Új hozzászólás Aktív témák
-
Marc71
csendes tag
Ja, és ha már tudod ezt az mm.db fájlt, akkor sok más hasznos dologra is jó.
Pl. ha ezt a fájlt elküldöd valakinek, akinek szintén MM-ja van, akkor ő ha berakja a saját mm.db-je helyére (persze gondosan elmentve a sajátját, amit majd később visszarak) akkor a saját programjában nézheti - szerkesztheti a te zenéid adatait.
És te ugyanígy.Csinálhatsz pl. több mm.db fájlt. Nálam a sokszáz divx filmemnek külön van adatbázis fájlja, így a dvd-kre kiírt filmek között tudok keresni, ha csak ezt "használtatom" a MediaMonkey-val.
Ugyanis nagyszerűen használható filmekre is a progi. Beállítod, hogy .avi-t is kezeljen, berakod a dvd-t, arról beolvassa az avi-kat. Előadónak beírsz amit akarsz, címnek meg a filmcímet. Műfajnak amit akarsz (horror/akció, stb) Lemezborítónak elmented a film képét/borítóját, a dalszöveghez meg a netpiac/xpress/stb. oldalakról leszedett tartalmat/stáblistet, vagy bármit (oda egy csomó szöveget lehet tárolni) - és kész is.Ezek után pedig a keresést használva mindent - de mindtent kereshetsz!!
Rendezőt, akár a tartalomból szavakat, (mert keres a "dalszöveg" kategóriában is!) szóval szuper.
Ezeket mind a mm.db fájlban szépen eltárolja.
Én pl a laptopomon gyakran (mikor nem otthon vagyok) az otthoni gépem MM adatbázis fájljával dolgozom, a cédétáramat/vagy éppen a filmtáramat így "munka" közben is "gondozhatom"...
Persze ilyenkor azt érdemes tudni, hogy az így végrehajtott szerkesztések nem íródnak bele a zenék fájljaiba. Azaz igazából csak a cédétárra érdemes szerkesztgetni, azt ugye amúgy sem tudjuk fizikailag variálni.
-
Marc71
csendes tag
válasz
sandor0824 #17 üzenetére
Szia
A hely:
C:\Documents and Settings\USERNAME\Local Settings\Application Data\MediaMonkey
Ebben a directoryban a MM.DB file az adatbázis file! (kábé 10-15 mega körüli nagyságú általában.
Ha ezt a file-t kimásolod ujratelepítés előtt, majd a MM reinstallja után felülírod vele az alap MM.db filét, akkor máris a "régi" állapotot kapod vissza.
Így a fizikailag NEMmeglevő korábbi cédétárad minden eleme megmarad.
Viszont, a fizikailag meglevő zenék is szerepelni fognak benne, ezeknél jó vigyázni, hogy ugyanott legyenek (meghajtó betűjelek szerint, ill. dir-ek szerint).Tipp:
Ahogy én csinálom:
1 - mm.db adatbézfájl kimentése.
2 - gép újra/szerelés/stb
3 - amikor kész, MM újrainstall. - MM nem elindít még!!!!
4 - elmentett mm.db file -al felülírom a meglévőt
5 - Csak ezután elindít!! - ilyenkor meg sem kérdezi, hogy feltérképezze-e a gépem, mert ugye úgy veszi, hogy mi sem történt..
6 - mivel azonban a fizikailag a reinstellig meglévő zenéim már nem biztos hgy a helyükön vannak, így a fizikai meghajtókat/wincsesztereket kitörlöm a MM médiatárából.
7 - így csak a fizikailag nem meglévő cd-s zenék maradnak, de általában a cd-meghajtók betűje marad, ill. ugye a cd-n levő minden más is.
8 - ezek után pedig újra beolvastatom a wincseszter(ek) tartalmát.Így minden megmarad.
-
sandor0824
újonc
Nagyon tetszik a progi csak egy problémám van vele. Nem találom, hogy hova menti a médiatár adatait. Tehát ha felveszem médiatárba a 200-300 cd-t és később ujra telepítem a gépet akkor kezdhetem előről az egész médiatárba vételt? Nem tudok rájönni vagy csak nincs türelmem hozzá. Ha valaki tud SEGÍTSEN! Kösz!
-
Gianni1
csendes tag
Hali!
Nekem is problémám akadt a progival!
Installálás után, amikor indítani próbálom betölt, elindul, aztán mire bejönne a képernyőre addigra kilép magától és bezárja a programot... Semmi hibaüzenetet nem ad, csak egyszerűen bezárja! Van amikor install utáni első futtatásnál még sikerül elindítani, de ha bezárom és újra indítanám akkor ugyanez a probléma. Valakinek van ötlete, mi lehet a probléma?
Jah és próbálkoztam több verzióval is, mindegyiknél ugyanez van... -
Marc71
csendes tag
Hát, a 20.000 + zene miatt tuti hogy nem fagyhat ki. Nekem az alap vinyómon van ennél kicsit több, plusz a rack-en még ennyi, plusz az otthoni wifi-s hálózaton lévő másik gépen levő 10e+. Ezeket mind egyszerre kezeli, ha mindent nézek, és még sose fagyott ki...
Na igen, én is minősítettem magam a sok duplikálás miatt, de ez van...
Illetve már nincs
.
A foobar jó progi, én arról váltottam. De azért grafikailag lényegesen szebb a MM megjelenése, illetve mindenféle kezelője. "Sajnos" nekem ez is szempont a munkámból adódóan.
Az is igaz, hogy pénzbe kerül ha mindent ki akarsz használni, így az ingyenes foobar-t nem illik hozzá hasonlítani, ha azt mondom a MM többet tud. De többet tud, jóval, és azt szebben.
Egyébként zeneszerkesztéshez (playlistek) én továbbra is a foobar-t használom, mégpedig a füles playlistek miatt (ez hihetetlen jó). Azaz egyszerre nyitva a MM - ebben keresek, szerkesztek - és onnan dragenddrop-al átrakom a foobar list-jeibe a kikeresett zenéket (egyet vagy akár többet egyszerre), a megfelelő fülekbe. Amit ott elmentek, a MM-ben is tudom utána használni, de a foobarral így egy heti playlistet tudok egyszerre szerkeszteni. (füles listek: hétfő-kedd-stb.)Nekem így vált be. Na persze, ahogy a cikkben is írtam, sima médialejátszásra vannak sokkal egyszerűbb alternatívák a MM-nél.
Nekem ugyanis muszáj volt a szűrőrendszerek, és az autodj miatt váltanom.
(2 helyen is kell pl. aláfestő zenélést gyártanom - helyi kábeltévék képújságja - és erre hosszas kutakodás után sem találtam ennél megfelelőbb progit, ami egész nap zenél megadott paraméterek alapján ugyanabból a zenetárból, ismétlésekre is figyelve) -
I-S-T-I
tag
régen én is próbát tettem ezzel a progival tetszett is nagyon de állandóan kifagyott nálam (valószínű a 20000+ zene miatt
)
ezért maradtam Winampnál amihez találtam egy jó kis plugint a neve Dinamic Library. Intéző módjára lehet vele kutatni a zenék között és még keresés is van.
Az 1.03 mas verzió ingyenes [link 1.03] de az új 2.0 ás verzió nincs fenn winamp.com on de a linken leszedhető -> ([link 2.0]) a teljes $10-ba kerül de ingyen is lehet használni csak akkor 2 könyvtárat tudsz kevelni vele (alkönyvárak végtelen)
kép: [link]
-
Ez egy jópofa programnak tűnik... Ahogy elolvastam a cikket róla, le is töltöttem és próbálgattam kicsit.
Észrevételek:
- Az elején, amikor felajánlja, hogy megkeresi a zenéket a gépen, érdemes kiszűrni az 1MB-nál kisebb darabokat, valamint nem árt az .m3u-kat és .pls-eket elszigetelni, mert nem nagyon szereti őket. Nekem egy 4500 track hosszú playlist feltérképezésénél kiakadt a program. Az adatbázist szépen feltöltötte azért...
- A rendezgetés és a szerkesztegtés az tényleg egyszerű vele. Auto-Tagging nagyon jó szolgálatot tesz. Ha esetleg nem találja meg a program automatikusan az album info-t, akkor kézzel is frissíthetjük, két kattintás...
- Ami tetszik még benne az az, hogy több szám info-ját is lehet egyszerre módosítani. Például ha van egy albumunk, aminek "Béka" a neve minden szám id3Tag-jében, akkor kijelölhetjük az albumon található zenéket, jobb klikk, Properties, és egyszerre módosíthatjuk az Album nevét. (Ezt én eddig egyesével csináltam...)
- A beépített Audio Player-nek szép hangzása van. (Legalább is Audigy 2 ZS + Sennheiser HD202 párossal szépen szól. Valamivel szebben, mint a Winamp)
-
cousin333
addikt
Jó kis progamnak tűnik önmagában. Bár néhány fejlettebb funkció már pénzbe kerül: [link].
Emellett mondjuk valahogy nem érzem, hogy annyival többet tudna a Foobar-nál, amiért megérné váltani. Például normalizálás, konvertálás, ID tag-ek szerkesztése, online kiegészítése, albumborítók, változatos lejátszási listák, "előnézetek" készítése, ez mind mind benne van. Emellett kicsi és gyors.
De aki egyiket sem ismeri, annak megér egy próbát...
ui: Ha sok duplikált zenéd van, az csak téged minősít
-
DarkByte
addikt
Már vártam rá hogy valaki belinkel egy hasonlót
Kösz szépen! Egyébként megnéztem az alap skineket és lehet nem fogok mégsem Winamp kópiát használni.
Hazamegyek és menten ki is próbálom. Elég sok jót olvastam most a progiról a weboldalán.Egyébként miért a Gamepod alatt jelent meg ez az írás? Ez inkább Logout-ra való.
-
Marc71
csendes tag
Akkor neked ez a skin való
A kezelőfelülettől meg ne tarts, könnyű megszokni. Amire neked kell, azt a "szerkesztés - új automata műsor" menüben találod. Elnevezed a "válogatást", és beállítod a paramétereket.
De mivel én már vagy egy hónapja használtam az alap verziót, azóta megvettem a teljeset, sajna nem emlékszem, a szűrőket (scripetek) mennyire lehet variálni... Valamennyire talán biztos lehet, de valószínűleg nem olyan sokrétűen, mint amit leírtam.
A teljes verzióban viszont mindent meg lehet csinálni, amiket írásod alapján gondolok, hogy te szeretnél.
-
DarkByte
addikt
Pont ilyet keresek. Kicsit mondjuk tartok a kezelőfelülettől, már nagyon megszoktam a Winamp főablakát. Leginkább a scheduler része érdekel hogy mekkora variálást enged meg; eddig nem nagyon találtam olyat amivel meg lehetne csinálni azt hogy induláskor egy script alapján összeválogasson zenéket, kikerülve ezzel az ismétléseket.
-
Marc71
csendes tag
Az (asszem) XPIze alap XP-átalakítót használom, erre húztam rá egy DarkHameo nevű módosított xp-skint.
Amit meg a MM alatt látsz az első képen, az egy start menüt helyettesítő dokkoló, ObJectDock vagy milyen néven fut. Ez olyan mint a MAC-eken a (nem)START menü.
Szép és praktikus móka, amikor ráviszed az egeret, kinagyítja az ikonokatSemmire nem jó ezen kívűl, de mit csináljak, nekem tetszik, na.
-
Marc71
csendes tag
Nagyon szívesen!
Ha esetleg szükséges, írhatok egy konkrét manualt, mert nekem is vagy egy hétbe telt mire mindenre rájöttem angol tudás híján súgó nélkül... - persze azt már nem címlaposan, csak azoknak akiket érdekel a saját oldalamon.
Ja, és nem, nincs semmi közöm a programhoz!
Csak egy elégedett júzer vagyok, aki örül hogy talált végre egy hasznos cuccot...
-
VW_Beetle
tag
GRAT a cikkhez letöltöttem és nagyon szuper
-
ttower
aktív tag
kimondottan tetszik, végre egy hasznos program. köszi a cikket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy roppant hasznos és okos kis programot szeretnék neketek bemutatni, amelynek fő területe a zene
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest