- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ASRock lapok általában
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
echolite
csendes tag
Erre cuccra tényleg a szemetes a megoldás ?
-
echolite
csendes tag
Hello- akkor még1x.- egy surface 3 as csak párat pislog de nem kel fel- hetek óta nem találok senkit aki javitana- létezik hogy dobhatom? köszi
-
Amúgy ez tényleg borzalom, hogy mennyi minimális erőfeszítéssel javítható cucc megy a kukába. Környezetszennyező, energiapazarló, és felesleges, hiszen még a BGA-k is cserélhetőek, nem űrtechnika. A "nem éri meg" csak egy meserségesen kreált küszöb, amivel ráveszik a népet, hogy mindenképpen vegyen újat. Autóiparban is ez a helyzet.
-
k-adi
nagyúr
a Surface Laptopot arra készítették, hogy egy tanulót végigkísérjen az egyetemi, főiskolai évei alatt, ami normál esetben 3-5 évet jelent.
Ja persze... pl BME-n.. 3-5 év.. aha.
-
törölt tag
"After half an hour on the phone I got nowhere, I called back for another half hour and got someone to help and send a replacement. We'll see. Lenovo customer service is a nightmare. One guy eventually gave up and said I should file a chargeback."
Ez sem ment annyira zökkenőmentesen neki, de azért elég vicces volt, hogy rögtön észrevette a benyomódást, de "úgysem fogom nézegetni" alapon beszerelte, aztán kiesett.Bontott vagy utángyártott alkatrészt külföldön is használnak, szerviztől függ. Spórolás nagyban.
-
azbest
félisten
válasz
#82146048 #46 üzenetére
na ja, de ott mint kiderült később az akku volt hibás (4:10). Reklamált és küldtek neki másikat. Ugyanazt a gépet használja azóta is panasz nélkül
(#37) hanischz
Azért a megfelelő topicokban van egy két komment, ami arra utal, hogy a szervizek dolgozói seftelnek a gyári alkatrészekkel... aztán nem meglepő, ha bontott / nem a géphez való cuccokat építenek be garis javítás címszó alatt. Mégiscsak magyarországon vagyunk, itt ez az alap -
törölt tag
Ezt meg tudom érteni. Ismét Rossmann egyik videóját (12:20) hozom példának, ő egy Lenovo P50-et vett ($1200), az is felújított volt, és az aksi szépen kipotyogott belőle, nem tartotta a helyén
-
válasz
rottenbull #16 üzenetére
Ja, szervizben. Amúgy normális esetben lazán megoldja aki kicsit is akarja.
-
Meg kell várni a kínai, orosz, magyar, stb. buherátorokat
-
bunfi
őstag
válasz
FireKeeper #42 üzenetére
A szó szoros értelmében, a 8460p-m leesett a sarkára 1 méterről, ráfröccsent a billentyűzetre a víz, semmi baja. Pedig már leszolgálta azt a 3-5 évet céges használatban, mielőtt hozzám került. Mondjuk nem is lehet vele kiváltani a mostanában oly fontos wow faktort.
-
FireKeeper
nagyúr
ilyen cikkeket olvasva az elpusztíthatatlan Elitebook 8470p-ről mindig kicsit elszomorodok hogy hová lesz a világ.
-
madgie
titán
Asszem erre pont jó ellenpélda az iPad 4, ősszel lesz öt éves termék és eddig tök jól használható, támogatott termék volt (javíthatni nem könnyen javítható ez sem, csak arra írtam ,hogy valami bizony használható 3-5 évig, nekem is megvan még az iPad 4, a bemutató után vettem meg).
-
cog777
senior tag
válasz
#82146048 #30 üzenetére
"Ha pedig vettem egy gépet, akkor nem kérem helyette más javított gépét, és nem akarom, hogy mások mentegessék le az adataimat. Egyébként nem használnak fel minden alkatrészt."
Egyetertek! Volt egy kijelzocsere a Lenovo laptopomban. 1 evvel kesobb kontakt hibas lett, elment a kep. Szetszedtem, mar nem volt garis. Latom hogy felujitott kijelzot kaptam! Valoszinu azert sz@rt be 1 ev utan.
Ha ezt akkor tudom, nem engedtem volna beszereltetni, hanem vagy adjanak egy gyari ujat vagy visszakovetelem az arat.
Amugy nevetseges szerelesi minosegu a lenovo kijelzo. Alul van egy hosszu nyak lap, ket oldalt megfogatva a kijelzohoz. Kozepen persze nincs alatamasztas. De legalabb leragasztottak az egeszet hogy Don't touch!
Persze ha az ember arrebb teszi a notit, akaratlanul is kicsit megmozgatja a kozepet igy hogy nincs alatamasztas, ezert aztan siman kontakthibas lesz a kijelzo :/ -
nubreed
veterán
Az ultrabook -ságnak ára van. Bár valahol ezt még meg tudják oldani viszonylag kultúráltan, de szerintem ez egyre kevésbé lesz jellemző. Vegyen a paraszt egyberagasztott, szétszedhetetlen/javíthatatlan "csoda" masinát csilliárdokért...
-
Egzee
őstag
menő egyetemisták úgy is gamer gépekkel szaladgálnak
-
Tigerclaw
nagyúr
Szóval szigorúan csak több éves garanciakiterjesztéssel "érdemes" megvenni, ha nem vagy milliomos...de még úgy is durva az ilyen mértékű javíthatatlanság. Pár év után egy akkucserével kitolható lenne az élettartama még jó pár évvel, de így nem lehet.
-
-
törölt tag
Valójában azért cserélik, mert nem engedik javítani. Ennek az egyik következménye, hogy az asztali gépeikben is forrasztanak mindent, a másik pedig az, hogy perbe foghatják azokat, akik harmadik félként mégis javítanák az eszközöket ("Right to repair" című kereset, tudtommal még nem lefutott).
Garanciaidőn kívül elég nagy összeget kérnek el a cseréért. Louis Rossmann videóit ajánlom, ha érdekel a téma.Több helyen olvastam véleményeket erről, és az van, hogy ha pl. a MacBook valamelyik apró alkatrésze elromlik, azt mindig kompletten cserélik, nem javítják. Ez azzal jár ugye, hogy az eddig használt gépet beveszik mindenestül, az adataidat pedig átmentik (vagy nem). Ez van akkor is, ha csak egy ellenállással van gond, és fél nap (igazából fél óra) alatt megcsinálná egy szerviz.
A cseregépre az átlag várakozási időt nem tudom, de 3-4 napot is írnak, addig a gép kiesik a munkából. RAM-csere szintén problémás (és már a Microsoftnál is).Ha pedig vettem egy gépet, akkor nem kérem helyette más javított gépét, és nem akarom, hogy mások mentegessék le az adataimat. Egyébként nem használnak fel minden alkatrészt.
(#19) Bambalazs: Nem kell messzire menned azért, hogy találj példát a tüzetes átvizsgálásra.
-
Male
nagyúr
Na igen... kíváncsi vagyok, a környezetvédők mikor szállnak már rá erre a témára. A rengeteg javíthatatlan, rövid élettartamúra tervezett műszaki cikk (ahogy mostanában fejlődnek a procik, már az elavulással se nagyon lehet magyarázni).
Daywalker: Az se biztos, hogy olcsóbb... a cégnek így jobb, mert pár év múlva kuka, és újat kell venni, ettől meg nő a forgalom.
-
bunfi
őstag
válasz
Aprósólyom #25 üzenetére
És hogyan fújod kifelé a port, ha a szellőzőnyíláson keresztül csak befelé lehet?
-
berVi
senior tag
A Surface Book-nal sem a vassal van a gond, hanem a minosithetetlen szinvonalu driverekkel...
-
Aprósólyom
addikt
Ez a teszt stílusában hasonlít azokra a youtube videókra, melyben drága telefonokat ejtenek le, zúznak darabokra és ezzel szereznek nézettséget. Ha ilyen a laptop nyílván ennek tudatában fogja vállalni az illető a vásárlást, kész. 2-5 év alatt úgy is elévülnek az IT termékek, annyit meg röhögve ki fog bírni javítás nélkül.
"Az aktív hőleadó az ami nem marad tiszta 5 évet" - Sűrített levegő. A hűtőborda körül kialakított kamra ventillátorral, egy elég egyszerű forma. Sűrített levegővel befújsz és ha nem is lesz tökéletes a takarítás, akkor is elégséges lesz.
-
Rive
veterán
Nem igazán tetszik, de ha végignézem, hogy mi történt pl. a mobiltelefonok körében, akkor ez sajnos ~ logikus és indokolható következő lépés
-
NGA
addikt
válasz
Bambalazs #19 üzenetére
És pontosan ugyanigy fognak eljárni a Microsoftnál is. Ha meghibásodik a laptop, beviszed, és kapsz egy refurbot. Pont mint az iphone-nál, ipadnál. Nem fogja szétszedegetni a sufnituning gsm szakszerviz, hanem az MS szétszedi, kicserélik a burkolatot, kijavítják, és eladják refurbként.
-
macilaci78
nagyúr
Eljön még az az idő, mikor lelkes aktivisták nem a szőrmék, hanem az ilyen termékek ellen fognak tüntetni.
-
bunfi
őstag
Csak annyi, hogy a nagy kényelmemben az adataimat ledarálják. Persze tudom én vagyok a hülye, hogy nem a csodálatos, biztonságos felhőjükben tárolok mindent. Nomeg az a 750$ amit egy tier 4-es alaplap javításért elkérnek az 1 év garanciaidőn túl. Akkor is, ha csak egy 2 dolláros ellenállást kell cserélni.
-
ablack
senior tag
Ez így eléggé környezetszennyezés.
Néhány év múlva tönkremegy az akkumulátor, vagy mondjuk a billentyűzet és lehet a szemétbe dobni a gépet.A legtöbb cég elintézi annyival hogy megújuló energiát használ és akkor már környezetbarát.
-
törölt tag
válasz
Donvit078 #10 üzenetére
Nem a szerkesztők, hanem a fogyasztók. A kedvencem az, hogy "nem kell javítani az iAkármit, mert ha elromlik benne valami, az Apple úgyis gariban cseréli, így sokkal jobb lesz nekem". Ja, még egy hibás jackaljzatos iPhone-t is, aminek a javítása pár dollár lenne.
Amúgy az elég nagy baj, hogy nem lehet szétszedni ezeket az eszközöket, még akkor is, ha helyhiány miatt forrasztják a procit és a memóriát. De hogy egy aksit se lehessen cserélni...
-
cami][us
senior tag
5 év múlva ebből max csak az emléke marad.
-
Donvit078
tag
nyugi ha az ááájfónról lenne szó akkor nyálukat csorgatva ajnároznák a kilóra megvett szerkesztők hát hogy javítani nem lehet de nem is kell mert az ááájfóóón olyan tökéletes... szánalmas kilóra megvett emberek...
-
bunfi
őstag
Ameddig a fogyasztókat nem érdekli, mert miért is érdekelné és alig van olyan kezdeményezés, mint az Intel féle CFM, addig ez megy. Aztán meg szörnyűlködik a tonerportól fekete folyók képein és azon a környezetszennyezésen, amit a Kínába újrahasznosításra exportált elektronikai (és egyéb) hulladékok okoznak, szegény kislány címszó alatt. Vagizni könnyű, meg megmagyarázni is, de felvállalni, na azt nem fogják a konzumeridióták.
-
Daywalker
addikt
Szerintem meg elég nagy probléma, mert mint láthattuk alább is a másik linken, hogy meg lehet csinálni ,csak akarni kell, de nyilván így olcsóbb. Mellesleg eléggé nagy vicc, hogy rá vagy kényszerítve, hogy újat vegyél mindenből. Pl nővéremnek vagy egy márkás tabletje, nem filléres, de nem is drága. Amire neki kell bőven elég, de szépen meghalt az akkuja már (3 éves). Azt még szét is lehet szedni, igaz nem könnyen, de utána összerakható. Csak az a baj, hogy az akku annyiba kerül bele, hogy nem érdemes cserélni, a kínai akkukkal meg tudjuk, mi a baj. Tehát eléggé nagy a baj, mert az elektronikai hulladék gyártásában jók vagyunk. Ez nem vezet semmi jóra.
-
Bird
addikt
Nem semmi.... Pont erről beszélgettünk ma az egyik topikban. Belülről ipari hulladékok a mai notik....
-
Lacika112
aktív tag
elképzelem a megbeszélést
-te főnök, nincs elég elektronikai hulladék a világon
- nem baj majd csináltok egy lapost amin semmit nem lehet cserélni
- tényleg főnök, maga egy zseni nem véletlen maga a főnök -
Jhonny06
veterán
Szerintem az ilyen vékony/egybeépített gépeknél ez annyira nyilvánvaló, hogy 0 a szerelhetősége, hogy felesleges ezt minden alkalommal megemlíteni, meg negatívumként felsorolni. Ettől még nem lesz rosszabb a gép.
Ha erős gépet akarsz, ha vékony gépet, akarsz, ha nagy kijelzős gépet akarsz, mindennek van valami negatívuma.
-
azbest
félisten
Én meg naival csak arra gondoltam először, hogy az elektronika lett már abban is mobiltelefonhoz hasonlóan integrált. Úgy tűnik hamarabb terjednek el az eldobható laptopok, mint a telefonok (tudom, léteznek 10 dolcsis kártyatelefonok is már, de nem elterjedtek).
-
Pete55555
addikt
... felelős alelnöke megjegyezte már a bemutatón, a Surface Laptopot arra készítették, hogy egy tanulót végigkísérjen az egyetemi, főiskolai évei alatt, ami normál esetben 3-5 évet jelent.
Ezzel alapvetően nincs gond...
Ó, dehogynincs!
És ha az a szerencsétlen két diplomát akar lerakni? Neadjisten csúszik néhány félévet?
Aztán: 3-5 év alatt azért az akksi akár tönkre is mehet. Akkor mivan?
Magyarán egy ilyen ipari szemetet legkésőbb 3-5 év után kilehetKELL hajítani.Gratulálok M$.
Az ilyen termékek gyártását államilag tiltanám be.
-
bunfi
őstag
Legalább elmondhatják, hogy valamiben sikerült lepipálniuk a konkurenciát. Ezek szerint az elkopó alcantara borítás cseréje is felejtős... ez azért így csücskös egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Azt ugyanis nem lehet, házilag legalábbis biztosan, leginkább a csere jöhet szóba.
- 3D nyomtatás
- Xbox Series X|S
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Sorozatok
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Air M1 8GB // 500Gb // 84% akku
- Dell Latitude 5400 i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5400 i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- MacBook Pro 14 M4 Pro 12/16 24GB/512GB SSD - (Space Black) - Csak 1db!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest