Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gregorius

őstag

válasz FTeR #43 üzenetére

Sok válasz sokaknak.

a részesedést lehet ugyanúgy mérni, mint a böngészőket...
    ellensúlyozásnak meg ott van, h rengeteg linuxos gépet azért adnak el, mert üres gépet nem lehet/illik.

Nem illem kérdése. Jogszabály van rá, hogy komplett gépet csak oprendszerrel adhatsz el. Bár ez ügyben a FreeDOS is gyakori választás, nem csak a linuxok.

úgy jön ide a service pack, hogy a windowsokban is van olyan, hogy beleraknak az első kiadásba egy megoldást, ami a tesztlaborban jónak bizonyul, de később kiderül, hogy a tömegeknek jobb kellene. Akkor csinálnak a problémára egy másik megoldást, beteszik az sp-be és kiadják. Azt akartam ezzel mondani, hogy van párhuzamos fejlesztés az msnél is, ott sem mindig az a megoldás nyer a végén, amit elsőre próbáltak.
    A fejlesztési folyamat szerves része a vevő igényeinek felmérése. Ez egyáltalán nem triviális, elvégre nem kérdezhetnek meg többmillió potenciális felhasználót, és egyáltalán nem biztos, hogy nem lesznek ellentmondásos igények. És sajnos ha csak egyetlen megrendelő van (mert pl. egyedi a szoftver), akkor is személyes tapasztalatból állíthatom, hogy előfordul az, hogy az első funkcionális alfa után tud csak érdemben hozzászólni. Ennek pedig gyakran az az eredménye, hogy a nagyobbik rész a kukában köt ki és ülök vissza a tervezőasztalhoz. Mégsem párhuzamos a fejlesztés ugyanis az első változattal szerzett információk felhasználásra kerülnek a másodikban.

Másrészről meg: te pazarlásnak látod, én nem. Én a 20 féle vírusirtót látom pazarlásnak.
    A 20 féle vírusirtó annyiban nem pazarlás, hogy ha az egyikben valami hiba van, akkor nem a gépek 100%-a, csak 5%-a támadható, az pedig nagy különbség. Ezt persze OS-re is lehet mondani, de az OS-sel ellentétben a vírusirtó az egy "végtermék", az OS pedig platform, amire rá kell fejleszteni. Az pedig ugyanígy nem mindegy, hogy az ember egyfelé vagy 20 felé fejleszt.

A fő kérdés, hogy minek vírusirtó?
    Erre a kérdésre majd akkor térjünk vissza, amikor a polimorf vírusok olyan szinten elterjedtek, hogy a szignatúra-/viselkedésalapú felismerés lehetetlen.

nemtom, én pl nem használok. az már rég rossz, ha fertőzés után kell menteni a menthetőt.
    Az már rég rossz, ha szerinted a vírusirtó egy "esemény utáni" dolog.

windows alatt ilyen upgrade eleve nem letezik, ott jo esetben par user beallitas megmarad, de a rendszer ugy ahogy van kicserelodik
    Minden bizonnyal nem hallottál még az inplace upgrade-ről. Ez ha jól tudom, legalább win95 óta létezik. Persze a dolognak vannak kockázatai és mellékhatásai, pl. bizonyos rendszerkomponensek esetenként megöröklik a kevésbé strict security policy-t a régi rendszerből, ha upgradelsz, mintha szűz install eredményeképpen áll össze a Windows. Természetesen ezek a beállítások utólag korrigálhatók, csak általában tovább tart, mint kézzel migrálni a lényeges beállításokat egyik rendszerből a másikba.

magyarul attol, hogy mondjuk a RedHat 8 hivatalosan mar nem tamogatott, az rpm-csomagokat meg felrakhatod ra, frissithetsz kernelt, stb.
    Attól, hogy a Win2000 nem támogatott, attól még telepíthetsz rá msi csomagokat...

Ha neked egy rendes xml parser kell, akkor ird meg oszd meg, es akkor jogosan nyafoghatsz, hogy a tobbiek is tegyek csap szepen bele a maguk reszet.
    Vagy egyszerűen olyan platformot választok, amin már van rendes xml parser, és azzal, hogy spóroltam a ráfordított munkán, spóroltam a költségeken, amelynek bizonyos részét tovább tudom adni a vevőmnek. Ezt csúnya kifejezéssel úgy szokták hívni, hogy versenyelőny.

Másrészt egy SAX-parser megírása, használata nagyjából egyemista-szintű feladat szoftverfejlesztés I. tantárgy első félévében bármilyen aktuális nyelvben, ami másnaposan két óra munka egy átlagos diák számára.
    Aha, és ebbe a két órába belefér az xsd validáció, xpath és netán még az xslt is? De legyünk gálánsak és legyen csak az xsd. Kétlem, hogy egy nap alatt megvan. Vagy ha mégis, akkor az a szomorú helyzet, hogy sokaknak ennek ellenére sem sikerült.

• Vladi

nagyúr

válasz FTeR #43 üzenetére

"nemrég volt nagy hír,h redhat üzleti ügyfeleknek új verzió után 1 év haladékot ad"

Ezzel mire gondolsz?

Másrészről meg: te pazarlásnak látod, én nem. Én a 20 féle vírusirtót látom pazarlásnak.

Új hozzászólás Aktív témák