De nem sok panaszt hallottam mástól sem. Ismerős 4K LG TV-jén is szépen megy a Netflix, pont múltkor néztem náluk.
A témához: tényleg eddig egy extra ez, aki Sonyt vesz, de lehet később ők is előállnak egy saját előfizetéses platformmal. A járvány megmutatta, hogy a sok otthon maradó ember miatt érdemes streamingen bemutatni egy filmet, a mozik híján. Lásd Wonder Woman '86 és az HBO Max premierje.
-
Persie12
aktív tag
válasz
hegylako01 #25 üzenetére
Kérdés hogy minden idei tv megkapja vagy csak a drágább eszközök. Van egy sejtésem hogy csak a felsőbb szegmensbe pozícionált tvk privilégiuma lesz. Ja meg a szinkron megléte/hiánya is kérdéses számomra hiába lesz elérhető nálunk is. Netflixen is sok a feliratos tartalom, ami engem speciel nem mindig zavar, de van amikor az asszonnyal nem mindig érzünk késztetést az angol szinkron, magyar felirat kombóra.
-
hegylako01
tag
Itt van a Sony-s szolgáltatás linkje.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Jesus_Shaves #19 üzenetére
Nekem az oleden a Netflixen nézett sima 4k vagy jobb esetben DV tartalom qrva jó , még úgy is , hogy nálam a net igen "vérszegény."
-
Nem vitatom, hogy túlzás, mert ezt igazán összemérni csak olyan tartalmaknál tudtam eddig, ami megvan bluray-en is. Ugyanakkor tavaly márciusban lépett meg a Netflix egy - átmeneti - minőségrontást a megnövekedett forgalomra hivatkozva. Számomra a legfőbb probléma az a streaming szolgáltatókkal, hogy nincs semmi biztosíték az ilyesmi ellen. Most még mondhatod, hogy oké, akkor letöltöd a bluray-t, de ha a terjesztés joga kizárólag egy-egy szolgáltatónál lesz, akkor nem fogod tudni elérni csak abban a minőségben, amit ő elérhetővé tesz. Márpedig biztos vagyok benne, hogy minél több előfizetője van, annál jobban vágja majd a budge-t a szerverpark alatt.
-
törölt tag
Illetve egy BD lemez áráért adnak egy havi on-demand műsort. Arányaiban még úgy is sokkal olcsóbb, hogy mostanában nem volt sok időm nézni. De én is a kábeltévé alternatívájaként kezelem inkább, és hát egy más világ.
#23 Jesus_Shaves
Lemezen valószínűleg ezután is éppúgy terjeszteni fogják az anyagokat. -
korren
aktív tag
válasz
Jesus_Shaves #19 üzenetére
Azèrt barokkos túlzás a Netflix UHD stream-jèt a FullHD-hoz hasonlítani.
Rendben van a kép és a hang is, van Atmos sáv is, de minden 5.1, sok a Dolby Vision tartalom is.
Biztosan szebb lehet a BD-n megvásárolható film, de még mindig a legjobb alternatíva kis hazánkban, mind a ker.TV-s szemét, mind a BD film/sori gyűjtögetès helyett. -
Azt remélem senki nem gondolja komolyan, hogy a streaming minőségnek a helyi hálózat sávszélessége az akadálya... ott spórolnak, ahol tudnak, nyilván nem kifizetődő rendes UHD minőségben (és még inkább normális hangsávval) streamelni a filmeket. Elég megnézni virágboltban a Netflixes rip-ek méretét. Épp ezért nem tetszik ez a streaming-only irány, amit már a Warner is fontolóra vett. Ott trónol a szobában a félmilliós tévé, és olyan képminőséget nézhetünk rajta, mint 10 éve az FHD korszak hajnalán.
Személy szerint én valamiféle P2P elosztásban látnám a jövőt, nyilván a helyileg tárolt adatok titkosítását meg kellene oldani, de így ha kevesen néznek egy filmet, akkor azt nyilván a szerver direktben ki tudná szolgálni, a népszerűeknél meg mehetne az - ördögtől való - peer to peer átvitel. -
Envo_
aktív tag
Na és mi van akkor, ha ha ezzel a streaminggel nem akarnak hasznot húzni, hanem csak a tv-iket akarják ezzel reklámozni, mert a többihez képest ez egy "bónusz"? Ezt egy teljesen laikus vásárló úgy látja, hogy az összes másik gyártó tv-jéhez képest ez egy plusz és simán a Sony tv felé fog hajlani, hogy megvegye. Indirekt haszon.
(Tudjátok van ez az elmélet, hogy egy terméket akkor vesz meg a vásárló, ha legalább egy dologban jobb mint a többi, de egyik másik szempontból sem rosszabb. Ez ide teljesen igaz lesz.)
-
Huntszy
tag
Én a Netflixet csak lokális fileokkal tudom párba állítani. Nincs más streaming előfizetésem. Nem állítom, hogy más streaming szolgáltatókhoz képest rosszabb/jobb mert nem tudom. De egy simán
letöltöttmegvett 4k tartalomhoz képest elmarad. Az említett epizód eleji lowresról nem is beszélve. De maga az app nagyon kényelmes. Pont emiatt tervezek is a jövőben egy Plexet itthon fellőni a fileoknak. Az is hasonlóan kényelmes elvileg a Netflixhez képest. Legalábbis mindenképp jobb mint a mostani mappa rendszerezgetős, hanyadik résznél is tartottam megoldás -
Persie12
aktív tag
Köszi szépen srácok! Én is ha néha előbb gondolkoznék akkor megspóroltam volna a gépelést nektek mert közben megtaláltam ezt:[link]
Hogy kicsit on is legyek, mint említettem idén tv vásárlás lesz és Sony-t szeretnék szóval kíváncsi leszek hogy vajon minden idei tv megkapja e a funkció vagy csak a csúcs széria. -
aujjobba
addikt
-
Persie12
aktív tag
Lehet hülye kérdés de hátha tudtok segíteni képbe kerülni. Ha mondjuk netflixen a prémium előfizetésem van amibe ugye már beletartozik az UHD felbontás akkor nettől függetlenül 4k tvn 4k lesz a megjelenített műsor is vagy az sávszélesség függő is, nem csak megjelenítő+előfizetés? Jelen pillanatban ilyen előfizetésem van de csak Full HD tv-vel használom. Év vége felé terveztem beszerezni 4k-s tvt új konzollal és ez miatt kérdezem hogy akkor majd milyen felbontással fogom tudni nézni.
-
-
Busterftw
nagyúr
Igy van, ezt egy fix promocio, azutan fizetni kell. Kesobb jon arazasi info. (tavasz)
Kapsz egy katalogust es creditert tudod az eppen moziban futo filmeket behuzni, minden mas meg ingyenes.
Utana gondolom lesz havi elofizetes plusz kulon veszel kreditet."Premium models get two years of Bravo Core and 10 credits to redeem for movies fresh off their theatrical runs, while some of the more affordable options include only 12 months and 5 credits. So, it sounds like recent blockbusters will need to be redeemed using credits, while the rest of the catalog is available to stream for free."
-
Huntszy
tag
Ez sajnos igaz. Hiába csorog kábelen át a gigás net a TV-re (oké nem tudom h a TV az 100-as vagy gigás, speckóban se találom) akkor is látszik, hogy nem olyan részletes a kép Netflixen, hiába van bekapcsolva az elérhető legnagyobb minőség. Sőt gyakran az epizódok eleje lowres és várni kell fél-egy percet mire highres lesz szal gyakran pont a bevezető rész néz ki ocsmányúl. Kicsit csalódás.
-
Huntszy
tag
Kezdetektől gondoltam, hogy ez lesz a helyzet. 2-3 szereplő a piacon még oké (Netflix, Amazon és Hulu/HBO pl), de mikor sorra kezdte el az Apple, Disney stb bejelentgetni már látni lehetett, hogy ez lesz a vége. Marad az, hogy az ember előfizet 1-2 cuccra amit gyakran néz aztán ha szemesz egy alkotással a szomszéd streamingen azt csak simán lekapja.
-
siposz
aktív tag
Első körben nekem azért tetszik a dolog, mint sony TV tulajdonosnak.
@aujjobba :
Vagy váltogatod az előfizetéseket hónapról hónapra. -
aujjobba
addikt
Persze, de azt sejtheted, hogy egy sajat szolgaltatast nem csak azert inditottak, hogy a premium TV-k tulajai ingyen hasznaljak. Elobb-utobb elofizetos formaban is jelen lesz.
Aztan pedig lehet tippelni, hogy mikor teszik a sajat cuccaikat exkluzivva a sajat platformon, vagy emelik az egig a licenszdijakat a Netflix fele.Mindegyik szereplo a sajat tartalmak iranyaba fordul, AppleTV+ vannak jo sajat gyartasu sorozataik (pl. Morning Show), Netflix-en ugyanez a helyzet (Stranger Things), Amazon Prime szinten (The Boys, stb).
Ezeket nezni akarod helybol harom elofizetes, vagy egy nCore fiok. -
-
aujjobba
addikt
Lassan ott tartunk, hogy ha szelesebb korben szeretnek tartalmat elerni, akkor otfele streaming szolgaltatonak kellene havidijat fizetnem.
Netflix exkluziv, Disney, Amazon exkluziv, AppleTV, most a Sony, stb.
Szeretnek leszokni atorrentrolvideotekarol, de nem konnyitik meg a dolgomat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat tévéin ingyenesen lesznek elérhetőek a Sony Pictureshez kötődő alkotások.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest