Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• priti

addikt

válasz Malachi #213 üzenetére

Szerintem egy brutális felbontású hajlított képernyő, pontosabban több egymás mellett, amikből akár körbepakolhatod magad teljesen (akár beliftezhetsz egy kijelzőgömbbe ha akarsz és állhatsz a belsejében) legalább ennyire izgalmas, mert teljesen valósághű tűéles képet ad bármerre nézel. Csak grafikus teljesítmény kérdése, mert létezik, de te pont egy ilyen gagyi felbontású nem létező fejlesztési eredményben bízó cucctól ájulsz el, csak mert a szemed elé teszi a kijelzőt, azt a kijelzőt, amiből még nem sikerült elég részletes képet adót legyártani. Ugyanúgy megvannak a korlátok meg még hozzá pár, a vonatkozó mozdulatokat ugyanúgy lehet inputként kezelni akkor is, ha egy statikus kijelző tőled x távolságra van és nem a szemed előtt. A 3D csak egymástól eltolt síkokból áll a holoképig. Állat, de a VR-hez azért kevés. Izgi ez a mozog a fejemmel a cucc történet, oké, értem én. El lehet választani egymástól a két képet, lehet vele 3D-t tolni, de a képminőség hatalmas érvágás egy vizuális megjelenítésről szóló cuccnál. Az a lelke az egésznek, hogy milyen képet ad és szar minőségű a képe.
    A projektálás is átalakíthatná a világot. Lassan a fejed tetején elfér egy full HD ledlézer projektor, ami 12 méteres képátlót vetít, ha akarod. Az nem izgi? Amúgy lehet hogy a végén nem is kijelző lesz ebben sem, csak egy lap, amire vetít majd egy beépített mini széles látószögű ledprojektor 1cm-ről a szemöldöködtől a szemed elé egy képet aztán csók. Ha bármi lenne, ami megvalósíthatná kicsiben a részletességet értesz, bármi, akkor oké lehetne, de nincs. Álom van, álmodozás, meg egy alap cucc, ami még az elérhető felbontásnál is gyengébb felbontás mellett működik.

Új hozzászólás Aktív témák