- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- BIOS topic
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
NorbixD
tag
És azt, hogy 3860x2160@75Hz módot tud, meg tudod erősíteni? Mert az adatlap alapján én ezt kizártnak tartom:
Sajnos jelen piacon aki 4K képes IPS, minimum 27" nagyságú monitort szeretne annak árba 60Hz és 75Hz között van egy duplázás, nem tudom mi okozza ezt. Vagy visszavesza felbontásból 2K-ra és akkor megkapja akár a 120Hz-et is 350 euró körül, vagy a 4K-t válassza de meg kell elégednie a 60 képfrissítéssel másodpercenként, talán munkára ez utóbbi jobb választás. Esetleg még az IPS helyett lehet egyébb panult válaszani és akkor is belefér a 300 euró környékére.
-
Norb79
őstag
Furcsa, hogy ezt mondod, nekem a személyes, laikus tapasztalatom pont azt, hogy a VA sokkal jobban kíméli az én szemeim, mint egy IPS kijelző, ezért is keresek mindig oled vagy VA kijelzőket bármiről is legyen szó, mert azokkal tudok együtt lenni mondjuk 8 órát nonstop, míg egy IPSnél már 2-3 óra után is azt érzem, hogy "duplán látok".
Ezt kb úgy kell elképzelni, hogy egy szöveget, pl amit most gépelek, ha nem VA kijelzőt néznék már órák óta, hanem IPSt, akkor úgy látnám mint amikor wordben bekapcsolod az árnyék effektet a betűkhöz és akkor így átfedéssel leduplikálja a betűket, mintha árnyékot vetnének. Na én pont ilyen szellemképet látok 2-3 óra IPS után az általam bárhol gépelt szövegeknél.
Szakmai okát nem tudom, teljesen laikus vagyok a témában, csak ez a tapasztalásom elég véges számú kijelzőt használva (2-3 tucat ami VA vagy IPS, nyilván a CRT-k már nem játszanak, TN-eket meg hagyjuk is) eddigi életemben.Köszi a választ, ma is tanultam vmit!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt a Philips 28 hüvelykes, IPS paneles, FreeSync támogatású kijelzője.
- Futás, futópályák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Ukrajnai háború
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Egy óra, két rendszer
- BIOS topic
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Gigabyst M34WQ - Ultrawide 3440x1440 144hz Gaming monitor!
- LG (38WQ75C-W.) 38" WQHD144hz PRÉMIUM GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- ViewSonic Gamer monitor 34" - VX3418-2KPC 144Hz FreeSyncPremium VA panel ívelt
- SAMSUNG (LH55QMCEBGCXEN) 140CM 4K SIGNALE MONITOR ! 2024 UJ MODELL! AKCIÓ!
- Alienware AW3423DWF Ívelt Gamer Monitor!34"/QD-OLED/165hz/0,1ms/10BIT/Freesync-G-sync/Alien FX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest