Új hozzászólás Aktív témák
-
Ősember
őstag
válasz
BalaNce87 #37 üzenetére
ember, te teljesen el vagy tévedve
deszkázást te találtad fel? nem.... a cs-hez térképet készíteni meg olyan mint deszkázni. más már megcsinálta előtted, te csak használod más ötletét.
"Tudod ötletből nem szokott hiány lenni csak megvalósítani nincs elég erőforrás nah meg idő." - ötlet és ötlet között is van különbség. ez a játék egy jó ötletből született és a jó ötleteket az emberek megvalósítják, mert látják értelmét.
az meg hogy hobbiként foglalkozott vele és a végén pénzt kér érte a fejlesztő, te meg ezt kifogásolod abszolút nem fér a fejembe...ha te pl otthon programozgatnál és írnál egy programot, ami esetleg hasznos lehet másoknak, akkor te azt mondanád, hogy "áh, ezt a szabadidőmben csináltam saját szórakoztatásomra, ezérteszem ágába sem jut majd pénzt kérni érte, hiszen ez a hobbim"? szabad piac van, minden annyit ér, amennyiért megveszik.
-
Ilsyde
őstag
válasz
BalaNce87 #34 üzenetére
Részben egyetértek veled, de nehéz meghúzni a vonalat az ingyenes és nem ingyenes kozott. Az L4D2 szvsz egy HL2 mod, ingyen kellene adni ahogy a Zombie Panic is ingyenes. 5 fontért vettem, még mindig sajnálom hogy kiadtam rá a pénzt. A gagyi Alien Breed (feldolgozás) pénzbe kerul, míg a nála sokkal jobb Alien Swarm ingyenes. A World of Goo egy Pontifex klón és nagyon drágán adták (végul én is csak azért vettem meg mert volt egy "annyit fizetsz érte amennyit akarsz" akció) pedig egy rakásnyi jobb logikai játék van pl. a Kongregaten. A Mythos jelenleg már (még) nem létezik és ingyenes volt/lesz, sok aRPG meg pénzbe kerult és sokkal rosszabb nála. A Portal alapból HL2 modnak készult de pénzért árulja a Valve. Ott a QUBE ami szvsz otletesebb és mégis ingyenes
Tényleg rengeteg indie játék túl van árazva, a Steamen is megfigyelheto hogy kezdik ellepni az olyan cuccok amiket egy-két srác rakott ossze egy netbookon mikozben a WC-n sz@rtak és odavágják eléd 10-20 euróért. De vannak olyanok is (nem sok) amik megérik a pénzuket mert olyan minoséget kapsz ami letiporja az AAA játékok tobbségét és ez a lényeg, ezeket kell megvenni. Gondolom te is csak azokat a top címeket veszed meg amik minoségi alkotások. Ezen a szinten nem kellene kulonbséget tenni, mindegy hogy 30, 60, 100, 300 vagy 2 ember készítette ha eléri azt a bizonyos minoséget és osszetettséget. Miért játszik az kozre hogy mennyien dolgoztak rajta?
A Haluz szvsz kozel sem olyan muvészi mint az Amanita játékai. Természetesen ismerem, rengeteg hasonló játék van (egyik sem jobb
) és ja, rengeteg játékot ismerek. Azon kevesek kozé tartozom akik rendesen korulszaglásznak és informálódnak mielott kiadják valamire a pénzt.
Ja az meg hirtelen eszembe jutott hogy a sok barom (ez az igazság) megveszi a 15 eurós TF2 sapkát meg a nemtom hány fontos ajándékdobozt hogy bontogassa... egyik tárgy sem ad semmit a játékhoz csak bohóckodik vele az illeto de egy tobbszáz órás szórakozást ígéro játékra meg sajnálja a 10 eurót.
-
BalaNce87
addikt
Nah jó de pl amikor gördeszkáztam azért is odamehettem volna az emberekhez hogy figy ha nézni akarod fizess érte, hobbi szintű dolgokért nem szokás pénzt kérni (de előfordul) kivéve ha nem vásárolja fel egy nagyobb cég, deszkázás esetében meg jönnek a szponzorok. Rengeteg modder van akik ezzel foglalkoznak munka mellett esetleg, modderkedésből megélni meg nem lehet az biztos, mi lett volna ha minden saját készítésű counter strike mapot csak pénzért lehetett volna beszerezni mondjuk 2 euro/map, nemhiszem hogy örültek volna neki az emberek, vagy mennyi skin létezik a játékokhoz köztük komolyabb is, naív lenne ha azt gondolná ebből fog meggazdagodni vagy bármennyi pénzt beszerezni, ilyen dolgokért nem szokás pénzt kérni szerintem.
Tudod ötletből nem szokott hiány lenni csak megvalósítani nincs elég erőforrás nah meg idő.
Más is lehet hobbi szinten dolgozik valamin és nem feltétlen azzal a céllal hogy pénzt szerezzen belőle, hanem mert ezt szereti csinálni, itt jól járt hogy ennyire kapóak voltak rá az emberek és nem számított hogy pénzbe került, ez történhetett volna másképpen is. Jó üzleti lépésnek bizonyult pénzessé tenni, lehetséges hogy a készítő sem fizetősnek szánta eredetileg csak volt aki bíztatta ebben. Nem hiszem hogy csak én vagyok ezzel így, videókból ítélve simán azthinném hogy ez egy ingyenes kis készítmény. Az is lehet ha nem lett volna fizetős akkor nem is figyelnek rá fel ennyien és nem terjedt volna el így. -
BalaNce87
addikt
Már nem engedte szerkeszteni szóval azt mondom, hogy fura hogy egy hobbiért pénzt kér el, sőt van aki veszi is. Nemrég kijött cs-hez a deák téri metrómegálló, 5 évébe telt de maga miatt csinálta hobbiból, és nem kerül semmibe, persze hozzá teszem senki nem is fizetett volna érte, de ettől még nagyon jó lett. Nálam ez a játék nem a pénzes kategóriába tartozik, azt is elismerem hogy a mostani játékok tömkelege egy nagy szar és nevetséges az áruk, ez meg pont ingyenes játéknak minősíthető, ha így megnézi az ember nem gondolná szerintem hogy fizetős. Elismerem hogy ötletes játék kártyavár építéshez hasonló vagy valamilyen anyagból egy alakzatot képezhetsz.
A machinariumra meg azt írtam hogy jó, de van flash játék ami ugyanolyan szuper hangulattal rendelkezik pl a haluz 1-2 és csak beírod googleba és már játszhatod is, ezért írom hogy ezek simán mehetnének ingyenesbe. Nálam ez a point and click sose azt jutatta eszembe hogy tejelni kell érte, hanem böngészőbe megnyitom azt mehet a móka.
Igaz a goblins se volt böngészős cucc bár akkoriban net se volt nagyon, az is hatalmas játék, aztán már jött a net és simán elbírták az ilyen kaliberű játékokat és nem próbálták újra eladni. Jók ezek a 1-2 ember által fejlesztett játékok csak néha igen is sokba kerülnek, volt hogy az ilyet ingyen adták anno. 20 euro/dollár sok, steamen van összetetebb játék ami fele ennyibe kerül vagy még annál is kevesebbe. A world of goot meg más ilyen indie játékot úgy szereztem be hogy volt ilyen hogy annyit fizetsz érte amennyit szeretnél, ilyen alkalmak tökéletesek ezen játékok kbeszerzésére, mivel többet kapsz korrekt áron és nem egyet 20-ért. -
Feruendios
tag
A csávó kitalálta, megírta, kiadta és (dollár)milliomos lett. Tisztelet és gratuláció.
-
Ilsyde
őstag
Mindegy min fut a játék ha kelloen mély, lekoti az embert és jó a mechanikája. Azért írták Javára hogy fusson a bongészoben, egyébként C++ban készult volna. Sot, lehet hogy lesz ilyan verziója. Akkor jó lenne?
Azért azt bírom hogy az emberek birka módjára veszik a primitív játékokat (nem írok címeket hogy ne legyen sértodés) amik rosszabb esetben 5-6 óra játékélményt adnak, jobb esetben lehet tolni oket multiban is (leszámítva persze hogy van náluk sokkal jobb játék de szerencsétlen nem ismeri oket úgyhogy ez amit vett az a legjobb és kész) 25-35 fontokért.
Erre itt egy olyan játék amit ugyanúgy élveznének, ráadásul egyedi (egy-két játékot leszámítva nem találsz a Minecrafthoz hasonlót), simán bele lehet tobbszáz órát olni és kevesebb, mint fele annyiba kerul mint a legtobb játék. Persze mivel nem modern a grafikája ezért csakis szar lehet...
(Machinariumot teljes áron vettem a készítoktol mert imádtam a Samorost mindkét részét + megérdemlik a támogatást mert fantasztikusan atmoszférikus játékot sikerult készíteniuk. Az utóbbi hónapokban megjelent AAA játékok meg nemhogy 25 fontot, de 5-ot sem érnek. Szerencsére jó a grafikájuk úgyhogy százezrével veszik oket)
-
Dreimus
senior tag
válasz
BalaNce87 #28 üzenetére
Ez egy java játék amit lehet offline illetve böngészőben tolni. Ezért mondják azt hogy ne vedd a flashel egy kalap alá. Meg én sem értem miért sajnálsz 1-2k-t egy játékért és miért adná egy programozó ingyen a programját mert te így gondolod?.Én is jövő héten megveszem mert már van pár napom a böngészős verzióban és szeretném offline tolni hogyha elmegy a netem se legyen gond és kiváncsi leszek a teljesre.
-
Thome
veterán
válasz
BalaNce87 #28 üzenetére
Nem is keresem a flash játékokat.
Machinarium meg pont nem flash. Az egy Point n' Click játék. És azt valakinek meg kellett rajzolnia. Nyugodtan kérjenek is (annyi) pénzt el érte, mert baromira jó.
Minecraft se éppen flash. És nyugodtan kérjen el a készítő érte pénzt. Szívod a fogad, hogy pénzt kér érte? Miért nem csináltad meg akkor Te?
-
BalaNce87
addikt
A machinarium is ilyen, kurva jó de eleinte 20 dollár volt most is vagy 10-15, pedig egy kattingatós flash játék az is, ezer éves ötlet, mégis pénzt kértek el érte, jó hangulata persze hogy az, de más játék ingyen ugyanezt tudja.
A legtöbb játék ami böngészőben fut az flashnak minősül, de ezek szerint te még nem láttál komolyabban összerakott flash játékot. -
wikings2
őstag
Kb ennyi... Ennyierővel a Wow sem éri meg az árát, mert van sokkalta jobb Free is a műfajában és nálam a Wow az ezer forintos kategóriába tartozik...
Mellesleg én sem próbáltam még, de az árával semmi bajom sincsen. Jobb ez mint elkocsmázni 10 szer ennek az árát 1 este alatt -
Ősember
őstag
válasz
BalaNce87 #22 üzenetére
és ki szabja meg, hogy milyen ár méltó hozzá?
nyilván az árazással csak neked van komolyabb problémád. ha egy játék leköt téged egy egész délutánra, akkor már nem érte meg rááldozni azt a 10 dollárt?
ez lóf*sz pénz..
azzal, hogy azt mondod alaptalanul sokat kérnek el érte magát a minőségét vonod kétségbe, mert mi másért fizetne az ember, mint a minőségi tartalomért?
ha neked ez egy ugyan olyan tömeges, lejárt, sablonos játék, mint amik pl armoredgamesen vagy az ilyen oldalakon vannak, akkor újból csak azt tudom javasolni, hogy próbáld ki. -
válasz
BalaNce87 #22 üzenetére
A fejlesztő fazon már nem egyedül van a világ ellen, hanem csinált egy céget és felvett maga mellé 1 másik fejlesztőt, 1 desingert, összesen 5-en vagy 6-an vannak és főállásban ezen dolgoznak.
Itt most a vevők megelőlegezték a játék fejlesztését, mert az alpha is annyira magával ragadta őket, hogy bizalmat szavaztak neki. A fejlesztő meg nem egy ferrarit vett belőle.
Szerintem egy igazán jó történet. -
-
BalaNce87
addikt
De nem is ezt mondtam hogy attól lesz jó egy játék hogy ha többen dolgoznak rajta.
Egyszerűnek egyszerű, a plants vs zombies se egy bonyolult játék mégis rohadt jó, szimplán ezek a játékot nálam a max 1000ft-os kategóriába tartoznak vagy ingyen.
Millió flash játék van amit ugyanúgy böngészőbe futtatva játszhatsz és ötletesek, persze azok közül is van ami pénzes, ha pedig pénzes akkor meg hozzá méltó árat adjanak ennyit szeretnék mondani.
Ha ingyen lenne mondjuk biztos nem lett volna ennyire népszerű, mert nincs róla komolyabb nyilvántartás ezért nem is ismerték volna meg ennyien.
Azért tényleg nem kell leharapni a fejem, akkor jogos lenne ha leszólnám a minőségét, de ez nem történt meg, így értelmetlen/jogtalan volt a leszólás.
Ilyen játékoknál még az tud jó ötletnek bizonyulni hogy annyit fizetsz érte amennyit jónak látsz. -
Ősember
őstag
válasz
BalaNce87 #19 üzenetére
jól értem hogy a grafika alapján ítéled meg a játékot?
Visszaélnek azzal hogy milyen ötletes... utána meg azt mondod ...egyszerű mint egy kő
hiába mondod, hogy elhiszed, hogy jó, de ez abszolút nem jön le a kommentjeidből.
amúgy melyik komolyabban összerakott játékot veszed meg újonnan 3-4k-ért? meg miért baj, hogy nem egy 50 tagú fejlesztőcsapat áll mögötte? emiatt elvből kevesebbet ér vagy hogy van ez?
bocs hogy ezt mondom, de szerintem menj és próbáld ki, mert csak hülyeséget beszélsz
Új hozzászólás Aktív témák
ph Rohamosan terjed a Minecraft őrület. A játékot fejlesztő Marcus Persson tegnap jelentette be, hogy elérte a félmillió eladott példányt.
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- fűnyíró traktor
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Futás, futópályák
- Mini PC
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest