Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hallani azt a búgást, ne aggódj, csak szint kérdése. Az analóg tápokban az egyenirányítástól függ, hogy 50 hertz-e vagy 100, már régóta inkább az utóbbi, bár a Sokol... De nem is olyan fontos, mert az, hogy a hangszóró gyengén viszi át azt a frekvenciát, nem jelenti, hogy a szűretlen egyenfeszültség nem okoz intermodulációt - torzítást - az összes fokozatban, ill. hogy nem lesz elég kellemetlen a végén. Amúgy az erősítők elején inkább egy-egy ellenállásosztó a hangerőszabályzó..
-
MZperX75
addikt
válasz #81187072 #43 üzenetére
"mint a nyavalya a hálózati brumtól"
Biztos volt neki valami zaja,csak a hálózati brum ugye az 50Hz körüli ,az az egy búgó hang,ami tápról átment abba az óriási előerősítőbe ,és egy 1 W széles sávú hangszóróig el is jutott, aminek kb 250Hz-5Khz volt az átvitele,így valami zaj volt, de inkább csak valahol ebben a tartományban,mint búgás bár az emlékek kissé zavarosak,van itthon egy működő Sokol rádióm ki fogom próbálni mama örökség...
220V ami ,ma 230V 50Hz -egyenirányítás az az AC villám DC gyatrasága létrehoz bugó feszültséget ,az erősítő része meg mV-ból tápfeszültségre emeli a váltakozó feszültségű mV-os információ jelét,ezzel valósul ugye meg az erősítés,bár ugye a tranyó munkapontját egy potival szabályzod.
bár ugye ezt 1990-ben tanultam,azóta kimaradt néhány évecske.
-
törölt tag
Erre nem emlékszem jól, én már az ifjabb korosztály voltam, de mintha a táp sem lett volna jól szűrve és búgott, mint a nyavalya a hálózati brumtól. És ha bedugtad, az elemeket nem választotta le (a plusz bontóérintkező a csatlakozóban luxus lett volna, egyszerűbb problémákat sem sikerült annak idején megbízhatóan megoldani), talán még az adaptert is be lehetett dugni fordítva, így viszont nagyon kellett vigyázni, hogy kivegyük előtte az elemet, különben... Mindenesetre macera lehetett.
Itt írnak egyébként a 4,5 V-os telepekről: http://retrolegends.hu/2013/07/13/radiozni-sokol/
-
törölt tag
A hétvégén a munkásosztály a paradicsomba ment... kapálni. És szerette hallgatni közben a rádiót. Ott viszont inkább csak a szú percegett a szerszámoskamra gerendáiban, esetleg a disznók orra hasonlított még a konnektorra, de a kettőhúsz megléte nem volt jellemző. Később persze már nagy volt a szórás pénzben és tehetősségben.
-
törölt tag
"A klasszikus Sokol rádió 1db 9v-os elemmel működött..."
A klasszikus Sokol rádió a 9 V-os (6F22) "tranzisztor telep"-et túl hamar lemerítette, a kicsit nagyobb, henger alakú akkumulátorral sem lehetett messzire jutni, így a klasszikus modder kék LED-ek helyett, amik még akkor nem is léteztek, két darab 4,5 V-os, meglehetősen olcsó lapos zsebtelepet kötött sorba és forrasztott össze pillanatpákával gyakran vidáman fröcsögő, büdös forrasztózsír alkalmazásával, biztos, ami biztos, majd az új kiegészítőt vastag, barnásfehér befőttesgumival a rádió hátára erősítette, amitől az úgy, egyben egy kellemesen tömör, önhordó, hosszan használható formációvá vált.
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor már, ha adnak hozzá bőrtokot, akkor tényleg úgy kellett volna inkább megcsinálniuk, mint a kis Sokol-t. Lenne egy lenyitható része a hangszóró résznél, de az egész csak úgy csücsülne benne a bűrtarisznyában, osztán lehetne rajta még egy vállra akasztó (pofa)szíj is, hogy löhessen vele dícsérkedni a vurstliban.
De a bűrhuzat mindekíppen jó ötlet, mert a bicikli csomagtartójába fogva sem ázik meg a kocsmába mönet...
-
Bird
addikt
Áruhitelre mehet.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Bandi995
aktív tag
Bírom ezt a sok audiophil zsenit, aki ide kommentel Dac, előfok, végfok, ilyen erősítő, olyan fejhallgató, sokszor kíváncsi vagyok, hogy az ilyen embereknek számít-e egyáltalán, mit hallgatnak, vagy annyi a lényeg, hogy 192/32 wav legyen szigorúan és amíg nem haladt át minimum 4 eszközön a hang, szóba se állnak vele. Nekem is vájt fülem van, nem 3 ezres szarokon hallgatom a zeném, mégis élvezni tudok akár egy ilyenből szóló hangot is. Kicsit figyeljetek többet a zenére és kevesebbet a csilivili hangtechnikátokra. Ti nem szoktatok kiülni az erdő szélére tábortűz mellé, vagy a parkba haverokkal?
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
ÚÚÚ a szerkesztés lejárt!
cikkhez visszatérve,nekem bejön kis hangkeltő kinézetre persze.-40dB 58Hz vicces -mínusz végtelenbe 20Hz-20Khz
Nem giccses,inkább retró és letisztult. forma
(bár ízlések és pofonok,elhiszem ,ha ez valakinek túlmegy az ízlése határán.
(Uri embernek az ízlés nem vita tárgya)[ Szerkesztve ]
-
CYBERIA
senior tag
B&W túl rossz dolgokhoz nem szokta adni a nevét. Nem is annyira árához képest, inkább méretéhez képest lehet jó ez is. Bár én annyira nem is vagyok célközönség, mert nem szoktam hordozható eszközökön zenét hallgatni.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
zetor2000
őstag
válasz kriszpontaz #1 üzenetére
A 2db 4,5V-os zsebtelep lemaradt.. Az kötelező kellék volt a sokolhoz.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Sipike19
tag
Matt feketében, alu borízással, még jól is nézne ki
Sipi
-
[CsuCsu]
őstag
válasz #81187072 #10 üzenetére
De azt ugye vagod, hogy nem mindenki hifista. Talan, csak megkerdezem talan, dizajnelemnek nem lehetseges egy ilyen egy meno lakasba? Dehogyisnem.
Sok embert nem erdekel, hogy DAC meg mittomen. Azt sem tudja mi az. En is nehezen hallom ki a kulonbseget. Egyszeruen jatssza le az iPhone-on levo zenet (TIDAL stream nalam) es kesz, elvegezte a dolgat es mellette jol mutat. Hogy draga? A celkozonsegnek ez zsebpenz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azért ez nem kicsit meredek általánosítás. A sima T7 a What Hi-Fi szerint egyébként igenis jól szól:
"But if you value sound quality - as of course we do - and you’ve got the budget for it, this really is money well spent."
[link]Az aranyozás nekem sem tetszik ezen, ezüstben szerintem jobban nézne ki.
[ Szerkesztve ]
-
davidsone
addikt
szerintem sem giccses, gazdag qrv...
...hölgyeknek tökéletes, úgy sem ők fizetik ki, úgy meg bőven megéri......reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
Peter13
senior tag
Szerintem sem giccses, kicsit sem, nem hogy hivalkodóan...
Sznob? Naná. Nevetségesen drága? Perszehogy. De "hivalkodóan giccsesnek" titulálni igen erős túlzás, na..."No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
rottenbull
senior tag
Nekem tetszik, de az ara mar nem.
-
Dinsdale
tag
Szomorú látni, hogy még a 70-es-80-as években is igényesebb volt a zenehallgatás mint mostanában.
-
ALBY
senior tag
Annyira nem is gicsces mint hirtelen gondoltam. Nekem nem kéne, de még elmegy.
Néhány réz csatlakozó kiállna belőle, rá lehetne sózni még több steampunk rajongóra is.LED futófény azért kéne még!
Zajtéglánál menőbb lenne, ha árából fogadnék egy kisebb zenekart akik jönnek utánam a strandon és húzzák a dalokat élőben, 3D-ben, mint az Undergroud filmben
A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
E770
aktív tag
az ilyenektől szép a piacgazdaság - ilyennek is teremtenek piacot, na ez a csoda
-
törölt tag
Műszaki giccs - teccik érteni... Fül- és fejhallgatóban lehet alkotni valamit, bár külső DAC, de még inkább: erősítő nélkül csak egy jó közepes szintig, de ez a kategória... :-) Kinek kellenek ezek? Ehhez képest a ghetto blastereknek legalább volt valami hangja és hangulata - nemcsak filmen. És milyen szépen megedződött a felhasználó, ha sokat hordta a vállán... egészen fitt lett. Meg egy kicsit süket is, de hát...
-
jambiyya
őstag
58Hz...hmmm
-
Sinesol
veterán
Jesszusom, mégis hol giccses ez a cucc?
Komolyan befigyel a hater hozzáállás a cikkiro részéről..Igényesen néz ki, viszont az ára kicsit meredek.
Azt meg ki tudja, hogy tényleg jól szól e, vagy csak egy designelemet akarnak eladni...[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
válasz kriszpontaz #1 üzenetére
Ez fogalmazódott meg bennem is.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
XZoli
aktív tag
hol lehet kapni? rohanok
Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram
-
kriszpontaz
veterán
Ez kb. annyira giccses mint egy Sokol rádió a műbőr tokjában ....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest