Új hozzászólás Aktív témák
-
HoSzeE
csendes tag
Sziasztok
valakinek esetleg nincs biostar rx580-hoz biosa?
marka fontos h stimmeljen es ritkasag, tudom. :/ -
Sanchez638
addikt
Látván a sok macskajancsit, aki elégedetlenkedett, és milyen szr, hogy nem történt előre lépés, de azért nekik is megvolt a széria..
Számom az adatlapomon.
-
Necronom
senior tag
Sziasztok,
Nemreg vasaroltam egy Gigabyte RX570-et, viszont sajna valamiert letiltja a CEC verzerlest HDMI-n
Ez nem jo, mert pl a tvboxomnak (is) kellene
Megprobaltam display porton, ugy a CEC ugyan jo, de pl youtube olyan mertekben csuszik a hang kis ido utan, hogy az mar vallalhatatlan - erdekes mod mas online median nem, localban sem
Megprobaltam a W10 alal letolttott driverrel is, es egyet en is leuhuztam a radeon oldalarol, igazsag szerint semmi sem valtozott hangilag, sot inkabb doglik az egesz rendszer....visszaalltam a W10 driverereVan valakinek erre valami okossaga?
TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok adott egy Asus Radeon RX 580 Dual OC videókártya, 4GB GDDR5, 256-bit..... a probléma, az, hogy teljes felbontásban, recseg a hang pl youtube. Full hd-ban nem tapasztalom, a recsegést, egyébként a monitor, amit használok, 4k-s tehát nem lehet szűk keresztmetcet. a proci használat, megugrik 40-50% teljes felbontásnál, mig full hd-nál, kb-2-5%. Legújjabb radeon driver van rajta. mi lehet a probléma? A segítséget előre is köszönöm!
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem van hozzátok,hogy rx580nitro kártyám biosát lehet írni valahogy?
Üdv#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Kruz
csendes tag
Valòban
-
Bukta01
csendes tag
Lehet, hogy már jelezte más is, de szerintem a 570-es és 580-as fogyasztási adatai össze vannak cserélve a 470-es és 480-as adataival 7. oldalon levő táblázatban
-
AtHoS
nagyúr
válasz Purple_46 #365 üzenetére
Ez rád is vonatkozik:
Ez a megfelelő topik a további kérdezősködéshez AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580
Szerk.
Amúgy, ha nem 470-et akarsz váltani, akkor viszont a másik topikba azért írd le, hogy milyen proci lesz mellette és milyen felbontásban kívánod nyüstölni
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz bela0304 #362 üzenetére
Nem ez a kártya fő topikja, de Sapphire-ék oldalán a Specification részen [link] 1750 MHz, 7000 MHz Effective olvasható, szóval minden rendben a kártyával
7000 / 1750 = 4 -> GDDR5 működéséből adódik [link]
Ez a megfelelő topik a kártyádhoz további kérdezősködéshez AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580
read-only mode on the forum
-
bela0304
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon értek a videokártyákhoz (csak minimálisan játszom). Most vettem egy SAPPHIRE RX580 4GB GDDR5 NITRO+ 11265-07-20G kártyát. Gépbe szerelés után javaslatra futtattam a Unigine Superposition Benchmark-ot. Itt tűnt fel, hogy a Memória órajele 1750 MHz. A specifikációkban 7000-t írnak. Ez mitől van?
Mint írtam nem értek hozzá, ezért bocs, ha hülyeséget kérdezek. -
senior tag
Hello!
Ha a chill funkció be van kapcsolva állandóan, azaz nem csak játék közben, akkor az nekem most jó vagy rossz? Vagy van értelme ezt a lehetőséget kikapcsolni egyáltalán?
-
senior tag
Na lecseréltem Rx580-ra a 1050Ti-t.
Kapásból nem ismeri fel a kettes számú monitorom dvi-on keresztül. Nvidiánál ez simán ment.
Érdekes, mert indulásnál a bios kép még jön mindkét monitoron, aztán ahogy tölt be a win10 (64) kikapcsol és oprendszerben nem is találja többet.
Erre mi lehet a megoldás? -
gidalight
tag
válasz NdrewSunix #358 üzenetére
mindenképpen
-
senior tag
Sziasztok!
Érdemes cserélnem 5 000 EFt ráfizetéssel a Gigabyte 1050 Ti 4gb OC Windforce garanciális kártyámat egy Pulse RX 580 4gb -ra, ami szintén garanciális még majd 2 évig.
Köszi,
Ndrew -
morzsaja
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy Sapphire pulse Rx570 4gb-ot, driver települt, de ezzel leállt a dvi kimenet. Hdmi-vga adapterrel van csatlakoztatva a fő monitorom (az működik rendesen), és egy tv van hdmi-dvi-d (single link, csak 1366x768 a tv) kábellel a videókártyához. Driver telepítése előtt működött a dvi, most csak boot-olás közben működik. Amikor indul a Windows, a karikák pörögnek, majd elsötétül mind a kettő kijelző, utána már nincs jel a dvi-on, és a windows lógó nélkül még pörög egy kicsit, majd betölt minden normálisan. Ddu-val leszedtem az előző driver-t, régit-újat (cd-ről régit, majd 19.2.1) feltettem, a gépem bírja a terhelést (táp jó), bios is friss. Régi kártyámon (gt740) simán működött.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
nagyon fura, hogy ezekben a mérésekben a 980ti a 1070 alá jött... mindenhol máshol úgy láttam, hogy gyorsabb annál...
https://youtube.com/user/nuke7
-
hhenry
őstag
Mennyivel jobb ezeknél egy 1050 ti?
-
poli27
veterán
Az Asus strix top rx580, elég hülyén szabályozza a ventit,55 fokig nem megy, utánna meg mint az állat 40% felpörög, most afterburnerrel levettem(mivel a saját progijában nem lehet 40% alá vinni a ventit) csendesebbre, így állandóan megy 15% körül a venti rajta. gondolom az jó így nem? még a speedfant nézegetem, csak még nem jöttem rá hogyan kell beállítani
-
novakalex
aktív tag
Sziasztok,
Szerintetek most melyiket érdemesebb megvenni RX 580 vagy GTX 1060 játékra?
-
jacint78
addikt
HDMI esetén el is hiszem, mert alapban korlátozott a dinamika azt át lehet álítani. Amúgy monitorhoz HDMI-t használni elég nagy kínlódás, az maradjon csak a TV-nél.. A BIOS-nál sejtettem, hogy az élsimításra gondolsz, de ez is csak régi nem uefi bios-os lapoknál lehet tényező és egyáltalán nem számít. Tehát minden érved butaság és inkább kíméld meg ettől a butaságtól a fórumot, köszi.
type your text here..
-
Raymond
félisten
Ki irt ilyet? Azt mondod szar a kep es amit leirsz az akkor van amikor 16-235 Limited RGB megy ki egy monitorra. Ez az NV kartyaknal konnyen lehet ha HDMI-vel van rakapcsolva mert TV-nek veszi es arra ilyet kuld. A kerdes az hogy Windows-ban is szar a kep? Mert ha igen akkor allitsd at Full RGB-re. Ha meg nem akkor meg jol van ugy ahogy van. A BIOS-ban olyan amilyen, mennyi idot toltesz es mit csinalsz ott hogy ez problema? A lenyeg az hogy ahogy mar irva volt nem szebb az AMD kartyak kepe mert fizikai keptelenseg hogy szebb legyen, akkor mas ha a ket kartya nem ugyanaz kuldi ki egy kijelzore. mint a Limited RGB vs. Full RGB eseten. Ezt meg a beallitasokban orvosolhatod es voila - ugyanaz a kep mind a ket gyartonal.
Mod: az eleje a hozzaszolasomnak meg az eredeti szerkesztetlen hozzasolasodra szol ahol azt kerdezted mit allits a Windows-ban hogy az a BIOS-ban latszodjon...
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Ciccuka
veterán
válasz jacint78 #345 üzenetére
Erre a kérdésre már válaszoltam. Bios-ba (és a post-nál) belépve életlenebbek fakóbbak a betűk (a betűstílusa is merőben más), de a Firefox-ban is életlenebbek kissé (1:1 mód esetén), crt szintű erős fekete helyett inkább nagyon sötétszürkének lehetne mondani ha túloznék. 10 év AMD használat után egyből feltűnt, hogy valami más.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
deja vu
addikt
válasz jacint78 #342 üzenetére
Na én inkább kiszállok, túl sok az off, és valami csoda folytán már pár hónapja nem voltam bannolva, még tartani akarom magam.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
jacint78
addikt
Hűha, ez olyasvalami lehet, mint amikor egyesek hallanak különbséget ha az erősítő tápkábelét cserélik.
deja vu
Mintha volna értelme 10 biten dolgoznia a kátyának, miközben a monitor 8 bites.. Bár a laikusokat biztos meg lehet győzni ezzel, hogy márpedig ők látják.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
deja vu
addikt
válasz jacint78 #339 üzenetére
Nekem van AMD és Nvidia kártyám is és semmi különbség, csak annyi mint amit távcsöves mondott, hogy az AMD alapból 10 bitre állítja, míg az Nvidia 8 bitre.
(#340) Ciccuka
Miért nem kalibráltatod be azt a monitort ha nem vagy megelégedve a képével?
[ Szerkesztve ]
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Ciccuka
veterán
válasz jacint78 #339 üzenetére
Már az elején rosszul indul (látványosan rosszabb a képminőség ilyenkor). FireFox 2D esetén nem annyira szembetűnő (itt nem annyira számottevő, de mégis zavaró, ha valaki már évek óta megszokott egy szintet). Hozzátenném, hogy az Nvidia 2D sebességben is javult ez elmúlt évtizedben. HD3300 (driver 13.1) és az R7 265 között is észreveszek minimális különbséget (driver 17.1), lehet ez az újabb driver sikere is.
-
Ciccuka
veterán
válasz jacint78 #326 üzenetére
Semmi baromság nincs benne. Saját több, mint 10 éves tapasztalatról beszélek. Itt van nálam egy GTX 1060 és valami borzalom az AMD R7 265 után (főleg Bios szinten elég látványos a minőségbeli különbség). Még az integrált HD3300 is megüti majdnem a R7 265 szintjét. Már bánom, hogy nem RX 570/580-ra váltottam.
[ Szerkesztve ]
-
motocoder
aktív tag
Ez a VGA frissités szót sem érdemel!
Meg is látszik az AMD bevételein...
Mélyrepülésben vannak a részvényeik[link] -
Raymond
félisten
válasz távcsőves #333 üzenetére
Nem is olyan regen futott le ez es megint itt van. Nincs kulombseg a ket gyarto kartyai kozott csak akkor ha csinlasz, mert digitalis a jel. Ha nem egyformak akkor a ket kartyan mas az RGB range vagy masok a gamma beallitasok vagy jaszik a szinekkel mielott kikuldi es nem 1:1 megy ki, de ezek mind vagy tudatosan a felhasztano alltal csinalt dolgok vagy az van hogy a HDMI bekotes miatt a meghajtok automatikusan TV-nek neznek valamit es limited RGB (16-235) megy ki a Full RGB (0-255) helyett es manualisan be kell allitanod hogy Full legyen. Ennyi. Egyik kartyanak sincs "szebb kepe" ha ugyanazt a jelet kuldod ki.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
Mely programok alatt veszi észre a különbséget? Az biztos, hogy CAD-es programok alatt nem láthatja, mivel azok alatt egy játékos kártya max. 8 bitet tud. Egyébként még mindig nem érted, hogy az Nvidia, AMD a zsíros haszontól fosztaná meg magát ha engedélyezné a DirectX-en kívül is a 10 bitet, mert így 3x annyit elkérhet a Quadro, Firepro, Radeon Pro kártyákért. Szerinted a 10 bites grafikus monitorok kalibrálása alatt milyen kártyákat használnak? Professzionális Qadro, Firepro kártyákat használnak mert azokkal lehet a legjobban belőni. Vagy például nézd meg az Adobe honlapját, Photoshop-hoz is oda van írva, hogy csak Quadro, Firepro kártyával tud 10 bitet.
-
jacint78
addikt
Kicsit túltoljátok. Annó (10+ évvel ezelőtt) az AMD kártyák analóg (D-SUB) kimenete valóban jobb volt, csak vannak akik a mai napig azt mondják, hogy jobb az AMD képe. A matrox kártyáké mégjobb volt, de azóta az analóg kimenet megszűnt létezni.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
távcsőves
senior tag
Hadd idézzek. "nem én" Bearanyoztad a napom. Nem látsz Te minden betűben támadást véletlen?
@Deja vu: Húgom használ 10bit-es monitort, cad tervezéssel foglalkozik. Én nem láttam különbséget, de nem is nekem kell. Nekem koloriméterem van, és azt használom is, mert a kalibrációt én is észreveszem. Játékra vesznek ilyen kártyákat, és ha észreveszi? Ki vagyok én vagy Te, hogy ezt megkérdőjelezzem? Másnak meg más érzékelése átlagon felüli. A lényeget leírtam, mindegyik hardveren jó a képminőség, rég volt már Voodoo 3.
Szerk: várom már, ki lesz az aki megint azt írja vörös szemüvegem van. Előre leírnám ismét, a nagy ló---szt.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
Nekem van három 10 bites monitorom, igaz ezek már 8+2 bitesek, szóval nem natívak. Meg egy igazi 8 bites. Már nem gyártanak natív 10 bites monitort, már csak 1-2 db monitor rendelkezik natív 10 bites panellel például a NEC PA302. Az LG már olcsósít, és már nem gyárt igazi 10 bites paneleket.
-
TTomax
félisten
válasz távcsőves #329 üzenetére
Azt megnézem hogy te egy 8bit szinmélységü monitoron mikor látod meg a difit 8-10bit között...arra meg külön befizetek,hogy kinek van itt a forumon nativ 10bit monitora...a consumer TV-k nagy része is csak 8bit (meg még az se mind igaz,inkább csak 6-bit + FRC)nagyon kevés 10bites van ott is,[link]de egyébként a 35X.XX-es driverek óta már win 8.1-en is engélyezte az nVidia a 8bit+... amit az AMD és az nV is csak Direct3Dben tud 10bitet, (már ha valami támogatja leginkább madVR) OpenGLre továbbra is "pro" kártya kell...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
deja vu
addikt
válasz távcsőves #329 üzenetére
De a Radeon kártyák is csak játékok alatt tudják a 10 bitet, grafikai programok alatt nem, meg semmilyen más program alatt nem tudja. Le van butítva a Radeon kártya ugyan úgy mint az Nvidia, hogy vedd meg a Firepro, Radeon Pro professzionális kártyát. Meg eleve nem minden játék 10 Bites. Te használsz egyébként 10 Bites monitort?
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz HELLAFLUSH #327 üzenetére
Az NV driverben egy opció alapból kevesebbre van állítva (színmélység 8bit) míg az AMD driverében ez alapból 10bit. És igen, sasszemek ezt észreveszik (nem én). Mindkét gyártó driverében szabadon állítható ez, átállítod 10bitre és kész is. Vagy átállítod 8bitre AMD esetén és kész is. (és leshetted a boot képernyőt tv-n is, what a feature) Igazából, ha lehető legszínhelyesebb képet szeretnél, koloriméterel kellene kalibrálni, ez meg gyártó független eljárás.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz HELLAFLUSH #327 üzenetére
Ciccuka inkább ne fejtse ki, mindenki jobban jár.
Nekem az Eizo CX271 Nvidiával, az Eizo CS270 meg AMD kártyával van használva, az égvilágon semmi különbség. Meg még van itthon több professzionális monitor használaton kívül, de akárhogy nézem ez akkor sem igaz amit Ciccuka mond.Én biztos nem vennék RX580-at, de előbb már kifejtettem miért, de gondolom most nincs lehetőséged erősebb Nvidia kártyát venni. Így csak annyit mondok használd egészséggel!
-
HELLAFLUSH
őstag
fules: ) ) :
köszönöm a segítséged, akkor úgy gondolom időtálóbb az 580as, már csak a ram méretét nézve is és a DX 12 miatt is.
deja vu :
azért volt ilyen sok hasonló teljesítményű kártyám mert volt pl, hogy többért el tudtam adni mint amennyiért vettem de olyan is volt, hogy anyagi gondok miatt meg kellett válnom tőlük.
Ciccuka :
ezt kifejtenéd bővebben?
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz HELLAFLUSH #322 üzenetére
Ha a képminőség fontos akkor inkább AMD.
-
deja vu
addikt
Mi értelme van ugyan olyan erős kártyákra cserélgetni? Szerintem semmi. Vegyél minimum egy GTX1070-est, az már előrelépés, vagy ha belefér egy GTX1080-at.
-
füles_
őstag
Üdv!
Az RX 480/RX 580/GTX 1060/GTX 980 kártyák nagyjából ugyanazt a teljesítményszintet képviselik, de ez nagyon játékfüggő. 980-at mondjuk már nem vennék csak ha jelentősen olcsóbb, mint a többiek.
GTX 1060 előnye, hogy kevesebbet fogyaszt és több éves játékokban erősebb az RX 480/580-nal szemben. A Radeonok az újabb és a DX12/Vulkan játékokban erősebbek, mint a 1060. -
HELLAFLUSH
őstag
sziasztok!
most tervezek VGA-t venni és tanácstalan vagyok, hogy a 6GB-os 1060 vagy az RX 580 8GB legyen, ti melyiket vennétek?volt már rx470-em gtx 970 illetve 980 is, mennyire lenne előre lépés a fent említettek? tesztekben olyan nagy különbséget nem látok.
-
távcsőves
senior tag
Csak annyit szeretnék mondani, 3.5gb nem egyenlő 4gb... Na ennyit a szent másikról. Mikor esik le, ezek profit orientált cégek, az egyik pedig valóban kimagasló marketing osztállyal bír?
-
zseko
veterán
Engem az érdekelne, hogy a 7870oc kártyámhoz képest mennyivel jobb egy 570/580.
HR24.hu
-
Euromail
aktív tag
AMD-nél megszokott a hullámzó teljesítmény meg a vevőkör megtévesztése. [link]
És itt a vega [link]
Amd funok viccesek tudnak lenni amikor szellem kártyákat istenítenek ez már hit. Az amd egy vallássá vált.
Persze most végre jön itt valami de szerintem nem lesz olyan nagy szám jó ha beesik 1070 és 1080 közé teljesítményben de az ára meg egekben lesz és jön az új nv vonal is amik megint lejjebb nyomják teljesítményben. Szóval mindig egy lépéssel le van maradva az amd.
Használtan jobb vétel lesz egy 1080 mert lehet spórolni kb 30.000ft-ot
[ Szerkesztve ]
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
jacint78
addikt
-
félisten
Ott lesz egy nagyon fontos feature,-Abu írt erről valamit,- amit beépítenek. +10-15 % gyorsulást rebesgetnek. A GDDR5x is elérhető lesz a xx60 sorozatnál is. valamint kivezetik a 3 Gb modelt (szerencsére.) Ősszel és nyár végétől jönnek az új modellek.
A Volta bemutatkozik idén,[link] az időzítés sem véletlen, 3 hétre a Vega érkezésére. Szerintem ez egy demonstráció lesz, hogy ne izguljon rá senki a Vegára, megmutatják mire lehet számítania Voltától.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
TTomax
félisten
Okay,de ez most lényegtelen a beszélgetés szempontjából,a jobb árnyékolás amugy is csak a GDRR5X.es 1080at érintette, a 1060at nem... nem erröl ment a diskurzus,az AMDnél sincs ez másként,ott sem pakolhatsz fel akármit,igaz?
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Raymond
félisten
Nem ertetted meg mit irtam. Teljesen mindegy hogy jobb arnyekolas vagy nem, jogilag nem tehettek ezt meg. Ugyanugy ahogy csinalnak custom PCB-t az aktualis spec-ekkel csinaltak volna egyet ugy hogy menjen gyorsabb RAM, de nem csinaltak mert nem csinalhattak.
-
RX 580 és GTX 1080 között mióta van dilemma? Ha kell a teljesítmény, akkor megveszed az 1080-at. Ha nem kell, akkor meg az RX 580 és a GTX 1060 között választhatsz, s megveszed azt, amelyik jobban tetszik / olcsóbb / stb.
Hol van ez a jobbfajta árnyékolás meg hogy nem tuning? Az NV azt engedélyezte, hogy gyorsabb memóriachipek legyen rajta, lehet korábban ilyenek nem is voltak elérhetők. De ezek a komolyabb kártyák OC Edition névvel kell, hogy legyenek, azaz jóféle tuningos kártyák, nem frissítés.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
TTomax
félisten
-
Raymond
félisten
"És megint leirom,nem nem tuningott engedélyezett az nV,hanem jobbfajta árnyékolást a PCB-n ami lehetövé teszi magasabb órajelü memóriák használatát.Megint alapvetö tényeket veszel semmibe."
Az igaz hogy nem "tuning"-ot engedelyezett, de a masik fele nem igaz. Egesz egyszeruen arrol van szo most mar rakhatnak ra jobb RAM chip-eket. Technikailag eddig is megtehettek volna, de jogilag nem. Ezert van minden kartyan ugyanazon specifikacioju RAM, mert nem rakhatnak ra jobbat meg ha van is. Szerzodeses dolog az egesz - ha akarsz GF1060-at gyartani, ilyen komponenseket kombinalhatsz. Hutest es PCB-t ugy csinalod ahogy akarod, de X kartyara csak Y RAM mehet. Market control az NV reszerol. Ha ez nem lenne, azonnal itt lennenek a Super OC Gaming XXX Ultimate Golden Sample kartyak mindegyik kategoriabol a legjobb RAM-al amit a gyarto be tud szerezni.
-
TTomax
félisten
És?Mennyit is gyorsult vele?5-6%-ot?Hát az 580 mennyivel is gyorsabb mint a 480?A refresh 1080 többet fogyaszt?Hát az ára visszamente-e az eredeti 1080 árára amivel debütált?Átnevezték-e 2080ra?Akkor mivel is járt jobban az user?És megint leirom,nem nem tuningott engedélyezett az nV,hanem jobbfajta árnyékolást a PCB-n ami lehetövé teszi magasabb órajelü memóriák használatát.Megint alapvetö tényeket veszel semmibe.
[ Szerkesztve ]
-
Erről van szó, jelenleg nincs semmiféle refresh, ez a tuning-engedélyezés egy apróság. A Pascal refresh lesz majd valami, de az eddigi pletykák szerint az is ilyen tuning kiadás lesz az 5xx szériához hasonlóan, csak ott teljesítményben remélhetőleg nem ilyen +6%-kal akarják majd kiszúrni a szemünket.
Időben én kb nyárra tenném a Pascal Refresh-t, a Volta viszont tuti, hogy csak 2018-ban jön.
-
félisten
Gondolom tisztában vagy vele,hogy a gyorsabb memória semmiféle refreshez nem kötődik.Ez csak egy feature a gyártók felé.
A 2060-70-80 lesz a refreshez verzió az idén és bemutatkozik a Volta is."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Az NV megengedte, hogy gyorsabb memóriát szereljenek a GPU-k mellé. Ezen kívül semmi nem változott, nem fejlesztett az NV, még szép, hogy nem adnak új nevet, hisz a GPU nem változott. Ez pedig kevesebb, mint ami az RX 500 sorozatnál történt, hisz ott mégiscsak egy új GPU-t kaptunk. Igaz, szinte semmivel se gyorsabb, cserébe a perf / watt arány eléggé leromlott. Bár legalább olcsóbb(nak kéne lennie).
Amúgy nem piros, hanem szürke szemüvegem van.
-
TTomax
félisten
Nem egészen,a magasabb órajelhez jobb árnyékolás is kell.Ráadásul nem is nevezte át az egész termékcsaládot,és nem marketingel ezerrel hogy mekkora fejlesztés történt,mert nem is történt mint ahogy amd oldalon se...le kéne már venni azt a piros szemüveget,nem áll jól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest