Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Kompakt vízhűtés
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Google Chromecast topic
- ZIDOO médialejátszók
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBT
addikt
Akkor marad az AMD kupon!
De bízom benne, hogy lesz belőle valami különleges kiadás is. Remélhetőleg a GamesCom-on bejelentenek majd valamit ezzel kapcsolatban.#31
Igen, a részletessége valószínűleg állítható lesz, de maga a TressFX már nem lesz kikapcsolható. De majd meglátjuk. Egyelőre arra is kíváncsi lennék, hogy a PC-s verziót ki portolja, mert a Nixxes tuti nem.
Ők jelenleg az X360-as verziót készítik, utána térnek rá a PS4-es verzióra (a 2013-as rész PS4-es verzióját is ők készítették).
Remélem nem valami amatőr bandának adja ki a Microsoft ezt a megtisztelő feladatot. Bár a Microsoft is le tudja portolni (úgyis most jó haverságban vannak az AMD-vel), hisz számos játékot ők nyomtak ki PC-re.Viszont annyi előnye van a dolognak, hogy az egyes platformokra való megjelenés időben eltér egymástól:
1. 2015. november 13. - XBox One, XBox 360
2. 2016 Q1 (2016. március 31-ig) - PC
3. 2016 Q4 - PS4 (PS3?)Csak egy platformra kell komolyabban fókuszálni, nem pedig 3-ra, mint korábban. Így esélyes a dolog, hogy vállalható lesz a PC-s port.
-
Vistaboy
veterán
Hát, ha nem lesz dobozos verzió, akkor cseszhetik, mert én nem vásárolok semmit digitálisan. Ha nem tudom polcra tenni a játékot, akkor nem ér egy fillért sem számomra. Reméljük, hogy ezt azért alaposan átgondolják még, mert akkor máris buktak egy vásárlót. Ez egyedül az ő érdekük, nem az enyém, ugyanis mindenképp végig fogom játszani, akár lesz dobozos, akár nem. A kérdés csak az, ők kapnak-e tőlem ezért pénzt, vagy sem.
-
TBT
addikt
Nem nem! Ezt jól kommunikálták le, de nem arról van szó, amit a többség gondol!
Windows 10 STORE-ból (igen a Microsoft nagyobb hangsúlyt fektet most a Windows Store-ra is, nemúgy, mint korábban) és Steamről lesz elérhető/megvásárolható/beszerezhető és játszható. Retail (dobozos) verziókról még nincs szó, de mivel a Microsoft a kiadó (XBox-ra és PC-re) nem lepődnék meg, ha nem lenne dobozos verzió belőle. A Microsoft az utóbbi időkben PC-re semmit sem adott ki dobozos formában (Age of Empires 2 Extended, Age of Mythology Extended, Rise of Nations Extended, Ori and the Blind Forest, Cuphead). A PS4-es verziót már a Square Enix fogja szállítani 2016 végén.
Csak az ajánlott követelmény lesz a Windows 10 rendszer, a játék ettől függetlenül futni fog Windows 7/8 rendszereken is (minimális követelmény a Windows 7, ajánlott a Windows 10).Nem fogják eljátszani azt, mint anno a Halo 2-nél, mert megint besülnének (only Vista srácok, de egy apró trükkel Windows Xp-n is játszható tökéletesen)!
A PC-s verzióba szintén besegít az AMD is. Lara haját immár a TressFX 3.0 fogja modellezni. Ez már kiforrottabb és pontosabb változat, emellett stabilabb, jobban néz ki és kevésbé zuhan tőle az FPS (nem a kocsmában üldögéltek az AMD-nél az elmúlt években).
Valószínűleg ez a feature már nem lesz kikapcsolható (nem lesz másik haja Larának, nem úgy, mint a 2013-as változatban). -
wednesday
őstag
Én is örülnék, ha belekerülnének ilyen dolgok, de szerintem nem fog.
Egyszerűen azért, mert ettől az eladási szám nem fog nőni és emiatt 2 perc alatt lesöpri az asztalról a menedzsment.
Fejlesztők:
- "Új funkciókokat, logikusabb fejtörőket teszünk a játékba."Menedzsment:
- "És ez nem rettentí el a felhasználók egy részét"?Fejlesztők:
-" Könnyen elképzelhető, de ha rendesen nekifekszünk a nehézségi szinteknek, illetve kapcsolók segítségével állíthatunk ezt-azt, azzal elérhetjük, hogy sokan megtalálják a nekik való élményt."Menedzsment:
- "Mennyiben változtatja ez meg a feljesztési menetrendeket?"Fejlesztők
-"Néhány hónap."Menedzsment.
-"'Az új funkciók a piackutatások szerint mennyivel több vásárlót vonzanának?"Marketing.
- "Gyakorlatilag elhanyagolható. Akik többre vágynának egy jó részük már így is része a halmaznak. Az új belépők meg nincsenek arányban a ráfordításokkal"Menedzsment.
-"Akkor erre nincs szükségünk." -
Vistaboy
veterán
Én erre a bejelentésre várok már hónapok óta. Részemről egy cseppet sem okoz gondot, hogy csak Windows 10 alatt fog futni, hiszen legális Windows 8.1-ről ingyen és bérmentve lehet majd frissítenem rá. Az eddigi videók alapján XBOX One-on nekem tetszett a látvány, remélhetőleg a DirectX12 használatával minimum ezt a szintet PC-n is el fogják érni.
Engem speciel egy dolog izgat: Legyen Tomb Raider a Tomb Raider!!! Vagyis rakják tele kifosztandó sírkamrákkal, ahol sokkal több logikai, ügyességi és fizikai szimulációt kihasználó fejtörő, csapda, akadály, stb., és ilyesmi legyen, aminek megoldásán tényleg el kell gondolkodni! És hagyagolják a QTE-t!!! Bár ez utóbbiban valószínűleg hiába reménykedem.
Mindegy, részemről egyelőre elég, hogy végre megtörtént a hivatalos bejelentés, most már csak úgy kellene időzíteni, nehogy egyszerre jelenjen meg a DOOM-mal, mert akkor a kettő közül nagyon nehéz lesz választani. Ja, és lehetőleg ne kerüljön 40K-ba a CE, mert akkor nem tudom megvenni - márpedig azt akarnék.
-
Igazi nyalánkság lesz 1080p-ben 60fps-el
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sebestyen01 #21 üzenetére
Ha a kártyád nem kap DirectX 12-es drivert, akkor nem lesz játszható. De nagyon sok DX11-es kártya kap. Gyakorlatilag az elmúlt három évben megjelentek biztosan.
Ha ennél több éves a kártyád, akkor amúgy sem a DX12 driver hiánya lenne a probléma. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sebestyen01 #13 üzenetére
Eleve nem lesz benne DirectX 11-es leképző. Meg a motor működése miatt szerintem alapvető igény a WDDM 2.0. Szóval még ha elvben lehetne is írni DX11-es támogatást, a WDDM 2.0 miatt a Windows 10 úgyis kellene. Innentől kezdve meg tök felesleges a DX11 támogatása.
Az API egyébként mindegy nekik. Akár Vulkan API-ra is jöhetne. Nekik a GpuMmu kell a működéshez.
-
wjbhbdux
veterán
Mar most is pontosan ugyanugy fut win10 alatt minden jatek mint 7/8 alatt (nvidia kartyan, AMD driverrol nem tudok nyilatkozni
), nem erdemes varni a valtassal, egyszer atesel azon a kis telepitesen, aztan onnanntol orokke frissiteni fogja neked az MS a windowst ingyen. A szamozott par evente megjeleno oprendszerek ideje lejart, mostantol egy allando szolalgatas lesz ami idorol idore ujdonsagokat nyujt majd a felhasznaloknak, es ilyen frissites dilemma se lesz a DX13 megjelenesekor, mert mindenkinek ott lesz, mar aki nem ragad WinXPn
.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Sebestyen01 #16 üzenetére
Szépen elbeszéltünk egymás mellett.
Ugyanúgy ahogy eddig is lehetett Win 7/8-on DX11 mellett DX10-et és DX9-et is futni, ezt továbbra is lehet majd. Több usertől vágnák el magukat mint amennyit szereznek. Sokkal. Nem teljesen hülyék ezek.Én arra gondoltam, hogy a Tomb Raidernek nem feltétlen kell kapnia DX12 alatti kompatibilitást, és ez érthető is. Én valószínűsítem, hogy ezért írták, hogy kizárólag Win 10 alá, mert DX12-t csak az támogat.
-
-
nonsen5e
veterán
válasz
Miért kellene DX12 alatt kompatibilitás? Jó AAA címhez hűen lesz olyan gépigénye, hogy olyan kártyák amik ma nem képesek kezelni a DX12-t azokon el sem futna. (Fermi, Kepler, Maxwell, GCN)
-
válasz
Csak lesz visszafelé is élet. Ha nem, az elég nagy baj lenne - a mai méregdrága csúcs kártyásoknak leginkább.
-
Sebestyen01
őstag
DX12-ről nincs visszafele kompatibilitás? Teszem azt a WIN10 gamek only dx12-es kártyákon fognak futni? Nem lehet az hogy felteszem a legújabb winfost, de dx11-be játszok?
#14:
Hát nagyon remélem -
Én nem a Win 10 ellen beszélek, ne értsetek félre, csak ahogy a kolléga is írja, ez azért korántsem a legelterjedtebb rendszer lesz a megjelenéskor, viszont az MS ezt a játékot is felhasználja, hogy kényszerítsen mindenkit, váltson az új rendszerre. Valószínűleg maga a játék semmilyen fizikai megkötést nem kellene, hogy tartalmazzon, ami miatt Win 10 only.
Pedig tök jó játék lesz valószínűleg, de ez már most keserű ízt hagy maga után. Persze biztosan kipróbálom majd, de most még ez így baromi lelombozó az MS-től.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
petymeg2033 #8 üzenetére
"Tehát felmerül a kérdés, hogy jövő év elejére azt feltételezi a MS és vagy a TR fejlesztői/kiadói, hogy egy 10-15%-os (hasraütéssel kalkulált szám
) piaci részesedéssel bíró OS-re majd érdemi számban tudnak értékesíteni egy játékot?"
Biztos úgy vannak vele, hogy:
Játszani akarsz? Akkor telepítsd fel Win10-et.
-
nonsen5e
veterán
Jövő év Q1-ig lesz még bőven ideje a rendszernek, hogy kiforrja magát, és kigyomlálják belőle az alapvető hibákat, az után meg már tényleg csak egy óra telepítés kérdése. Akinek van eredeti rendszere az megkapja ingyen (nem KELL a játék miatt ezt is megvenni), aki meg letölti az meg ezután is letölti majd.
-
petymeg2033
tag
Szerintem a fő problémája nem feltétlenül a Win 10-zel van, én sem váltok most majd rögtön megjelenéskor, hanem kivárok pár hónapot (tudom, addigra már pont lesz PCs Tomb Raider, de ez most részletkérdés
).
Ez megint csak egyfajta exkluzivitás a Win10 irányába, ami jelen pillanatban az amúgy is igen fragmentált PCs játékos piacot nézve nem nagyon érthető.
Pl még mindig sokan vannak, akik megmaradtak Win7-en vagy mert nem tetszett nekik az új GUI vagy mert voltak/vannak kompatibilitási problémák, és nem akartak kockáztatni. Én most ugyan Win8.1-et használok teljes megelégedettséggel, de GUI szempontból nekem most pont a Win10 ikonkészlete és beállítási felületei nem igazán jönnek be (elismerem, kicsinyes szűrő, de legyen meg ehhez a jogom)
Tehát felmerül a kérdés, hogy jövő év elejére azt feltételezi a MS és vagy a TR fejlesztői/kiadói, hogy egy 10-15%-os (hasraütéssel kalkulált szám
) piaci részesedéssel bíró OS-re majd érdemi számban tudnak értékesíteni egy játékot?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
petymeg2033 #6 üzenetére
Itt igazából arra gondolok hogy milyen extrák jönnek majd hozzá (esetleg GOTY egyből). Bár ez is inkább a PS4-es kiadásra vonatkozik, mert egy év alatt biztosan kapunk DLC-ket a játékhoz.
-
petymeg2033
tag
"így jelenleg azt is homály fedi, hogy a Pc-s, és PS4 kiadás mivel lesz majd több, mint az idén november 10-én érkező Xbox One és Xbox 360 kiadás"
Ezt nem egészen értem, hogy jön ide. Az ideiglenes exkluzivitás véleményem szerint nem arról szól, hogy a nem-exkluzívok többet kapnak majd. Nagyon szép szemenköpése lenne az XBox-os játékosoknak...
Persze ha csak arra gondoltatok, hogy a PC és PS verzió megkapja ugyanazokat a DLC-ket, amiket addig az XBox verziók megkaptak, akkor persze reális. -
törölt tag
így jelenleg azt is homály fedi, hogy a Pc-s, és PS4 kiadás mivel lesz majd több
Miert lenne barmivel is tobb?
Btw, azzal, hogy fel evvel a megjelenes elott mar ellovik, hogy multiplatformma teszik (fuggetlenul attol, hogy ezt amugy is mindenki erezte), raadasul sokat nem is kell ra varni, elegge veszt az ertekebol ez az 'exkluzivitas'. Microsoftnal igy utolag biztos orulnek, hogy kiszortak ra egy valag penzt.
-
Kizárólag Windows 10-re... Az Ms nagyon durván zsarolja a népet ezzel a játékkal, úgyhogy nekem el is vette a kedvem tőle, pedig a reboot egyik kedvencem lett. Ennyit erről.
-
Shing
őstag
Wow, DX12 only? TBT nevű felhasználónak igaza volt a megjelenésekkel kapcsolatban, pedig én nem adok pletykákra, de kereken ez lett megjósolva.
[link]
-
Manbal
senior tag
ennyi, akkor DX12-es lesz, és valóban úgy fog kinézni mint az előző fejlesztői videókon [link]
nem mellesleg én arra tippelek hogy az AMD egyik húzócíme lesz és megmutatja mire is jó a DX12 és hogy a GCN mennyivel jobb alatta mint a konkurensek
Új hozzászólás Aktív témák
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10