Hirdetés
- HP notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiMedia lejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregorius
őstag
Sok válasz sokaknak.
a részesedést lehet ugyanúgy mérni, mint a böngészőket...
ellensúlyozásnak meg ott van, h rengeteg linuxos gépet azért adnak el, mert üres gépet nem lehet/illik.
Nem illem kérdése. Jogszabály van rá, hogy komplett gépet csak oprendszerrel adhatsz el. Bár ez ügyben a FreeDOS is gyakori választás, nem csak a linuxok.úgy jön ide a service pack, hogy a windowsokban is van olyan, hogy beleraknak az első kiadásba egy megoldást, ami a tesztlaborban jónak bizonyul, de később kiderül, hogy a tömegeknek jobb kellene. Akkor csinálnak a problémára egy másik megoldást, beteszik az sp-be és kiadják. Azt akartam ezzel mondani, hogy van párhuzamos fejlesztés az msnél is, ott sem mindig az a megoldás nyer a végén, amit elsőre próbáltak.
A fejlesztési folyamat szerves része a vevő igényeinek felmérése. Ez egyáltalán nem triviális, elvégre nem kérdezhetnek meg többmillió potenciális felhasználót, és egyáltalán nem biztos, hogy nem lesznek ellentmondásos igények. És sajnos ha csak egyetlen megrendelő van (mert pl. egyedi a szoftver), akkor is személyes tapasztalatból állíthatom, hogy előfordul az, hogy az első funkcionális alfa után tud csak érdemben hozzászólni. Ennek pedig gyakran az az eredménye, hogy a nagyobbik rész a kukában köt ki és ülök vissza a tervezőasztalhoz. Mégsem párhuzamos a fejlesztés ugyanis az első változattal szerzett információk felhasználásra kerülnek a másodikban.Másrészről meg: te pazarlásnak látod, én nem. Én a 20 féle vírusirtót látom pazarlásnak.
A 20 féle vírusirtó annyiban nem pazarlás, hogy ha az egyikben valami hiba van, akkor nem a gépek 100%-a, csak 5%-a támadható, az pedig nagy különbség. Ezt persze OS-re is lehet mondani, de az OS-sel ellentétben a vírusirtó az egy "végtermék", az OS pedig platform, amire rá kell fejleszteni. Az pedig ugyanígy nem mindegy, hogy az ember egyfelé vagy 20 felé fejleszt.A fő kérdés, hogy minek vírusirtó?
Erre a kérdésre majd akkor térjünk vissza, amikor a polimorf vírusok olyan szinten elterjedtek, hogy a szignatúra-/viselkedésalapú felismerés lehetetlen.nemtom, én pl nem használok. az már rég rossz, ha fertőzés után kell menteni a menthetőt.
Az már rég rossz, ha szerinted a vírusirtó egy "esemény utáni" dolog.windows alatt ilyen upgrade eleve nem letezik, ott jo esetben par user beallitas megmarad, de a rendszer ugy ahogy van kicserelodik
Minden bizonnyal nem hallottál még az inplace upgrade-ről. Ez ha jól tudom, legalább win95 óta létezik. Persze a dolognak vannak kockázatai és mellékhatásai, pl. bizonyos rendszerkomponensek esetenként megöröklik a kevésbé strict security policy-t a régi rendszerből, ha upgradelsz, mintha szűz install eredményeképpen áll össze a Windows. Természetesen ezek a beállítások utólag korrigálhatók, csak általában tovább tart, mint kézzel migrálni a lényeges beállításokat egyik rendszerből a másikba.magyarul attol, hogy mondjuk a RedHat 8 hivatalosan mar nem tamogatott, az rpm-csomagokat meg felrakhatod ra, frissithetsz kernelt, stb.
Attól, hogy a Win2000 nem támogatott, attól még telepíthetsz rá msi csomagokat...Ha neked egy rendes xml parser kell, akkor ird meg oszd meg, es akkor jogosan nyafoghatsz, hogy a tobbiek is tegyek csap szepen bele a maguk reszet.
Vagy egyszerűen olyan platformot választok, amin már van rendes xml parser, és azzal, hogy spóroltam a ráfordított munkán, spóroltam a költségeken, amelynek bizonyos részét tovább tudom adni a vevőmnek. Ezt csúnya kifejezéssel úgy szokták hívni, hogy versenyelőny.Másrészt egy SAX-parser megírása, használata nagyjából egyemista-szintű feladat szoftverfejlesztés I. tantárgy első félévében bármilyen aktuális nyelvben, ami másnaposan két óra munka egy átlagos diák számára.
Aha, és ebbe a két órába belefér az xsd validáció, xpath és netán még az xslt is? De legyünk gálánsak és legyen csak az xsd. Kétlem, hogy egy nap alatt megvan. Vagy ha mégis, akkor az a szomorú helyzet, hogy sokaknak ennek ellenére sem sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP notebook topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- XPEnology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mobil flották
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest