- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tetsuo
őstag
válasz
janeszgol #15 üzenetére
Kína jelenleg többet fordít K+F-re, mint a USA.
A lopás pedig ökumenikus, ha lehet így fogalmazni. Ámerika tudományos fejlődése nagyon sokat köszönhet a megnyert világháború kapcsán eltulajdonított német (és más) javaktól sőt, tudósoktól. Azellőtt sem volt másként. A gyarmatosító birodalmak a rabolt vagyonból és erőforrásokból gyarapodtak, élősködtek az őslakosokon stb. Az erősebb/gátlástalanabb/okosabb legyűri a gyengébbet.
Ami megtévesztő lehet, hogy nem feltétlenül nemzetekről/népekről van szó. Napjainkban egye inkább vállalatok, holdingok testesítik meg a "birodalmakat". -
mihellers56
tag
DDR3-at használok Xeon 8/16-al, nincs hiányérzetem a DDR4 iránt, nekem így volt legolcsóbb és erős konfigot építenem ami kb i7 7700-al felel meg.
Már ha az még ma erősnek számít!
-
törölt tag
Valakinek feltűnt, hogyan kúsznak lefele a memória "chiplet"-ek a csatlakozó fele, és közben a lábak távolsága is egyre csökken mint a csipen mint a láb-csatlakozó távolság.
Sokat agyaltam miként kezelik ekkora frekvencián a parazita kapacitásokat?
Tudom tervezéssel, de azért maga a csatlakozó egy igen képlékeny dolog erről az oldalról. -
lemusz
addikt
Csak azért is belekötsz az emberbe, pedig érted hogy értettem.
A 4+ mag mainstream hódítása 2017/18-ban jött el igazán. Akkor meg már nem igazán építhettél új platformot ddr3-ra.
Egyébként Phenom x6 1055-re is fájt annak idején a fogam, de csak x3 440 lett belőle. Ma már egyiket se bírnám használni gamer gépben...
-
<Lacy85>
addikt
válasz
hegegabi80 #19 üzenetére
Nekem is 16GB DDR3 van az i7 6700 mellett, de nem érzem a hiányát a DDR4-nek. Platformváltásig marad is így, ahogy van. Azt meg nem mostanában tervezem.
-
Watchdog
aktív tag
Ez is ugyanolyan alaplapi órajelekkel, csak nagyobb szorzókkal fog működni? Meddig lehet ebben az irányban ésszerűen elmenni?
-
Jöhet a DDR5 5500Mhz környékén C15-15-15-35 -el.
-
ZnVjaw0K
tag
Én se értem miért kell meglepődni azon, hogy évekkel a megjelenése előtt már dolgoznak egy olyan technológián, aminek a kifejlesztéséhez évek kellenek. Az lenne a meglepő, ha nem így lenne. A DDR5-ön nyilván régebb óta dolgoznak, előrébb járnak vele. Ha eleve a DDR6 által képviselt szintet célozták volna meg következő lépésnek, akkor se lenne kész hamarabb, de addig bevételt se látnának a köztes szint eredményeiből.
És ezzel más gyártók is így vannak, ezért a következő szabvány is a "köztes" szintre, a DDR5-re van becélozva. Önmaguk tökönlövése lenne, ha a szabványt nem támogatnák, inkább kizárólag egy nem létező szabványú memóriát árulnának.
Az ipar értelmes nagyságú lépésekben halad. Reális célokat tűznek ki. Nem csak az számít, hogy lehetséges-e egyáltalán megcsinálni, hanem az is, hogy ez mennyi ideig fog tartani. -
janeszgol
félisten
válasz
andy19770128 #12 üzenetére
Ezt a K+F-et nem szokták sokan érteni és éljenzik a kínai másolókat. Több generációval, esetleg több technológiával előrébb terveznek. Mindig. Aztán az persze finomodhat, változhat, mire éles lesz.
-
Televan74
nagyúr
Akkor idén még bevásárolok 32GB DDR4 -et,Majd 2022 -ben a DDR5 -öt és DDR6 -ot majd csak 2025-2026 -ban.
-
Yodafon
őstag
Én meg leragadtam valahol a DDR2 és DDR3 szintjén
-
andy19770128
aktív tag
Emberek. A memoriak fejlesztésében benne vagyok.állithatom ez régen sem volt másként. minden tech cég igyekszik 2_3 lépéssel előbbre gondolkodni. Az nvidia is ezt teszi. Papiron beszarás hol járnak. Az intel cpu tervezésés esetében ez nem igaz. jelenleg ott nagy a káosz. Csak marketingel elfedik. Az amd ben a 4_5 szériat tervezi agyban... Kis érdekesség. Mikor megjelent anno a pentium 3. Akkoriban a p4 már dokumentáltan teszt példányban létezett. A mérete mivel a gyártás technika nem volt még elég méretesre sikerült. De ennek ez a helyes menete. Kurva sok sok kisérletezgetés
-
És ismét jönnek majd a megszokott újdonságok:
- Kisebb energiafogyasztás (0.1V-al kevesebb)
- Kétszeres sávszélesség
- Magasabb késletetési értékek -
snecy20
nagyúr
válasz
--Disztroj-- #7 üzenetére
El! A f@szbook megy azon is! Többre meg már nem is nagyon van igény!
-
snecy20
nagyúr
DDR4-es platformba már nem nagyon érdemes fektetni.
-
törölt tag
Ja, erről nekem is eszembe jutott egy tavaly áprilisi cikk.
Az AMD már elkezdte a Zen 5 tervezését
Bakker, aztán még a Zen3-at sem nyomták le a torkunkon... Micsoda banda... -
Amerigo57
őstag
DDR5-ös memóriát villantott az SK Hynix.
A vállalat szerint a DDR5-ös memória kevesebb energiát használ, miközben gyorsabb,
mint a ma ismert DDR4-es memória. Sajnos egyelőre várnia kell annak,
aki máris fejest ugrana a DDR5 világába. Az SK Hynix szerint előreláthatólag,
csak 2020-ban vagy azután indulhat meg a sorozatgyártás.Még ez sincs a piacon....
-
Tetsuo
őstag
Mi akadálya volt annak, hogy az ún. DDR5 helyett nem a most DDR6-nak nevezett technón dolgoztak?
-
koko52
nagyúr
Eddig a cpu-k miatt kellett lapot cserélni, most majd a ramok miatt. Egyre rövidebb a kifutási idő. Én maradok a ddr3 nál a négyet kihagyom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Persze addig még befut a DDR5, aminek a fejlesztésével jól áll a cég.
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest