Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yany
addikt
Sajnos még én is csak kezdő FreeNAS user vagyok, de úgy vettem észre, hogy nincs standby, csak a vinyónak lehet mindenféle green opciót megadni. Illetve van egy power daemon, ami elvileg csökkenti a gép fogyasztását, de szerintem 40W a nyulfing.
Én is környezettudatosként próbálok élni, ezért utána jártam, de még nem találtam megoldást, ugyanakkor szerintem anyagilag és energia szempontjából sem rossz az a 40W még 7/24-ben sem.
-
Yany
addikt
FreeNAS dlna-hoz még egy kis adalék:
[Xbox]
[PSP]
[Samsung TV]
[Samsung TV #2] -
Yany
addikt
Konkrétan ez a chip teljesít a giga NAS lapjain: [JMicron JMB363]
-
Yany
addikt
JMicron chip van rajta, de nem tudom, hogy az mennyire komoly. Egyébként a FreeNAS sw RAID-et is támogat.
-
Yany
addikt
Lejárt a szerkesztési idő: a fenti konfignál természetesen még olcsóbban össze lehet hozni a hardvert, de törekedtem a minőségi alkatrészekre ott, ahol lényeges (ház, alaplap). Szempont volt, hogy halk legyen és szerelhető, hogy stabil legyen és kellően erős. Van kisebb, gagyibb alaplap raid vezérlő nélkül 16e-ért, van codegen ház már 8e Ft környékén is és Ram 3900 Ft-ért. El lehet dönteni, hogy kinek mi a fontos, de a lényeg, hogy szerintem akinek kis képessége és elszántsága is van az otthoni barkácshoz, annak nem érik meg ezek a NAS cuccok. Vagy hangosak, vagy lassúak, vagy fix vinyósok, vagy nem raid-esek, vagy ezek kombinációja.
-
Yany
addikt
Hmmm...
- Thermaltake Mini ITX Ház: 16e Ft
- Gigabyte D425-ös alaplap+cpu+vga: 19e Ft
- 1 GB Kingmax DDR3: 4300 Ft
- 2 GB Transcend pendrive: 2400 Ft (erre megy az oprendszer)
- 2 db 1,5 TB Samsung F3: 18e Ft x 2
- FreeNAS operációs rendszer: 0 FtÖsszesen: 41 700,- NAS + 36 000 Ft 2x1,5 TB HDD
A végeredmény:
Egy hardveresen mirror-képes NAS 40W-os fogyasztással, gigabites hálózattal és mindenre alkalmas operációs rendszerrel (BitTorrent, WebAdmin felület, NFS, SMB, FTP, stb). Az egymagos, kétszálas processzor képességeit kiaknázza az oprendszer, de kb. +2e Ft-ért kétmagos és 4 szálat kezelő D525-ös giga lap is beletehető. Én ezt venném. Én ezt vettem.(szerk.: a korrektség megköveteli, hogy azért megjegyezzem, hogy az alaplapon található gigabites Realtek vezérlő túlságosan új a stabil FreeNAS verziók számára, ezért azzal variálni kell, hogy menjen, de van rá megoldás)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt a Netgear két otthoni felhasználásra szánt, hálózati RAID doboza.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- BestBuy topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Formula-1
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 128GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest