Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
majestic
őstag
Tubna valaki priviben dobni valami linket ahonnan magyar nyelvű UHD (4K) filmeket lehet letőlteni?
Előre is köszönöm
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
newtom
csendes tag
válasz Carlos Padre #216 üzenetére
Padre, régen a lovagok álltak sorompóba bajvíváskor a lovagi tornákon...
Sorompóba lépni valami olyasmit jelent átvitt értelemben, hogy akciózni kezd, kilép a pástra, belép a szorítóba, hadra fogja magát, stb. -
IamMenyus
tag
Éppen ezt írtam; ami miatt leépül a 3d, az sehol sem felfedezhető a 4k körül.
A 4k lehet h lassan, de fel fog futni, a tárhelyigény mellett ez a felbontás az a határ amit egy átlagos méretű nappaliban még befogadható méretre kivetítve tud többet adni mint az elődje a 1080. A 8k már nem fog látható pluszt adni ekkora méretben, ezért szerintem a 4k-nál várható hogy megáll a felbontás növekedése mint trend.
A filmekre UK amazon árakat kell nézni, 10-20font egy film, mivel a story mellett a látvány-világ is el tud adni egy filmet, ahogy szaporodnak a jó 4k filmek, úgy fog terjedni a formátum is. Az idő legyen vele
-
ceia
őstag
(#213) Ispy Én csak gondoltam rá, hogy talán inkább br-en kéne beszerezni a kedvenceimet, nem dvd-n. Így nem vettem azóta több dvd-t, igaz még br-t sem
(#214) IamMenyus A 3D főleg azért bukta, mert kiábrándító a jelenlegi formájában. Majd ha maga a kijelző lesz 3D-s, szemüveg nélkül és ha nem ront a képminőségen, engem pl. csak akkor érdekel.
A 4k-nak az elterjedéshez megfizethetőnek kell lennie bárki számára. Ez nekem egyelőre nem tűnik reálisnak. Oké, a tv és a lejátszó olcsóbbodhat a kínai tömegtermelés miatt. De a filmeknél én nem számítanék olcsóságra, ismerve a kiadók kapzsiságát. Nézd meg, hogy mibe kerül a br film, gondolod, hogy a 4k olcsóbb lesz? Hiszen a br-t sem veszik tömegével, akkor miért vennék a még drágább 4k-t?(#215) Balika911 A tv és a lejátszó lehet olyan olcsó, hogy a nép megveszi vagy akár hitelre is. De egyrészt ahogy írtad, nincs és szerintem nem is lesz széles választék filmekből, és ami lesz, az is nagyon drága lesz. Általában nem a vas a probléma, hanem hogy van-e belevaló média éspedig olcsón. Sem a dvd sem a br példája nem azt mutatja, hogy ez meg fog oldódni.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
Carlos Padre
veterán
"Többek között az LG és a Sony is a sorompóba lépett az ilyen termékeivel"
WTF
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
törölt tag
"A 4k tv, és a film is drága."
Nem, nem feltétlenül az. Tavaly már 130-150 ezer forint között is egész sok 4K tévét lehetett kapni, az idei modellekkel pedig valószínű egy kicsit még jobban teret nyer a 4K felbontás. Ez teljesen analóg a FHD-val, ami szintén elterjedt, más kérdés, hogy hányan használják ki. Miből gondolod, hogy a 4K-val ellenkezőleg lesz? Ehelyett én megelőlegezem, hogy 6-8-10 év múlva a 8K-val kapcsolatban lesz ugyanez a téma, mert hogy valamikor jön majd az is, abban biztos vagyok. (És abban is, hogy monitorként, oprendszerből felskálázva baromi szép, éles képet ad majd egy ilyen tévé.)
Filmek meg előbb legyenek egyáltalán, mert 'normális' 4K filmekből egyelőre igencsak szűkös a választék.
[ Szerkesztve ]
-
IamMenyus
tag
A 3d teljesen más okból pusztul kifele, a 4k képes gopro és a koppincs akciókamerák rapid módon terjednek, ahogy a 4k képes lejátszók és megjelenítők is, a topik alapját képező cikk éppen erről szól.
A kiadók forgalmat akarnak, még ha most rétegtermék is a 4k, akkor is odatették a 4k mellé az Atmos-t meg a HDR-t, hogy újra vásárlásra tudják rávenni azokat akik egyszer már zsebbe nyúltak a 1080p-nél. Mivel egy jó 4k felvétel tényleg lenyűgöző tud lenni, ha normális ára lesz sok embert fog megmozdítani, a terjedéssel pedig csökkenni fog az ár; ezzel adott is a trend.
-
Ispy
veterán
Én vettem direkt egy Pio BD lejátszót, nos BD lemez nem volt benne soha, aztán eladtam 2 évesen. Arra vártam, hogy majd 1-2k-ért szórják majd pár év múlva a lemezeket ki, de aztán nem így lett. Persze tudom lehet innen-onnan külföldről vadászni, amin vagy van magyar hang, vagy nincsen. Meg persze van már szuperakciós 3-4k-ért, de egy 3DBD-ért meg elkérnek 10k, ami enyhén szólva is pofátlan ár.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
ceia
őstag
Persze, a jobbmódúak azonnal rámozdulnak minden trendi dologra. Ez a jelenlegi sikeressége. De nem nevezhető elterjedtnek valami, amit az átlagember nem vesz meg, mert számára drága. A 4k tv, és a film is drága. Ha nem lesz virágboltban, biztos nem tejed el. Sajnálom, de számomra nem életszerű a kép, hogy Joe Smith hidegburkoló veszi a 4k filmeket, hogy megnézze a 4k tv-jén. Szerintem éppen le... ahogy én is. Én annak is örülnék, ha a kedvenc filmjeim HD-ben meglennének. Van pár DVD-m, de blu-rayt pl. még nem is láttam. Januárban vettem végre HD tv-t. És akkor jön a 4k? Király!
(#160) troviko Számomra szinte hihetetlen, hogy van, aki még használ optikai adathordozót. Számomra meg az, hogy valaki ilyen álsznob. Használj nano mátrixot, az talán elég modern neked. Én sem írtam már pár éve semmit, de sosem tudhatom, és az OS-em is lemezen van, meg mindenhez cd-t dvd-t adnak még ma is, és ha valaki kölcsönad zene cd-t, vagy dvd-t, van mivel lejátszani.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
törölt tag
Persze ott a Netflix és társai
Hogy őszinte legyek, sem a Netflix, sem az iTunes nem mutatott még fel rendes kópiát. A fullHD anyagok általában 6-8GB-ba beleférnek, alacsony bitrátával vannak tömve, és a hang is AC3.
Mondjuk ez megint politika lehet, hogy a BD megjelenések is fogyjanak.Kopi31415
a lemezes gyártási költségek relatíve filléresek.
Igen, de a csomagolás, a nyomdai munkálatok, és a posta, bőven kiegyenlíti a számlát.-=RelakS=-
Nem tudnám most megmondani, melyik agyament játék volt, de mintha lett volna olyan, ami minden indításnál ellenőrizte a licenset
Gyakorlatilag, az összes Blizzard stuff, pl Diablo, Starcraft, de ezeken felül is rengeteg van. Másfelől, ha ez valóban szívás lenne, akkor a konzolosok őrjöngenének, mert ott meg alapfeltétel (ha jól tudom) hogy legyen net.hogy lefeküdtek a szerverek a megjelenés napján, olyan terhelést kaptak.
Ez meg minden netes játékra igaz. Én utoljára a Doom esetében tapasztaltam. De nem is igen veszek játékot a megjelenés napján, ezt is csak múltidézésből vettem, pusztán tiszteletből, tisztelgésből[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Ha single player, akkor általában kb semekkora, mert akkor offlány a steam, és megy tovább a játék.
Ha meg multiplayer, akkor megint ott vagyunk, hogy meglehetősen nagy, mert a neten keresztül menne a játék.Nem tudnám most megmondani, melyik agyament játék volt, de mintha lett volna olyan, ami minden indításnál ellenőrizte a licenset, azzal megint csak nem fogsz játszani net nélkül.
Böngészős játékokhoz ugyancsak nem árt a netJaigen, meg asszem Skyrimnél, WoW-nál, meg még egy-két hype train játéknál volt olyan probléma, hogy lefeküdtek a szerverek a megjelenés napján, olyan terhelést kaptak. Ez szerintem azt is jelenti, hogy az adott játék net nélkül nem használható, még ha csak az első indításhoz is kell
Szóval pontosan tudni kell, milyen játékról van szó, mert programja válogatja, mennyire probléma, ha nincs net.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-FreaK-
veterán
válasz #06658560 #200 üzenetére
Nem.. ezeket mind leírtuk feljebb, hogy meg lehet oldani. Egyrészt ha megveszel egy filmet az fent lehetne sok változatban (hivatalos/gyári rilízer csapat mondjuk?), a full BR képfájltól kezdve a DIVX változatig.
A nagy terhelést egyrészt a Google is tudja kezelni a Youtube-nál, (jó, ez mindig szűk keresztmetszet lesz), de nem is kéne feltétlen nagy terhelés, mert egy P2P rendszer nagyon meg tudná könnyíteni a szerverek dolgát.
De egyébként is, gondolj bele, a játékoknál ki használ még optikai lemezt? (persze van egy igen kis %) Ott is ott az online téka, és mennyivel kényelmesebb már. Elég nagy sikere is van...
(#201) -=RelakS=-: Neked is ugyan ez a kérdés: a játékoknál valójában mekkora gond is ez a "mi van ha megfekszik a net" ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest