- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grelex
csendes tag
Hali!
Ötleteket szeretnék!
Acer Aspire one ZG5 a kiindulópont!
Az aksi állítólag 11.1 V és használattól függően, 1-1.5 óra a készenlét.
Vonatozni készülök,olyan 12 órát és megoldást keresek.Ha lesz hálózati csati,semmi baj, az autós töltő 18.8 Vot ad ki.
Arra gondoltam,hogy egy-két 12V os, zselés akksit magammal viszek és az aksi helyére bekötöm.
Kérek ötleteket, tippeket, hogy mit tegyek.
Köszi előre is. -
-
HÁZIGAZDA
erre igazából nem is annyira a használt tesztek a jók, hanem a közösség tapasztalata, ergo a fórum. mi akkor sem tudnánk 100 példányt megvizsgálni, holott rengeteg fogy ezekből az acerekből. a tulajdonosoknak kéne hallatni a hangjukat.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
audi100td
nagyúr
Ertem, amugy 750GB Scorpio Black-et nyuzok, csak ez kicsit zajosra sikerült a WD-nek, nem hallani, hogy "daral", de a motorzaj atlagon felüli, viszont jo gyors. Na mindegy, nem ide tartozik, köszi a valaszt.
banhammer: muszaj meg köpködni amikor mar megbeszeltük??
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Ha már blog indult és szóba került a cikkek mennyisége ill. milyensége, volna egy kérdésem. Egy-egy autós oldal használt tesztjeihez hasonlóan elő lehetne-e venni régebbi darabokat a gyártótól mondjuk 3-4 éveseket. Nem hinném, hogy drágák. Ha jól rémlik Bog-ék is kértek és kaptak kölcsön tesztre itteni felhasználótól mobilt, mert még beszerezhetetlen volt (talán Meizu-t).
Az többünk félelme az Acerrel szemben, hogy rendben ott van az Aspire sorozat otthoni felhasználásra (max. 2-3 alatt széthullik, ha utazás közben is használja vagy hurcolja az ember) és az elvileg üzleti Travelmate. Viszont egy időben ez utóbbit is képesek voltak vékony "friss-ropogós" műanyagba önteni.. (2005 környéke).
Elhiszem, hogy előtte volt jól összerakott TM is csak nem volt még hozzá szerencsém.Persze Dell is csinál "friss-ropogós" Inspiron szériát akár soft-pink és bugyi-kék színben is de még arra is képes 3 évet adni. Acer mentségére legyen mondva nem túl drága a garanciabővítés náluk, de a zászlóshajó TravelMate TM6594G-648G50MN 350625 Ft-os árába már igazán illene beletenni.
Az Acer csoportba már több cég is tartozik (most csak a notebookokat nézve):
eMachines - olcsó notebook, viszont a PackardBell-t hova kívánják pozicionálni?A kétkedés ellenére üdvözlöm a Blogot és remélem el lesztek árasztva már üzleti Acerekkel is rendesen (Új Travelmate és Travelmate TimelineX sorozat)
Szeretnék bizalmat szavazni a márkának, ha van olyan terméke amit megfizetünk ugyan de "hű társ" is marad 3+ éven át. -
HÁZIGAZDA
válasz audi100td #30 üzenetére
rövidtávon nem hiszem, amúgy is inkább ssd teszt lenne akkor.
de egy személyes tapasztalat: a wd 320 gb-os 7200 rpm-es 16 mb cache-es verziója (scorpio black vagy mi a neve) qrva jó. kár, hogy nincs (amikor utoljára néztem, még nem volt) nagyobb kapacitású verziója. egy 500 gb-os seagate-ünk is van asszonnyal, az lényegesen lassabb/gyengébb.
viszont tényleg zárjuk itt ezt a vonalat sztem, szegény topikot teljesen eltérítettük.
-
audi100td
nagyúr
Lehetne meg egy kerdesem?
Tudom, hogy mar nagyon off, de laptop vinyokat nem terveztek tesztelni? Nem könnyü kivalasztani a megfelelö darabot, mert külföldi tesztek is alig vannak es azok is altalaban csak a sebbessegre ternek ki, engem meg pont a zajszint, vibracio, melegedes, ilyesmi erdekelne, fLeSs eleg alaposan körbe szokta jarni a temat, szerintem sokan örülnenek neki, föleg az 500GB illetve afeletti kategoria erdekelne.
Boxi88: MBP nekem teljesen megfelelne, ha a 13"-ost is lehetne kapni matt kijelzövel es mondjuk megkapna a ThinkPad billentyüzetet vagy valami hasonlo minösegüt.
[ Szerkesztve ]
-
Boxi88
őstag
válasz Daywalker #28 üzenetére
" egyáltalán nem leszek vele kapcsolatban elfogult... "
Értem, hogy mit jelent, de azért előreláthatólag jó lesz vagy sem ez a technika megoldás?
audi100td" valami ötvözet lenne a tuti a kettöböl "
Ó ha ez így menne, én is össze tudnék magamnak rittyenteni egy olyan álommasinát...
[ Szerkesztve ]
-
Boxi88
őstag
válasz audi100td #21 üzenetére
Semmi baj ha leírod a véleményed, csak szerintem ha valamelyik márkát nem kedveled és beírod annak topicjába, próbáld meg finoman, igaz semmi sértőt nem írtál, mégis úgy jött le hogy neked a ThinkPad és a MacBook Pro a gép a többi meg sz*rt sem ér... hol ott nézd meg az Acer Iconia-t! Szerintem még 1-2 év és az összes gyártó lefogja koppintani ezt a megoldást, mert nagyon ötletes és jónak ígérkezik... Szerintem életképes ötlet!
Amúgy ha pheke-nek írsz egy pü-t vagy a fórumba beírod, hogy mit szeretnél látni biztos, hogy beletette volna az adásba, mert általában igyekszik válaszolni a kérdésekre! Talán még így utólag is megtud neked válaszolni dolgokat...
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Ertem, ezekbe nincs belelatasom, csak azt tapasztalom amit a tartalmon latok, nem szemelyes tamadasnak szantam.
Boxi88: "mégis úgy jött le hogy neked a ThinkPad és a MacBook Pro a gép a többi meg sz*rt sem ér" Ezt nem mondtam, csak arra utaltam, hogy a komolyabb gepek nem kapnak eleg figyelmet, az mas kerdes, hogy az igenyeimnek csak ez a kettö felel meg, illetve teljes mertekben egyik sem, valami ötvözet lenne a tuti a kettöböl.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz audi100td #21 üzenetére
"Egyebkent egyaltalan nem zavarna a dolog, ha a kisebbsegben levö userekre is gondolnanak."
amint lesz elég pénzünk és kapacitásunk, gondolunk mi mindenkire. azt viszont ne vágd a fejünkhöz, hogy "miért nem tudtok ugyanennyi bevétel mellett dupla költséggel kétszer annyi tartalmat írni?", mert sajnos hiába volna jó, tényleg nem tudunk...
-
HÁZIGAZDA
válasz audi100td #18 üzenetére
"Ezt megertem es tudom, hogy a ThinkPad retegtermek, de jo lenne ha nem csak a nagy tömeg igenyei szamitananak, akiket komolyabb gepek erdekelnek leginkabb csak külföldön tudnak tajekozodni. A ThinkPad X300 tesztetek tetszett, de azota mar sok idö eltelt es szivesen olvasnek az ujabb gepekröl is, magyarul, amiröl utana lehet beszelgetni a forumban. A MacBook Pro-e sem volt rossz, bar annyira talan nem melyrehato, de ha jol emlekszem az mas szerzö tollabol szarmazott."
dolgozunk az ügyön, tényleg...
"az a lazulos duma meg eleve nem valo egy komoly IT-oldalra, szerintem, a tiniknek biztos bejön, de ez igy ebben a formaban igenytelen. Nem olyan közönsegre kellett volna koncentralni akik talan vasarolnanak is ilyen gepet?"
ebben nem értünk egyet, a PH!TV deklaráltan ilyen, mert az is célunk, hogy új közönséget is bevonzzunk a ph!-ra. fiatalabbakat, akik aztán itt ragadnak, és hardcore user lesz belőlük idővel.
"A hazai palya jo volt, de ha megnezem a laptop reszleget, mindig csak a szponzorok termekei szerepelnek benne, atalaban az acer."
az acer most lett szponzor, eddig nem volt, igaz, egy éve egy acer kereskedés is az, de már hamarabb is írtunk a gépeikről rendszeresen. a legújabb statokat nem látom, de a tavalyi év végén is az acer adta el itthon a legtöbb gépet, a lenovóhoz képest 3-4x-es mennyiséget.
a blog egyébként egyáltalán nem reklámszagú/népbutító (sőt, pont, hogy ismeretet szeretne terjeszteni...), mi írjuk, szabadon írjuk. egy szponzorált megjelenési forma, a létéért fizethet a szponzor, előre, a tartalomba nincs beleszólása egyáltalán, ahogy egy nagyker sem szólhat bele egy tesztbe pusztán azért, mert tőle hoztuk el a tesztterméket (de másért sem, meg is vívjuk a magunk kis harcait rendre).
-
-
capulet75
addikt
Én speciel totá oda vagyok az acer cuccokért. Van egy acer GD245HQ monitorom ami az acer G243HQ-t váltotta.Mindkét monitorral nagyon meg voltam és vagyok elégedve. Volt nálam egy darabig a haveromtól rekvirált Acer valamilyen noti (nem tudom a tipuskodját), 500hdd,4gb ddr3, i5 proci, AMD 5??? 1gb vga. Valami 173k-ért vette, kiterjesztett garival volt 200. Simán vitte az új játékokat közepesnél magasabb felbontásban is. Ez a kiszerelés az asusnál és más gyártóknál is némileg drágább.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Boxi88
őstag
Én kimondottan örülök ennek a hírnek! Egy Acer notebook-ot nyüstölök semmi baj nincs vele, az egyetlen felhozható negatívum talán a gyárilag 1 év garancia volt, de ezt gyorsan kiküszöböltem plusz 2 év garival! Ha újra gépvásárlás előtt állnék tuti ugyan ezt venném! Unokatesóm már 5 év nyúz egy szintén Acer notit, napi szinten hurcolja, használja és azon kívül, hogy kikellet takarítani a port a ventiből még neki se volt vele baja...
Amúgy jó, hogy sokan csak azért jöttek, hogy egyből offolhassanak valahol... ennyi erővel én is mehetnék az apple topicba, mert mint mindenki számára világos elég sok gríz volt mostanában körülöttük... (ha kell példát is írok... meghibásodott notebook-okról vagy nem működő telefonokról)
Azért, mert valakinek nem jött be vagy a haverjának a nővérének a szomszédjának a öccsének nem volt jó, attól még nem feltétlen a márka a szar!
-
audi100td
nagyúr
"nagyon sok embert érdekelnek az asus, msi, acer stb. noteszek. nem tudom, hogy mennyire vagy képben az eladásokkal kapcsolatban, de mondjuk az acer volt, hogy több notit adott el, mint jópár közkedvelt márka együtt."
Ezt megertem es tudom, hogy a ThinkPad retegtermek, de jo lenne ha nem csak a nagy tömeg igenyei szamitananak, akiket komolyabb gepek erdekelnek leginkabb csak külföldön tudnak tajekozodni. A ThinkPad X300 tesztetek tetszett, de azota mar sok idö eltelt es szivesen olvasnek az ujabb gepekröl is, magyarul, amiröl utana lehet beszelgetni a forumban. A MacBook Pro-e sem volt rossz, bar annyira talan nem melyrehato, de ha jol emlekszem az mas szerzö tollabol szarmazott.
"te hardcore user vagy, nem neked szól. baj, hogy másoknak is csinálunk tartalmat? azért rossz a ph!tv, mert nem neked szól..?"
Nyilvan tudott volna ujat mutatni a phtv-s bemutato, mivel nem ismerem az X201-et, de felszines volt az egesz, ugy erzem ha egy olyan termeket mutattok be ami eleve nem mindennapi, erdemel annyit, hogy kicsit komolyabban kivesezzetek, ezt nem csak en kifogasoltam, meg sokan masok is, az a lazulos duma meg eleve nem valo egy komoly IT-oldalra, szerintem, a tiniknek biztos bejön, de ez igy ebben a formaban igenytelen. Nem olyan közönsegre kellett volna koncentralni akik talan vasarolnanak is ilyen gepet? Akiknek keszült az adas ugy is a csilivilli, acer, msi, stb notikat veszik.
A hazai palya jo volt, de ha megnezem a laptop reszleget, mindig csak a szponzorok termekei szerepelnek benne, atalaban az acer.
Daywalker: Csak egy ilyen blog olyan reklam szagu, persze megertem olyan szempontbol, hogy a PH!-nak is fenn kell magat valamiböl tartani, de ez kicsit olyan nepbutitas kategoria, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz audi100td #10 üzenetére
Nem hinném, hogy egy teljesen elkülönített rovatban megjelenő írást és a teszteket egy kalap alá kéne venned, ugyanis két teljesen más kategória. Mellesleg egyetlen blogban sincs leírva az, hogy ez meg ez a gép milyen király, vedd meg, most ennyivel olcsóbb. Egyszerűen olyan információk jelennek meg itt, amik egy tesztbe nem férnek bele, vagy nem a teszt témája. Szerintem igenis érdekli az embereket, hogy mik azok a hozzáadott értékek egy adott gyártó esetében, amire pénzt áldoznak a felhasználók.
A tesztek ettől még objektívek lesznek és mindig le vannak/lesznek írva az előnyök mellett a hátrányok is. A blog meg blog, ide le lehet írni további objektív véleményeket és megfigyeléseket. Nem hinném, hogy olyan rossz az olvasóknak, ha egy fél év múlva megjelenő termékről már itt láthat képeket és fotókat stb, erre pedig sok gyártó egyébként nem is lenne hajlandó.[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
HÁZIGAZDA
ja, és a tesztjeink objektívek, köszönjük.
-
HÁZIGAZDA
válasz audi100td #14 üzenetére
no, akkor picit nézzük máshonnan: megnéztem az utóbbi időben elkövetett hsz-eid, láthatóan thinkpad és apple őrült vagy. ez nem gond, én is egy t400s-t nyúzok és nagyon szeretem. ez azonban nem mindenkire igaz, nagyon sok embert érdekelnek az asus, msi, acer stb. noteszek. nem tudom, hogy mennyire vagy képben az eladásokkal kapcsolatban, de mondjuk az acer volt, hogy több notit adott el, mint jópár közkedvelt márka együtt.
ph!tv: te hardcore user vagy, nem neked szól. baj, hogy másoknak is csinálunk tartalmat? azért rossz a ph!tv, mert nem neked szól..? röhej amúgy, hogy a fél életed a thinkpad topikban éled, aztán leszarozod a ph!tv-t, mert nem tudott neked újat mondani a témában. bakker, még jó, hogy nem tudott újat mondani...
lenovo: mi nagyon szívesen csinálunk lenovo blogot is, ha már itt tartunk. rajtunk nem fog múlni.
sosem értettem azokat az embereket, akik hangos sipákolásba kezdenek, amikor valami nem úgy történik, ahogy az az ő kis lelkiviláguknak 100%-os lenne. hazai pálya rovat van vagy 6+ éve, nagyteszteket csinálunk 10+ éve stb. ha érdekel, megtalálod, amit keresel.
de, hogy ne csak hárítsak: küldd el nekem privátban, ha valami konkrét, megfogható, javítható észrevételed van. hátha szöget ütsz a konok fejembe. nyilván a "szar a ph!, legyen inkább jó" egy kicsit túl általános...
-
őstag
válasz audi100td #10 üzenetére
Az általad felsorolt márkák vannak úgy ahogy jelen kis hazánkban.
A PH! csak alkalmazkodik a dologhoz, és ezeket teszteli nagyobb mértékben. Ha van rá lehetőség, akkor tesztelnek mást is. Lásd HP laptop nemrég. PH-tv-n meg folyamatosan lenovo, sony, és egyéb márkák kerülnek bemutatásra. Egyáltalán nem érzem úgy, hogy el lenne tolódva a lapcsalád bármelyik márka irányába. Ha tudsz objektívebb oldalt, ne habozz jelezni. -
lujó55
addikt
Tényleg! A PDA-k mitől haltak ki? Még nem is volt igazán reneszánszuk
-
őstag
Szerintem ennél prózaibb a dolog. A nagy gyártók nagyjából tojnak Magyarországra.
Az Acer legalább idetol egy márkaboltot, próbálja bemutatni a portékáját. Dell-éknél pl az Osztrák honlappal összevetve, semmilyen normális gép konfigurátor nincs. Ha akarsz venni, be lehet fáradni a kiskerhez, ami egy nagykeren keresztül egy importőrtöl szerezi be a gépeket. Mire elér hozzád, 2x-annyiba kerül.
Az acer üzletpolitikája igenis jó. A márkáról meg mindenkinek van szubjektív véleménye. -
audi100td
nagyúr
"Biztosak vagyunk benne, hogy az utóbbi időben sokan megjegyezték az Acer nevét."
az biztos...
Egyebkent lehet meg lejjebb süllyedni PH?? Ezek utan el tudom kepzelni mennyire objektivek a tesztjeitek, meg nem veletlen, hogy szinte csak Asus, Acer, MSI, Samsung notikat teszteltek.
Nagyon felhigult a lapcsalad...
-
CséZé
őstag
FB Barcelona, helyett C.
-
D.Orion
veterán
Remélem, hogy az idő előrehaladtával lehull majd a lepel az Acer notik mítoszairól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- Bontatlan! Lenovo ThinkPad X1 Nano G2 Profi ultrabook -50% 13,3" i7-1260P 12Mag 16/512 2K /0,97 Kg/
- BOMBA ÁR! Hp Envy 3K OLED garanciával! /2in1/Ultra 7-155U/32GB/1TB SSD/2880x1800/120Hz/Touch/Gari
- FANTASZTIKUS áron Asus Zenbook S 13 Flip OLED /I7-1260P/16GB/512 GB SSD/2880x1800/Gari/2in1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest