- OLED TV topic
- Projektor topic
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Senki9876
tag
Rendelkezik valaki itt ilyen notebookkal? Személyes vélemények érdekelnének
"Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
-
matteo_szg
őstag
-
satz18
őstag
válasz laposonly11 #71 üzenetére
Szinte már egyikben sem cserélhető sem a CPU sem a GPU. És ne feledd el, hogy azokon tudsz még 20%-ot húzni, miközben nem 60 hanem 40 db-t hallgatsz. Persze mondom ezt úgy, hogy nekem is mobil 1070-em van.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
laposonly11
senior tag
válasz Hurkaleves #70 üzenetére
Igen elnézést! Ez a laptopnak csomagolt asztali gép elmegy 2,5 órát minimális terheléssel, gondolom ehhez akkor egy 40-100.000 ft közötti értékű szünetmentes táp kellene (ha valakinek van ideje, kedve, akkor számolja ki melyik árkategória kell ide), ami ezt a teljesítményt hozza.
Tulajdonképpen akkor már lassan súroltuk, vagy meg is haladtuk azt az árat, amit kérnek érte és szerintem jobban megéri egy ilyen 3,3 kg-os mobil asztali laptop (táppal együtt), mint egyedül összerakni egy gépet az íróasztal alá, ami kb. 8-10 kiló és nem is fér be egy táskába!Már csak az a kérdés marad, hogy cserélhető e a VGA, mert semmit sem találtam erről a neten, pedig lényeges kérdés lenne!
Ordo est anima rerum.
-
Hurkaleves
őstag
válasz laposonly11 #67 üzenetére
és szünetmentes tápot még nem is írtál!
említésre méltó, mert a laptopok ugye órákat is elketyegnek hálózati áram nélkül míg egy "asztali" egyből kikapcsol.
a fogyasztás/teljesítményről nem is beszélve... -
AusWolf
őstag
Még egy volt PTE-s, üdv a klubban!
Én annak idején egy ilyet hurcolásztam egyetemre és vissza a koliba (másfél kiló). Játékra otthon várt az asztali PC, bár igaz, csak negyedévente mentem haza a távolság és a vasúti közlekedés miatt.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
laposonly11
senior tag
Pedig tényleg egy asztali árában van:
Ryzen 7 1700 3GHz 8/16 90207 ft
GIGABYTE GA-AB350-GAMING 3 alaplap 33152 ft
ASUS Radeon RX 580 4GB /DUAL-RX580-O4G/ 122900 ft
24 GB SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2.5" 64350 ft (21450 ft / 1 db 8gb)
SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2.5" 29990 ft
SEAGATE BarraCuda 1TB 7200 64 MB SATA3 12974 ft
ASUS DRW-24D5MT fekete OEM 4399 ft
LOGITECH S120 Speaker System Fekete OEM 2.0 5428 ft
GEMBIRD WNP-UA300P-01 High power USB WiFi adapter 300 Mbps 3255 ft
Gamer egér + ház kb. 15000 ft
HAMA Urage LED Illuminated
Precíziós leütés, extrém bemeneti sebesség és reakciókészség.
Választható és kikapcsolható billentyűzet háttérvilágítás: kék/lila/piros. 10085 ft
CHIEFTEC GPA-450S 450W 80% feletti hatásfok 10338 ftMICROSOFT Windows 10 Pro 64bit OEM magyar (FQC-08925) 42222 ft
= 444,300 ft
Ehhez még hozzájön a profi monitor ára. Szóval kiderült, hogy ez egy jó konfig jó áron!Ordo est anima rerum.
-
Perdedor
tag
Nekem bejön.
Végre egy AMD-s csúcslaptop. Bár egy kissé tényleg túlárazott.I am not a conspiracy theorist. I am a bullshit analizer.
-
laszlohu
addikt
Nem mindenki cipeli vonaton/buszon, pl. én sem, az asztali gépemet váltotta a notebook, jóval kissebb helyigényű, az asztalihoz képest,
viszont az ára pl. 15" - es monitorral biztos, hogy olcsóbb lenne, de pl. nekem is 15" - es notebook - om van, és így,
hogy nem cipelem "a" - ból "b" -be, így nekem kicsi a 15" - es átmérő, a 17" - es lenne ideális.
Persze megoldottam hdmi kimenettel, külső monitorral, de ezért így már több helyet is foglal. -
-
Dominó85
addikt
Y700-am egyszer sem throttlingolt még és halk hűtés mellett 70 C° fölé se ment. Nem a 2-3+ éves gamer notikra értettem. Amúgy az én laposom se egy könnyű darab. Táskával, tartozékokkal együtt 4,8kg. És érdekes nem vagyok egy gyurma, mégsem rinyálok itt a súlya miatt. Lehet bennem van a hiba.
* Péter - 06302461862 *
-
AusWolf
őstag
Ezzel egyetértek, de ha megvárták volna a mobil Ryzent, és azt rakták volna bele, akkor talán nem kéne ennyi hőcső, és nem kéne ilyen vastagnak lennie sem. Persze van, akit ez mind nem érdekel, és megveszi, mert gyors, meg mert áemdé, de én személy szerint szeretem, ha egy gép nem csak gyors, de a többi jellemzője is az ésszerűség határán belül van. Például full tower PC se kéne soha (legfeljebb ingyen).
(#60) laposonly11: +1. A csuklófűtésről nem is beszélve, ami géptől függően elég idegesítő tud lenni.
-
senior tag
A Lenovo karcsú gémer szériáját legjobban az az élményem jellemzi, amikor az Overwatch alatt a proci (i5-4210H) szépen felkúszik 100 fokra, majd throttling, de ez se elég neki, szépen félfűti a GPU-t is (GTX860), és én meg nézem, hogy lett minimum grafikán 15 FPS. Nyilván ez a játék optimalizálatlanságából fakad, de érdekes módon a proci órajelét (pontosabban a szorzót) csökkentve megszűnt a throttling.
Ilyen az Y520-asommal soha nem fordult elő, ami véletlenül vastagabb darab volt.Nem kötekedni akarok, de szerintem te is olvastad a cikkben, hogy nincs throttling. És ez 8 nagyon 16 szálon, nem 4/8, mint a tesóknál.
Itt valaki végre a fejéhez kapott, hogy "ugyan már tegyünk alá egy rendes hűtést". Ennek részben az is az oka, hogy a két AMD hardver elég forrón szeret járni, de ez sejthető volt. Ha vennék, én is Ryzen1700+1070-re fizetnék be, de a sok hőcső sosem ártott még a teljesítménynek.Az ár szerintem is magas, de egy jó monitorral nem jön ki sokkal olcsóbban egy asztali gép sem.
[ Szerkesztve ]
-
laposonly11
senior tag
Hát igen, 32GB-nál nagyobb ram igénye esetén tényleg macerás, bár kíváncsi vagyok hogy ebbe a laptopba mennyi memóriát lehet pakolni?! Egyébiránt még mindig olcsóbb, de nem kényelmesebb laptoppal mászkálni A és B pont (munka, otthon) között és mindkét helyen elhelyezni hozzá egy külső profi monitort, egeret, bill.-t, mint mindkét helyre venni egy egész asztali munkaállomást.
Ordo est anima rerum.
-
KisDre
senior tag
48GB ram és 27" monitor, amiket írsz azért munkakörnyezetben is a jobb kategória. Általában 2db 23-24" monitor van a ram meg 4GB-től 16GB-ig ki is fúj általában egy irodában ahol sok dolgozós gép van. Laptopra meg minek teszel billentyűzetet? Az egeret még megértem.
KisDre.artstation.com
-
Dominó85
addikt
Az egy dolog, hogy használat közben nem nézem, de vajon mi az oka, hogy több, mint 2x annyi hőcső van ebben, mint egy GTX 1070-es notiban? Azért ez számomra jelzésértékkel bír. Na meg ha prezi, ha nem, attól még batár egy dög. Vannak ám "powerful, yet thinner, well designed" gamer laposok is. Ez nem az! Az ára pedig önmagáért beszél. Ilyetén formában én (magánvéleményt írok mindig) nem ajánlanám senkinek sem. Ár/érték/design - 10/4
* Péter - 06302461862 *
-
-
Dominó85
addikt
válasz cintula187 #50 üzenetére
Nézz meg egy Lenovo Legion Y700 vagy Y720-at. De az én GTX960 4GB Ideapad Y700-am se ilyen böszme vastag... Vicc, ahogyan kinéz ez a fenti ROG. No meg mi az a retek sok hőcső te jó ég. Mintha egy atomerőművet kellene lehűteni... Egyelőre ez az AMD-s próbálkozás egy hamvába holt ötlet, legalább indokolatlanul drágán és meggondolatlan kivitelezéssel (lásd 1*16GB, találd meg a párját vagy add el egyedül és vegyél kit-et). Ránéztem erre a laptop szörnyetegre és a régi Pentium III-as laptopok ugrottak be róla. Én fanboyoknak sem ajánlanám.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Vesa
veterán
válasz laposonly11 #52 üzenetére
Nem csak ez a lényeg! Photoshophoz sem alkalmas a laptop, több okból. Egyrészt, lehetetlen profi szinten tapipaddal dolgozni, ha meg már egeret és rendes billentyűzetet teszel rá, akkor értelmét veszti a mobilitása.
Komoly grafikai munkához profi monitor kell, amit egy 15/17inch-es laptop panel az életben nem ad meg, már csak a mérete miatt sem. Már egy 27-es monitoron is éppen csak elférünk a GUI-tól a munkaterületen. És akkor még nem szóltunk az sRGB/AdobeRGB színhűségről. Aki nagyfelbontású nyers RAW fájlokkal dolgozik PS-ben vagy LightRoom-ban, annak 48Gb RAM alatt nem is érdemes belekezdeni semmibe, ennyit szintén igen ritkán kínál laptop.A tudomány a valóság költészete!
-
laposonly11
senior tag
válasz matteo_szg #40 üzenetére
A grafikusnak lényegében 2 kategóriája van!
Egy magazin tördeléséhez, grafikai munkálataihoz, az Adobe InDesign, Photoshop, Ai, programokhoz nem kell komoly munkaállomás, ezekhez még egy integrált vga-val rendelkező ultrabook is elég, pláne egy marketinges, akinek a melójához még cpu teljesítmény sem kell.
Ezek az emberek a ROG-ot nem a munkájukhoz veszik, hanem hogy munka közben, után, játszhassanak rajta.
A "munkaállomások" azonban azoknak készülnek, akik komolyabb 3D grafikával is foglalkoznak, terveznek, pl. mérnökök, építészek, 3D grafikusok, na ott már kell a CPU+VGA teljesítmény, előbbi ereje főleg a kész képanyag rendereléséhez, a vga teljesítménye pedig a menet közbeni, minél akadásmentesebb munkához.[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
laposonly11
senior tag
-
prolad
addikt
Szerintem elég jó lett, egy versenyképesebb VGA kéne bele, nem tudom, valahogy toljanak bele egy vegát, akkor már nyugodtan oda lehet tenni a konkurens inteles gépek mellé.
-
Zanik
addikt
Aki mobil munkaállomásnak ilyet vesz, az nem normális! Egy i7HQ+Quadro kombó simán lepipálja, és közben nem kell megsüketülni vagy a kezünket megégetni.
Amúgy munkaállomásnál pl. nem gond a kevés csatlakozó, hisz elsősorban amúgy is dokkolóval használják őket. Jelenleg egy HP 8560w-t használok, és az egyetlen gondom vele, hogy iszonyat nehéz, szóval szar cipelni, nem igazán mondható rá a "mobil" jelző. De érik a cseréje, pont most próbálom győzködni a vezetőinket, hogy felejtsék már egy a 2.5kg-os notebook-okat, és egy Zbook Studio G4 vagy inkább egy Dell Precision 5520 mennyivel mobilabb megoldás lenne.[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
->Raizen<-
veterán
válasz Armagedown #36 üzenetére
Nem pocsek csak maxon lett megnezve magas minosegu tobbszoros elsimitassal, persze hogy azt nem birja de ha fx aat raksz ra csak mindjart repulni fog, nem jol tesztel a ph...
-
matteo_szg
őstag
Ha hazánkról van szó, akkor ASUS és Lenovo párharc van notebook fronton, és mindét gyártó szép mennyiséget ad el gaming termékből. Monitor fronton pedig a Samsung és LG dominancia mellett olyan igazán komoly harc nincs ASUS és Acer között. Soha nem is lesz egyébként, főleg nem világszinten a közös gyökerek miatt. Bár, ez most lehet nagyon érzelmesen hangzik.
Hasonló paraméterrel nem készülhet gép a tudomásom szerint, a GL702ZC AMD-exkluzív, csak az ASUS-nak engedték, hogy megcsinálja. Hogy ez az exkuzivitás mennyi ideig tart, nem tudom, de vélhetően a Ryzen Mobile megjelenését követően már senki nem akar ebbe az irányba menni. Pláne, hogy a Kaby Lake-R ultrabookok i7-es verziója hozza U-s prociként a 4 mag/8 szálat, a H-s verziók, ami talán már Coffee Lake lesz, 6 mag/12 szálat. Jóval szerényebb fogyasztás mellett.
jupiiii
-
ribizly
veterán
Azt nem vágom, hogy az ASUS miért nem akar mennyiséget eladni soha. Amikor az Acer meg asus párharc meg a top monitorok esetében, akkor is az árazáson "bukott" az ASUS. Reméljük hamar jönnek a hasonló paraméterekkel megáldott, olcsóbb gépek!
Egyébként pedig tök jó, hogy végre ebben a szegmensben is odacsap az AMD!|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
matteo_szg
őstag
Rengeteg ügynökségnél, magazinnál, egyéb marketinges cégnél dolgozó grafikus, tördelő használ notebookot tartalomgyártásra. Akár Macbook Pro-t, akár bazi erős Windows-os notebookot. És bizony elég sokan választanak ROG-ot, Legiont vagy pl. Alienware-t erre a munkára. Pláne, ha még játszani is szeretnek szabadidejükben.
jupiiii
-
knajf
senior tag
vajon mit tol majd zec ben meg eth ben?
a régi rendszerből a megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=knajf
-
Vesa
veterán
Grafikus munkaállomás? Huhh...
Eleve Republic Of Gamers Ez tehát determinálja a célcsoportot, ami nem a művészek.
Továbbá, laptop-on kizárólag mazochisták grafikáznak. Maximum arra jó, hogy terepen bemutassunk egy kész anyagot, de ezen dolgozni nem lehet. Arra ott vannak a rendes desktop workstationok!A tudomány a valóság költészete!
-
Armagedown
őstag
Pocsék a teljesítménye a GTA 5ben, emiatt inkább nem fogom megvenni
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
acura13
aktív tag
Sziasztok
volna egy ROG GL553 gépem..WIN10 oprendszerrel
két napja kezdte el, hogy a fedél lecsukása után, nem indul el, teljesen kikapcsol...A bongészö kérdi hogy visszaállitsa-e az oldalakat, a megnyitott Word dokumentum hibás lett...
Eddig normélisan alvo állapotba került..Beállitásoknál is az van megadva neki..
2 napja viszont fullra ki is kapcsol.
Mi lehet a gondja??koszi
Motorola Edge 40, Lexus GS 300, Asus ROG, Motorola Razr V8(retro)
-
Lacok
őstag
Az Asusnak ezt a gépet nem a ROG sorozaton belül kellett volna kiadni és nem ennyiért. Mert játékra még mindíg jobb választás egy Intel + Nvidia kombó házon belül hasonló áron.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
Legyes
tag
Szerintem ez inkább egy nagyon jó ár-érték arányú workstation (hisz' kb. minden megvan hozzá benne), nem annyira gamer cucc. A gamingnek még mindig a 4 erős mag kell, erős GPU-val. A wokstation kategória viszont inkább CPU/thread intenzív (virtualizáció, development, adatbázisok, ...)
-=LeGyEs=-
-
hemaka
nagyúr
17col azt még hetente cipelni a vonaton/buszon is jó móka lehet. Sosem értettem minek egy ekkora noti.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Sanchez638
addikt
Egy gamer notiba miért van még merevlemez?
(#23) TBMC Állandóan ez a téma, mert nagy minek ez, 3kg-os. Te cipelsz egy 25 kilós komoly gépet? Nem veszel egy ilyesmit és ha kell akkor el tudod magaddal vinni. A géphez monitor is kell, egér bill, hangszoró stb.
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
Az a marketing része.
A valóság meg az, hogy sok embernek csorog a nyála erre, mint munkagépre.
Persze, hogy gélymörnek akarják eladni, mikor az kezd lenni a húzószegmens a PC piacon... de attól még nem kizárt a munkás felhasználása.Mondjuk szerintem ezt ilyen kicsit AsRock-féle "polgárpukkasztásnak" szánta az ASUS, meg kicsit erődemonstrációnak is, meg tényleg benne van a fanbyo edition feeling is, amit már alőttem írtak.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
AusWolf
őstag
Érdekes, hogy asztali Ryzennel nem melegszik (nagyon). Már a cím elolvasása után durva throttlingra számítottam, de ez így nem rossz. Csak a zajszint, meg az ár ne lenne olyan magas! Ennyiért már Core i7-es, GTX 1060-as laptopot is lehet kapni, ami szerintem sokkal jobb választás. Ez a gép kicsit ilyen fanboy editionnek tűnik nekem.
-
.mf
veterán
-
-
Meteorhead
aktív tag
Köszönöm a tesztet. Instabuy! Kár, hogy októberig várni kell rá. (Illetve kár, hogy 1*16 GB RAM-mal adják 2*8 helyett. Bosszantó, hogy a kétsávos memóriához még 45 ropiért vennem kell még egy modult, ami csak szerencsés esetben fog patentul együttműködni a gyári Samu RAM-mal. Tudja valaki, hogyan lehet biztosra menni?)
Amúgy én is munkára/otthonra veszem. triSYCL fejlesztés, ComputeCpp-s sugárvetés, ritka mátrix szorzás, numerikus integrálás orrvérzésig, végre tudnám tesztelni a Rocm OpenCL runtime-ot... otthon pedig XCOM2, HotS, filmek... jó kis gép ez.
-
Rover623
félisten
A háttértárak esetében kicsit sajnáljuk, hogy kizárólag SATA3-as SSD-k állnak terítéken (512 GB-ig), egy NVMe csatolós példány biztos, hogy tudna gyorsítani a gépen.
primus inter pares
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz ->Raizen<- #12 üzenetére
Egyelőre a korábbi tesztekkel való összevethetőség miatt vannak ezek a beállítások, de már dolgozom azon, hogy egy vagy két kisebb erőforrás-igényű standard mérési sor is legyen, főleg mert készülünk olcsóbb gamer notikkal is
-
félisten
válasz ->Raizen<- #12 üzenetére
Hát azért aki Asus Rog gépet vesz 600 K ért annak illene tudnia. egyébként a ROG sorozat egyértelműen játékra van szánva,( mint ezt a ROG jelentése is mutatja ugye) ez a grafikai munkaállomás duma inkább csak belemagyarázás vagy megmagyarázás, ilyesmi, bár arra kétségtelenül megteszi.
jelenleg ez mellé a proci mellé egy 1070 kellene és helyreállna a státusza . RX 580 65 wattal kb a mobil GTX 1050 ellen elég.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz ->Raizen<- #10 üzenetére
valószínűleg azért mert a konkurenciában nem okoz akkora problémát az 1070-1080 nak ez a dolog.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
->Raizen<-
veterán
Eléggé brutális , 8 mag 16 szállal throttling nélkül egy notebookban. Ez igen! Hordozható munkaállomás.
Ez a mondat is durva kicsit: "Ami AMD-fanoknak egyben kötelező választássá is teszi"De azt továbbra sem értem, miért kell így tesztelni. Az abszolút csúcs asztali gépeknél/ vga kariknál még megérteném miért raktok mindent maximumra, super sampling aa-val egyetemben stb. Miért nem lehet úgy tesztelni, ahogy azt a józan ész diktálná? Pl egy igp-t lowon 720p-ben egy gamer notit fhd-ben aa nélkül max részletességgel stb stb.
-
tibaimp
nagyúr
Mondom én, hogy nem lett rossz ez a Ryzen! Viszont amit nagyon sajnálok, hogy a vega olyan lett amilyen lett. Kár, hogy ott ezt a bravúrt nem tudta megismételni a amd.
Most olvastam, (nem itt), hogy az nv a 1070 reviziójára készül magasabb mag/mem órajellel és több aktív résszel a gpu-ban (kb. a notikban használt 1070 várható asztaliba is 1920 vs 2048 cuda mag).[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
imibogyo
veterán
Hát szerintem ahhoz képest, hogy mekkora "batár" a ház, ahhoz képest nem erőltették meg magukat a csatlakozók számában...
-
wsanyi
aktív tag
Sőt, még többe is.
Ez egyébként egy grafikus munkaállomás, tehát olyanoknak való, akik elutaznak valahová, de szeretnének közben dolgozni is. És mindezt még valamelyest hordozható notebook-kal. Játékra tényleg jobb lenne nvidia, csak ott meg nem működik a Freesync. Inkább talán vega 56 alacsonyabb órajelen?
[ Szerkesztve ]
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
Riddick77
tag
Az ár-ig olvastam a cikket...
KL
-
villamos
őstag
Gyors számolás és egy kis google után egy asztali gép hasonló alkatrészekből nagyon durván 450eFt -ba kerülne. Az ismertekhez kerestem egy asztali megfelelőt, a nem ismert komponenseket (pl. monitor,alaplap) saccoltam.
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
félisten
AMD vs noti? Kizárt.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
laszlohu
addikt
Ha OS nélkül olyan 200 000 Ft - ra lemegy az ára, akkor biztos beruháznék egyre.
-
snecy20
nagyúr
Lehangoló ez az ár...
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla