- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Rhino666 #146 üzenetére
Próbálkozhatnál egy Debian Squeeze-vel. Valószínüleg minimális problémát jelentene az ubuntus dolgok átvitele. Gondolom van pár giga szabad hely a vinyón, szerintem próbáld ki, feltelepítve az Ubuntu és Win7 mellé.
Ubuntu melyik verzióját használod? Memtestre javaslom a memtest86+ progit, ha nem ezt használtad eddig: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
OpenSuse-t használtam korábban, az elég klassz volt, csak aztán visszajöttem .deb vonalra.
Tudom javasolni az említett Chakrát, ez Arch alapú. Van benne egy külön bundle telepítő, rókát flashel (én meg a chrome-ot utálom
), skypeot, pidgint, gimpet, stb. tök egyszerűen magától felrakja, nem az általános csomagkezelőből kell őket kiturkálni. A te Chromeod is elvileg ott van a listában. Az ISO-juk live rendszerként is működik, megér egy próbát szerintem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Dehogy, a disztrowatch szerint 4-5 olyan disztró van jelenleg, aminek már KDE4.7-e van alapból. Ilyen a másik topikban emlegetett Chakra is.
schawo: nálam egy frissítés után halt meg, de teljesen, azóta nem próbáltam a Mintet. Valami olyat kellett volna kipróbálnod, ami nem Ubuntu alapú.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az sajnos nagyon nagyon rossz párosítás. Debian jellegéből fakadóan kőkori KDE van hozzá, ami nem lenne baj önmagában, de olyan szinten bugos, hogy az valami eszméletlen.
Pl. laptopnál képtelenség állítani az energiagazdálkodás beállításait, mert nem működik a lenyíló menü. Ha beváltasz Wheezy repókra, akkor meg kapsz friss KDE-t, meg rakás instabilitást mellé.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jó kis írás lett!
KDE kapcsán kifejtettem ablakkezelős véleményemet egyik barátomnak:
szerintem a legjobb jelenleg. "Gnome" mint olyan megszűnik, Gnome 2 volt az amit Gnome-nak ismersz Ubuntunál, helyette jön a Gnome3, ami elég buzis, az helyett meg Ubuntuban rátértek a Unity felületre, ami Justin Bieber megtestesülése. Na ezekkel szemben meg ott a KDE, ami továbbra is a heteroszexuális embereknek készül.
Lacces: most is lehet, igaz nem fő oprendszerként, de fel lehet telepíteni Debiant, Ubuntut, stb, Androidos masinára, aztán ha jól emlékszem, VNC-vel be tudsz rá menni, még GUI-t is kapsz. Persze ehhez biccós tablet javasolt, nem 1 magos. - ha érdekel, a "linux installer" appot keresd a marketben, ingyenes, csak root kell hozzá.
Am. a klasszikus embeded dolgokra továbbra is a Debian marad, nem hinném, hogy bármi értelme lenne pl. egy riasztóközpontot csinálni Debian helyett Ubuntuval. Főleg, hogy ilyen helyeken többnyire nincs is GUI.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest