Hirdetés
-
PROHARDVER!
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zako
tag
Nos, nagyon úgy néz ki, hogy feltörték a NAS-omat... A Transmission-ban megjelent egy csomó torrent ma este, amelyeket nem én töltöttem le. A routerben azonnal kivettem a TM és a NAS web gui portforwardjait, admin jelszót cseréltem és kitörölgettem az "idegen" torrenteket. Mit kellene még tennem, hogy megelőzzem a hasonló meglepetéseket?
Ez hogyan lehetséges egyébként? Brute force támadás lehetett?
-
zako
tag
válasz Anonymus23 #2495 üzenetére
Igen, van jelszó a TM-hez. Az admin jelszót a NAS esetében változtattam meg.
-
zako
tag
Egy kis segítséget kérnék. FTP-t szeretnék a NAS-ra, amelyet kívülről is el tudna érni a család többi tagja (leginkább a húgom, aki egy másik városban él). Szerintem mindent jól állítottam be, mégsem működik.
A konfigom a következő:
Zyxel NSA325 v2 NAS legújabb firmware-rel (V4.81), 2 TB-os HDD
TP-Link TL-WR2043ND router DD-WRT-vel (192.168.1.1 IP-címen)Amit eddig csináltam:
A NAS-on van egy csomó megosztandó mappa, bennük családi videók és fényképek, amelyekhez szeretnék hozzáférést biztosítani a húgomnak.
A routerben fix IP-t adtam a NAS-nak (192.168.1.112)
A NAS webes felületén engedélyeztem az FTP-szervert, 21-es porton.
Létrehoztam egy felhasználónevet és jelszót a húgomnak a NAS-on.
A routerben beállítottam a porttartomány továbbítást a 21-es portra, a fenti fix IP-re.
Regisztráltam egy no-ip.org-os dinamikus DNS-t (usernevem.hopto.org), ezt beállítottam a routerben (Beállítás-DDNS).Na mármost ha a böngészőbe beírom a usernevem.hopto.org címet, akkor a router admin felületére dob be, nem pedig a NAS-ra. Próbáltam különböző variációkat is (usernevem.hopto.org:21, ftp://usernevem.hopto.org stb.) Total Commanderben az FTP csak a NAS belső IP-jével működik, az usernevem.hopto.org címmel nem.
Mit csinálok rosszul?
Illetve egy bónusz kérdés: ha a routerben be van állítva a fenti no-ip-s cím, akkor a számítógépen nem kell futnia a Dynamic Update Client-nek, ugye? Ugyanis a router gondoskodik az IP-cím frissítéséről.
-
zako
tag
Köszönöm a választ!
Továbbítottam a 80-as portot a NAS felé, most már nem a router admin felülete jön be, eddig oké.
Viszont akármilyen portot adok az FTP-nek, nem működik. Port szkennelő oldalakon megnézve zártnak jelöli a megadott és elvileg megnyitott portokat. Valami bekavarhat? Talán az ESET tűzfala? -
zako
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült! A húgom már használja is az FTP-t.
A titok egyébként az volt, hogy ki kellett kapcsolni a routerben az UPNP-t, mert felülbírálta a kézi portforwardingot. -
zako
tag
Csak egy gyors kérdés. Jelenleg egy WD Red 2 TB HDD van a NAS-ban JBOD-ban, de eléggé lecsökkent a szabad hely rajta. Ha vennék egy ugyanilyen HDD-t a második slotba, akkor csak az új HDD-t formázza le a NAS, és utána hozzá tudom fűzni a régihez? Azaz a médialejátszó, a PC, stb. egy 4 TB-os HDD-t lát majd? És ami még fontosabb, a beállítások és a telepített programok megmaradnak, ugye? RAID-et nem szeretnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest