Hirdetés
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
A Clean Master felesleges. Leszedheted nyugodtan.
Azért lassult be, mert elfogy a memória, és bezárja a háttérben lévő programokat.Nézd meg, milyen olyan programok vannak rajta (pl. Google Könyvek, Filmek, stb..., gyári programok), amiket nem használsz. Ezeknek a frissítéseit eltávolíthatod, majd mehet a letiltás.
Ha jól sejtem, újraindítás után javulni fog a használat minősége.Egyébként pl. az iGO elég nagy program egy ilyen "kis" készüléknek.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
sgergi
veterán
Android verzió frissítés nem készült rá. A Telekom és a Telenor is adott ki szoftverfrissítést OTA-n keresztül. Ez a 4.1.1 verziót meghagyja, csak a build változik, ami biztonsági frissítéseket és teljesítménybeli javításokat tartalmaz.
Fel lehet tenni Custom romokat, akár 4.4-et sőt, talán Lollipop is van már rá (nem is érdemes megpróbálni, de van rá). Szerencsére régebben sok modder foglalkozott romolással, népszerű telefon volt. A telepítés módja a topik összefoglalóban van részletezve. Érdemes más romot feltenni rá, jobb teljesítményt lehet velük elérni. Én pl. 4.2.2 alapú romot használok.
Ez egy gyárilag is alsó kategóriás telefon volt, soha nem volt róla szó, hogy az Android verziót frissíteni fogják. -
wookie
tag
Próbáld meg eszközkezelőben megkeresni és onnan frissíttetni a drivert.Vagy próbáld meg a telefonon más csatlakozási beállítással.
Amúgy milyen rom van a telefonon?
Próbáld meg ezt.[ Szerkesztve ]
Redmi Note 12 Pro ッ
-
wookie
tag
Szia!
Ezt a CM11-et merem ajánlani!
Itt rögtön van hozzá Gapps és Synopsis kernel is.
Kernel csere azért ajánlott,mert ez swap kompatibilis.
Alapba van a CM11-ben 48 mb Zram amit lecserélhetsz nagyobb swap fájlra.
Van benne egy zram-swap nevű mappa.
Abból kell flash-elni a következőket egyesével.
1, 09Dis-Zram0 nevű zip-et
2, 05-Swaponboot nevű zip-et (ez 249 mb swap fájlt hoz létre a system mappában)
3, 02Fstrim nevű zip-et (ez minden újraindítás után rendbe rakja a dolgokat [kb olyan,mint a windows-ban a töredezettségmentesítő])
Persze minden flash-elés után újraindítás szükséges.
Ezek nem kötelező dolgok,de szerény tapasztalatom szerint jobban muzsikál utána.Viszont amit mindenképpen ajánlok,az a Greenefy használata.
Ha az érdekel akkor szólj és segítek telepíteni és beállítani.
E nélkül szinte semmit sem ér a csökkentett képességű telefonunk.Redmi Note 12 Pro ッ
-
net91
senior tag
Gapps rendben.
Már csak egy problémám van, a TC nem látja sem a belső memóriát, sem az SD kártyát.
Korábban a TC a kiegészítővel látta ezeket.
A CM11-hez kell valami speciális usb driver?szerk: ez is megoldva.
Mit lehet még rajta mókolni?
[ Szerkesztve ]
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
wookie
tag
Most próbáld meg.
Bocsi elfelejtettem beállítani a hozzáférést.
Amúgy sokmindent lehet mókolni.
Pl a System Tuner Pro nevű appal MINDEN fagyasztható és törölhető.Elötte csinál mindenről mentést,így ha hiányzik a törölt app,akkor visszarakható.
A Greenify akkor az igazi,ha Xplosed is van,és a donated verziót rakod fel.
Ha kell hozzá segítség akkor csak szólj.Redmi Note 12 Pro ッ
-
wookie
tag
Szerintem ugyanazt tudja.
Itt guberálhatsz.
Én ezt ajánlottam,de találsz Titanium Back-o is.
Swap-ból én a simát használom.Az 249 mb-os swap-ot csinál a system mappába.
A másik kettő meg a cash mappába csinál 128 és 150 mb-osat.
A letöltéseknél van is egy kép amin láthatóak az adatok.
Greenify aktiválva van az Xposed-ben?Redmi Note 12 Pro ッ
-
net91
senior tag
A swap is felment.
Egy nap alatt a nulla androidos tudásról eljutottam oda, hogy össze tudtam magamnak rakni egy jó kis készüléket.
Pár hónapja már nem is használtam, mert vettem egy P8 Lite-ot, de már többet használom ezt, mint azt a nagyobbik testvérét.
Köszönöm a segítségeteket.Illetve, még két utolsó kérdés. Ebben a változatban (4.4.4.) sehol nem találom a képernyő mentést.
Én vagyok vak, vagy tényleg nincs benne?
A P8-nál, egy kóddal be lehet lépni a szervizmenübe, és sok hasznos információt lehet megnézni, többek között a hálózatot, a SIM állapotát lock illetve unlock. Ennél a készüléknél ilyen megtekintési lehetőség nincs?Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
wookie
tag
Az Xposed egy olyan alkalmazás,amely segít a többi alkalmazásnak "bejutni" a keretrendszerbe,hogy ott el tudja végezni a működéséhez szükséges változtatásokat.Majd késöbb a gépről linkelgetek,meg adok részletes leirást is.Anélkül pl. a Greenify is csak cirka egy harmadát tudja.Emellett még ajánlom a busybox-ot,ami hasonlóan működik,annyi kivétellel,hogy az teljesen automata.Azt egyszer telepíted aztán nem kell vele semmit csinálni.Ajánlom még az adfree-t,ami reklámmentes felületet biztosít de nem eszi meg a ram-ot,mint az adblock.A discinfo-t meg arra,hogy meg tudd nézni mennyire vannak használatban a különböző particiók,mint pl. data,külső-belső sd,ram,swap.Továbbá még ajánlom a teljesítmény piszkálását,amit úgy érsz el,hogy aktiválod a fejlesztői beállításokat,a build szám nyomkodásával a beállítások,telefonról pontnál.Én Interactive/Fiops párost ajánlok de kipróbálhatod bármelyiket.Itt lehet állítani a procik hertz-ét is de azzal csak óvatosan,bár ha jól tudom túlhúzni nem engedi.Ezekkel a beállításokkal lehet elérni,hogy pl hoszabb aksi időt szeretnénk a gyorsaság rovására,vagy gyorsaságot az aksi idő rovására.Szerintem konnektort könnyebb találni,mint új idegrendszert.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 12 Pro ッ
-
wookie
tag
Xposed-et innen töltsd le és telepítsd.Majd ha kész,nyisd meg és válaszd a "Keretrendszer"-t.
Utána a következő kép fog fogadni,csak annyi különbséggel,hogy nálad a zöld számok helye üres lesz.
Itt válaszd a telepítés frissítést.Ha végez indítsd újra a telefont.
Utána újra nyisd meg a programot majd válaszd a "Modulok"-ot.
Nálad a Greenify - Kísérleti funkciók-nál nem lesz pipa.
Pipáld ki,majd indítsd újra a telefont,hogy aktiválódjon.
Utána nyisd meg a Greenify-t,a menüjében keresd meg a kísérleti funkciókat és a mély hibernáláson kívül mindent pipálj be.
A Face és a Viber is hibernálható,csak van,hogy fél napot késik az értesítés.
Utána Greenify kezdőképén + jelre nyomj,és közvetlen utána jobb felső sarokba a 3 pontra,amivel lejön egy kis ablak.Ott tegyél pipát a mindent mutathoz,majd tekerd le és válaszd a több mutatása lehetőséget.
Ezek után bármit hibernálhatsz,csak a rendszer alkalmazások közül pár elég agresszív és többször kell nekik megmondani,hogy mihez tartsák magukat.De mindent egybevetve gyerekjáték az egész.És utána már tényleg látványos a javulás.Mondjuk ahhoz,hogy beálljon a rendszer kell némi idő,de 1-2 nap múlva már a tényleges teljesítménye látható.[ Szerkesztve ]
Redmi Note 12 Pro ッ
-
wookie
tag
TWRP-re megoldás lehet egy régebbi felrakása.Nekem a 2.8.4.0 van fent,de az ennél újabbal nálam is voltak gondok.Ez viszont hibátlanzl működik.
Szerkesztve: amúgy nem kell egy nap hozzá.
Ugyanúgy kell mindet felrakni.
Autólagos beállításokkal is max 1-2 óra.[ Szerkesztve ]
Redmi Note 12 Pro ッ
-
wookie
tag
Azzal volt nekem is gondom.
Itt a 2.8.4.0.-ás verzió.töltsd le.Másold az SD-re.Aztán Recovery-ből flash-eld.úgy mint a zip-eket.Csak ez img. kiterjesztésű.Már nem emlékszem pontosan,hogy magától felismeri,vagy kézzel kell kiválasztani,de szerintem nem fog problémát okozni.Redmi Note 12 Pro ッ
-
tagagaba53
tag
Akkor még egyszer.
Ami van fent CM 11 azon,
sajnos csak vámpír fülekkel lehet hallgatni.
A Spirit az abszolút nem is szól rajta.
Ne is kísérletezz ! Ezt kicsit elcseszték a CM-n.
De ez rengeteg fórumon le van írva.
Semmi hókuszpók nem segít rajta.[ Szerkesztve ]
- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -
-
Sdi
addikt
A rádió csak a gyári alapú romokban műkszik teljesen jól, én ezt használtam amíg volt ilyen telóm, pont emiatt.
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
Sdi
addikt
Twrp-vel tettem fel és úgy emlékszem ezt a kernelt raktam rá.
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
Atos23
senior tag
Én is P szériával akartam továbbmenni az Y300 után, de nem elég strapabíró a háza.
A P széria az elegáns sorozata a Huaweinek, az Y pedig a strapabíró
Régi Y300 tulajoknak a figyelmébe ajánlom a Huawei Y3 II készüléket. Nagyjából akkora, mint az Y300, egy kézzel kezelhető, és az újkori ára is hasonló. Gyönyörű képe van a kijelzőnek. Persze a HW nem combos, sajnos csak 8GB / 1GB, de nagyjából ezt a kategóriát tudta az Y300 is új korában.
[ Szerkesztve ]
-
Peltár
aktív tag
Köszi, de 8.000,- volt használtan a telefon Nagyon belassult a készülék, pedig kevés program volt rárakva, azokat amiket nem használtam mind fagyasztottam. Az eddig megjelent frissítéseket (Saját, telepített programokhoz és Gapps-hoz (már amit használtam) frissítettem csak. Ez sem segített. Próbaképpen letöröltem minden programot egyenként + az összes frissítést. Ahogy kevesebb és kevesebb lett a frissítés, úgy gyorsult vissza a telefon gyári alap állapot közelire, így viszont ugrottak a hibajavítások = megnő a sérülékenység. Ez már csak tartalék telefonként lesz használva. Ezért szeretnék mindent letörölni amit nem használok és amiket le is szabad. Maradna a telefon része, sms, mp3, rádió, GPS , + Play áruház a frissítések miatt. Nagyon jó kis telefon volt ez a maga idejében, tartaléknak is tökéletes, csak az 512MB kevés neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ingatlanos topic!
- A Silent Hill 2 Remake is magyar szinkront kap
- Path of Exile (ARPG)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen egeret válasszak?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest