- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rmmm
tag
Tudjatok miert kerul a hazai boltokban a Hero4 hasonlo osszegbe, mint a hero5?
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #59 üzenetére
A link lemaradt, erre a reklámvideóra gondoltam.
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Ez a teljesen utómunkázatlan OOC képminősége a Karmának? Alapból ilyen szépek a tónusai, vagy ebben már sok munka lehet?
-
Squirrel
őstag
Shortolod a GoPro-t? egyetertek, hogy a GoPro-nak ezzel a dronnal legalabb egy eve ki kellett volna jonnie, az megallitotta volna (talan) a reszvenyek melyrepuleset (90 USD-rol 8-9-ig, jelenleg 16.50), de azert ekkora emelkedes majd eses inkabb spekulativ pozicioknak volt koszonheto, mint a ceg valos teljesitmenyenek. Azert a dji nem mindenben vagott ala a karma-nak, arban semmikeppen sem. Szerintem kicsit mas kategoriaba tartozik a ketto, nemi atfedessel. Valamiben a dji jobb, valamiben a karma.
[ Szerkesztve ]
-
optikus
senior tag
a kepminoseg nem szamit, ez mar soxor bebizonyosodott, az emberek nagy reszenek nem az a donto szempont, sokkal fontosabb hogy kicsi, konnyen hordozhato es kezelheto. lehet hogy a karma tobb tudast ad, de az retegigeny lesz, a piacot a tomeg viszi es ahogy a kompakt gyartas is lefele ivel a mobiltelos fenykepezes miatt ugy itt is az van lesz hogy nem tudjak tovabb tartani magukat. mar most is haborognak a befektetok hogy folyamatosan veszteseget termel a ceg, vartak a megvaltast az egy eve huzodo drontol, erre mikor kihozzak akkor ra egy hetre alavag a dji. erre gyorsan kene reagalni, de ahhoz penz kell. eleg sok. nem a gopro keszulekeivel es kvalitasaval van a baj hanem a ceg hozzallasaval, az hogy nem tudnak merre menekulni, a kinaiak alavagtak az akcio kamera biznisznek (hiba gyengebb a minoseg, az eladas ott van) erre beprobalkoznak egy olyan terulettel ami szinten nagyon feljovoban van, a dronozas, de lassan reagalnak es dragak, a kinaiakkal (dji) nehez lesz versenyezni es nyereseget termelni. sztem.
Buy books not gear.
-
claire78
senior tag
Ezt állítottam én is a Karma javára. Mavicben egyértelműen rosszabb kamera van. De otthoni, hobbi felhasználásnál elegendő lehet ez a minőség is szvsz.
Sajnos kompromisszumos, bármelyikre is esik a választás.Előző hszban az US árakra értettem, h azok elfogadhatóak lennének.
-
claire78
senior tag
Meg rábökni, h mit szeretnél, kövessen, keringjen stb.
Engem a mérite ami megfogott. Phantommal csak a kényelmetlenségek vannak, ezt meg bevágod a bőröndbe a ruhák közé, vagy épp egy kézitáskába.(#52) Pompi: Igen, sajnos.
Az EU-s árak engem meg mindig felhúznak. Azok elfogadhatóak lennének..[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
Mavic!
A mérete eddig sehol nem látszott, de ez állat! Mindenben veri a a Phantom 4-et. A hordozhatóságban pedig egyértelmű, h ő nyert. Ami sztem sok embernél döntő szempont lesz.
Már azon agyalok, h ezt a kézben is majdnem elférő kütyüt hogyan tudom majd kézikameraként használni. -
claire78
senior tag
Üdv az ittenieknek!
Holnap kiderül: [link]
Személy szerint én a Gopro-ra szavazok. Nekem a komplexitása, hogy all-in-one, és nem utolsó sorban a kamera minősége is a Gopro felé billenti a mérleget. Volt Phantom drónom több is, nekem a Sony kamerái gyengébbek a Goprohoz képest szvsz.
Azért kíváncsi vagyok a Mavic-re, de sztem annyi újdonság lesz, h kisebb, összecsukható. -
recdrone
újonc
A nagy kond ezel a dronal hogy igen csak dragara sikerult.
Majdnem egy idejuleg 2 masik masonlo dron jelent meg.
it: selfie drones, meg tallalod az osze hasonlitasuk.
Szerintem A Mavic lesz a nyero[ Szerkesztve ]
http://www.firstquadcopter.com/
-
Alabástrom
senior tag
válasz Teréz Atya #40 üzenetére
Nem értem, hogy jön ide a Bepop 2, nem sok köze van a GoPro szettjéhez. Légifelvételt készíteni is csak mazochistáknak ajánlanám, másra meg egyáltalán nem való. (Ha már maximális hordózhatóság és csapnivaló videó, akkor inkább a Dobby. Na, ha ezt a kompaktságot összehozzák jó minőségű, gimbalos kamerával, az már valami. De ez attól tartok, fizikailag lehetetlen...)
A Typhoon-t jól ismerem, sokat repültem/filmeztem már vele. Nem egy kategória a GoPro val sem árban (pedig már nem új), sem tudásban, sem hordozhatóságban.
A DJI Mavic lehet, hogy jó lesz, de nem sokat tudni róla.
Én személy szeirint a Kolombusz tojására vagy micsodára is kíváncsi vagyok, jó a tojásból szétnyíló drón elgondolása. De arról sem sokat tudni egyelőre.
A Phantomot ki ne ismerné, de az is más árkategória, persze ha a kifutott (vagy ne adj isten használt) darabokhoz hasonlítod egy most bejelentett cucc árát, az más. És azt sem teszed bele kézipoggyászba, de még nagy bőrőndbe is csak macerásan.
Szóval szerintem mint hordozható, sokaoldalú videós cucc, pillanatnyilag egyáltalán nem rossz a Karma. Persze nagggggyon menő dolog lefikázni másokat, ha csak ez a cél, akkor bocs.
-
Teréz Atya
senior tag
En csak annyit mondok DJI Mavic.
A lecsatolhato gimbalra meg Yuneec Typhoon.Ehhez a penz nem szamit temahoz meg annyit hozzatennek, hogy azert nyugaton sem hulyek az emberek, sot naluk is legtobben a penzukert a leheto legjobbat akarjak. Nem veletlen, h a GoPro gyengelkedik.
A DJI-t lenyomni rohadtul nehez lesz. Sot a hatizsakban hordozhato minidron kezdoknek mar evek ota letezik Parrot Bebop neven cca 700 dollarert. Tudom, ujszulottnek minden vicc uj, de azert nem kene mar ennyire hanyatt vagni magunkat, mert a gopro piacra dobott egy dront. A Xiaomi is eleg csunyan foldbe allt tapasztalat hijan, pedig az korul meg nagyobb volt a hype.
@Alabástrom - Parrot Bebop 2 neven mar 1 eve kint van.
@enamessias - ha kiprobalod, rajossz h nem buli az egermozi. Ha a tavon van a kijelzo, kb 7 col ala en mar nem mennek.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Alabástrom
senior tag
Köpjetek le, nekem tetszik. Szerintem nagyon jó az irány, viszonylag kompakt, hosszabb, repülös útra is magaddal viheted, sokoldalú, és magasabb GDP-jü országokban az ára sem vészes.
Nagyon szorítok nekik, hogy bejöjjön. (Bár már csak a GoPro név és a hozzá tartozó marketing is garancia az eladásokhoz)
Ha 2-3 év múlva az utódja egy még feleekkora méretü pakk lesz, akkor veszek egyet én is.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz enamessias #36 üzenetére
Ez előtte lévő két szót is nézd.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Astroboy
őstag
válasz enamessias #36 üzenetére
A gyártó szerintem nem erre gondolt a 4500 méterrel. Szép is lenne, ha egy ilyen kis f@szomöccse drón 4.5 km magasra kapaszkodna 20 perc alatt, amíg a milliós komoly gépek is jó, ha 1500 méterig jutnak.
Konkrétabban azt állítják, hogy egészen 4500 méteres magasságig használható a levegő ritkulása miatt. Ez elég komoly egy átlagos igazi helikopter 3000 méteres maximumához képest. (tudom tudom ez drón, így más a lapátméret, a fordulatszám stb. de akkor is!)
Mondjuk elvileg odafent 4500-on a -16 fokban a 20 perc is csak 5 szerintem, mivel ezek a lipo-akksik köztudottan imádják a hideget
-
enamessias
aktív tag
Nekem tetszik ez az egy rendszer dolog! De tényleg, a beépített kijelző, ami felesleges, mert a mobil úgyis nálam van, elvette az érzékelőket, ami meg jó lenne.
" 4500 méteres magasságig használható " és "20 perces repülési idő"! Felmegy addig és le esik?A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
.mf
veterán
Igen, az új Yi 4k-t és a Gitup Git2 Pro-t találtam a tesztek és összehasonlítók között, amik még normálisabb minőségűek, de sajnos azoknak is már megkérik az árát, majdnem annyiért mennek, amennyiért egy hasonló tudású és minőségű Sony.
Ami még külön vicces, hogy láttam pár bolt kínálatában a Sony AS20-at (amilyen nekem is volt, csak összetört egy motorbalesetben) 50k-ért, miközben a Tesco tavaly őket 22,5k-ért szórta ki S úgy igazán a többiben sincs több anyag, az újabb szenzor sem kerül nagyságrenddel többe. Olyan árrés van ezeken, mint a fene.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Squirrel
őstag
válasz Mp3Pintyo #30 üzenetére
Pontosan errol beszeltem en is. Ez a csomag nem a fanatikus dronepitoket celozza meg, hanem az egyszerubb felhasznalokat, akiknek az a fontos, hogy megkapjak a kis csomagot, kibontjak es mar mukodik is. Egyebkent szerintem semmi gond sincsen a kamera minosegevel sem. Ha valaki kotozkodni akar, akkor meg barmikor barmibe bele lehet amugy is kotni, tokeletes termek nincsen.
-
Mp3Pintyo
aktív tag
Így van, pont ezért jó!
Ebből a videóból pontosan látni miért is jó ez a koncepció:
https://www.youtube.com/watch?v=Cf16mp6Nbh8https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók
-
Squirrel
őstag
Nem ertem en sem, mi bantja ennyi embernek a csoret. Nyilvan nem Magyarorszag a fo celkozonseg. Kapsz 1000 USD-ert egy dront, kamerat meg a hozzavalokat, nem kell butykolni, kokanyolni egybe van rakva az egesz cucc. Nyugaton kenyelmesebbek annal az emberek (atlagemberekre gondolok, nem olyanokra, akiknek ez a hobbijuk), hogy Kinabol osszevadasszak az alkatreszeket es ugy epitsenek egy hasonlo rendszert maguknak es nyernek ezzel par szaz dollart. Itt felmegy a GoPro honlapjara, kattint kettot es jon egy komplett rendszer.
-
smkb
őstag
Drága ez nagyon... eleve el kellene dönteni mi akar lenni. Drón, akciókamera... aki ennyi pénzt áldoz már célírányosan vásárol. Aki drónt akar használni felvételekre, az meg vesz egy DJI Phantom 4 et, ami egy másik dimenzió ehhez képest és az is 1200$.
-
jokerke86
tag
Ne video-review-ra keress rá, hanem olyan felvételekre amin a két kamera egymás mellett ugyanazt vette ugyanakkor és a két videó egymás mellé van vágva, hogy lásd egyiket és másikat is egyszerre. Minimum Hero3 Black színvonalát hozza, ráadásul képstabilizátora is van, ugyanannyi kelléket kapsz hozza a csomagban, és az egészet negyedáron megveheted a Goprohoz képest.
-
.mf
veterán
válasz jokerke86 #18 üzenetére
Rákerestem video-review-ra, 2 s után konstatáltam, hogy ez viccnek is rossz volt. Vonalélesség, részletesség a béka segge alatt, dinamikatartomány sehol, színek totál fakók. S igazán izzasztó teszt (pl. motoron szűk erdei úton -- villodzó napfény vagy fény-árnyék, rengeteg apró részlet ami gyorsan halad el -- nálam itt hasaltak el a kínaiak) még nem is volt.
Next please. De valami komoly versenyzőt kérek, nem ilyen vicc-kategóriát.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
t72killer
titán
Ja, meg egy db gopro-t cipelő madárért még ha zsebrevágható, akkoris nagyon sok ez. Tudom, egyedi, meg kézi gimbal van benne meg minden: várom, hogy ennyi költségből csináljon valaki egy hasonló szetet ami elbír egy normális rx100-as kamerát egy kis kézi gimballal
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Matthu
aktív tag
Eddig nem voltam oda a drónokért, de amint lehet, rendelem
-
Akula
őstag
Köszi, minden világos, erre nem gondoltam.
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
.mf
veterán
"goproeknak reszeltek, a kinaiak mar lenyomjak minden kategoriaban"
Mutatnál egy akciókamerát, ami a GoPro vagy Sony középkategóriás modelljeivel (H3B, H4S) képminőségben felveszi a versenyt?
Akula: valójában nem mód (nem ki/bekapcsolható funkció), hanem egy beépített térkép a repülőterek és egyéb intézmények körülötti repülés-tilalmi övezetekkel, ahol nem lehet vele repülni.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Akula
őstag
"...beépített tiltott zóna módot is kapott, amivel elkerülhető, hogy kéretlen helyre irányítsuk a gépünket"
Ez mit jelent? Nem vagyok drónos, fogalmam sincs erről."Akula Sub, ready for the deep!"
-
beteg
őstag
-
Hunmugli
aktív tag
" a GoPro szeretné beteni a lábát a dóron-piacra is, "
betenni két "n"-nel
szerintem az drón akar lenni..A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.
-
modd3r
őstag
Nekem nagyon tetszik, jövőre ilyenre váltok.
-
Geffry
aktív tag
Végre itt van! Hetek óta töröm a fejem hogy ezt az 1100$-t mire költsem ami az asztalomon hever.
Amúgy két-három napja láttam egy gazdasági híroldalon. Végre megérkezett a PH-ra!
[ Szerkesztve ]
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
optikus
senior tag
goproeknak reszeltek, a kinaiak mar lenyomjak minden kategoriaban, a dron piac is mar elegge tele van kinaval, oda nehez lesz betorni ugy hogy abbol nyereseg is legyen. fogy az idejuk.
Buy books not gear.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest