Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• lenox

veterán

válasz Abu85 #37 üzenetére

Hat ha engem kerdezel az apple pont a platformosodas miatt fog az amd-re koncentralni. Nem azert lesz az amd a partner, mert az opencl rosszabb az nvidianal, hanem azert mert nekik minden egyes ujabb platform egy csomo plusz penzbe kerul, ez eri meg legjobban, igy mindent megkapnak egyben. Es ezzel egyutt az a tippem, hogy mac prohoz lesz egy quadro. Kulonben a mac-es problemakat az nv meg az opencl elott sem supportalta, mindig volt kulon mac-es driver, amit az apple supportalt ugy-ahogy. Nem latom, hogy ez mitol valtozott volna meg az opencl kapcsan.

Nem tudom, en benne vagyok az nv partnerprogramban, es elvileg van segitseg opencl-hez, bar meg sosem kertem, az igaz. Miert gondolod, hogy nincs? Azt mondjuk kerek perec megmondtak, hogy geforce-ra ne kerjek supportot, mert azt leszarjak, de quadrora, teslara barmikor. Mondjuk van par ismerosom a professional csapatban, ha csak a developer forumra lennek utalva, az lehet nehezebben menne.

Meg tudod jelölni a hírben azt a mondatot...

A hirben pont az volt a furcsa, hogy nem volt benne nv, de az elfogultsag nem is egybol jott elo, hanem kesobb. Amugy megneztem, mashol is igy hoztak a hirt, tehat ugy tunik ez a szokas. Bar ettol meg korrektebbnek tartanek olyan hireket, ahol az adott ceg nagy melldongetese utan az is kiderul, hogy ez a konkurenciahoz kepest hova rakja oket, es nem neztem utana, de erzesem szerint ilyen szokott is lenni. De mondom, amd opencl 1.1 hirt mas is igy hozta, tehat gondolom ez ok kell legyen. Ettol meg a #24 problemas tovabbra is, sot, amit a #36-ban irtam az alapjan meg jobban is.

Engem az nv, mint ceg nem erdekel, tehat nem sirdogalok, mert egy-egy termekuk bebukik, de szoftverfejlesztesben meg gpu computingban van tapasztalatom, es azt latni kell, hogy egy-egy termek vagy sdk josaga legtobbszor nem egy feature-on mulik. Felraktam kulonben az nvidia 1.1-es opencl sdk-jat egy szuz linuxra, nem is tett fel semmilyen drivert, ha akarod, hasznalhatod hozza az amd drivereket. Van mar kulonben dedikalt gepem amd gpus fejlesztesre (nyilvan opencl-re), de semmi koze nincs a cpu supporthoz, siman bizonyos feladatokra jobb lehet egy amd gpu, sajnos tul sok idom meg nem volt ra, ezert en nem is jovok ide kijelenteni, hogy melyik sdk vagy gpu a jobb, foleg mert tudom, hogy ez erosen feladatfuggo, de talan majd egyszer.

Új hozzászólás Aktív témák