- Megjöttek a be quiet! Pure Loop 3 sorozatú kompakt AIO-i
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #289 üzenetére
Azért írtam, hogy velem is előfordul, hogy benézem, vagy kapkodok, de próbálom minimumra szorítani. Azt is megértem, hogy a telepítés unalmas, száraz folyamat, senki nem csinálja szívesen, túl akar lenni rajta minél gyorsabban. Nyilván azért sem tragédia, mert a nyelvet, billentyűzetet később is át lehet nyomi a telepítés után, de én akkor is figyelmesen csinálnám végig a telepítést még üres virtuális gépnél is.
Azzal nem értek egyet, hogy ez a hozzáértéssel vagy a telepített rendszer ismeretével lenne összefüggésben. Sokkal inkább hozzáállás és beidegződés kérdése.
Szerintem a debianos GRUB telepítése után Archban a kernelpánik azért van, mert elcseszi az initramfs-linux.img paraméterezését. Frissítsd a grubot Arch alatt újra, nézd meg milyen paramétereket ad meg a GRUB-ban az initramfs-hez, utána frissíted Debian alatt, és kézzel utánaszerkesztes a paramétereket. De azt is írtam már 1000-szer, hogy azt a tetű GRUB-ot el kéne felejteni, 2018 van, már hosszú évek óta minden gép UEFI-s, támogatva az EFI bootot, és a modern OS-ek mindegyike is szintén támogatja, a GPT partíciós táblával együtt. Az EFI systemd bootot kell használni. Írtad, hogy nem akarod minden háttértárad MBR-ről GPT-re átállítani, nem is kell, csak a rendszermeghajtón, amiről a rendszereket indítod, az adattárolókon maradhat az MBR.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megjöttek a be quiet! Pure Loop 3 sorozatú kompakt AIO-i
- Nők, nőügyek (18+)
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Építő/felújító topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest