Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- ASUS ROG Ally
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
Ha van kint is, és bent is fényérzékelő, és bizonyos fényerőt akarok, akkor nem kell a redőnyt húzogatva próbálgatni, hogy mennyi fény megy be. De persze akár igazodhatna a körülményekhez, és ha jön egy felhő feljebb húzódik.
Amúgy nem is olyan egyértelmű, hogy mikor van világosabb. Pl. ha besüt a Nap, akkor a lámpa nem sokat számít, ha lehúzom a rolót, akkor a lámpa fénye jobban látszik. Éjszaka amúgy is látszik a lámpafény, de elvileg lehúzott redőnynél világosabb van, mert visszatükrözi a redőny, és nem megy ki. De mi van, ha félhomály van, esős idő, hajnal, este? Nem jön be elég fény, de a lámpa is jobban látszik, ha lehúzzuk a redőnyt. Én amúgy csak arra gondoltam, ha süt a Nap, és fény kell, akkor ne a lámpa égjen. De persze nem lehet minden igénnyel összevetni ezeket, hisz biztos sokan szeretnék, hogy ne a lámpa világítson, de meleg se legyen.
Na meg télen, lehet több hő megy ki az ablakon, mint amennyibe a lámpafény kerülne, nyáron meg lehet éjszaka is szellőztetnénk. A túlterhelés érzékelőnek meg olyan érzékenynek kéne lenni, hogy ne ártson a macskának, de más akadályt eltoljon. Ha meg beszorulsz, nem nagyon lát változást a mozgás érzékelő. Nem csak menet közben szorulhat be. Nyugalom van, nincs ott senki, az útba is fekhet.
-
gyulank
addikt
Én nem tudok ablak nyitó-záró szerkezetről, és amíg ilyen nincs, hiába lenne hozzá vezérlés. Elektromos redőnyt sem értem, miért nincs olyan, ami oldalról húzódik az ablakra, mint a busz ajtó, vagy csak simán egy sínbe tolódik. Gyorsabban, halkabban, könnyebben menne, mint a feltekeréses módszerrel. Nyilván mindenhova nem férne el, de ha nincs, sehol se lehet. Egyébként a redőnyhúzás szabályozhatná a fényt, a hőt, a szellőzést is. De szerintem még ha valaha a vezérlők elérhető árban lesznek, a vezérelhető eszközök akkor sem. Meg az ilyen automatikus mechanikus dolgoknál mindig benne van a pakliban, hogy megöl valami állatot, vagy bezár.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- PlayStation 4
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Path of Exile 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HUAWEI WATCH Ultimate
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5511 - i7-10850H I 16GB I 1TBSSD I 15,6" FHD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gar!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- HP ZBook Firefly 14 Gen8 I7-1165G7
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z790M i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 TI 12GB Zalman Z1 Plus EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest