Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuri2008
veterán
Tudja már az óra a folyamatos véroxigén mérést?
-
gyuri2008
veterán
A Huawei Watch GT 2 Okosóra, 46mm, Barna bőr tudja a folyamatos véroxigén mérést?
A fekete sajnos nem: -
B. Tamas
aktív tag
Sajnos ezt nem tudja és ez engem is kissé dühített eleinte. A nagyobb szívfájdalmam, hogy én főleg hegyi túrákban utazom és nonszensz, hogy nem tudok közben csinálni egy véroxigénszint mérést, pedig néha jó lenne látni amikor már az összeesés határán vagyok.
Tudom, tudom ez legyen a legnagyobb problémám az életben.
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne a huawei watch gt 2 46mm ben véroxigén szint mérő van e?
-
B. Tamas
aktív tag
Nincs mit, persze, mindent mér edzés közben (véroxigént kivéve, pedig jó lenne és nem tudom azt miért nem). Itt a teljes export egy tegnapi kiruccanásomról.
-
gyuri2008
veterán
Nem találom se a telefon egészség applikációban sem az órán a véroxigén mérést.
Hol lehet?Megvan
-
dajkapeter
senior tag
válasz
gyuri2008 #3957 üzenetére
Nekem almás és samus ismerőseim mondják mindig, hogy szép az órám (bárcsak az övék is ilyen szép lenne). Vannak pro és kontra érvek mellette. Ha a fiad eddig egyszerű casio órát viselt akkor ez nagy előrelépés. Ha pedig almára vágyik akkor lehet csalódott is lehetne. De ha samura vágyna, akkor ez abszolút jó alternatíva.
Amit nem tud: nincs ekg, nincs folyamatos véroxigén, nem lehet szöveges üzenetekre válaszolni, nincsenek rátelepíthető appok (nekem nem hiányzik). Viszont nem 140, csak 40-50 körül van. -
gyuri2008
veterán
Az óra tudja a folyamatos véroxigén mérést?
Mert nem találom sehol. -
snakebait
senior tag
Az utóbbi időben raktam fel néhány számlapot amin ott a VO2 kijelzés. Viszont nekem sose nincs ott semmi érték. Egyszer mondta itt valaki , hogy akkor mutat értéket ha csinálok valami edzést. Indítottam kerékpározást, szabadtéri sétát, de semmi. Mit kell tenni, hogy mutasson véroxigént?
-
ovics
aktív tag
sziasztok, szeretnénk venni egy 42 mm.es watch gt 2-t anyósnak. az lenne a kérdésünk, hogy véroxigénszintet tud mérni ez az óra? azt tudom, hogy a nagyhoz képest vannak eltérések, de sajnos nem találok egyértelmű válaszokat. előre is köszönöm.
-
Degeczi
nagyúr
Egyáltalán nem hiteles egyetlen ilyen eszköz sem, ez csak tájékoztató jellegű, a vérnyomás meg parasztvakítás annál is, ami "tudja". Ez nem, csak automatikus pulzusmérést tud optikai módon (elektromos mérés, így EKG nincs), és külön indítva a véroxigén szintet. Ezeket nagyjából korrekt módon, de mint minden hasonlónál, rengeteg múlik a bőrtípuson, szőrzeten, verejtéken, fölcsatolás szorosságán. Ebben a topikban is láthatóak teljesen eltérő tapasztalatok.
-
Alien4
tag
Sziasztok!
Apósomnak nyugdíjba vonulására gondolkoznak a lányai egy okos órán.
Célok: szív monitorozása (ugye pulzus van, de nem tudom mennyire hitelesen monitoroznak ezek akármilyen gondot... problémát... Esetleg vérnyomásmérés. Véroxigén, bár tippre ha már az elsőt tudja, a többit is tudja)
EKG/pulzusmérés legyen ofc, ha vérnyomás/légzés lenne, akkor pedig gondolom kiegészítő is kell neki.
Mivel teljesen kezdő vagyok a témában, a Ti segítségeteket kérném és témába illő gondolatok osszátok meg Velem kérlek, melyik lenne a célnak legjobban megfelelő típus?!
Előre is köszönöm, legyen szép napotok!(másik csoportból hoztam a kommentet, elnézést érte)
-
zsolt160
aktív tag
Én írtam egy ötletet, hogy mérjen testhőt, erre a válasz az volt, hogy nem fog, mert ott az időjárás app a telefonon és ezt meg tudja jeleníteni. De nem erről szolt a kérdés... Ez a kérdés akkor merült fel bennem mikor a Huewei avval "reklámozta" a véroxigén mérést, hogy a pandémia miatt is jó, de akkor a hőmérés is jó lenne, nem e vagy lázas... De ez van.
"Én: Huawei GT 2 óra miért nem tud hőmérsékletet mérni? Lesz ebben változás?
Válasz: Köszönettel vettük a Huawei Magyarország részére elküldött üzenetét, mellyel lehetőséget biztosított számunkra, hogy teljeskörű tájékoztatást nyújtsunk!
Martin vagyok. Én fogadtam az üzenetét. A legjobb helyen jár, hogy segíthessünk Önnek.
A Huawei és Honor okosórák nem támogatják a külső hőmérséklet mérését.
Azonban az időjárás adatok szinkronizálására lehetőség van a telefonon keresztül, mely párosítva van az eszközhöz.
A telefon az adott időjárás alkalmazásból származó online adatokat közvetíti az óra felé.
Én: Köszönöm a választ, de én a test hőmérséklet mérésére gondoltam, mivel ugye a Cod vírus idelyét éljünk.
Válasz: Technikai eszközeink nem alkalmasak a testhőmérséklet mérésére.
Kérem, hogy keressen fel egy gyógyszertárat vagy egy gyógyászati szaküzletet, ahol hitelesített orvostechnikai készülékeket is vásárolhat." -
zsolt160
aktív tag
Egy hülye ötlet itt a vírusos időkben, hőmérsékletet miért nem mér? A véroxigén mérését beharangozták úgy, hogy az alacsony véroxigén lehet a COD fertőzés előjele, akkor mérne hőt, és ha a kettő együtt jelentkezik......
-
zsolt160
aktív tag
Egy kis érdekes videó a véroxigén mérése a GT 2-n.
-
zsolt160
aktív tag
válasz
laci1892 #951 üzenetére
Nekem be jött. Pulzus felkar vérnyomásmérővel hasonlítva 5-7 eltéréssel dolgozik. Mozgás nálam séta vagy néha futópad, ez se sokszor. Futópaddal ugyan azt a megtett utat méri. Folyamatos pulzus figyelés mellett (igaz nagyon ritka a "sportolásom") 10-11 napot bír ki egy töltéssel. Ha sokat mérem a véroxigént, az sokat tud levenni. A légnyomás és a magasság nálam igen pontosnak mondható, magasság eltérés 1-2 méter, légnyomás 5-10. Hívás minőségére sincs panaszom, nagyon tisztán hall a másik fél is, és persze én is. Az óra töltése is gyors, nem kell sokat nélkülöznöm.
-
Parallaxis
addikt
válasz
pusihusi #878 üzenetére
Igazad van, ramban a GT 2-ben 32 van a magiíc 2-ben 16!
Nem releváns ez az oldal, mert a GT2-ben is van magasságmérés, mégis azt írja, hogy nincs meg a PPI-t is különbözőnek írja, holott azonos, a véroxigén mérést is csak a GT2-höz írja, holott a Magic 2 hamarabb megkapta ezt a funkciót, mint a GT2. Szóval semmit nem ér ez a táblázat.
-
-
zsolt160
aktív tag
zeee, érdekes, mert nálam a benti futásnál (padon) ugyan azt mutatta mint a futógép (igaz itt nincs GPS használat), viszont GPS-t sok minden befolyásolhatja, pl. takarva volt e egyikőtök órája vagy sem, nyílt terepen futottatok e? Nálam a térképre nem pontosan teszi ki a "csiganyálat". Bár erről olvastam, hogy valami tömörítéssel küldi a telefonra az adatokat, ezért pontatlan, bár régi írás és más órákat teszteltek így.
HKorn, a sima mezei GT-nél is írtak ilyent, nekem nem javasol semmit csak monitoroz, bár igaz kis problémák amik határ értékhez közel vannak. Lehet ezért.
bandigyerek, véroxigént csak a legújabb óra szoftver méri (1.0.6.32) nyugalmi állapotban manuálisan. A naplózást is csak új verziós Egészség app tudja, nálam 10.0.5.517 a verzió, de alatta már pár verzióval is tudta. -
adamfriday
senior tag
válasz
zsolt160 #723 üzenetére
A stresszvizsgálathoz nem nyugalom kell, hanem hogy ne pl rohangálás közben mérjen, mert úgy nem mérvadó a pulzus, simán lefut a mérés séta közben is. A véroxigénszint méréshez meg gondolom a szenzornak kell teljes mozdulatlanság, hibára fut, ha mozogsz.
@bandigyerek: legújabb fw és health app kell hozzá, a vo2max más, az működik csak edzésnél
-
bandigyerek
senior tag
Hol lehet mérni a véroxigént? Csak edzésnél működik?
-
zsolt160
aktív tag
Hát pár napi használat után az általam nagyon várt véroxigén mérés kicsit lehervasztott.
Sajnos nem lehet automatikus mérésre rakni mind a stresszt és a pulzust, így magamnak kell mérni. Ez nagyon nem tetszik..
A másik rossz dolog, hogy az Egészség app-ban a fülön a mérést nem úgy mutatja mint minden mást, hanem fordítva hozza létre az érték oszlopát, így tehát egy pötty látszik ha jó az érték, nem egy csík 0-90-ig.
Tehát amennyire vártam, annyira nem tetszik..... -
zsolt160
aktív tag
Sok válaszom egyben:
Az Egészség programot frissítettem ahogy adamfriday írta. Igen üres a véroxigén fül, mert az óra nincs felkészülve rá, de az adatoknak kész a helye. Kicsit fura az óra kezelő felülete ebben az app-ban, de szerintem jól össze van foglalva.
Én semmi új számlapot nem kaptam még ebben az új apk-ban sem.
Macika66 üveget nem cseréltem, de az asszony telefonján a kijelző még 0 km korában megtört, én ITT intéztem (Kaposvárról vittem fel BP-re), meg kel kérdezni órával foglalkoznak e. -
adamfriday
senior tag
APKmirror-on fent van a frissített Huawei health, már van véroxigénszint rész az egészség fülön (nyilván fw frissítésig még nem működik).
-
barm
tag
válasz
#76500480 #644 üzenetére
Nekem a MagicWatch lett a nyerő, a matt fekete ház tetszett legjobban. Az SpO2 és VO2 max mérés között nem tudom, mi a különbség, de VO2 maxot tud a Honor.
Ha pedig ez neked ilyen fontos, nem biztos, hogy ezek közül kell választanod... Nem tudom, mennyire megbízható véroxigénszint mérésre.
Egyébként a GT2 ugyanez, a GT2e sportosabb.
Azt vedd, amelyik jobban tetszik! -
TGa
tag
A véroxigén szintet nem mér. Amire rákérdeztél az az oxigén telítettség, maximális értéke 100% lehet. Ezt pulzoximéterrel mérik. Az óra a VO2max értékét méri. A VO2max érték megmutatja, hogy hány milliliter oxigént szállít és vesz fel a test 1 kilogrammja percenként (ml/kg/min). Az előbbi egészségügyben használatos adat, míg utóbbi a sportban fontos mutató.
-
PHARD
tag
Ez az óra méri a véroxigén szintet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Zenelejátszással és hívásfogadással bővült a Huawei mutatós és kitartó óraszériája – pár apróság azonban még mindig hiányzik.
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kutya topik
- Overwatch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest