- Objektívek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjöttek a be quiet! Pure Loop 3 sorozatú kompakt AIO-i
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Csak azért fűztem hozzá ennyire sokat, mert a publikált színes-vonalas blokkvázlatban el van cserélve egy darab kondenzátornak a polaritása, és a vele megvalósított "alul áteresztő szűrő" rendeltetése is érdekelne, miért van szükség rá, a relé után és a szolenoid tekercs előtt?
-
törölt tag
Ezekről a képekről nekem azok az emlékek ugrottak be, amikor valaki a családból megkért, hogy a diplomamunkáját "varázsoljuk" működőképessé.
Mivel ott sem nem volt teljesen következetesen megcsinálva a kábelezés, ezért kérdéseket kellett feltennem. Ami hosszú, órákig tartó kínos faggatózásba, és körmölésbe csapott át. Majd miután számomra és az elkövető számára is ismerté vált a berendezése valódi blokkvázlata, logikája, ráböktem, hogy mit bontsunk le, és lám 2 perc múlva megvolt az 1db eltervezés azon a PCB-n.
Ezt a kellemetlenséget meglehet spórolni, de ahhoz előre le kell tudni írni, hogy hogyan működik, melyik résznek mikor, mi a szerepe. Majd a kábelezést is illik átláthatóra, egységesre megcsinálni. Hogyha egyszer megállna, vagy még jobb, el sem indulna, akkor ezért és a "valódi" dokumentáció hiányában, legalább ne tartson napokig/hetekig a hibakeresés.Az Illető nagyon megköszönte az élesztést, és utána még egyszer megköszönte a "felkészítést", mert a vizsgabiztosok el voltak ámulva, hogy minden apró részletre irányuló kérdésre tudott összefüggő módon, makogás nélkül válaszolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- iPad Pro 13 M4 256GB wifi újszerű
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest