Hirdetés
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- IoT-piacra fókuszáló csúcsmagot tervezett az ARM
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Egyedi 12VHPWR csatlakozó a Bilibilin
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Kérdéseket a Windows Phone szakmai topikban tegyétek fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blyan
félisten
Ha valaki használj az ... I'm WP7 appot, akkor nézze meg, az statistics részt, azon belül meg az accent colorst.
Marha sok féle szín van, van köztük egészen sötétkék, szürke, sőt fekete is, nekünk meg az a 10-12 féle szar.
-
BaliJack
aktív tag
Neten annyit találtam, hogy a Zune Marketplace nem működik.
De ez sem teljesen igaz, mert a Marketplace-en meg lehet keresgetni...CarajoEsp: ha leszedem a WP Bench-et, akkor megnézem, hogy mi a helyzet.
Kérdezted, hogy van-e olyan, hogy a Live Tile-ok üresek egy ideig görgetéskor?
Nekem akkor fordul elő, ha a Windows Phone News nevű progiból lépek ki, néha SimpiRSS-ből kilépés után is ilyen. -
tutis
őstag
szerintetek [ezt] hogy lehetne megvenni meg kifüggetleníteni?
-
Blyan
félisten
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Bulvár on
Mango update coming from carriers in 2-3 weeks?(#5490) blex
Érdekes, franc tudja mi lehet a gond. -
blex
senior tag
nekem mindenem usa. szóval ez nem lehet a probléma...
kár, mert ötletem sincs, hogy mi van. és ez nézett ki a legígéretesebbnek ebből a kategóriából.. a másik amit találtam a prime tv című példány, de ez meg folyton bezárogatja magát, ha használni próbálom. ez is egy érdekes probléma... -
blex
senior tag
osztálytársamnál láttam egy tvshow című appot, gondoltam letöltöm, erre ad a telefon egy hülye hibakódot (c101b00b) és nem tölti le. próbáltam wifin és mobilneten is. a pc-s zune szerint pedig ismeretlen hiba történt. van a programnak egy lite meg egy full verziója is triallal és egyik sem megy. mást viszont le tudok tölteni. ez engem zavar...
valaki meg tudná esetleg nézni, hogy neki működik-e?[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz
burgatshow #5458 üzenetére
Nekem fel volt telepítve az Ms féle YT is a HTC app mellé, próbaképpen leszedtem, és azóta nem minden weboldalba ágyazott videót játszott le, hanem feldobta az ablakot, hogy töltsem le az MS féle appot, amivel aztán már ment.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Ja, amúgy a WPBench oldalán a bajnok egy Samsung GT-I8350.
-
Blyan
félisten
válasz
CarajoEsp #5482 üzenetére
Nem volt újraindítva már jóideje, félig van töltve, és nincs flight módban, és kb 3Giga szabad helyem van.
2MB = mem13,44 stor14,29
3MB = mem14,9 stor15
4MB = mem14,33 stor14,83
5MB = mem15,18 stor8,74
10MB =mem15.92 stor3.96 (itt már jócskán előjön a SD vs NAND flash különbség)
[ Szerkesztve ]
-
Def26
félisten
válasz
catroot #5468 üzenetére
Zune, visszaállítási pont 53% -nál megakadt, kidobott egy hibakódot és ennyi. Azóta a telefon egy tégla. Ha én lettem volna a béna, akkor elképzelni sem tudom, hogy mit qrhattam el.
Egy HDD -m megdöglött de nem ezen volt a rendszer, már nem tudom, hogy mit gondoljak.[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz
CarajoEsp #5477 üzenetére
Nekem már WPBench 2.0 van, Te azon mérted?
Anno mértem Beta2 alatt a 1.0-as WPBench-csel, be is íírtam ide a fórumra, az ilyen lett.
Build 7712
Cpu: 16227ms - másodjára 16166ms Béta2vel 16K alatt volt
Data(0,8MB): 6890ms - másodjára 6928ms
gpu: 713 (avg 23fps) - másodjára 718 (24fps) Béta2vel 730 körül, 25átlag fps[ Szerkesztve ]
-
CarajoEsp
senior tag
Wp Bench programmal. 0,5 MByte a sebesség és tényleg két készüléket egymás mellé rakva, feltűnik a különbség, hogy játékoknál pl. a fekete képernyő, amíg konkrétan a háttértárból a memóriába tölti az alkalmazást lényegesen hosszabb, mint egy másikon. Plusz, egy sima Weatherduck letöltés 5 másodperc, feltelepíteni, majd egy percig telepíti. Másik telón mindez kb. 10másodperc. Ráadásul nem mindig ilyen, emlékszem, hogy Reset után jó és gyors, csak valamitől, előbb-utóbb lelassul.
Próbáld ki, kíváncsi vagyok, Trophyn mennyi, bár amit én mértem azon, olyan 2,5-3 körül van a másolás. De ha indítasz egy Angry Birds és leméred, hogy mennyi idő alatt kapcsol be ott is baromira, kijön a különbség.
Blyan: Igen azon, de nem egyedi, sokan írják ezt az Optimus 7-ről, bár egyelőre csak NoDo alatt, kíváncsi vagyok a Mango megoldja ezt. Ráadásul, ha hamarosan lesz valami Backup, akkor azt már megvárom, baromira nem akarom, hogy elszálljanak az adataim.
[ Szerkesztve ]
-
CarajoEsp
senior tag
Hmm...értem. Akkor még addig kéne leadnom szervízbe, míg nincs mango, hisz a Nodo-s Backupot meg tudom csinálni viszonylag egyszerűen.
Igen:Ennyi idő után, kicsit kikoptak a hangerőgombok(szakszó:röcögnek), a készülékház is nyikorog, két-három porszem van a kijelző és az üveg között, és másik topikba írtam, hogy az LG-nél a Storagera másolás valamiért egy bizonyos idő után, irgalmatlanul lelassul.
Remélem csak a készülékházat cserélek, mert amíg nincs teljes Backup, elég nagy szívás, hogy azért nem merem leadni a készüléket szervízbe, nehogy a tárolt dolgaim elvesszenek. -
Blyan
félisten
válasz
CarajoEsp #5471 üzenetére
Á-á.
Csak annyit tehetsz vele (legalább is jelenleg), hogy ha visszakapod Mango frissítéssel a szervizből, full reset, stb akármi (ami ugye nem jelenti azt, hogy a Mango eltűnik róla csak visszaáll alapállapotra) után downgradeled a NoDo-ra, akkor visszakapsz mindent az akkori NoDos állapotból (sms, játék, stb), és azt frissítheted újra Mangora.
Vannak hírek arról, hogy később lesz valami webes backup cucc a live oldalon. De ennyi.Szervizbe készülsz?
[ Szerkesztve ]
-
CarajoEsp
senior tag
Mangonál, amennyiben majd frissít a telefon, ha leadom szervízbe és nem cserélnek rajta fődarabod, akkor elméletileg restore után a teljesen hard resetelt rendszerre is visszapakol mindent a Zune ugye?(SMS,játék stb)
-
válasz
burgatshow #5464 üzenetére
Na ezért töltöm én minden este, ha lemerült, ha nem
-
burgatshow
veterán
Szombaton este töltöttem a telefont, vasárnap pihi nap volt számára, azonban a mai délelőtti roham betett neki.
Feladta harcot és még töltőkábel sincs nálam.
Király. Szóval végülis másfél napot elment.
-
Blyan
félisten
Gondolom, úgy lenne értelme, csak még a HTC-t és az Acert leszámítva csend honol, a Samsung, LG, ZTE és még ki tudja kik ígértek telefont sehol sincsenek, a Nokiáról nem is beszélve, akik nagy fogadkozásban vannak, hogy WP7 meg minden, de egyelőre csak új Symbian telefonokat szónak a piacra.
-
Def26
félisten
No, úgy néz ki, hogy a teló végleg beszart. Vodafone tehetetlen, LG -nél a labda, de valszeg bukom a dolgot.
Szívesen vennék új WP7 telefont, kérdésem, hogy mikor jönnek hozzánk az új Mangos telefonok? Össze vissza olvasok mindent...
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz
burgatshow #5454 üzenetére
Szerintem ha majd elindult rendesen magyar Marketplace (használható módon), majd kiderül, mi az ami nem elérhető.
-
Воланд
titán
válasz
burgatshow #5454 üzenetére
A Microsoft youtube kliense peldaul ilyen. Meg nalam ket samsung alkalmazas.
-
CarajoEsp
senior tag
Sziasztok. Mivel aktívabb a Wp7 ezen fóruma, gondoltam bemásolom.
Annyit kérnék, hogy akinek mar szépen be van lakva az LG Optimus 7 telefonja, megnézné, hogy a kiadott Benchmark memória tesztje, ami a storagera másol, mennyi ido alatt fut le?
Mert nálam max 2 giga szabad hely van, és kikapcsolás, flight mode után az eredményem, ilyen 0,5MByte, ami siralmas egy Trophyval összehasonlítva.
Az a fura, hogy nem tűnik fel, csak a két telefont összehasonlítva a különbség, hogy elindítom az Andry Birdst, ami a Rovio felirattól ugyan annyi idő alatt áll fel, annyi a gond, hogy maga a Rovió ikon(tehát amíg a háttértárból betölt a program)megjelenik, az a Trophyn fél másodperc, az Optimuson pedig vagy 3-4.Külföldi fórumokon is volt ilyen eredmény, ott ki-be kapcs megoldotta, nekem nem segített, ezért kérnék egy Optimusos kollégát, hogy próbálja már ki
Előre is köszönöm.
-
Воланд
titán
válasz
burgatshow #5452 üzenetére
Kiveve ami nem.
Plusz nincs a Zuneban eloado kep, na meg a bing is bongeszoben jelenik meg, bar ez a telefon regio beallitasaitol fugg.
-
burgatshow
veterán
A legjobb tudomásom szerint a marketplace tartalma ugyanúgy elérhető lesz, szóval én át fogok állni. Már csak azért is, mert akkor arra a fiókomra állhatok át, amin az Xbox is van.
-
Jannn
aktív tag
Most veszem észre h a Mangoban 10 perc lett a snooze az ébresztésnél (eddig 5 perc volt. Ezt nem lehet valahol állítani??
-
gzbotii
nagyúr
-
tutis
őstag
Szerintetek mango után érdemes lesz magyar live id-t hozzáadni a telóhoz, vagy maradjon inkább az UK-s?
-
Blyan
félisten
Eléggé semmit mondó készülék, és a kijelzője meg... hát lehet csak a videó teszi, de nagyon pocséknak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
"jobb volna ha az a numpad-os felület valahogy egy gombnyomással elérhető volna"
phone tile - gyárilag a bal felső."olyan névkeresés, hogy a számokat csak egyszer megnyomod és megtalálja hogy kinek a neve az... nem tudom van e ennek valami spéci neve"
smart dial és az MS valamelyik Pocket PC-jében volt először. érdekes, hogy a WP7-ből kihagyták."akkor inkább az legyen +1 gombnyomás vagy a hívástörténetnek az előhozása"
phone tile - gyárilag a bal felső.egyébként nem értem, people hub 1, teker-teker-rábök 2, szám hívása 3. vagy tekerés helyett keresés gomb és beírok két betűt. meg akit sokszor hívok az eleve ott van people hub-ban a recent-ek között és akkor úgy is nyílik meg legközelebb. vagy eleve kint van tile-ban az illető.
-
oO7
őstag
válasz
legiaap #5439 üzenetére
nekem pl a "Translate This" van fent... de ha rákeresel marketen, hogy translate, akkor felhozza őket, nézegesd meg mit tud, screenshotokat, és válassz kedvedre... mivel hogy szinte mind online és vagy a Google vagy a Bing megoldására épülnek, gyakorlatilag csak a kinézetben különböznek... ez a Translate This ez például tud hangos felolvasást is és design szempontból is illik a letisztult metro-ba... olyan kis egyszerű de nagyszerű
-
Blyan
félisten
Szvsz a csoportokat azért csinálták, hogy könnyebb legyen az elérés, a gyakran hívott számokat meg ki lehet tenni pin to start módszerrel. A tárcsázó valóban lehetne gyorsabb elérésű is, de azért az is két tap, call, tárcsázó ikon (az utóbbi lehetne inkább lapozhatóan elérhető a History mellett, az egyszerűbbnek tűnik, vagy ikonnak és lapozhatóan is).
(#5437) oO7
a legutóbbit mango tudja, Bing Translator alapokon (lefotózós, lefordítós dolog)Az Trophyn használva nem éppen a legjobb, de lehet csak a poor kamera miatt.
[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
válasz
legiaap #5436 üzenetére
több ilyen szótár is van, amik vagy a Bing Translatorra vagy a Google Translatorra vagy választhatóan mindkettőre épülnek... de ezek ugye online szótárak... offline szótár nem tudom van e... illetve van az is az tuti, csak én nem tudom, hogy azok közül melyik a jó
a legutóbbit mango tudja, Bing Translator alapokon (lefotózós, lefordítós dolog)[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
Mondjon nekem valaki egy fasza szótárprogit.
A lényeg tudja az angol - magyart oda vissza, tudjon szöveget is lefordítani, szavaknál ajánljon fel több lehetöséget is és ha esetleg tudna olyat, hogy lefotózok egy szöveget és lefordítja az már hab a tortán lenne. -
oO7
őstag
mondjuk az nekem is fura ahogyan fel lehet hívni bárkit is... akár egy számot akár egy embert a névlistából... sok gombnyomásra van szükség... jobb volna ha az a numpad-os felület valahogy egy gombnyomással elérhető volna és lenne olyan névkeresés, hogy a számokat csak egyszer megnyomod és megtalálja hogy kinek a neve az... nem tudom van e ennek valami spéci neve, asszem androidnál így van (legalábbis desire-nél tutira) és az szerintem elég jó... ha névlistában akar keresgélni, akkor inkább az legyen +1 gombnyomás vagy a hívástörténetnek az előhozása és ne az alap tárcsázófelület
-
Na, ez okos újítás.
Azon is gondolkodtam már, hogy most használom a Nexus-t, aztán úgy egy év múlva megint bepróbálkozok a WP-nal, milyen akkor...MOD
Annyira sokat használtam a korábbi Wines mobilokat, előtte meg PD-kat, hogy vissza akarok jönni a "céghez". Nagyon szurkolok nekik, hogy a WM-hez hasonló sikereket érjeneke el, illetve még inkább, hogy annyira rám legyen szabva, mint az volt.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Barthezz2 #5416 üzenetére
Engem nem érdekel az animáció, az sem érdekelne, ha nem lenne benne ilyen fajta "vacak". Amikor használni akarom a telefont, akkor nem akarom nézegetni, milyen szépen animál, milyen ügyesen forog és hasonlók. z első nap még elvoltam a "pörgettyűvel", de aztán már nem érdekelt, később pedig zavart.
Egy eszközt akarok, ami mindet meg tud tenni, amire szükségem van felesleges időkitöltés nélkül. Ez engem zavar, de attól még nem kell, hogy téged is zavarjon.
Látom, nekem túl testreszabhatatlan a WP7, hiába is tetszik egyéként egypár funkció, ami gyors és egyszerű a többihez képest, mivel a telefonálásnál engem megakaszt, amikor animálgat, illetve amikor ki akarom hangosítani, akkor sem tehetem egy gombnyomással, hanem kettővel csak - ezt például gyakran használom.Mindez nem azt jelenti, hogy rossz a WP7, hanem hogy nem nekem való. Még mindig a BB-k a legszimpatikusabbak, de ott meg másról kell lemondanom. Egyenlőre akkor marad az Android, a WP7 pedig nálam bekerül az iOS mellé, ami szép, tetszetős, sok szempontból szimpatikus, de nem az én OS-em.
-
csab2
veterán
+1
-
csab2
veterán
Hát nem tudom, én imádom a WP7 animációit.
-
gzbotii
nagyúr
az androidal az a baj, h meg 2 magon is meg lehet akasztani a rendszert, mert ott bajok vannak az OS-el [pl task manager nelkul leni nem lehet]...
de majd ha lesz 4 magos, magonkent 1,5GHz proci benne es 480x800 felbontas marad, akkor talan fojamatos lesz a 4.0 android telefonkonyve is[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz
fateless #5415 üzenetére
Ha az ABC betűkre kattintasz, akkor tudsz betűrendben ugrálni a névjegyzékben. Ugyanígy fog működni Mango-tól a program listában ugrálás is, de a névjegyzékben a kezdetektől így van. Gondoltam megemlítem, bár biztosan tudod...
A scroll talán lassabra van állítva, de legalább nem akadozik, mint a legtöbb androidos készüléken (az 50-60 ezres kategóriában nem is érdemes hasonlítgatni, de SGS II-ig gyakorlatilag minden készüléken előfordul), ami szerintem sokkal idegesítőbb.[ Szerkesztve ]
-
válasz
fateless #5415 üzenetére
Őszintén megmondom, sosem értettem, mitől tragédia egy ember számára, hogy fél másodpercet kell várni valamire.. Most komolyan, az menti meg az életed, ha nem animálva fordul elő egy pillanat alatt, hanem rögtön ott van?
A névjegyzékben meg pillanatok alatt megtalálok bárkit, de akkor lehet én csinálom rosszul.Most komolyan, még ha valaki azt mondja, hogy egy voda 858 megőríti, mert várnia kell, aláírom, nade.. na mindegy, hagyjuk..
-
válasz
Barthezz2 #5409 üzenetére
Ha gyorsul az animáció, akkor talán marad a készülék.
A scroll a neveknél kifejezetten lassú a Nexus S-hez képest, ami miatt jóval lassabban jutok a nevekhez. Ugyanolyan lassú számomra az is, ha keresés gombra nyomok, beírom az első egypár betűt és kattintok a névre.
Nem azt mondom, hogy csiga a készülék, nem is darabos, de nem igényelem az animációkat, hanem helyette jobban örülnék annak, hogy ha pl benyomom a tárcsázó tile-t, akkor ne kelljen végignéznem, hogy kifordulnak a tile-ok, végül a megérintett darab is, hogy aztán beforduljanak a tárcsázott számok, hanem csak jelenjen meg fél másodperccel hamarabb. Ugyanez az sms-eknél, people hubnál. Számomra ez darabossá teszi a használatot, ami bosszant.
Elhiszem, hogy alap android lassú a WP7-hez képest, de a Nexus S gyorsabb ennél. Ugyanakkor a dedikált kameragomb, az Office integráció nagyon tuti, de nem akarok két nagydarab telefont hordani magammal - bár lehet, hogy ez lesz a végén a megoldás...
-
oO7
őstag
válasz
chester99 #5400 üzenetére
mindig is arról volt szó, hogy csak új telefonokra jön...
hoppá kicsit lassú voltam
(#5407) fateless a scroll sebességében pont az a poén, hogy egészen pontosan olyan gyorsan halad a lista amilyen gyorsan húzod... nincs semmilyen áttétel vagy érzékenység vagy ilyesmi... ettől természetes... legfeljebb a lendületen lehetne változtatni (de nem lehet), hogy milyen sokáig mennyen egy lökéssel, de szerintem az is teljesen kényelmes, se nem lassul le túl gyorsan, se nem pörög a világ végezetéig
[ Szerkesztve ]
-
Két kérdéskör:
1. Az animációk kikapcsolhatók? Esetleg azok lesznek a Mangoban? Ha nem, állítani nem lehet valahogy a sebességüket, hogy gyorsabbak legyenek?2. A scroll sebessége állítható valahol?
E két dolog nagyon bosszant, mert roppant módon lassítja számomra a telefon kezelését.
-
Blyan
félisten
-
Blyan
félisten
-
gzbotii
nagyúr
Emberek, en egyszeruen imadom ezt az OS-t
Nem tudom mas, h van vele de amilyen gordulekeny, akadasmentes meg a designe is eggyzzeruen lenyugozo! Ma elcserelhettem volna egy 3GSre is de nem volt szivem hozza.
Fel evig androidom volt, de elegem lett abbol a rendszerbol, es ez nem csak a telok hibaja, hanem Rendszere. Volt a kezemben tobbet jb-s 3G de kozel se all hozza. Szerintem ha lecserelnem csak szifonra tennem es azt se a hype-ert hanem azert mert tetszik a 3G/3GS unibody kulseje.Nagyon varom a Mangot
na ez nagyon off, de kikivankozott belollem
[ Szerkesztve ]
-
Bobyjack
senior tag
Megpróbáltam feltenni a hivatalos Mango bétát, de sehogy sem sikerül. Valaki tudna egy leírást küldeni? Regisztráltam studentként a dreamsparkra, leszedett egy csomó dolgot (emulátor, visual studio), beregisztráltam vagy 8 microsoftos oldalon, de csak nem akarja megengedni az updatet. Mit rontok el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az első két Windows Phone 7-es telefon. Mindent átfogó bemutató az új operációs rendszerről.
Kérdéseket a Windows Phone szakmai topikban tegyétek fel!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P9 Lite 2017 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung M12 ( A12) független/karcmentes