Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amazon Fire TV stick/box
- Monitor hiba topik
- Autóhifi
- Apple asztali gépek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslieke
Jómunkásember
Jó kis cucc. Tetszik.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
kelekyle
őstag
Döfi gép de nekem úgy a formája nem tetszik dizájn ide vagy oda a kezemben kényelemben nem tudnám elképzelni. A menü meg tényleg fos De más kárpótol
Xbox: MarkokaZj33 █ Steam: kLe
-
Ijk
nagyúr
Egyszerűen már régen megfogott, kicsi, jól elrendezett gombok, jó képminőség, és valami megmagyarázhatatlan vonzódás. Jó kis gép ez a PEN
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
pisti
őstag
Még olcsóbb is jelenleg mint a mostani úgynevezett csúcskompaktok...
Ki érti ezt.Egyébként, ha már csúcskompakt akkor Canon G széria, ők ezen az árszinten nem restellnek tele rakni a kis gépet dedikált vezérlőkkel, kihajtható lcd-vel, egyéb nyalánksággal. Legalább egy kicsit érezze az ember, hogy kifizette valamire az ember ezt a nem kis összeget.
[ Szerkesztve ]
-
Kevinmaster
tag
Szeretem az ilyen oldschool kinézetű gépeket...
-
Gondwana
addikt
Ezexerint az LX3-hoz képest történt előrelépés (jobb jpg zajszűrés, 90mm tele-vég, az 1:1 nem csak menüből érhető el, kereső, aktív vakupapucs - észleli, hogy rátoltam valamit) - de az én szempontjaiból visszalépés is: az LX3 nagylátószögű lencséjét nem lehet LX5-re rátenni, a focus gombot én rengeteget használom, egy programozható gomb nagyon praktikus lenne.
Céges 7D mellé marad tehát az LX3, nincs értelme váltanom.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
rumos14
nagyúr
és a Sony A55 teszt mikor lesz olvasható?
bírom az ilyen "rejtett utalásokat" -
tunde83
csendes tag
Bocs, hogy itt kérdezem meg, de már máshol is láttam: van az a színes kép a piros-kék-zöld apró sokszögekkel. Az micsoda és miért mutatják? Ki mit tud abból megállapítani? Valami érzékelő, vagy mi?
Amúgy nagyon aranyos kis gép.nem, nem, én nem értek ahhoz!
-
Z_A_P
addikt
JPEG motor nem hozza a legjobb minőséget,
Hat ez gaz
A vevok (ebben a kategoriaban) 99%-a nem fog szarakodni a raw-al. En meg a file neveket sem nevezem at soha, csak total commander, select all, copy.
Nemhogy nekialljak utomunkazni...ehhhhhOK
-
Sicilian
addikt
Külsőleg tetszik..
nothing is true everything is permitted..
-
Ijk
nagyúr
Retros külső, mögötte meg bolhapiszoknyi érzékelő, ami műanyag képeket produkál. Ennyi pénzért már EVIL-t kell venni, ezeket az érzékelőket pedig meghagyni az 50k-s kompaktos kocafotósoknak. Lehet akármilyen "leicás" külsőbe rakni, attól nem lesz jó képe. 70-nél többet nem érnek ezek.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Vidala
senior tag
Az árával nem is foglalkoztam, mert nem túl rég vettem egy Canon SX-1 IS-t (tehát csak érdeklődésből olvastam a cikket). 140K-et kérnek érte? Igazad van azzal a kb. 70-el.
Az SX-1 volt 90-100K között, komolyabb obival (a mostani SX-20-as hasonló) stb. és még ezen is filóztam mennyire ár/érték arányos. Nem mellesleg elég jó képeket készít, pedig nem leica/zeiss obija van.CoVboy Forever!
-
rolkaDb
aktív tag
Jó kis kütyü. Bejövős.
A teszt is jó lett mint mindig. -
forgonati
őstag
Kinézetre fincsi, tetszik ez a dizájn, bár ha már ennyi pénzt adnék rá, inkább a Samsung konkurens gépe. Ott pl. az LCD sokkal jobb, és kihajtható, aminek én már sokszor jó hasznát vettem volna.
Amúgy egyértelműen látszik, hogy a jpeg motor nem hasit valami fényesen, és hiába a RAW, én ha hazajövök pl. egy nyaralásból, nem fogok 300 képet egyenként zajszűrni, javitgatni, ez hülyeség. Lehet hogy vannak olyanok akiknek erre van több óra szabadidejük, nekem nincs. Szóval nálam már eleve bukott a jpeg minősége miatt.Keelah Se'lai!
-
pisti
őstag
Igen ennyi pénzért tényleg inkább EVIL kategóriás gépet érdemes venni.
De azért azt se felejtsük el, hogy kompakt és kompakt között is tud jókora különbség lenni képminőség terén (főleg kicsit magasabb iso-k mellett).
Pl. ezek az 1/1,7'' körüli max. 10MP-es szenzorokkal szerelt csúcskompaktok alacsony iso-n nagyon szép eredményeket produkálnak, valamint a jóval kisebb 1/2,3'' esetleg 1/2,5''-os zsúfoljunk rá minél több pixelt gépekhez képest ( pl. Pana FZ-100 ) jelentősen jobbak, de ezen kategória legjobbjaihoz képest is van kb. 1 fényértéknyi előnyük a kép zajossága tekintetében. -
Gondwana
addikt
Hordjon EVILt zsebben nyáron, akinek két anyja van. Ott más a célcsoport, és itt is. Én is tudnék mit kezdeni egy GF1-gyel, de mire levadászok hozzá egy normális nagylátószögű objektívet, már sem árban, sem térfogatban nem a zsebbevaló kategória.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
eclipse006
őstag
Nekem őszintén nem adja ez a gép, igaz,hogy külsőre megnyerő,de a képminősége nem valami jó, és az ára is magas, ennyiért már inkább egy Oly Pen-t vennék, mégha nagyobb is egy kicsit méretre...
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
worthless
tag
"Az SX-1 volt 90-100K között, komolyabb obival (a mostani SX-20-as hasonló) stb. és még ezen is filóztam mennyire ár/érték arányos. Nem mellesleg elég jó képeket készít, pedig nem leica/zeiss obija van."
A superzoom obija nem komolyabb, mint az LX5-é.
http://browsehappy.com/
-
Badb0y
addikt
Nem lett derül ki számomra egyértelműen a tesztből, hogy melyik a legjobb ezek közül?
Samsung EX1,Canon PowerShot G11-12 vagy az LX5? Veri képminőségben ezeket ? Vagy nem ?
Vagy inkább úgy kérdezem, mi produkál a legjobb képminőséget (ami a legkisebb méretű)
[ Szerkesztve ]
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
pisti
őstag
Nem adhatsz meg két egymásnak ellentmondó tulajdonságot legfontosabbnak. Most akkor a legkisebb méret a lényeg, vagy a legjobb képminőség?
Itt van egy nagyon jó kis képminőség összehasonlító kütyü. Az alapgép amihez hasonlít (mivel ennek a tesztjéből linkelem) az a Sony SLT-A55 új fixtükrös DSRL, de a többi három helyre választhatsz más tesztelt gépet, van Samsung EX1 (TL500), LX3 és Canon G10,G11.
LX5 nincs még a listában, feltehetőleg ez már jobban közelíti a Canon G szériát, mindenesetre a Samsung eléggé elmarad ezektől szvsz, bár ha tényleg brutál (rossz) kompaktos képminőséget is akarsz látni, akkor válaszd ki az egyik helyre a Panasonic FZ-100-at iso400 vagy 800 magasságában. -
tag
Annakidején pont az LX3-as teszt nyomán döntöttem mellette - s nem bántam meg, imádom a mai napig.
Most megint úgy érzem, hogy ez újfent must have kategória lenne, de annyira a szívemhez nőtt az LX3, egyelőre nem látom értelmét, hogy eladjam, mert ugyan előremutató az LX5, annyival többet nem tud, amennyiért nekem érdemes lenne váltani. Persze ezt megint személye válogatja.
-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Synology NAS
- Suzuki topik
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Formula-1
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Crypto Trade
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest