- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
senior tag
válasz
#52931072 #34 üzenetére
én láttam 1050 TI-t 89900 ért.
És nem is noname ismeretlen valami féle KFT kínálatában...
Jut eszembe van eladó RX-460 2 GB kártyám. Hibátlan csak már nem használom..... Valakinek kedvezményesen? MOndjuk úgy 150 ezerért?
de ha nagyon körülnézek a szekrény mélyén talán még nem dobtam ki 2 db Radon 9600XT legyen mondjuk csak 70 ezer?
és valahol lehet még intel 740-es AGP kártya és valamilyen Geforge 200-as is.. Na jó tudom régiek, de azokat csak 40 ezeré gondoltam...
de ha nagyon feltúrom a pincét talán megtalálom még az első grafikai kártyámat úgy egy Trident 8900D-t igaz az ISA busos még. És akad még valahol AL 2228-as vesa localbusos kártya is.
Ha minden elfogyott talán még megkeresem a legelő PC-m ISA busos Hercules kártyáját valamikor úgy 1986 környékéről. Na és ha nem színes, de van....
Arccal a kőkorszak fele.... -
Robitrix
senior tag
azt hiszem úgy értették, hogy lesz egy újabb eszköz, amit nem lehet kapni....
-
relixo
tag
Totálisan egyetértek minden előttem szólóval
, látom már a töke tele mindenkinek ezekkel az elérhetetlen áron papíron létező , 5db gyártott "kamu" megjelent kártyákkal...és ahogy hallottam még egy jó darabig ez lesz. (új jóslatok már őszről szólnak)
Ehhez a 20 éves árlistához azért hozzászólnék annyit,hogy ahogy írta bacsis idézem:
"20 éve is ugyanúgy megfizethetetlen volt a csúcs kategória"Na most te magad mondod ki,hogy a csúcs kategória volt megfizethetetlen! Ami jelen esetben a 3090,3080 és a 6900XT,6800XT lenne. Egy 3070,3060 és 6800 az már nem csúcs kategória és mégis elérhetetlen áron van.
De menjünk tovább nem kell új gen. kártya akkor nézzük, maradt a 2080/2060 idióta áron vagy a 1660 barom árban esetleg az 1050Ti kártyák ~100k . Az ár/érték arányban szerintem ugyanúgy annak a rétegnek akinek szánták mostani árakon megfizethetetlenek ezek is. A másik ,hogy rohadtul nem érnek ennyit!!! (és talán ez a legfontosabb a dologban)
Ez épp olyan ,hogy most egy gyorsétteremben pl hamburger menüért elkérnének tőled 60k ki tudnád fizetni? Igen,biztos. Hülye lenne aki ennyit fizet érte? Igen. Na ez ennyire egyszerű. Persze tudom jó sokan kifizetik....ahogy látjuk. -
válasz
antikomcsi #41 üzenetére
Persze, én se vennék félmilliós kártyát se, bár ha aprópénz lenne az az összeg is, akkor ki tudja. Egyébként én a fhd feletti felbontást is feleslegesnek tartom, az én igényeimet tökéletesen kielégíti az is, csak inkább az számít nálam (még sétaszimulátornál is), hogy 120fps meglegyen. Oda meg majd lesz jó áron kártya 1éven belül.
LGG555: minden annyit ér, amennyit adnak érte. Majd ha egyszer lecseng a bányaláz (és tömegével lesz tele a használtpiac), akkor nem veszik ennyiért, akkor korrigálódni fognak az árak. Itt most a legnagyobb gond, hogy nincs használt vga piac se.
-
LGG555
aktív tag
Eddig az volt a mantra hogy azért drága a kártya mert kevesen veszik, most azért drága mert sokan, a lényeg hogy mindig a játékos társadalom szívja meg.
-
A dolgot az első hozzászólással kezdtem, ahol úgy fogalmaztam, hogy "mezei csórónak megfizethetetlen".
Nem aggódtam, egy percet sem. Az anyagi forrás is rendelkezésemre áll, megvehetném ha kapható lenne, és szándékomban állna ennyit kifizetni érte. De nem áll szándékomban.
-
válasz
antikomcsi #29 üzenetére
Kinek, mi a megfizethetetlen. Az, hogy neked (és nekem is) megfizethetetlen az egy dolog. Egyébként ilyenkor azon kell inkább gondolkodni, hogy mit tudnál tenni azért, hogy ne legyen megfizethetetlen. Én is ezt teszem, fejlesztem magam és nem sopánkodok rajta, hogy milyen drága. Lesz célközönsége ne aggódj.
-
ttt1
őstag
Nem célom sem támogatni sem védeni a bányászokat (és lehet elöbb megvesz egy reális 250 e Ft-os vga-t 350-ért, mert gondolom visszajön majd egyszer az ára), de azért ha körülnéz az ember a félvezető gyártás 2 szereplős lett. A nagyobb része a TSMC-hez tartozik. Itt gyártják a konzolokat, amd cpukat snapdragon chippeket telóba Amd vga és Nvidia vgak jelentős részét. Sajnos nem bírja a kapacitás illetve jellemzően ide egy fél 1 éves ütemezéssel kell leadni a rendelést szerintem azaz nem tudnak holnaptól plusz 500 e-1 millió gput gyártani, mert be van állítva a gyártósor a megrendelt mennyiségre majd jön a következő sorban álló project.
-
donki
senior tag
válasz
andy19770128 #13 üzenetére
A milliárdosok valószínűleg nem fizetés formájában, agyonadóztatva veszik ki a pénzüket a cégeikből, ezért olyan sokat talán nem is számítanak a statisztikában.
-
beef
őstag
-
shteer
titán
-
válasz
ForRedGlory #22 üzenetére
Abit AN8-SLI lap! Imádtam! Emlékszem mikor 2 x 7600GST kártyákkal akkor volt SLI ha biost frissítettem, mert csak az egyik kártya ment az alap biosszal..
Fú de ment a COD2 maxon 1280-ban!
-
-
-
LGG555
aktív tag
válasz
antikomcsi #1 üzenetére
Nem az AMD a hibás azért mert a bányászok minden kártyát megvesznek és minden duplájába kerül.
-
traz75
tag
"azért bocs már, de egy garázs árát ne rakjam már olyan dologba ami 2 év múlva a harmadát sem éri"
Éppen ez a baj hogy két év múlva lehet hogy a harmadával többet is "éri".
Két éve 16-Kért vettem egy ismerősöm kisfiának a gépébe egy 2 gigás RX560-at. Idén eladtam 21K-ért... Ebben a pillanatban ha azt az egy 20K-s jegeltet nem számítom, legolcsóbban 25 és 30K-ért van fent két hirdetés. -
Kotomicuki
senior tag
Azt azért tegyük hozzá, hogy 20 éve a foglalkoztatottak aránya és a fizetés vásárlóértéke is magasabb volt a mostaninál, így egy család sokkal könnyebben tudott PC-t venni.
A 25%-os (20%-os ~2 évig) ÁFA is kedvezőbb volt a mainál, stb...
Sz'al, az eltelt időben rengeteg dolog változott meg a világban (ma fele annyi cég sincs a PC-gyártás körül és a megmaradtak is már nyíltan kartellba nyomják) és ezek mindegyike csak a végfelhasználókat hozta egyre nehezebb helyzetbe. -
Raymond
titán
"Még ebben a hónapban érkeznek az MSI csúcs RX 6900 XT kártyái"
Latom a humor azert meg megmaradt a PH! szerkesztosegeben az ilyen hosszu Covid idoszak utan is -
Lacok
őstag
Egy újabb fantom kártya.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Közmunkásokat nem számolják bele. 5 fő alatti cégeket se. Meg sorolhatnánk.
Milliárdosok ide vagy oda az sokat lehúzna az átlagon.Bacsis: számolj a minimál bérrel. Az korektebb.
-
reds.hu
csendes tag
Ismeretlen áron lesz nem elérhető.
-
Dragon3000
nagyúr
Volt erről valahol egy cikk, hogy a ksh az átlagkereset számolásnál nagyon sok adatot figyelmen kívül hagy pl részmunkaidős, vagy alkalmi munkában lévők adatait. Ha minden bejelentett dolgozót figyelembe vesznek, akkor 230-250 körüli átlagbér jött ki.
Jaj igen, ahogy #18 Gyuri27 írja még azokat az adatokat is figyelmen kívül hagyják. -
.mf
veterán
Jé, micsoda árlista
Valamiért úgy rémlett, 20 éve már modernebb cuccok voltak, legalábbis 2000-ben mintha már lett volna gigahertzes AMD, 2006-ban jött a Core mikroarchitektúra.
A ~20 évvel ezelőtti (2002-2003 körül?) gépem összesen volt kicsivel 110k felett - igaz monitor, bill+egér már megvolt, így anélkül értendő. Abban nyilván nem is csúcskártya és csúcsproci volt, hanem csak egy használható középkategória volt - és pont ez hiányzik, ma már egy középkategóriás kártya aránytalanul megdrágult. A VIVO ráadásul úgy emlékszem valami speckó kártya volt (ha jól emlékszem, Video In, Video Out rövidítése), ettől volt sokkal drágább, mint a normál társa.Így belegondolva, nem is a 20 évvel, hanem inkább a 10-15 évvel ezelőtti korszak volt az "aranykor", amikor az AMD megszorongatta egy kicsit a P4-et, majd utána jött a Core2 - így volt egy kis árverseny - abból az időből esetleg nincs valami árlistád? Érdekes lenne nosztalgiázni
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Pontosan annyira kamu, mint 2000-ben volt
-
bacsis
Közösségépítő
Az ugye meg van, hogy voltak olyan időszakok is amikor egy csúcs gép összerakása konkrétan egy kisebb ház árával ért fel... Bizony voltak időszakok amikor ugyanúgy csak a felső réteg játszó tere volt a az akkori szemmel nézve modern informatika... Ezt akár hogy csűröd, csavarod, nem tudod kimagyarázni...És azért ha hozzám vágnál 1 millát, hogy vegyek neked egy RX 6900-at, a fentmaradó összeg meg az enyém... azért csak összekaparnék neked egyet nagy nehezen
Természetesen alapjába véve igazad vanTényleg drága, és tényleg közel beszerezhetetlenek ezek a cumók. De azért na.. ha visszanézünk az időben.. korábban is voltak ilyen időszakok...
szerk: 2006-ban az első fizetéseim egyike kemény 65ezer Ft volt nettó... az akkoriban hangyányival minimálbér fölött volt... ebből kiindulva pedig deee.... teljesen reális a 2000-ben az 55ezer Ft -
Gyuri27
félisten
Ja csak akkor az átlagkeresetet nem úgy számolták mint most. Az se mindegy.
Illetve ami nem mindegy, hogy valami drága. Vagy azért drága mert ami keveset (hangsúlyozom keveset mert ez is fontos) gyártanak elvisznek a bányászok és a nepperek. Így még ha van is annyi pénzed, hogy egy mesterségesen felvert árú vga-t megvegyél akkor se biztos, hogy kapsz. Na ez a cumi.
Egyébként ez a vga nem tetszik. -
bacsis
Közösségépítő
...Csak részben van igazad...
...Azért szeretném leszögezni, én is felháborítónak tartom ezeket az árakat, és vissza sírom azt mikor 60 rongy volt egy felső kategóriás HD 4870
Na de lássuk mi is volt 20 éve...
Ez szerint 2000-ben 55 rongy volt a havi átlagkereset
Na nézzünk egy 2000-es árlistát:A cikk egy abszolút csúcs kategóriás VGA-ról ír... Akkor nézzünk ki egyet mi is... Hmm, jó kis Ati Radeon Vivo 136ezer. Akkor ez 2,5 havi átlagkeresetből volt meg
Most papíron mennyi az átlagkereset? 300ezer Ft? Mennyi egy ilyen VGA?
bő 600ezer Ft?
Szóval elvileg 2 havi átlagkeresetből van meg...
Szóóóóóval 20 éve is ugyanúgy megfizethetetlen volt a csúcs kategóriaÉn inkább azt mondom hogy voltak olyan időszakok amikor kevésbé volt megfizethetetlen, de a mostani horribilis ár fizetésekhez mérten annyira nem extrémen kiugró
-
Találtgyerek
veterán
AMD-ből eddig is volt Gaming X TRIO vagy csak 2 ventis Gaming X ?
-
Segal
veterán
Aztán 2 hónap múlva meg bejelentik itt is a Suprim verziót
-
.mf
veterán
"Az MSI két új üdvöskéje a tervek szerint még februárban elérhető lesz, egyelőre ismeretlen áron."
Aha, két üdvöskéje... s ez a 2 db kártya a magyar piacra értendő, vagy az európaira?
Ilyenkor örülök, hogy az új játékok többsége nem is érdekel, a néhány régebbi jobb játék, amiket időnként előveszek, azok az RX480-ammal is megelégednek. Még jó, hogy 15-20 éve éltem a gémer korszakom, amikor a mai árakhoz képest töredékébe került a hw - ma ez elég szívás lenne...
-
Sidorovich
senior tag
-
Trailblazer
veterán
Hova érkeznek? Áttolják a gyárakból közvetlenül a bányászfarmokra?
-
fanti
addikt
Igen...nos mindez nagyon szép, papíron. De szerintem Magyarországra ebből kb. 30db fog érkezni júniusig...
A másik meg az, hogy ilyen 6-800 ezres kártyák már bocsánat, de ki a francot érdekelnek, mert ennek nincs realitása.
Nekem a legeslegfelső limit VGA fronton az 150 ezer...és még azt is fogcsikorgatva adnám ki.
Konkrétan okádhatnékom van az AMD és az nVidia túlárazott szarjaitól...de a Ryzen 5XXX-sem kivétel...azért bocs már, de egy garázs árát ne rakjam már olyan dologba ami 2 év múlva a harmadát sem éri... -
Tehát február 28.-n vasárnap felkerül valami listára, hogy rendelhető.
Ismeretlen áron. Az kb. annyit tesz, hogy mezei csórónak megfizethetetlen.
Persze ezeket is kell nyomni, mert biztos elfogy majd mind a 3 darab.
Arra azért figyelni kell, hogy a pór nép számára is megfizethetőbb termékek addig még csak véletlen se kerüljenek nagyobb mennyiségben az üzletekbe!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új generáció továbbfejlesztett ventilátort, az erősebb verzió pedig némi gyári tuningot is kapott.
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest