- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sianis
addikt
Valami gond van a ReiserFS-sel sajnos. Ne kérdezd, hogy mi sajnos nem tudom megmondani. Sokat keresgéltem olyan program után amit kezeli a Reiser írását Win alól, de olyat is alig találtam amivel olvasni tudok. Ráadásul az is olyan, hogy a programot elindítva tudok csak másolni át az NTFS partícióra.
Összeségében elmondható, hogy a Reiser nem igazán felel meg a modern kor elvárásainak, ráadásul zsákutca is, mint ahogy ezt már többzsör is említettem. Ez azt jelenti, hogy nem lehet majd zökkenőmentesen áttérni Reiser4-re. Nem úgy, mint ext4-re, ahol ez tökéletesen fog menni.
Sianis -
Sianis
addikt
1. Miért használsz 64-bites Ubuntu-t? Tán 4 GB-nál több memóriád van? Vagy valami komly tervezőmunkát végzel?
2. 64-bites rendszert nem ismerem, sem a fordítókat sem egyebeket így nem tudok neked tanácsot mondani.
Más: Megjelent a STABIL NTFS-3G ( 1.0-ás verzió, ami az nyílt forráskód világában esemény )
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #16 üzenetére
Ha olvasni tudsz róla...akkor igen észszerűnek tűnik.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #14 üzenetére
[link]
Itt az első kérdés pont ezzel foglalkozik!
Sianis
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Szia!
ReiserFs-hez is léteznek megoldások, de:
- kiforratlanok
- elavultak
- nem fejlesztik őket tovább
Egy időben próbálkoztam velük, aztán beáttam, hogy ext3 több dologban is jobb:
- jó megoldás is létezik rá Windows alól
- nagyobb támogatottság
- Ext4-re is remélhetőleg zökkenőmentes lesz az átállás, míg a ReiserFS sajnos zsákutca -
Sianis
addikt
Megbízom a magyarok munkájában!
Azért egy verziót beírnál, hogy mennyire friss a fuse és az ntfs-3g?
Igen Vladi jól tudod, az NTFS forrása zárt. Ennek ellenére elég jól használható dolog, nekem hónapok óta nem volt vele semmi gondom. Amit netről letöltök azt rögtön az NTFS partíciós merevlemezemre teszem, hogy a csak Windows-os ismerősök is tudjanak bogarászni. Eddig senki sem panaszkodott, hogy valami baj lenne.
Közben megnéztem a verziószámot:
- ntfs-3g: 20060920
-fuse: 2.5.3
Már a hivatalos oldalon sem ajánlják ezt a telepítést, ott is átléptek unofficial tárolókra és frissebb csomagokra. Szeptember óta eltelt egy kis idő, rengeteg fontos dolog lett azóta kijavítva!
A hivatalos tárolókon lévő verzió tehát kifejezetten NEM ajánlott!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- AMD GAMER PC! Ryzen 5900X / RX 6800 XT / B550 / 32GB 3200MHz / 1TB Gen4 / 700w Gold! BeszámítOK
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkVision P27u 4k-s kifogástalan állapotú monitor féláron!!!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest