- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Apple asztali gépek
- Google Home/Nest
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mano42
aktív tag
az első timelapse próbálkozásom...
https://www.youtube.com/watch?v=nmW_485L3G4[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz CaptionJack #56 üzenetére
Olympus 60/2,8 macro.
-
HollyBoni
veterán
válasz CaptionJack #53 üzenetére
"Egy olyan objektívet keresek amelyet szinte minden környezetben (esti, makro, portré, landscape stb) használni tudok"
Ilyen objektív sajnos nincs. 14-140 fedi le a legnagyobb gyújtótávolságot, viszont makrózni nem tud, tájképekhez pedig inkább szélesebb látószög kéne, esti képhez (ha nem állvánnyal akarsz fotózni statikus dolgokat) nagyobb fényerő, portréhoz sem ártana nagyobb fényerő ha mosni akarod jobban a hátteret.
[ Szerkesztve ]
-
CaptionJack
csendes tag
válasz CaptionJack #53 üzenetére
De még a g6h is szóba jöhet...
-
CaptionJack
csendes tag
Sziasztok
Végigolvasva a teszteket és a fórumot egy ilyen gép megvásárlása mellett döntöttem, azonban az objektív témában nagyon nem vagyok otthon (még). Inkább hobbi fotósnak tartom magam, szóval számomra nem az az igény, hogy kézzel állítsak be mindent. Egy olyan objektívet keresek amelyet szinte minden környezetben (esti, makro, portré, landscape stb) használni tudok. A G6X és a G6W között vacillálok.
segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
stargazer
senior tag
egyik első mondjuk negatív tapasztalatom hogy tényleg elég hamar lemerül az akksi.
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
stargazer
senior tag
na bocsi szóval késő van és nem fog az agyam.
a H kit a 14-140-essel sztem csak power lehet. ez hogy kiírják-e vagy sem, teljesen mindegy. a lényeg hogy pontos tipusszáma a H-FS14140 kell legyen.
kitben általában érdemesebb megvenni. eccerű: megnézed mennyi a váz külön meg az obi külön, összeadod, és utána megnézed kitben mennyi, majd összehasonlítod.[ Szerkesztve ]
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
stargazer
senior tag
Helló,
bocsi nem mélyedek annyira bele a kérdésedbe, de felszines olvasás alapján nem lehet ez a válasz amit keresel?
ezek panasonic obik.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Hi All!
Kérnék egy kis tanácsot.
Néztem, ilyen variációba ezt a gépet:
Mindegyikbe szerepel ez a 14-140-es OBI , bár egyik oldalon power O.I.S-nak van megnezve és a másik 2 oldalon meg megint más megnevezése van. Nem tudom, hogy mindegyik oldalon azonos lenne ez az OBI Az sem tiszta számomra, mert egyik oldalon sincs pontosan feltüntetve, hogy ez , pontosan, milyen márkájú OBI lenne.
Illetve érdemes egyáltalán, ilyen KIT-be megvenni ezt a gépet? Vagy vegyem csak a vázat és külön hozzá az OBI-t ?THX
3njoy the Lif3
-
-
FEDman
addikt
válasz stargazer #46 üzenetére
Nem értem a kérdést, az RW2 ugyanolyan Raw, mint bármelyik másik.
Nem tudom mennyire vagy képben a LR használatával, ha odáig már eljutottál, hogy beimportáld a képet, de a LR-od nem ismerte fel a G6 Raw képeit akkor valószínű nem elég friss a szoftvered és egyszerűen még nem támogatja a vázadat.
Ahogy nézem a LR5-től felfelé támogatja a G6-ot. Nézz utána mid van. -
stargazer
senior tag
nem tudja vki véletlenül hogy ezekkel az RW2 kiterjesztésű RAW file-okkal mit kell kezdeni? mármint hogyan tudom pl. LR-ban használni őket?
-
McAdam6
aktív tag
Vett már valaki a fórumról G6-ot ?
Én áresésre várok... -
stargazer
senior tag
X: (power zoom) - sztem ennek az a lényege, hogy nem kézzel tekergeted, hanem gombbal lehet mint a kompakt zoomokat
http://www.argep.hu/product_2295378.html
vs.
K:
http://www.argep.hu/product_2295379.htmlszóval nagyon nem mindegy... ér-e +50 ropit az hogy gombbal zoomolhass, meg hogy kisebb? és (legalábbis a photozone szerint) a PZ nem annyira jó mint a MEGA II.
[ Szerkesztve ]
-
stargazer
senior tag
legnagyobb meglepetésemre találtam egy ilyen összehasonlítási lehetőséget, de ettől én nem igazán vagyok okosabb.
hmm a dpreview-n is össze lehet őket hasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
stargazer
senior tag
sziasztok,
úgy döntöttem, veszek egy ilyen gépet, már csak egy kis segítség kellene, mert én nem értek a témához annyira még:
megtaláltam a magyarázatot az egyes kitekhez.
ha jól látom, a K és az X között annyi a különbség, hogy egy picit más a csomag tartalma, más az obi, ugyanaz az átfogás, csak az X-hez H-PS14042 obi van, a K-hoz meg vagy H-FS1442A vagy H-FS014042. és ezek különböznek picit. de miben is?
- a H-PS14042 az PZ, vagyis power zoom (?), POWER O.I.S. továbbá Electric zoom lever, Manual focus lever
- a H-FS1442A az majdnem 2x olyan hosszú,
- a H-FS014042 pedig még hosszabb...hűha, de itt a lencsék se egyformák... nem ugyanannyi tagból állnak és nem ugyanannyi csoportban és nem ugyanolyanok... na most akkor vajon melyik a jó-jobb? vagy nincs köztük akkora különbség?
ahogy nézem, így sorban méretben is egyre nagyobbak/hosszabbak. mi lehet ennek a jelentősége a gyakorlatban?köszi,
üdv,
s[ Szerkesztve ]
-
Camel
csendes tag
Sziasztok!
Keresek Panasonic GH2-t, viszont (természetesen) csak használtakat látok 200k alatt. A nagy dilemma valójában az, hogy GH2-t, vagy G5-öt vegyek. Leginkább videózásra használnám, de a neten nagyon sehol sem találok egyértelmű (független) választ arra, ahol kimondják, hogy videóra jobb a GH2.
A hozzáértők véleményére lennék kiváncsi, Ti melyiket vennétek. 200k körüli használt, jó állapotú GH2, vagy új, garis g5, 150-ért.
Köszönöm, ha válaszoltok!
Camel
-
Egyre szimpatikusabb ez az MFT.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
matyiGo
aktív tag
--
mindegy[ Szerkesztve ]
-
ooooobi
senior tag
Ha a videó is nagyon fontos akkor ez vagy egy GH2 lenne a jobb választás?
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
nord_
veterán
Jó ez a váz, azzal a 25/1.4-gyel kellemesen néz ki, azzal kérném.
Focus peaking: jól látom, hogy a fókuszgyűrű megmozdításakor mindig kiteszi teljes képernyőre a kinagyított területet? Kár... -
madgie
titán
G3 méretekben kérném szépen ugyanezt a tudást, hdmi-n kimenő keresőképpel... ja és GF1 áron
-
HUNgabus
senior tag
csak a váz : 179.900.-
14-42 obival : 219.989.-
14-42 és 45-150 obival : 279.991.-
14-140 II új obival : 349.990.-
14-42 PZ új obival : 269.991.-az árak a Panashop.hu oldalról vannak, nem árgépes legolcsóbb ki tudja honnan hozzák, bolti gari, stb...
remélhetőleg hamarosan elkezd lefelé vándorolni az ára, egyenlőre eléggé magasak, bár megnézve pár külföldi weboldalt azokhoz képest nem vészes...
-
zseko
veterán
Mennyibe kerül?
HR24.hu
-
syberia
veterán
De jó lenne egy ilyen az S6500 helyett..
https://howbad.info/
-
arn
félisten
Ha a sony szenzort kapja, akkor lehet nem omdt vettem volna. Mongy a stab az hianyzott volna, mert nem volt nehez hozzaszokni (fixekkel 1/10s).
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
törölt tag
UP!
Megyek és megnézem van-e fönn belőle aprón
-
titán
De ez egy végleges termékbemutató. Jó mindegy, látom másnak tetszik, akkor csak én vagyok ma ilyen művészetellenes hangulatban
A masina zseniális, és az ára is nagyon kellemes, drágább induló árra számítottam.
(#6) hegyitaho
Majd idővel megérted[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
alph4
tag
Nekem nem kéne... de csak mert megvan már a nagytesó (GH3)
-
titán
Mi ez az alexpós első kép egy fényképezőgépről?
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
aktív tag
UP!
Nagyon szeretnék egy ilyen masinát
tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest