Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS notebook topic
- A NEX üzletágat is leválasztaná az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konczi06
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék tőletek kérni! Holnap megyek egy nem nevezem nevén konzolbolt állásinterjújára és valószínűleg számíthatok olyan kérdésekre, hogy miért jobb az egyik konzol, mint a másik, stb. Ebben kérném a segítségeteket, mert igazából én mindkét konzolt szeretem. Szóval kérnék szépen érveket, ellenérveket a konzolokhoz, ugyan is én megvagyok lőve ilyen téren. Köszönőm Szépen előre is a segítségeteket!
-
Sonja
nagyúr
válasz
miklos0308 #574 üzenetére
Se a PS4, se az Xbox One nem támogatja már.
-
miklos0308
tag
sziasztok ti mit tudtok, hallottatok, olvastatok arról, hogy a ps4 támogatni fogja e a régi hagyományos crt tv-t??
-
rachmaninoff
aktív tag
Nagyon tetszik a PS4, meg Killzone és a sok-sok érv ugye... De nem akarom megbánni a vásárlást, ezért kivárok XO startig, hátha elcsábulok.
-
tarragona
csendes tag
PS4 ... csak mert mindenben jobb lesz
-
Darkstile
csendes tag
Eggyértelmű: XBOX ONE !!!!!!!!
-
sutyesz96
őstag
Durván kihalt a topic...
-
Dasfaf
tag
-
narumon
őstag
Nah most látszik igazán, hogy az interneten csak trollkodnak az emberek. MS engedett a követelések hatására, most azért anyáznak mert azért az első nap csak fel kell dugni aktiválni. (ezért anyázni már a szánalmas kategória komolyan mondom - főleg amikor ezért interneten anyáznak)
-
Mardel
őstag
válasz
Jovanny2 #558 üzenetére
Ha zavarja az mst az amit a gamestop elker, akkor a piaci igenyt kellett volna kielegiteni.
Mennyibe tartott volna egy hasznalt jatekok eladasaval foglalkozo online piacot nyitnia ami xbox livebol 1 kattintassal elerheto?
De gamestopon sem kotelezo eladni a boxos jatekokat.
Ez van mikor egy ceg a sajat erdekeit nezi es szembe megy a piaci igennyel. -
Jovanny2
őstag
Ez nagyon jó!.
Valahol azért igaza van az írójának...
-
Classius
aktív tag
100€-val még így is drágább.
Ha vehetnék én még mindig PS4-et vennék. -
Jovanny2
őstag
Na, alakulnak itt a dolgok...
-
Classius
aktív tag
FORDULAT! Nem lesz Xbox One DRM !
"A Microsoft rájött, hogy ugyanabból a közösségből került volna ki a vásárlóerő, aki hatalmas nyomás alatt tartotta őt az Xbox One-hoz bejelentett politikájuk miatt. A redmondi óriáscég feladta büszkeségét, hivatalos közleményben adta ki, hogy a következő generációs konzoluk tulajdonképpen az új hardverekkel feltupírozott Xbox 360 lesz.Az Xbox One esetében tehát nem lesz szükség kötelező internetkapcsolatra, nincs 24 órás bejelentkezés, minden játékot játszhatunk offline módban (persze a multihoz továbbra is kell net). A lemezes játékok szabadon cserélhetőek, eladhatóak és másodjára megvehetőek - nincs korlátozás, csak a digitális darabokkal szemben.
További jó hír az, amikor megveszünk a boltban egy lemezes példányt, azonnal letölthetjük az Xbox Live-ról a digitális testvérét, ha nem szeretnénk a meghajtót igénybe venni. Itt is lesz lehetőségünk offline játékra!
Öröm az ürömben az is, hogy régiómentesek lesznek az Xbox One játékok!"
-
sakeee82
aktív tag
Ha azt nezzuk, hogy a 7870 mennyivel erosebb a 7790-nel asztali konfiguracio esten, az eredmeny kb 40-50% is lehet. De a konzol nem pc, hiaba AMD-APU szolgaltatja a kakaot mindkettoben. Meg ugye az osszehasonlitgatas addig ertelmetlen is, amig nem lesz valamifele head2head test a ket konzolrol.
Nekem HD 7870-em van ami nagyon jo kartya, a cpu mellette egy AMD A10-5800k. Jo parost alkotnak, megha a Cpu eleg gyengecske is emelle a kartya melle. Ha a 2 konzol ennel a kombonal erosebb lesz, engem mar megvettek kilora. Es pedig papiron erosebbek! -
Jakesz
addikt
válasz
gyáliSanyi #546 üzenetére
Ez nyilvánvaló, ahogy most is az. Egy X360-PS3 hardverrel ellátott PC manapság kb Super Mariora elég.
-
gyáliSanyi
őstag
Köszönöm válaszod!
Másoknak:
Abban én is egyet értek, hogy "célhardver", így nem lehet összehasonlítani, csak hozzávetőlegesen érdekelt.
Ugyanakkor a fejlesztőknek is könnyebb úgy optimalizálni egy játékot, hogy csak egy adott CPU, GPU, RAM-ra kell figyelniük. PC-nél még nem biztos, hogy ugyan úgy fog kinézni. Lásd Crysis 3 elment a régi konzolokon, de csak DX11 kártyákkal fut PC esetében, amiknek már sokkal nagyobb is a teljesítményük. Ergó későbbiekben lehetséges, hogy 2x-3x-4x erősebb PC kell, mint amit a mostani PS4 hardvere tud. -
Mardel
őstag
válasz
MasterMark #543 üzenetére
Gondoltam nem kell túlragozni, hogy a nyáklapra, arra amin a cpu foglalatban lévő integrált apu is csücsül.
Ez arra lett írva, hogy módosított gpu lesza konzolokban, én meg írtam, hogy a módosítás kb. ennyi lesz a pc-s asztali verzió között.
Hisz az AMD-nek már elve az is hajsza az idővel, hogy az apu-kat időben összerakva leszállítsa (hisz az még mindig fejlesztés alatt van) nemhogy még sony és ms szájíze szerint mégegyedibbre szabja őket.(#545) MasterMark: Igen, csak PC-n többnyire csak a RAM, CPU, VGA, PCI foglalat van a lapon. Aztán te döntöd el, hogy miket pakolsz bele a lapnak megfellően.
Vannak integrált cpu-val szerelt lapok is, eddig még nem asztali PC-re nem voltak integrált RAM-osak, és valószínűleg nem is leszenk, mert az AMD dobta ezt a koncepciót PC-re. -
MasterMark
titán
Maximum a számitási teljesítménybe egyezhet, de ez nem egyenlő a grafikával.
Nem csak rá lesz forrasztva, hanem egy chip maga a CPU és GPU, mellesleg egy helyről kapnak memóriát.
PC-vel való hardveres összehasonlítás butaság és felesleges.
Egymáshoz képest, pedig majd ha meglesznek a tényleges gépek. (Mert tudjuk mi volt E3-on.)
szerk.: Nem is neked magyarázom, ahogy látom te éred. Nem a forrással van bajom, én is tudom, hogy ezt mondják, de ez nem így működik. (A grafikai teljesítmény dumán akadtam ki.
)
-
Mardel
őstag
válasz
Gergosz2 #539 üzenetére
Ez az AMD Radeon HD 7870 és 7790 közti fps különbség a felsorolt játékokban. Az adatokat meg innen szedték. [link]
Bár ők a 7790 OC tehát gyárilag tuningolt kártyával számoltak és 1920x1200-as (16:10) felbontásban.(#542) MasterMark: Olvasd már el mit írtam.
(A RAM lesz ráfforasztva.)
Az hogy egy chip a cpu meg agpu nem újdonság hisz PC-n már léteznek ilyen dolgok 2011 óta."PC-vel való hardveres összehasonlítás butaság és felesleges."
Lehet de konkrétan itt kérdezte valaki. És mások szerint papíron ennyi, ne nekem magyarázd meg hogy felesleges, hanem annak aki külön kérdezte, szerintem. -
GeneraL_XTX
veterán
Az normális, ha CM rom alatt 66%-on van az Android OS fogyasztásnál? Elég rossz az üzemidőm, hiába cseréltem rajta kernelt is (siyah)
-
Mardel
őstag
Nemhsizem hogy annyira módosítanák az asztali verzókhoz képest max annyival hogy ezekre rá lesz forrasztva a RAM, de a többi szerintem vanilla kaveri lesz.
Meg ott van, még, hogy ezek még csak a két gép eltérő komponensei közti sebességkülönbségeket vázolja fel, de ezt is amolyan elméletben.
A gyakorlati különbség ettől eltérő lehet. -
pzstm
titán
igaza van MAsterMArk-nak, ez is nettó baromság
FPS Comparison [3]:
----------------------Xbox One (7790)-----------PS4(7870)
Far Cry 3------------------28--------------------------37
Tomb Raider--------------44--------------------------59
Battlefield 3---------------30--------------------------46módosított GPU, célhardver, mindkettő egyedi architektúra, mindkettő célhardver. Teljesen más így a programozhatósága
Totál fölösleges összehasonlítani
-
Mardel
őstag
válasz
MasterMark #535 üzenetére
"Xbox One will have an 8-core 64-bit x86 Jaguar AMD CPU @ 1.6GHz, coupled with a GPU that’s very close to the Radeon HD 7790. The Xbox One will have 68GB/sec of bandwidth between the CPU/GPU and RAM, the GPU will have 102GB/s of bandwidth to a local 32MB SRAM cache, and another 30GB/s of bandwidth to gamepads, Kinect, and other peripherals."
"The PS4, in comparison, has an 8-core Jaguar AMD CPU, with a GPU that’s around the same level as the Radeon 7870 (which is significantly more powerful than the 7790). The PS4 has 8GB of GDDR5 RAM, providing 176GB/s of bandwidth to both the CPU and GPU. The Xbox One mostly ameliorates this difference with 32MB of high-speed SRAM on the GPU, but it will be a more complex architecture to take advantage of.
In both consoles, the CPU and GPU will be on the same die (an AMD APU). Just as the PS4 has 8GB of high-speed memory that is shared by the CPU and GPU, the Xbox One, by virtue of being based on the same APU heterogeneous system architecture (HSA), will probably be the same."
-
Mr Bond 007
őstag
-
Prof01
veterán
válasz
gyáliSanyi #532 üzenetére
Igen, erősebb.
PS4: Radeon HD 7870 szintű grafikai teljesítmény.
Xbone: Radeon HD 7790 szintű grafikai teljesítmény. -
gyáliSanyi
őstag
PS4 grafikában is erősebb lehet, mint az XBOX ONE?
Ha lehet olyan kérdezni, akkor melyik PC-s kártya teljesítményéhez van közel a PS4 hardvere? Nvidia és Ati-nál.
-
pzstm
titán
szerintem a 24óránkénti internet a lehető legkisebb probléma, amit észre sem fognak venni az emberek
Az elmúlt közel 3 évben 1 kezemen megszámolom hány órát volt offline a box
-
alevan
őstag
Ám nem értem miért megy ennyire a szájkarate, majd Nov-Dec-Jan időszak után leszek inkább kíváncsi.
-
ldave
félisten
Komolyan, még mindig ez a téma, hogy netkapcsolat kell az X1-hez? Nem lehetne továbblépni már végre?
-
Mister_X
nagyúr
válasz
errorcode06 #522 üzenetére
És akinek nincs vagy más telefonja van? Teljesen felesleges ez a csekkolgatás, újabb felesleges DRM.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
errorcode06 #520 üzenetére
Igazad van, miért is nem vesz mindenki egy mobil hotspotot (mert a stickeket nem kezeli majd az biztos) meg vesz mobilnetet egy olyan funkció miatt, ami tipikusan a becsületes felhasználóknak jelent kellemetlenséget?
-
errorcode06
őstag
válasz
sakeee82 #519 üzenetére
Mivel nincs penz, nem kell az Xbox, de nyugaton ez nem igy lesz...
Ez azért nem teljesen így van...
Láttam amit láttam de amikor megjelent a PS3, rohadtul nem zavarta az embereket a néhol 170-180-ezer forintos kezdőár (tudom-tudom, apuci anyuci) na meg persze ez a válság előtt volt. Akinek tetszik úgyis meg fogja venni. De ha megnézed azt hogy a box-hoz csomagolnak "kamerát" is, mindjárt nem drágább annyival.
Nyilván most a PS javára dől a mérleg, nem is kicsit, mivel nálunk valószínű csak jövőre lesz belőle valami
A nyugat meg nyugat, ahogy írtad...Aki pedig konzolt vesz, annak úgyis van otthon internet (konzolos ismerőseim közül sajnos sokkal több azaz ember aki virágboltból szerzi a játékokat, mind box, mind ps esetén). Egyébként is, nem hiszem azt hogy ez a 24 órás kötelező belogolás annyira ördögi lenne hogy ne lehessen megoldani. Lehet hogy figyel a "kamera"? Húzd ki ha nem ül senki a gép előtt!
Szóval nem értem mi ebben a para. Ja, hogy nem viheted nyaralni? Ugyanmár, nem hiszem hogy minden beloggolásnál 300 megát csekkolna az a box, hogy ne bírjá az mobilnet!
-
sakeee82
aktív tag
Teljesen feleslegesnek tartom a kulonfele "a PS4 jobb, az Xbox retek", az "Xbox jobb mert ez meg az" tipusu hozzaszolasokat addig, amig nem kaparinthatjuk meg a gepeket es sajat szemunkel nem latjuk mi realizalodott az igeretekbol. Ne felejtsuk el 6 egesz honap van hatra, addig az Msoft is es a Sony is valtoztathat barmit. Majd ha megjelent a ket gep es tobb millio ember tapasztalatat elolvastuk, illetve kiprobaltuk oket, akkor mehet a daralo, de addig...
Magyarorszagon eldolt a next-gen konzolok parharca, meg mielott kiadtak volna a gepeket. Mivel nincs penz, nem kell az Xbox, de nyugaton ez nem igy lesz... -
Mardel
őstag
[link]
Kicsit látszik, hogy a fazon nem igazán szeretne beszélgetni, mert tudja hogy kényes kérdéseket fog kapni.
Persze kitérnek arra, hogy ez az egész xbox oneosdi steam szerűvé kezd válni, persze kiemeli hogy steamen nem megoldott a játékok elajándékozása ha már megvettük, de Angry Joe felhozza, hogy azért steamen több és nagyobb akciók szoktak lenni, várható-e ez a live rendszerben, stb. -
Peat;)
veterán
Mert ezekben nem a klasszikus GPU van, hanem APU-k. A legújabb amd processzorokban láthatod mire képes egy APU - nem sokra, de a konzolokba a legújabb fog kerülni ami már jobb egy kicsit. Ezekből raknak bele egy rakattal az új konzolokba amennyire én tudom, tehát elég nehéz megítélni mire lesznek képesek. Én alapból nem értem ezt a pc-konzol párhuzamot mert gyökeresen eltér a felépítési logika laikusként megítélve és nem látom miért lenne olyan könnyű majd a pc-re portolni a konzolos játékokat. Az xbox360 sokkalta volt inkább PC közeli mint ezek az új konzolok ahol rengeteg magra kell programozni.
Én sajnálom hogy egyik konzol sem lépte meg a klasszikus erős processzor+erős gpu logikát, én máig nem vagyok meggyőzve az APU-k forradalmi erejéről. Minden APU-s PH! tesztben is agyon vannak dicsérve ezek az AMD megoldások, miközben a grafikonokról ordít hogy sokak igényét nem elégíti ki, ráadásul túl kevés a fejlődés a generációk között így felesleges termékek jönnek ki (amikre a cpu-ba beépítve ad el az amd, biztosítva hogy van ám kereslet rá, kb mint microsoft most a kinectel). Mindenképpen az APU a jövő csak én szkeptikus vagyok hogy idén már el-e érte azt a szintet hogy 6 évre meghatározva szép teljesítményt tudjon nyújtani a konzolokban. Papíron remek gépek, ahogy minden amd termék, aztán jön a valóság és nincs lealázva grafikai részen az nvidia processzor szinten meg az intel sem. Ezért attól tartok a papíron olvasható adatok megint túlzásoktól hemzsegnek, ahogy az elmúlt két évben már jónéhányszor amd fronton.
-
Revolit
senior tag
Én azt nem értem hogy miért egy 7790-es kaliberű kártyát raknak egy több évre tervezett konzolba, miért nem lehet picit erősebbet, és akkor a ciklus utolsó 2-3 évében nem fogyna el annyira a szufla. Most mennyivel lehet drágább ekkora mennyiségben rendelve egy tényleg felső kategóriás GPU?
-
sasa134
addikt
Ez volt már? Win7-es PC-ken futottak a MS Xbox One demói az E3-on?
Ha igaz, az kegyetlen nagy égés újra az MS-tól.
-
MasterMark
titán
Kicsit vicces ahogy egyesek gondolkodnak.
-
eddie17
addikt
Feladom, hogy játsszak a Forza 5-el...
Üdv.
Egy hamarosan PS4 felhasználó. -
dabadab
titán
En egyedul a Forzat lattam, ahol megigertek, hogy 1080p + 60 FPS. Egy-egy jateknal meg lehet csinalni (foleg, ha exkluziv), hogy ezt veszik a legfobb celnak es akkor olyan lesz, de nagy altalanossagban en tovabbra is arra szamitok, hogy a tobbseg a 30 fps-re fog rahajtani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali informatikai kérdések órája
- EAFC 25
- Alkoholista nevelde
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest