- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
válasz
#45185024 #317 üzenetére
Igen, gondolkoztam ezen én is és nekem is pont ez a legnagyobb bajom, dilemmám. Nem igazán lesz igazán jó ár/teljesítmény arányú kártya, akárhogy is nézem. Bár nekem a 7870-hez képest szerintem mindenképp előre lépés lesz ha csak egy 380-380x -re ruházok be. Viszont úgy látom, hogy az AMD most Furyval elhozta az új felső házat és 3xx -es kártyák csúcsa is legjobb esetben is felső középkategóriának minősül majd, ami szintén nem lesz olcsó, mármint a csúcs kártyák. Kicsit olyan érzésem is van, hogy cserbenhagyja az r9 3xx -re ácsingozókat, odadobnak nekik valami tavalyi/tavaly előtti kicsit leporolt chipet és aki tényleg újat akar az adjon ki érte 1000+ $ -t. Nagyon elkurvult ez a piaci szegmens is és nem igazán érthető az AMD üzletpolitikája. Mert, hogy 1000-2000$ -t még nyugaton sem dobálnak ki csak úgy az emberek egy szimpla videokártyáért az tuti. Lassan ott tartunk, hogy 1Millió -s gép kell ha normálisan akar játszani az ember? Miközben 400$ -t veszel egy konzolt és az legalább 6-8 évig kiszolgál. Meg a másik, hogy nem értem, hogy az AMD hova rohan a HBM -el, még az nVidia sem lépte meg. Mindig első akar lenni az innovativ technológiai ujjításokban az AMD (pl mindig ők dobják előbb piacra a legújabb DX verziót támogató kártyákat) aztán a piaci részesedésük sosem akar szignifikánsan emelkedni, hiába innováció ide vagy oda. Nem fognak dunát rekeszteni a HBM -es kártyák eladásai az AMD-nek ez tuti, és nem fog nőlni a piaci részesedésük, és már megint ott fognak tartani ahol már legalább 10 éve. Megint csak oda kanyarodok vissza, hogy az 1000+ dolláros vétel ár nagyon sokakat elriaszt, és nem gondolhatja senki komolyan, hogy ilyen mélyen a zsebbe kell nyúlni komoly játékért, de ha az AMD pl ezt gondolja komolyan, már most megáshatják a saját sírjukat nyugodtan.
-
trufa12
addikt
válasz
#45185024 #317 üzenetére
Ezzel így vagyok én is...
Új és erős terméket akarok... de az igazság az jönnek a generációk már éventeahogy itt írjátok többen is... ezeket értelme igazából nincs meg venni... de ha játszani akar az ember meg muszáj valamit lépni, és itt jön a képbe hogy bizony érdemesebb az olcsóbbat venni
pedig az én értékrendemet is baxatja az amit írsz..
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest