Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Bizony, pedig régen ha úgy kezdődött egy játék hogy Activision, meg Ravensoft az garancia volt a minőségre, most meg pont az ellenkezőjére

sh4d0w: és milyen igaza van!!!
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Hogy gondolod, hogy nem a háttértechnika érdekel? Mit képzelsz Te, hogy a játékélmény érdekel, nem a csillivilli grafika???
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
üzenetére
Igen, korrekt iparosmunka. Sosem állítottam, hogy a kipofozott Q3 motorral egy lapon említhető. Jóval szebb, mégis jobban optimalizált. Amikor megjelent, már készültem rá, hogy emiatt kell majd gépet fejlesztenem. Nem kellett, volt is miatta örömködés.
De ez a puding próbájának az a része, mikor belemártod a kanalat és megfelelő az állaga. Kipipálod és továbblépsz, aztán ha egyébként jellegtelen, unható vagy egyenesen szar ízű, akkor mire mész vele?
Számomra a felhasznált technológia egy teljesen huszadrangú dolog. Amikor megjelent a Half-Life 2 és a Source Engine, akkor már bőven akadtak nála sokkal fejlettebbek és szebbek. De letojtam. A HL2 mai napig a TOP 5 listám része a valaha megjelent legjobb videojátékok között. Még így 2013-ban is kellemes ránéznem, mert a concept artist csapat kiváló munkát végzett (jobban mondva ügyesen adaptálta az Orwell miliőt).
De tovább megyek: Ha az aktuális CoD motorját, ugyan ilyen minőségben valaki felhasználná, hogy egy igazán hangulatos, jól megrendezett, jól kitalált, értékes játékot készítsen, akkor azt is megtapsolnám. Tojnék rá, hogy a Frostbite vagy a Cryengine vagy éppen az Unreal jobb, szebb, modernebb, stb.
Nagy kár, hogy sem az EA, sem az Activision nem képes letenni semmi értékeset az asztalra mostanában. Pont olyanok, mint a filmiparban a tucat animációs filmeket, tucat tinivígjátékokat és tucat képregény adaptációkat gyártó stúdiók. Szépen csomagolt szarkupacok.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
A messze fejlettebb motor mégsem igényel annyi RAM-ot.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
üzenetére
Ja, a Frostbite egy korrekt iparosmunka, de önmagában a technikai fejlettség még baromi kevés nálam ahhoz, hogy tényleg élvezzek (sőt, hosszútávon élvezzek) egy játékot. Elképzelem amint multiban a játékosok órákon át csak gombát szednek az erdőben és arról beszélgetnek, hogy az új shaderek meg a DX11 effektek milyen szépek és ettől milyen boldog lett az életük.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ha azt nézzük, hogy a CoD-ok alatt még mindig egy ezer sebből vérző, toldozott-foldozott Q3 motor van (egy dolog, hogy átnevezték, attól még az alapja nem változott), míg a DICE élenjár a motorok fejlesztésében, akkor bizony igencsak komoly előnyben van a CoD-okkal összevetve technológiailag. És akkor ugye a Mantle-t még meg sem említettem.
-
AxBattler
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Még mindig jobb, mint egy golyószórós kutya!

Egyébként ha ilyen fostalicska már az ipar, akkor remélem ezután minden fanyalgó várni fog a vásárlással minimum egy évet: addigra előkerülnek a hibák, és lemegy az ára a cuccnak (vagy beszerzik egy trader-től). BFBC2 + Vietnam 4k volt összesen leakciózva, és ugyanolyan jót játszottam vele.De ha nem, akkor irány a L4D2, abban ingyenesek a DLC-k!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
Miben mutat többet?
BFBC2 után a BF3 rombolási rendszere visszafejlődött, lettek 64 fős csaták, de a mapok maximum csak légtérben nőttek, aminek az eredménye az eszetlen COD-szerű hentelés. A BC2 legnagyszerűbbje a rush mód, ami a BF3-ban sokkal kevésbé volt izgalmas. Agyatlan hentelés a metróban vagy a hegy gyomrában, utolsó ticketig tartó gránát spammel.
BF4 elvileg visszahozza a régi rombolási rendszert, meg a BF2 (!) commander rendszerét. Olyan dolgok amik nem újdonságok.
Mi a tosz ebben a fejlődés? Évekkel ezelőtt eltűnt jó funkciók térnek vissza.
Szó se róla, nem játszom CoD-ot az első rész és kiegésztítője (United Offensive) óta, amik fantasztikusak voltak, meghatározó multis élmények. Ami utánuk jött az darabos fos. A BF csak kicsit tovább húzta, de az is elsüllyedt a pöcében. Nem látok már benne semmit amire pénzt adnék ki. A BF3 hatalmas csalódás... Nagyon hamar ráuntam és az 5 db DLC sem sokat segített rajta. Na meg tudják kit húzzanak le legközelebb egy szándékosan azért félbehagyott alapjátékkal, hogy 15 EUR / 4 map csomagokkal újra elköltsem az alapjáték árának másfélszeresét...
-
AxBattler
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Oks, én elsősorban a STEAM-es árakat néztem, lehet hogy igazad van.
Viszont technológiában a BF nagyobb előrelépést mutat. A COD-hoz képest nem kicsit. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
No már nem azért, de ha jól emlékszem a CoD-nál egy map pack kerül 15 dolcsiba, amiben van 4 map. Mivel kihagytad a BF3-mat, nem tudom mennyire követted, de a BF3-hoz egy 4 mapból álló map pack (bocs... ezt DLC-nek hívják) szintén pont 15 dolcsiba kerül.
A CoD-hoz van season pass amire ráköltöd az alapjáték árát még egyszer. A BF3-hoz vagy Premium amire ráköltöd az alapjáték árát még egyszer.
Most akkor mégis milyen különbség van a BF és a CoD sorozat között?

-
AxBattler
félisten
válasz
üzenetére
Akkor mákom van, engem átugrottak a listán.

(#53) D1Rect
Nem, azt szeintem nem éri utol. Egyrészt ott párhuzamosan ment a MW, és a BO széria (+a WaW), most meg a Ghosts. Másrészt ott a kiegekért, DLC-kért, egyéb bazári cuccokért pofátlanabbul kérték a lóvét. Meg valahogy kevesebbet forgattak vissza az innovációba...
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Azért az Episode IV-ben Greedo és Solo jelenete alaposan kiverte nálam a biztosítékot. Ülnek egymással szemben, Greedo fegyvere egyenesen Solo mellkasára szegeződik, de mégis a válla fölött, a falat találja el, mielőtt Solo Blastere lyukat éget Greedo mellkasába...
Amikor ezt megláttam, hangosan kurvanyáztam Lucast.
-
AxBattler
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
BF3 után én sem venném meg, viszont azt kihagytam, BC2 után simán jó lenne!
Arra nekem sincs pénzem, hogy minden részt megvegyek, de minden második már nem olyan megterhelő, és úgy már eléggé az újdonság erejével hat. Windows-oknál is minden második kiadás a jó, mert tanulnak az előző rész hibáiból (Win98-XP, Vista-7, 8.0-8.1
).
Még rágódok, hogy beruházzak-e...
Milyen 3 év? Hát kérem, nem kötelező mindig, azonnal a legújabbra áttérni, ki lehet tolni egy játék élettartamát, ameddig csak akarod / élvezed. Ha Te felveszed a kiadók ritmusát, az a Te bajod - költheted a pénzt, ahogy Ők diktálják.

-
Xaels
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Kereken 2 évvel a BF3 után jött a 4...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
A BF3 után én már nem veszem meg a negyedik részt. Nagyon hamar ráuntam, totál fantáziátlan unalmas volt majdnem az összes map, míg a BFBC2 mapjait a mai napig kedvelem.
Én igen is lehúzásnak érzem, hogy a BF3 egy fél játék volt 10 ropiért, aztán a másik felét vedd meg újabb 10 rongyért (és mellesleg még úgy is unalmas).
Meg milyen 3 év? A BF4 kereken egy évvel a BF3 után jött. Szépen kiporciózva a DLC-ket addig is... Mi ez ha nem fejőstehén effektus?
De nem a DICE-t szidom, ők csak a munkásemberek, az EA a kiadó ami már JÓVAL az Activision előtt nyomta ezt az undorító üzleti modellt. Fifa, NFS, Sims, Medal of Honor... Hagy ne soroljam. Most már a Battlefield is ilyen lett.
Cumizza az EA lőcsét aki akarja. Én kössz, de végeztem a BF játékokkal. Tolom a BFBC2-t amíg vannak szerverek, aztán csá.
-
Valaki játszott is ezzel a játékkal? Mindenki szidja, de kíváncsi vagyok, hogy ki játszott is vele.
-
Sirandrish
legenda
Hát..."Itt a Disney első Star Wars játéka"..
Én nem erre számítottam
-
AxBattler
félisten
Jó hogy mondod, az új Battlefront nagyon várós!
És egyébként pont nem a DICE az, hanem az Activision, ahol lehúzzák a játékosokat: míg a BF4 Deluxe + Season Pass 20k-körül van most, addig a Call of Duty Ghosts Hardened Edition 26k alatt nem elérhető, és ki lehet találni, hogy melyik hoz több újdonságot...

-
Archer
őstag
Egyébként én is elvoltam vele, végül is elég hangulatos volt meg anno a grafika is elég jónak számított. 2001-ben jött ki a Battle for Naboo, eléggé lehúzták, nagyon hasonlított a RS-ra, anno a demóját próbáltam de az nem tetszett. Meg volt a Starfighter 2002-ben ha jól emlékszem, most hogy így eszembe jutott, néztem róla pár videót, egész vállalható szerintem.
Meg senki nem említette a Battlefrontokat, szerintem teljesen életképes koncepció volt az is, nem lett valami nagy siker tudomásom szerint. Most olvasom azt is, hogy készül a 3. rész a DICE kezei alatt. Hááát majd kiderül. Lesz hozzá 28 DLC 15-20 €-s darabáron...
-
turit
tag
annyira nem is szörnyű...
-
kskcsg
csendes tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
rouge squadron..?

-
Lego Star Wars -ban is hasonlóan nagyított feje volt a szereplőknek, meg hasonlóan vicc volt az egész még is istenítette mindenki

-
oriic
HÁZIGAZDA
Na erre kíváncsi vagyok. Windows 8-on este kipróbálom.
-
RaZroX
addikt
Holy Sh!t.... ez már az a kategória amit ki se akarok próbálni..
-
AxBattler
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
+1, ebben részben egyetértek! Hayden Christensen a 6. epizódban...

-
hoeerny
tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Így van, a Kotor-ok jók voltak. Azonban az ezredfoduló környékén se volt minden fenékig tejfel az SW gamekkel. Például: Force Commander, Phantom Menace vagy mi volt a neve. Csak hogy említsünk ilyet is

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
Én meg azt a felfogást követem, hogy attól mert elbarmolják a franchise-t mostanság, attól a régi klasszikusok nem lesznek kevésbé jók. Mondjuk George Lucasnak voltak törekvései, hogy a régieket is szétmaszatolja, de szerencsére kipaterolták onnan. Sosem fogom megérteni, hogy miért kell egy 30+ éves filmbe modern CGI elemeket tenni, ezzel lerombolva a korhűségét.
-
AxBattler
félisten
Én igazából nem értem ezt a felháborodást, szerintem nagyon jópofa kis játék lesz ez! Már az EP1 idején is ment a sírás, hogy az új sorozat nem méltó a régi trilógia szellemiségéhez, szinvonalához, emberségességéhez(?), blablabla...

Tessék egy pillantást vetni a Call of Cthulhu-ra: mesteri horrornak indult, aztán lett belőle szerepjáték, társasjáték, kártyajáték, crpg, fps, és mára már plüssfigurában is elérhetőek a Nagy Öregek.
De ez mind nem probléma, mert emellett érkeznek a minőségi alkotások is, pl. filmvásznon:
Dagon - Az elveszett sziget
Cthulhu hívása
Die Farbe
The Whisperer in DarknessNem baj, hogy kihoznak egy ilyen app-ot, az viszont fájni fog, ha az új
franchisefilmek is gagyik lesznek! -
saelin
veterán
Ma reggel már leszedtem, elmegy.
-
GeryFlash
veterán
Ez. Egy. Rossz. Vicc.
-
Steve1207
veterán
Valaki emlékszik még a Yoda stories-re? Nagyon kis bugyuta volt a többiekhez képest, de imádtam

-
batai15
félisten
Vicc lehet,de kipróbálom wp-n
-
Stauffenberg
nagyúr
A JK Jedi Academy 2003-ban jelent meg, mint az első KotOR (néhány hónap különbséggel... régi szép idők, az egy jó termés volt). Aztán a KotOR II már 2005-ben jelent meg. Az is jó volt, egyetlen szépséghibája az összecsapott, nem kellően kidolgozott befejezés volt (nem csoda, hogy jött hozzá egy méretes MOD ami kicsit jobban kibontotta a végkifejletet).
Voltak még jó villongások, mint a Republic Commando vagy az Empire At War, de azok szerintem elég közepesek lettek. Egy darabig szórakoztattak, de egyikből sem lett nagy klasszikus.
A Jedi Knight és a Knights of the Old Republic játékok viszont igazi klasszikusok, mint jóval régebbre visszanyúlva az X-Wing sorozat. Azoknak a dicsőségfalon a helyük.
-
JanR
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én is előkeríteném Kyle Katarn-t
Épp a JK2-vel játszok üres szabadidőmben. A régi játékok kellemes nosztalgikus érzéssel fognak el, meg jobbak is mint az újak 
-
lezlie74
csendes tag
PS4-re mikor jön?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sad_Vamp
őstag
válasz
kecskebégető
üzenetére
jogos, de az még a JK: Academy után vagy előtt volt?

-
csiki_92
aktív tag
Miért kell minden játékból csinálni egy Star Wars editiont?

-
Stauffenberg
nagyúr
A Jedi Knight sorozat mellett a KotOR volt még egészen jó. Szomorú, hogy mennyire nem képesek élni a lehetőséggel. A The Old Republic MMO is egy rohadt nagy vicc, hangulatában meg sem közelíti a sajnos már rég leállított SW Galaxies MMO-t.
A 1313 lett volna még nagyon jó, talán igazi szellemi utódja a JK sorozatnak, erre persze el kellett kaszálni.
-
Stauffenberg
nagyúr
Mondjuk a 8-bit hangulat jobban meglenne ha nem ilyen bénán átírt zenék szólnának benne, hanem mondjuk ilyenek.
-
wolfman
veterán
Lényegében már évek óta csak barmolás megy SW név alatt! Hiába a nagy tisztelet, a fantasztikus univerzum, azért több szutyok SW cucc született már mint jó.
-
hitvanyalak
senior tag
Hmm...Ez valóban nem a 1313...
-
"A Disney hivatalosan is megerősítette, hogy az előzetes várakozásoknak megfelelően szétbarmolják a Star Wars szériát."
-
.LnB
titán
Én nem találom Windows Phone-on. 7.8-ra nincs?
-
Zoltn
senior tag

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Csütörtökön mutatkozik be a OnePlus új szériája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (205A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (207A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (209A)
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- iPhone 13 Pro / 256GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (206A)
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).