- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- nVidia GeForce GTX 1060 (GP106)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
all6atos
tag
Hát alapvetően én nem láttam rá egyértelmű utalást arra, hogy csak így lehet őket gerjeszteni, volt vmi kép ahol "simán" csak feszt kapott az összeállítás, kb gondolom úgy, mint egy LED.
Egyébként miért lenne zavaró a Gauss-os spektrumja? Vagy fordítva, miért lenne jobb a négyszöges..?? A Gauss mindig természetesebb nem?
Ez a kék LED-es dolog szerintem csak a gyors beüzemeléshez kellett. Jelenleg ez van, de később simán lesz rendes QLED ha így tetszik
.
Persze betegbe nem lehet áramot vezetni, főleg nem célzottan. Oda jól jöhet a fotonos megoldás. El tudom képzelni, hogy pl valahogy megbuherálják a csomagolást, így beeszik belőle pl. a tumor, majd besugározzák adott frekin a beteget, a QDot pedig a sejt számára káros sugárzást bocsát ki. Ha erre lehetőség lenne (márpedig olvastam ilyet is) az elég drámai eredményeket hozna a gyógyításban.
-
all6atos
tag
Gratulálok.... legaláb vetted volna a fáradságot és rendesen beírod, hogy valami használhatót is feldobjon...
Mind1 tegnap elolvastam jó sok dolgot, többet mint amit megértettem
.
Azok alapján ez jóval több mint, amit itt írtak ráadásul más is. Alapvetően az anyag méreteivel be tudják lőni az energiaszintet, így az gerjesztés után milyen frekvencián fog sugározni, ráadásul az eloszlása Gauss-os, ami igen hasznos!! Az egy külön dolog, hogy találtak olyan megoldást is, ami normális fehér fényt ad.
És az LCD itt jön a képbe, hogy valahol be kell indítani ezt a dolgot, és gondolom a egyszerűbb, olcsóbb az ha háttérvilágítás lesz belőle, mivel jobb a fogyasztása és a már meglévő technikának is jobb lesz a színe stb.. De mivel alapból lehet vele pixeleket csinálni, lehet belőle sima szilárdtest kijelző, vagy lámpa, de lézert és optikai kapcsolót is lehet belőle, meg orvosi területen megfesteni vele dolgokat, esetleg meg is ölni azt pl. tumor. De a mostani félvezető helyére is be lehet rakni, és vannak eredmények qvantumbit, azaz kvantumszámítógép területen is.
Tehát alapvetően ez nem egy technika, hanem inkább egy jelenség, aminek elég sok felhasználási területe lehet már most, kb. mint a polymerek anno, amik megváltoztatták a világot, bár a mostani ennél sokkal szélesebb körben bevethetőnek tűnik.
De majd, aki ért is hozzá és értelmes forrást is tud linkelni, az megmondja a tutit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Francia bill,20Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Arab bill, 3Ciklus, 1év Apple garival
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest